Belom Municija
|
ssekir75 |
Objavljen 23.01.2014. 21:00
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
а колико је то "много више"? двапут провучем стару крпу да покупи ту главну прљавштину на коју сви толико кукате, неколико пута протрљам науљеном пластичном четкицом и после 20-30 минута стајања очистим пушку спиралом и са две чисте крпице па цеви сијају ко пасја 00. чему толика драма ниокочега?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
Zoran Zoli |
Objavljen 23.01.2014. 22:36
|

Stari član

Upisa: 286
Pristupio: 21.09.2011. 23:37
|
Cini mi se da ti dragi kolega ne prija sto mi svi kukamo na veliku prljavstinu koja i jeste definitivno velika , ja posedujem relativno novu pusku bokericu i dosad sam koristio u donju cev RC u gornju Belom i mnogo vise pucam sa donjom cevi a gornju redje i siguran sam da posle pet ispaljenih patrona iz donje cevi ona bude mnogo manje prljava i dovoljno je da dva puta provucem zmiju i ona je cista dok jedan patron Beloma zagaravi cev da moram promeniti pet krpica .
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 23.01.2014. 22:53
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Pa, dobro, Zorane, ti ondaK nemoj qpovati domatjo, i svi zadovoljni! 
A qj ima hromirane cevke, ne mora ni da chisti bash svaki poot, pa mu ova pojava ne smeta ich!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
Zoran Zoli |
Objavljen 23.01.2014. 23:03
|

Stari član

|
Volim da cujem vise stavova po tom pitanju ali eto ostah uskracen .
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 23.01.2014. 23:16
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Zoki moraćeš sam odlučiti. Ako ti odgovara sve sem nečistoće onda nemaš mnogo razmišljanja, još ako su ti hromirane cevke. Kod nas koji nemamo taj luksuz hromirani , stvar je mnogo teža . Pride volimo da pucamo mundžu BK, ispada da smo pomalo mazohisti. Treba mi dosta vremena za čišćenje puške, ali to sam pretvorio od obaveze u ritual i sve je ok.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 23.01.2014. 23:24
|

Lovčina

|
Zoran Zoli kaže:
Cini mi se da ti dragi kolega ne prija sto mi svi kukamo na veliku prljavstinu koja i jeste definitivno velika , ja posedujem relativno novu pusku bokericu i dosad sam koristio u donju cev RC u gornju Belom i mnogo vise pucam sa donjom cevi a gornju redje i siguran sam da posle pet ispaljenih patrona iz donje cevi ona bude mnogo manje prljava i dovoljno je da dva puta provucem zmiju i ona je cista dok jedan patron Beloma zagaravi cev da moram promeniti pet krpica . 
чишћење оружја ми никад није било проблем. од кад сам са неких 4-5 година почео да будем уз ловце и оружје, најзанимљивије ми је било пуњење муниције и чишћење оружја. никад, па чак ни у војсци, ми то није представљало терет. што каже мој "надимењак" шеки, имам хромирате цевке и нешто се много не трзам на прљавштину. уз то, пуцам домаћу џебану и не видим да је неко имао много бољи резултат од мене и колеге (ја пуцам углавном крушик стандард а он белом). знам да промашим за медаљу (мојом кривицом, не ни због пушке нити због муниције), али знам и да погодим далеко да се сви чуде и чешкају (стрпљење и (р)уски чокови...). поведен вашим причама, јесенас сам купио 5 комада БиП ф2 класик 3,5мм. из доње цеви пуцао сам њега а из горње стандард исте гранулације. нећеш ми веровати, запрљаност је била иста. следеће недеље (чиста пушка) поновио сам тест са беломом, јесте било мало прљавије, али недовољно да бих давао 11дин више за метак који ради исти посао, а тражи 5 минута времена и парче старе крпе коју би свакако бацио.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
|
|
|
|
Zoran Zoli |
Objavljen 23.01.2014. 23:36
|

Stari član

|
Da ne bih bio pogresno shvacen redovno cistim svo oruzije i nije mi tesko volim kad se sijaju cevi samo sam prokomentarisao svoj primer i konstataciju da Belomova municija vise garavi cevi zbog baruta i stvar je u tome da samo potrosim malo vise vremena za ciscenje gornje cevi .
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 23.01.2014. 23:49
|

Lovčina

|
кад туриш на папир, за тих пар минута времена (за које ионако ништа много важно не можеш да урадиш) можеш да купиш још најамање трећину домаТЈе џебане... (стандард 28 дин/ком, белом 34 дин/ком, БиП 45-50дин/ком)
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 24.01.2014. 00:02
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Zoran Zoli kaže:
Da ne bih bio pogresno shvacen redovno cistim svo oruzije i nije mi tesko volim kad se sijaju cevi samo sam prokomentarisao svoj primer i konstataciju da Belomova municija vise garavi cevi zbog baruta i stvar je u tome da samo potrosim malo vise vremena za ciscenje gornje cevi .

Inache, jedan zestok lovac, koji u inozemstvu ima SVOJE lovishte, ovako bira mechitje: odesh u radnju, vidish koja je dzebana NAJJEFTINIJA(prichamo o sachmenoj!), pazarish npr. cca. 250kom, i pucash, pucash, pucaaaash... S obzirom da 99% divljachi odstrelim ispod 35m udaljenosti, lichno se apsolutno slazem s chovekem!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
Zoran Zoli |
Objavljen 24.01.2014. 00:17
|

Stari član

|
Nismo pricali o cenama municije vec o zagaravljenosti cevi
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 24.01.2014. 00:25
|

Lovčina

|
која је ионако небитна особина. памела је памела ал двапут је двапут
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 24.01.2014. 21:32
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Slažem se sa kolegom Zolli. I ja imam isto iskustvo sa Belom municijom. Već godinama koristim municiju Mirage sa kojom sam zadovoljan. Ali pre tri-četiri godine na sajmu LORIST u N. Sadu je bilo Belom municije po veoma povoljnoj ceni. Uzmem jednu kutiju čisto da probam. U lovu se iznenadim (pozitivno) sa kvalitetom municije (odstrelom). Ništa nije bila lošija po efektu na divljači od Mirage-a. Ali kad sam došao kući, iznenađenje. Iako imam hromirane cevi redovno čistim moju pušku i veoma sam pedantan i detaljan u tome. Trebalo mi je 10-ak krpica da očistim cevi (po komadu a ne za par). Dok mi je za Mirage dovoljno tri-četiri. Ne smeta me da čistim pušku 10-ak minuta duže, ali sam se ipak vratio na Mirage municiju.
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 24.01.2014. 21:37
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
белом нема муницију у калибру .410? |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 24.01.2014. 21:40
|

Lovčina

|
мени је битан учинак на циљу. ако муницију плаћам по горенаведеним ценама (најмање цене у граду), а учинак је исти, купујем мајјефтинију. крпа за бацање ионако имам гомилу. крушиков картонац кад је суво, беломов пластиканер кад је мокро и пеглај...
|
|
|
|
Joe the hunter |
Objavljen 29.01.2014. 18:46
|

Veteran

Upisa: 503
Pristupio: 15.11.2010. 13:01
|
ssekir75 kaže:
мени је битан учинак на циљу. ако муницију плаћам по горенаведеним ценама (најмање цене у граду), а учинак је исти, купујем мајјефтинију. крпа за бацање ионако имам гомилу. крушиков картонац кад је суво, беломов пластиканер кад је мокро и пеглај... 
Interesantna teorija, mozes li kolega da mi objasnis zasto kartonac po suvom a po kisi plastikanac.Ima li to veze sa tim da se karton na kisi ne raskvasi ili nesto drugo je u pitanju.Unapred hvala.Dobar pogled |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 29.01.2014. 20:19
|

Lovčina

|
само због тога да се случајно не овлажи, јер реденик или прслук ионако носим испод јакне. иначе и један и други метак ми одлично раде посао, и не видим зашто би бацао паре на скупљу муницију
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 07.02.2014. 22:38
|

Veteran

Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
Zoran Zoli kaže:
Svi Srpski proizvodjaci municije koriste barut Zlatiborac.
Zlatiborac se izvozi sirom sveta, koriste ga mnogi strani proizvodjaci municije.
Nelogicno je da Belom vise garavi cevi "zbog baruta" u odnosu na druge domace proizvodjace, kada svi koriste jedan te isti barut.
Da Belom zesce garavi cevi, stvarno ih garavi, nije mi jasan razlog 
Bez obzira na garavljenje Belom je izuzetan metak, pucao sam na -20 u jednoj cevi Belom u drugoj Krusik Specijal, Belom odradjuje posao bez greske, dok specijal samo pljas i cujem sacmu kako udara u trnje kao da sam je bacio iz ruke. |
|
|
|
bullet |
Objavljen 07.02.2014. 23:32
|

Mlađi član

Upisa: 45
Pristupio: 06.06.2012. 00:00
|
Koristio sam Belomovu municiju u lovu na prepelice, 28gr, 1,7mm krupnoca sacme, mekan metak. Pokazao se kao najbolji do sada sa kojim sam lovio prepelice. I manje je garavio cevi od 'Talijana 'ebem li ga kako. Jedino mi se nije svidelo sto je cena 34din po komadu ali vredu svaku paru. I ove godine ga necu menjati.  |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 08.02.2014. 00:37
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Scorpion Hunter kaže:
Zlatiborac se izvozi sirom sveta, koriste ga mnogi strani proizvodjaci municije.
Ovo sad prvi put čujem. Koji to strani proizvođači municije koriste barut Zlatiborac?
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 08.02.2014. 09:47
|

Veteran

Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
Podunavac kaže:
Scorpion Hunter kaže:
Ovo sad prvi put čujem. Koji to strani proizvođači municije koriste barut Zlatiborac?
Ne znam tacno koji strani proizvodjaci.
Ovaj podatak mi je rekao jedan jedan domaci proizvodjac municije. |
|
|