Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: baikal 153

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
baikal 153
hamerles
 Bez obzira na broj metaka ako se stavi jedan jedini patron u PA MP-153 bez obzira na to koliko staje u magacin i sa tim jednim cu biti precizniji od dva iz bilo koje bokerice.... Dali sam uz koriscenje IZ-18 navikao na pusku sa jednom cevi neznam sta je u pitanju ali bokerice mi ne leze nikako... A sve ostalo lezi kao saliveno..... Canis Aureus ne lezi svakom puska vertikalnih cevKi nije smesno Angry

canis aureus
 jes' u pravu siTrt Milojka
al da nije ROFL bilo bi isuvišeVrlo tuan
pročitaj svoj upis pa vidi da li je ROFL

hamerles kaže:
Kolega podunavac to sto kod bokerice stavis razlicitu granulaciju sacme mozes i kod PA staviti tri razlicite granulacije u tri razlicita kalibra 12/70 - 12/76 - 12/89 to je malo mnogo veca prednost u odnosu na IZ-27... Bokerica je puska iz koje se najlakse promasuje pogotovo iz donje cevi zbog uvijanja nisanske linije kod gadjanja meta u pokretu ni deset metka da ima to nije skladna puska i to je to... Sa MP-153 sam danas bio na stelistu i isprobao sve one nedoumice koje su me kopkale u radu PA stavim tri razlicita patrona 12/89 B&P,,,, 12/76 Krusik,,,, 12/70 RC32,,, itd RC i radi kao singerica bez problema a gramaze su bile( B&P 63g zatim Krusik magnum 50g i RC32 32g)... Na sve mete koje sam gadjao pogodio sam tako lako da sam stajao neko vreme i divio se radu i skladnoscu puskeOsmeh Prosli put na isto streliste iste mete za bokericom TOZ34 12/70 tako sam ispromasivao da sam se sam sebi smejao a dobar sam strelac... Zato kad cujem price da je bokerica pouzdana i dobra puska odmah mi je muka SadSad Da ste rekli polozara odmah bi se slozio jer je mnogo pogodnija za gadjanje zato je po svetu vise koriste od Bokerice jedino je kod nas bokerica nekako najomiljenija puska i pored toga sto su sa njom promasaji bez obzira na srelca neminovni... Izvinjavam se vlasnicima bokerice pogotovo IZ-27 jer tu vrstu lovackog oruzja stvarno ne volim.........................

o čemu si ti ovde pisao nije mi jasno!Ne razumem
ako tebi "ne leži" ne možeš da pišeš i za ostale strelce i da navodiš "neminovne promašaje" ako ih samo ti imaš! a takođe da se malo po svetu koriste ili manje od položara jer nije tačno kao ni ovo što si nerazumno napisao "Bokerica je puska iz koje se najlakse promasuje pogotovo iz donje cevi zbog uvijanja nisanske linije kod gadjanja meta u pokretu"
Ovo nema veze s' vezom!
ili bar ja Ne razumem kao ni ostali deo tvoga upisa, pa ako možeš da objasniš šta si hteo da kažeš u ovom upisu ... inače je MNOGO ROFL
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

darkon
 Jaooo
E, a ja razmišljam da svoju bokericu, i to baš TOZ34, zamenim nekom jednocevkom.
Razlog nikako nisu promašaji, već taj što su mi i ova dva metka puno. Confused

Podunavac

Dalibor89 kaže:
ta IZ 27 je ko veslo.Sad a taj treci metak na 153 ce odluciti sve ako od ta 2 ne pogodis. na 153 brzo dopunis a ne kod IZ 27 dok ti je ne prelomis pa dok neizvadis metak pa zatvoris proslo je dosta vremena.Njanjanja2 a kod 153 smo dopunis i ne razmisljas nista.

Ako si dva puta promašio teško da ćeš da pogodiš sa trećim metkom, pošto je divljač uglavnom već van domašaja (efikasnog) sačmarice. I što rekoše kolege zavisi dali je taj treći dozvoljen? Ja sam lovac u Hrvatskoj i ovde jeste, a za Srbiju neznam, mislio sam da jeste ali kaolege kažu da nije. A kad prelomiš bokericu (što je sekund-dva) ejektori sami izbace ispaljene čaure, staviš dve patrone i pucaj ponovo dva puta. Ceo proces 10-ak sekundi, doduše kod izvežbanog korisnika. E sad, nije zato što ne volim PA puške, al što reče kolega Sniper Hunter pitanje je koja puška više liči na veslo, IŽ-27 ili MP-153?
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

hamerles kaže:
Kolega podunavac to sto kod bokerice stavis razlicitu granulaciju sacme mozes i kod PA staviti tri razlicite granulacije u tri razlicita kalibra 12/70 - 12/76 - 12/89 to je malo mnogo veca prednost u odnosu na IZ-27... Bokerica je puska iz koje se najlakse promasuje pogotovo iz donje cevi zbog uvijanja nisanske linije kod gadjanja meta u pokretu ni deset metka da ima to nije skladna puska i to je to... Sa MP-153 sam danas bio na stelistu i isprobao sve one nedoumice koje su me kopkale u radu PA stavim tri razlicita patrona 12/89 B&P,,,, 12/76 Krusik,,,, 12/70 RC32,,, itd RC i radi kao singerica bez problema a gramaze su bile( B&P 63g zatim Krusik magnum 50g i RC32 32g)... Na sve mete koje sam gadjao pogodio sam tako lako da sam stajao neko vreme i divio se radu i skladnoscu puskeOsmeh Prosli put na isto streliste iste mete za bokericom TOZ34 12/70 tako sam ispromasivao da sam se sam sebi smejao a dobar sam strelac... Zato kad cujem price da je bokerica pouzdana i dobra puska odmah mi je muka SadSad Da ste rekli polozara odmah bi se slozio jer je mnogo pogodnija za gadjanje zato je po svetu vise koriste od Bokerice jedino je kod nas bokerica nekako najomiljenija puska i pored toga sto su sa njom promasaji bez obzira na srelca neminovni... Izvinjavam se vlasnicima bokerice pogotovo IZ-27 jer tu vrstu lovackog oruzja stvarno ne volim.........................

Možeš ti kolega kod PA staviti različitu granulaciju, ali u trenutku upotrebe ne možeš birati koju ćeš opaliti, nego moraš po redu. A kalibar 12/89 magnum ne vidim u lovu koje naše divljači je u prednosti nad 12/76 magnum , pa čak i 12/70?
Što se tiče promašaja iz donje cevi, to stvarno trebaš biti antitalenat za oružje pa da toliko nakriviš pušku u ramenu. To nije karabinska municija pa da mali otklon znači razliku između pogotka i promašaja. To je sačma koja ima snop i kod koga cenat-dva ne igra ulogu (značajnu). Ja koristim bokericu kod koje prvo opaljuje donja cev, ali većinu lovačkih situacija rešavam prvim metkom. Što reče kolega Canis da je neprecizna ne bi je koristili za trap i skeet. A PA koliko god da je pouzdan ne može po pitanju opaljenja biti pouzdaniji od dvocevke.
Ni tvrdnja da se položare u svetu koriste više od bokerica nije tačna. Bokerice su odavno preuzele primat što se tiče lovačkih sačmarica. Položare su u većini možda samo u Engleskoj. A u Americi prevladavaju pumparice. Svuda dalje su bokerice u većini.
Tri prsta 2Kolce

hamerles

canis aureus kaže:
jes' u pravu siTrt Milojka
al da nije ROFL bilo bi isuvišeVrlo tuan
pročitaj svoj upis pa vidi da li je ROFL

hamerles kaže:

o čemu si ti ovde pisao nije mi jasno!Ne razumem
ako tebi "ne leži" ne možeš da pišeš i za ostale strelce i da navodiš "neminovne promašaje" ako ih samo ti imaš! a takođe da se malo po svetu koriste ili manje od položara jer nije tačno kao ni ovo što si nerazumno napisao "Bokerica je puska iz koje se najlakse promasuje pogotovo iz donje cevi zbog uvijanja nisanske linije kod gadjanja meta u pokretu"
Ovo nema veze s' vezom!
ili bar ja Ne razumem kao ni ostali deo tvoga upisa, pa ako možeš da objasniš šta si hteo da kažeš u ovom upisu ... inače je MNOGO ROFL
Pa ti izgleda da jedino lovis na internetu kad neznas da se od svih lovackih pusaka bokericom najlakse promasuje pitaj nekog lovca koji vise godina lovi sa bokericom pa neka ti objasni malo... Ja imam TOZ 34 12/70 puska ima dvadesetak godina izgleda fenomenalno ali dzabe to kad ja sa njom nemam nikakve rezultate jer mi ne lezi.... U svim ozbiljnijim lovovima sam nosio zastavinu polozaru 12/70 i prolazio exstra... Inace meni ne treba ta prednost od nekoliko metaka jer sitnu divljac lovim jednocevkom 16/70 i to je to.... A u upisu koji nisi razumeo ili nisi hteo da razumes samo sam pisao da mi mnogo bolje lezi PA MP-153 od bilo koje ostale puske jer sam visok skoro 2m pa mi je ta puske legla kao salivena.. Sa njim juce na strelistu iznenadio rezultatima ..... Kolega canis rezultatima na strelistu ne na LAP TOPU ROFLROFLROFL

Sniper Hunter
 Kolega hamerles ne bih da dolivam ulje ali ako nam neka puska ne lezi nama licno ne kacimo etikete da ona ne valja generalno nego uzmemo i trazimo razlog zasto nam ne lezi ,mozda je to kundak u pitanju ,onda odradimo nov kundak po meri ,posto kazes da si visok skoro 2m i ne cudi me da ti puska nije legla sa standardnim (ako je originalni kundak u pitanju)kundakom jer se kundaci rade negde na meru za prosecnu visinu 1,75-1,80 m mislim na fabricke 

hamerles

Podunavac kaže:

hamerles kaže:

Možeš ti kolega kod PA staviti različitu granulaciju, ali u trenutku upotrebe ne možeš birati koju ćeš opaliti, nego moraš po redu. A kalibar 12/89 magnum ne vidim u lovu koje naše divljači je u prednosti nad 12/76 magnum , pa čak i 12/70?
Što se tiče promašaja iz donje cevi, to stvarno trebaš biti antitalenat za oružje pa da toliko nakriviš pušku u ramenu. To nije karabinska municija pa da mali otklon znači razliku između pogotka i promašaja. To je sačma koja ima snop i kod koga cenat-dva ne igra ulogu (značajnu). Ja koristim bokericu kod koje prvo opaljuje donja cev, ali većinu lovačkih situacija rešavam prvim metkom. Što reče kolega Canis da je neprecizna ne bi je koristili za trap i skeet. A PA koliko god da je pouzdan ne može po pitanju opaljenja biti pouzdaniji od dvocevke.
Ni tvrdnja da se položare u svetu koriste više od bokerica nije tačna. Bokerice su odavno preuzele primat što se tiče lovačkih sačmarica. Položare su u većini možda samo u Engleskoj. A u Americi prevladavaju pumparice. Svuda dalje su bokerice u većini.
Podunavac teoretski si u pravu u pravu si i za izbor cevi i kojom granulacijom sacme ces da pucas iz bokerice IZ-27 ali sa dva obaraca kod ove sa jednim obaracem puca prvo donja pa gornja cev ili ako zelis drugacije dok ti promenis divljac ode daleko jer se mnogo lako prebacuje pa moras palcem Grin... Pratim strane sajtove tako s vremena na vreme na njima vidim koliko je koja puska zastupljena... na jednoj stranici koju pratim redovno nema ni jedne jedine bok puske sve su to polozare bar se na slikama vidi ako ne razumem detalje..... Ali posto je tema MP-153 juce ispucah iz te puske dosta municije na strelistu razne granulacije sacme 12/70 28g do 12/89 63g bez ijednog zastoja puska radi RAZBIJA kako radi... spakujem u magacin od 63g do 28g on radi kao sat pa kontra od 28g do 63 on opet radi kao sat i tako jedno stotinak patrona bez greske....

hamerles

Sniper Hunter kaže:
Kolega hamerles ne bih da dolivam ulje ali ako nam neka puska ne lezi nama licno ne kacimo etikete da ona ne valja generalno nego uzmemo i trazimo razlog zasto nam ne lezi ,mozda je to kundak u pitanju ,onda odradimo nov kundak po meri ,posto kazes da si visok skoro 2m i ne cudi me da ti puska nije legla sa standardnim (ako je originalni kundak u pitanju)kundakom jer se kundaci rade negde na meru za prosecnu visinu 1,75-1,80 m mislim na fabricke
Kolega ja sam i napisao da ta puska meni ne ne lezi a ne da generalno ne valja tako bar pise u upisu koji je poceo ovu diskusiju... Nema potrebe kolega za dolivanjem ulja tu smo da razmenimo iskustva i misljenja posto sam stekao neko iskustvo sa ovim PA ja sam to preneo ovde, napisao sam da mi zbog moje visine savrseno lezi a i zbog 98kg trzaj 12/89 nisam ni osetio... Samo sto se canisu ne svidja upis iz iskustva vise voli neka teoretska internet teoretisanja i ismejava ljude koji prenose nesto iz prakse.........

Sniper Hunter
 Hamerles napisao si da se bokericom od svih lovackih pusaka najcesce promasuje sto nije tacno najcesce se promasuje ako si brzoplet , pocetnik i racunas da imas jos 2 metka u + ili jos 4 u + imam i mp153 (koju cu najverovatnije da prodam ili menjam )licno nemam nista protiv ni jednog tipa puske volim svako oruzije ,znaci tip puske nema veze sa promasivanjem, jedino sa polozarama nemam iskustva nekog ,kupio sam jednu pa se nadam da cu da nadoknadim propustenoGrin jednocevkom sam poceo tj prva puska sa kojom sam imao odstrele lovio sam bokericom i to po mnogima najgorom ZCZm 80 donja cev joj nosi dole levo ali nije imalo nikakvih smetnji na razumnim daljinama i odgovarajucom sacmom
u lovu na prepelice najbolje mi se pokazala zastavina pumparica sa cilindar cokom sto ne znaci da su pumparice najbolje sa cilindrom za prepelice znaci svako nadje pusku za sebe a cinjenica je da se u nasem okruzenju a i sire bokerice koriste najvise Stariiveli 3

kelt
 ej bata hamer posto kazes da imas toz 34 a ne koristis je jer ti ne odgovara, taman bi meni trebala da mi je prodas jerbo steta da stoji u ormaru neiskoristena. ja vec duze vreme trazim neki ocuvaniji ruski bok iz27 ili toz34Kiss
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

hamerles

kelt kaže:
ej bata hamer posto kazes da imas toz 34 a ne koristis je jer ti ne odgovara, taman bi meni trebala da mi je prodas jerbo steta da stoji u ormaru neiskoristena. ja vec duze vreme trazim neki ocuvaniji ruski bok iz27 ili toz34Kiss
Vrlo rado bih je otudjio kelt samo sto mi je to poklon pa ima neku drugu vrednost pa je zato cuvam inace kao lovacka puska nije mi leglaConfused

Sniper Hunter
 Hamer pravi kundak i onda je kao mlada prve nociROFL

Dalibor89

Sniper Hunter kaže:

Dalibor89 kaže:
ta IZ 27 je ko veslo.Sad a taj treci metak na 153 ce odluciti sve ako od ta 2 ne pogodis. na 153 brzo dopunis a ne kod IZ 27 dok ti je ne prelomis pa dok neizvadis metak pa zatvoris proslo je dosta vremena.Njanjanja2 a kod 153 smo dopunis i ne razmisljas nista.

i52.tinypic.com/jug26w.jpg

i53.tinypic.com/2im9o3d.jpg

Na slikama 2-e iz 153 i iz 27 po meni veca vesla su poluautomati

i52.tinypic.com/15fxva.jpg
IZ 27

i52.tinypic.com/spzyn6.jpg
Sa leva na desno IZ27,ZCZm80 CZ301 i m 153 koja je vece veslo???
A pogotovu ako si promasio sa prva dva 3. ima da te izvadi sigurnoGrin
omladinci ,omladinci Grin

meni lisica dosla ispod ceke koju nisam ni video dok se nije pocela udaljivati od mene jer me je osetila, ja opalim jednom pa odma drugu(u pitanju je mp-153 a lisica pun gas ja ozarim trecu i lisica se pocela kotrljati kao lopta. pa da kazem da sam bio sa dvocevkom pa bi mi lija pokazala ovako Njanjanja2 i bilo bi Trt Milojka

Sniper Hunter
 Treniraj sinko treniraj a ne nosi mitraljez u lovuGrin a i pitanje je sto mislis da je IZ 27 u odnosu na mp 153 veslo??

hamerles

Sniper Hunter kaže:
Hamer pravi kundak i onda je kao mlada prve nociROFL
B)ROFL

Dalibor89
 samo pogledaj kako se tesko otvara 27 i bice ti sve jasnoSad. a ja u lov znam sta nosim ne se sekiraj druze.Pozdrav

hamerles
 Dalibore ja ne lovim sa PA lovim sa puskom IZ-18..... Ali juce me je odusevio MP-153 radom, preciznoscu,pouzdanoscu,balansom itd da se skoro nisam divio nekoj pusci kao njemu kako dobro bije i radi... E sad svi kazu u lovu nema prednosti nad IZ-27 dali ima ili nema to uopste nije bitno ali svakako da ima prednosti puska koja ti lezi kao salivena od neke puske koja ti ne lezi nikako.... Kod 153jke nisanska linija je mnogo skladnija nego kod 27mice kod nje je nisanska sina mnogo vislja i teze se nisani nego sa 153jkom.....

Sniper Hunter

Dalibor89 kaže:
samo pogledaj kako se tesko otvara 27 i bice ti sve jasnoSad. a ja u lov znam sta nosim ne se sekiraj druze.Pozdrav

To za teze otvaranje se da resiti i nije nikakav problem razradi se procisti i ulegne bez problema ! razradjujes je kao i iz 153 sa tezom municijom u pocetku da bi kasnije radila sa laksim punjenjima bez zastoja B) a ja se ne sekiram uopste cime ti ides u lov to je tvoj izbor ali je malo neozbiljno da nazivas veslom neciju pusku pa makar bila i najgora na svetu

Podunavac

hamerles kaže: Podunavac teoretski si u pravu u pravu si i za izbor cevi i kojom granulacijom sacme ces da pucas iz bokerice IZ-27 ali sa dva obaraca kod ove sa jednim obaracem puca prvo donja pa gornja cev ili ako zelis drugacije dok ti promenis divljac ode daleko jer se mnogo lako prebacuje pa moras palcem Grin... Pratim strane sajtove tako s vremena na vreme na njima vidim koliko je koja puska zastupljena... na jednoj stranici koju pratim redovno nema ni jedne jedine bok puske sve su to polozare bar se na slikama vidi ako ne razumem detalje..... Ali posto je tema MP-153 juce ispucah iz te puske dosta municije na strelistu razne granulacije sacme 12/70 28g do 12/89 63g bez ijednog zastoja puska radi RAZBIJA kako radi... spakujem u magacin od 63g do 28g on radi kao sat pa kontra od 28g do 63 on opet radi kao sat i tako jedno stotinak patrona bez greske....

Kolega ja imam IŽ-27 sa jednim obaračam, i dovoljno je da samo lagano gurneš kažiprstom obarač napred da bi selektor promenio redosled okidanja. I sam sam se iznenadio kada sam prvi put probao, sobzirom da je puška kupljena nova. Kada malo uđeš u štos sve radi brzo i lako.
Što se tiče interneta neznam koji si sajt gledao, ali to što na njemu nema bokerica ne znači da nisu zastupljene. U Evropi su procentualno gledano većinski zastupljene.
Što se tiče rada i pouzdanosti MP-153 tu se slažem sa tobom, puška radi odlično sa svim vrstama i granulacijama municije. Nikada nisam ni rekao ništa loše o funkcionisanju MP-153. Puška radi odlično i vredi svaku uloženu paru (onome ko voli takav tip oružja). Međutim što se tiče zastoja kod PA i bokerica bez obzira na marku i model, teoretski je bokerica uvek u prednosti jer nema sistem za repetiranje, pa nema šta da zaglavi. Kod PA problem može da bude gasni klip (ili cilindar), sam zatvarač i magacin.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Baikal MP-153 vs MP-155 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 421 02.06.2021. 20:08
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,482
Najnoviji član: Radovan Dacovic

Poslednje vesti
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Vojo
· 30.05.2026. 09:29

Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,070,488 posete www.srbijalov.com