Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
bane
 Pozdrav,

krajem oktobra trebam da idem u lov na fzana. Posto fzana nikad nisam lovio, mozeli mi neko poblize objasniti kako to funktionise.
Pripremio sam municiju 3,2 mm i to bi trebalo da je dovoljno za fazana a i za zeca ako izadje.
Iz literature znam da mu se posle odstrela treba odstraniti volje, ali kako to funkcionise nemam pojma.
Zato postavljam sledeca pitanja ali nemoj da se smejete:
Mora li se odmah izvaditi utroba?
Dali da ga cerupam ili gulim?
Kako se pronalazi i odstranjuje sacma iz mesa?
Unapred zahvalan.

Lovac pocetnik

Limun
 Ja mislim da ti nas malo zajebajes...No no no
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

bane
 Ne ozbiljno,

do sada sam stvarno lovio samo visoku divljac i pucao skeet und trap jer u tim revirima (Lneburger Heide) nema fazanske divljaci. Krajem oktobra idem u Republiku Srpsku na fazana sa grupom sterih lovaca pa rekoh da se ne osramotim.

Znam isto da odsteljena divljac mora da 1 dan odstoji u perju na temperaturi izmedju 2 i 4C

Ako moze neko da malo blize pojasni

Limun
 Bane nema sta da te bude sramota samo prati te starije lovce i sve ce ti se samo kasti, niko od nas nije rodjen naucen. Pa ko te je ucio kako se ophoditi sa visokom divljaci, verovatno neko od satarijih lovaca.B)
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Sremac75
 Bane kod nas ti je sve to mnogo jednostavnije!
kako kaže moj brat Limun, samo gledaj domaćine i boga se ne boj!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

corak
 Za par sati krecemo u lov na fazana.....Jedva cekam.....Bravo 2

stojkuki
 Rano je mili moji. Mnogo je rano. Treba pustiti pilice jos malo ...
I ja sam se spremio. Na sajmu kupio sve sto je zafalilo.
Municija od 3.3 mm 32 g, 3.5 mm 35 g pa do 4.0mm 35 g. Mirage i RC. Za celu sezonu sve do zime. I jos ponesto i sad cekamo pocetak.
Ptica ima dosta. Ima i zeeercova. Cak se i menibi gradu glasa jedan petao ovde na novom beogradu.
Mater mu celivam u čelo, celo leto mi stekce svako jutro i podseca da polako dolazi vreme ...

Podunavac
 Kod mene danas otvoren lov na fazana. Od 20-ak lovaca odstreljen samo jedan fazan. Loš dan sobzirom na brojnost fazana u našem lovištu.
i52.tinypic.com/2zssidi.jpg

Čobanac.
i55.tinypic.com/2eb7591.jpg

Drugo poluvreme.
i54.tinypic.com/2qamlnm.jpg
Tri prsta 2Kolce

mirko knezevic
 Kako bre druze samo jedan a vas tolko bilo?!Frown Nemoguce da ih tolko nema...Hmmm
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Podunavac
 Ni meni druže nije jasno šta se desilo danas. A ovih dana fazana na sve strane. Ja danas nisam ni video petla, samo 2-3 koke, ali na njih ne pucamo.
Tri prsta 2Kolce

Indjijanac
 Kod nas juče otvorena sezona na fazana,nije izašao veliki broj lovaca,psi koji su izašli uglavnom su posle dužeg vremena pušteni iz boksova,ali ipak lovine je bilo,primećeno na dva terena fazančića uzrasta 10 tak nedelja,jaka vegetacija a i radovi na njivama su u punom jeku tako da zbog bezbednosti mislim da je još rano
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

mirko knezevic
 Posle kazu fazan ne razmislja itd,ma zna taj kad treba da se krije i zalepi za zemlju... 
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

roedeer
 Moja grupa imala je lep lov juče. Nas četvorica, isto toliko odstreljenih petlova. Bilo i promašaja za nepoverovati! Počeli smo u 7, a u 10 smo već pili kafu. Na terenu su još uvek velike površine pod kukuruzom, od prašine se nije moglo disati, a fazani su bili grupisani u pojasima uz jendeke. Kako najavljuju kišu za petak, verovatno će doći i do još bržeg skidanja kukuruza, pa će verovatno biti drugačija slika idućeg vikenda. Jedva čekam..
Theory is nice to think about; facts determine the truth.

Djura33
 Lepo, lepo, drugovi lovci, bas vam zavidim sto ste otvorili lov na fazana i sto ste puni utisaka iz lova, a mi Banacani (Plandiste) cemo tek 16.10. otvoriti, mislim da je to ok, tako je to bilo i ranije uvek, a Kukuruz jos ima da se skida. Al je ipak tesko citati vase komentare a sam moras sedeti jos kuci.....

Boban
 Neka je sa srecom pocetak sezone,i promasaji su za lovce kada bi se odstrelio svaki podignuti petao pa gde bi nam bio kraj.
Kod mene u drustvu lov pocinje 30-setog.
Dobar pogled svima.Bye

apinest
 Svim kolegama koji sutra love fazana želim da imaju lepo vreme, dosta divljači i vredne pse. I naravno DOBAR POGLED!Srbijalov

fotolovac
 Oštro oko i brzu ruku želim svim lovcima koji kreću u novu sezonu na fazana.

img844.imageshack.us/img844/6313/59624875c.jpg

mirko knezevic
 E nek je sa srecom svim kolegama koji sutra krecu u lov i dobar pogled.Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

alex
 Kolege koje krecu sutra sa lovom fazana DOBAR POGLED
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

bela
 kod nas tek sledeći vikend je za ortvaranje fazana .
verujem da će biti dobra sezona fazana u izobilju, samo da bude dobro oko. i bićeRotilj
vižlan i terier

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,724,855 posete www.srbijalov.com