Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
bela
 aaaa raspucalo se ovih dana, ako ako čestitke drugari.iveli

vižlan i terier

zoranp
 kolege svaka čast na lovini Bravo 2..Aco jeli to tvoja položara sroz niklovana??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

petar
 Aco svaka cast...Bravo 2
Just like old times!

ZOKA
 Svaka cast drudari...Bravo

Gandalf the gray
 Svaka cast na odstrelima,ima ovde dosta pravih lovaca sto mi je izuzetno drago!!!B)
Ne pada sneg da pokrije breg,vec da zverka pokaze svoj trag!!!

Lovac iz Vrbova
 Čestititam svim kolegama na uspehu.Bravo 2

saja rudnik
 Cestitke kolege na uspesnim odstrelima..A sad neka mi neko pametan objasni...Gledam na portalu hajke svuda po Vojvodini,ostalim delovima Srbije,a u srcu Sumadije na Rudniku,G.Milanovac,zabranjene su hajke u celom udruzenju....Kazu zbog prijave ORKE i jos nekog udruzenja...Jeli bre...pa ko koga tu zajebava vise...

Coyot
 Evo jedan danasnji koji je hteo da prezalogaji na brzinu,ali....lovac
Coyot priložio:
008.jpg

Sniper Hunter
 Coyot cestitke na ulovu ali gde je prica? kako je bilo? daljina ,vabilica?

canis aureus

Coyot kaže:

kolega Bravo 2 opet taj duboki sneg ...

Browningbar
 Bravo kolega Coyot!Bravo 2SmekoBravo 2
Pravo u centar!
srbijalov

Coyot
 Jutro oko 9:30,magla,poceo da pada sneg,bez vetra,nekih -20C nesto mi i nije mirisalo na odstrel al reko ajd da probam.O vabilici necemo zato sto je elektronac a to je ovde zabrrrrr,mada je to kod mene dozvoljeno,al dobro.Posle nekih 6-7 minuta pojavio se lisac sa desne strane na 50yds ni sam neznam odakle je izasao,gleda pravo u mene a ja u njega i ne mrdam ni ja ni on.Namisli on u zbunje,pa nek ide kad mu se moze a ja se okrenem na brzinu cekam 10-15sec nema ga,ukljucim vabilicu kad evo momcina izlece iz zbunja i kraj vec znate kakav je bio na 47yds.Municija:Nosler Custom varmint Ballistic tip 55gr. S.Hunter hvala za Bravo 2,jel sam dovoljno naskrabo a i crkla mi hemijska!??SmekoCanisaureus hvala za Bravo 2 eto neda mi se iscupat iz tog dubokog snega a za sada i dobro funkcionise u njemuGrin Browningbar takodje hvala za Bravo 2.

petar
 Svaka cast kolega Coyot, samo napred....sto se tice elektronca vabilice, koji je kod nas "zabranjen" eno se u zvanicnom lisu LSS jedan tip hvali kako je koristio elektronsku vabilicu za odstrel preko 300 sakala, vec sam pisao o tome na temi "Lov uz pomoc vabilica" pa da se ne ponavljam...B)
Just like old times!

gorskikotar
 čestitam Coyot, koji je to kalibar i koje marke. Zgodna puškica.
Dobra kob!

ohotnik
 Rekoh da vas obavestim sta nama lovcima se sprema sto se tice lova lisica.Juce u momo prisustvu naseg upravnika lovista zove na telefon lovni inspektor gospodin Drobac i obavestava ga da je lisica po novom pravilnikom o lovstvu potpala pod sitnu divljac i da se moze loviti samo nedeljom i drzavnim praznicima.Nakon negodovanja naseg upravnika da ce to izazvati veliki revolt lovaca i nezadovoljstvo i poduzeg objasnjavanja nalaze kompromis da se nedize tenzija i da se ova sezona precutno zavrsi po starom.Tako dragi lovci da cemo u lov lisice ici samo nedeljom Samo da li cemo pogoditi da bas nedeljom nas posluzi vreme da bude snega povoljnih uslova za lov Nakon zabrane lova svraka sivih vrana a sada i takvim uslovima lova nasoj divljaci neka je bog u pomoci jer je lovcima onemoguceno da je cuvaju.Nebi me zacudilo da nam zabrane da iznosimo hranu u loviste jer je moguce da divljac dobije holesterol od kukuruza.

dreger
 I ovo sada sa strucnim pratiocem,vodjom grupe sa jos dva lovca je nevidjena glupost,a ako bude jos i ovo kako kaze"ohotnik"lov je za mene zavrsen ,stavljam puske u soske.posto drugu divljac ne lovim.

Boban
 Coyot,dobar primerak a jos bolji pogodak svaka cast.B)

petar
 Pa ne znam, mozda ce se pojaviti i krivolovci na lisicu...Smean

Moram samo da napisem nesto sto dosta tih koji donose zakone ne znaju, a mozda nece ni znati.
Lovista u kojima se pravilno gazduje i u kojem se tezi sto uspesnijem i intenzivnijim uzgojem divljaci se uzima podatak da jedna lisica pokriva teren od oko 1000ha, sto znaci da ako je loviste recimo 10 000ha, tu je potrebno za intenzivan uzgoj samo 10 lisica. E sad, u nasim lovistima je broj lisica od toga jedna na 1000ha cak ponegde i 50 puta veci, pa imamo umesto jedna lija na 1000ha i do 50 lija na 1000 ha. To je zivotinja koje ja strasno prilagodljiva i koju je gotovo nemoguce istrebiti oruzjem, nju jedino neka bolest moze da unisti, kao pre nekoliko godina kad nije bilo lisica ni za lek, ako se neko od starijih lovaca seca. Znaci, za pravian i intenzivan uzgoj divljaci, cemu svi tezimo dobrim gazdovanjem, treba da se trudimo da u lovistima imamo jednu lisicu na 1000ha povrsine i to je cela mudrost, a ovi sto pisu zakone, mogu da mi pljunu pod prozor, jer znam sta cu i kako da cinim za divljac i loviste u kojem redovno lovim i za koje se trudim da bude sto bolje, sa sto boljim uslovima za uzgoj divljaci...B)
Just like old times!

Jank

Coyot kaže:

Kojote ti je skemba, čestitam nisi se džabe smrzavao....Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Jank

petar kaže:
Pa ne znam, mozda ce se pojaviti i krivolovci na lisicu...Smean

Moram samo da napisem nesto sto dosta tih koji donose zakone ne znaju, a mozda nece ni znati.
Lovista u kojima se pravilno gazduje i u kojem se tezi sto uspesnijem i intenzivnijim uzgojem divljaci se uzima podatak da jedna lisica pokriva teren od oko 1000ha, sto znaci da ako je loviste recimo 10 000ha, tu je potrebno za intenzivan uzgoj samo 10 lisica. E sad, u nasim lovistima je broj lisica od toga jedna na 1000ha cak ponegde i 50 puta veci, pa imamo umesto jedna lija na 1000ha i do 50 lija na 1000 ha. To je zivotinja koje ja strasno prilagodljiva i koju je gotovo nemoguce istrebiti oruzjem, nju jedino neka bolest moze da unisti, kao pre nekoliko godina kad nije bilo lisica ni za lek, ako se neko od starijih lovaca seca. Znaci, za pravian i intenzivan uzgoj divljaci, cemu svi tezimo dobrim gazdovanjem, treba da se trudimo da u lovistima imamo jednu lisicu na 1000ha povrsine i to je cela mudrost, a ovi sto pisu zakone, mogu da mi pljunu pod prozor, jer znam sta cu i kako da cinim za divljac i loviste u kojem redovno lovim i za koje se trudim da bude sto bolje, sa sto boljim uslovima za uzgoj divljaci...B)

Petre sve si ovo lepo napisao posebno poslednja rečenica, ne treba nama dozvola da bi fiknuli koju lisicu, hoću da kažem ko savesno održava svoje lovište ima šta i da lovi.....tamo gde se nesavesno lovi džabe i lovočuvar i dozvola za odstrel lisica itd itd....B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,956 posete www.srbijalov.com