Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
duka92
 Zdravo svima dali neko moze da mi kaze koja je cena TRAPA 16-sku to jest koliko kosta kutija u Novom Sadu naj jeftinija i naj skuplja hvala unaredSmile

tomo vrbas
 Trapa 24gr 2,4mm sacma jedino imas u Super Tane M-90 kutija 600din a imas i M-90 disperzant 28gr on je 700din,u AGP Lovac imas krusikovu kvalju isto 600din kutija,a u Canoni imas RIO 28gr 750din!

duka92
 tomo vrbas- Hvala ti puno tomo Smile))

milenkopg
 moze li mi neko reci koju municiju da koristim cal16. chedite i mirage clever je totalni aut

tomo vrbas
 Krusik i neces se pokajati!B)

milenkopg
 hvala tomo. a sto se tice krupne sacme 0 i 00

bturjane
 ma Krusik je zakon samo krupniju ako imaju bez koncentratora takozvane korpice
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Podunavac

milenkopg kaže:
moze li mi neko reci koju municiju da koristim cal16. chedite i mirage clever je totalni aut

Nisam primetio da Mirage Clever municiji nešta fali.Zbunjen Čak šta više u toj cenovnoj klasi mislim da ni nema bolje municije. A šta kolega zameraš Mirage municiji? Ako ti Mirage ne valja onda je za tebe samo Rottweil i B&P.
Tri prsta 2Kolce

milenkopg
 kao sto rece kolega da mnogo razbacuje krupnu sacmu a to se i meni desilo.zato ne gotivim mirage. ispravi me ako gresim

Podunavac

milenkopg kaže:
kao sto rece kolega da mnogo razbacuje krupnu sacmu a to se i meni desilo.zato ne gotivim mirage. ispravi me ako gresim

Za krupnu sačmu stvarno ne znam. Ja koristim 3 mm za fazana i 3,5 mm za zeca, ništa krupnije nisam probao. Međutim i Mirage ima više kategorija municije. Ja koristim T3 Standard Game 34 grama sačme 12/70. Stvarno sam zadovoljan. Što reče moj rođo Daki bilo je i nekih falsifikata. Da nisi možda na njih naleteo? Pošto je ovo doba lova na prepelice, za ovu divljač je dobra Mirage municija T2 Lite Game Dove&Qualia 30,5 grama sačme.
Tri prsta 2Kolce

milenkopg
 hvala podunavac na savijetu.kod mene je planinski teren idem na lisicu zeca vuka i prase.zato me interesuje krupnija sacma.

chasseur
 Cuo sam i ja da kopiraju i B&P, navodno puni se negde u Bosni. Aj sad budi pametan pa kupi municiju i da znas da si dobio ono sto si platio.!

canis aureus
 Sve je mogućeConfused
ali ovaj B&P koji već duže vremena koristim i preporučujem je odličan pa bio on i iz BosneGrin
Ne verujem mada kod nas je sve moguće!
Bilo je priča da Fiochi i Mirage pune na brodovima na putu iz Italy ka nama, pa se pričalo da Sellier&Bellot takođe pune po kojekakvim garažama i radionicama, Rotveil iz Romany ...
-možda buva krene i od uvoznikaHmmm
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

aleksa
 Sto se tice fals municije i meni se cini da su postojale takve radnje u jednom periodu ali pre svega sa domacom municijom.Ljudi su punili Krusikove caure sopstvenim komponentama,prodavnice otkupljivale i prodavale kao Krusikov patron.Jedno vreme se municija prodavala maltene po S.T.R.-ovima.
Mislim da je situacija sa stranom municijom redja ali ne kazem da je nema.Zato municiju nabavljam u poznatim prodavnicama koje su obicno u vlasnistvu samog uvoznika i cesto otvorim patron da proverim komponente.Drasticna je razlika izmedju domace sacme,cepova,baruta kojom se puni domaca i strana municija.Ne verujem da se Bosancima isplati da nabave original caure i napune patron kvalitetnim komponentama.Znaci,punice ih jeftinim komponentama a to se vidi golim okom kada se otvori patron.
Jos da dodam da Fiocchi ima svoj pogon u Madjarskoj tako da to nije kopiran patron vec original punjen na drugom mestu zbog ustede u na pr. troskovima radne snage,nista novo.

P.S. Licno nisam nikada imao takav problem a pucao sam raznu municiju i uglavnom stranu.Najpre ce biti da je prica o fals municiji krenula bas od nas lovaca kao nacin da se opravdaju promasaji.
A,one price leti perje,fazan ode to je iz razloga lose plasiranog hica pa divljac pogadjaju samo periferne kuglice kojima je znatno manja brzina i znatno manja gustina.

Neca92
 Moj cale puca S&B (crno-crveni kartonac, sa filcanim cepom) vec nekoliko godina, i nikad se nije pozalio na njih! I ove godine ce kupiti s&b za glavnu sezonu... Yes Ja sam prosle godine otvorio jedan njegov patron, i iako se slabo razumem u kvalitet komponenata, rekao bih da je sve ok.... Smile Ja sam pucao B&P baby magnum, 42gr punjenje, nisam bio zadovoljan... Nisam ni ja neki strelac, ali promasivao sam "penale"! Grin Ove godine cu i ja kupiti S&B kartonac, proverena stvar! Smile
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

DakiNS

Neca92 kaže:
Moj cale puca S&B (crno-crveni kartonac, sa filcanim cepom) vec nekoliko godina, i nikad se nije pozalio na njih! I ove godine ce kupiti s&b za glavnu sezonu... Yes Ja sam prosle godine otvorio jedan njegov patron, i iako se slabo razumem u kvalitet komponenata, rekao bih da je sve ok.... Smile Ja sam pucao B&P baby magnum, 42gr punjenje, nisam bio zadovoljan... Nisam ni ja neki strelac, ali promasivao sam "penale"! Grin Ove godine cu i ja kupiti S&B kartonac, proverena stvar! Smile
Kakve su cene kod tebe Neco
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

aleksa
 Neca92,nije ni cudo sto je tvoj cale imao bolji rezultat sa S&B Red & Black.To je patron sa filcanim cepom gde se sacma brze rasipa i mnogo je lakse pogoditi divljac nego sa patronom koji ima koncentrator,pogotovo na kracim udaljenostima.
To sto si ti masio zicere je sasvim normalno.Da si pogodio divljac,totalno bi je unistio.Taj patron je namenjen za lov barske divljaci,ima magnum punjenje,koncentrator,sporiji snop,uzak snop i zato se masi,posebno na kracim distanca.
Zato ja uvek kazem da je prevashodno vazno prilagoditi municiju potrebama,divljaci i nacinu lova pa sebe preispitati i uvezbati i tek onda donositi zakljucke o municiji.
Licno pucam od 28 do 34 grama u kalibru 12.Sacma za prepelicu 1.7 mm,fazan 2.9 mm i 3.1 mm,patka 3.1 mm i 3.5 mm i zec 3.1mm i 3.5 mm.Sve je municija sa koncentratorom jer se tako na neki nacin spremam za 20-icu,pustam divljac da odmakne i kada promasim,znam da sam ja zakazao,a ne patron.
Jos bih dodao iz licnog iskustva da je najbolje koristiti sto manje razlicite municije i prakticno se specijalizovati sa tom municijom.

mirko knezevic
 Kolege dal nismo malo poranili sa municijom....Grin Igra srce lovacko...Grin Sa kojom sacmom u lov??? Zasad sam koristio za prepelice i Krusik i M90 i Rio,solidna municija uglavnom sam pogadjao nisam imao neke promasaje,za patke sam koristio isto Rc Krusik Belom,a za glavnu sezonu cu uzeti najverovatnije Rotvel,jer je cenom priblizan konkurenciji.
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

canis aureus

aleksa kaže:
Neca92,nije ni cudo sto je tvoj cale imao bolji rezultat sa S&B Red & Black.To je patron sa filcanim cepom gde se sacma brze rasipa i mnogo je lakse pogoditi divljac nego sa patronom koji ima koncentrator,pogotovo na kracim udaljenostima.
To sto si ti masio zicere je sasvim normalno.Da si pogodio divljac,totalno bi je unistio.Taj patron je namenjen za lov barske divljaci,ima magnum punjenje,koncentrator,sporiji snop,uzak snop i zato se masi,posebno na kracim distanca.
Zato ja uvek kazem da je prevashodno vazno prilagoditi municiju potrebama,divljaci i nacinu lova pa sebe preispitati i uvezbati i tek onda donositi zakljucke o municiji.
Licno pucam od 28 do 34 grama u kalibru 12.Sacma za prepelicu 1.7 mm,fazan 2.9 mm i 3.1 mm,patka 3.1 mm i 3.5 mm i zec 3.1mm i 3.5 mm.Sve je municija sa koncentratorom jer se tako na neki nacin spremam za 20-icu,pustam divljac da odmakne i kada promasim,znam da sam ja zakazao,a ne patron.
Jos bih dodao iz licnog iskustva da je najbolje koristiti sto manje razlicite municije i prakticno se specijalizovati sa tom municijom.

Novine
B)Bravo 2
... suština priče ...B)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Neca92

aleksa kaže:

Ma znam ja to sve sad, razmotrio sam svoj problem jos prosle sezone! ika Retko "skolu" placam dva puta... Stari Grin
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,902,074 posete www.srbijalov.com