Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
darkon
 Ima ih Cvele i kod nas.
Kod mene se već nekoliko dana čuje njihovo karakteristično oglašavanja, a par komada sam i video. B)

Hunter forever
 Ja jos nisam nikada video prepelicu u prirodu,ili neznam da sam je video. Grin
marka Engleski poenter marka

alex

Hunter forever kaže:
Ja jos nisam nikada video prepelicu u prirodu,ili neznam da sam je video. Grin

Sigurno si video kolega
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

hamerles

alex kaže:
http://www.krusik...-16-25.gif
ZA prepelicu
koja je krupnoca sacme alex???

denisedi

aca kaže:
denisedi kod tebe niko ne ide zato sto su vecina mesari siguran sam

Aca i ja mislim prijatelju da si u pravo.Ja sam jos mlad lovac ali bolji lov nego perneti divec ne ga zamenue nista,sve si ima svoja vrednost.Pozz
Bog ne racuna onih dana prodjeni u lov.Bravo 2

aleksa
 Posto volim da otvorim patron kada kupim neku novu krupnocu ili neku vrstu koju nisam ranije pucao, stekao sam utisak da je sacma kojom se puni municija za prepelicu,mislim na Krusik od 1.75 mm ili italijanski Fiocchi Tordo 11,tj 1.7 mm, jednostavno presitna.
Imao sam uspesnih odstrela ali potkralo se i poneko ranjavanje sto mi je bilo cudno jer je prepelica bas mala ptica.
Takodje sam koristio i trap od 2.4 mm i imao odstrele na vecim udaljenostima bez problema, bez ostecenja mesa divljaci i ranjavanja ali i dalje smatram da je 2.4 mm previse za prepelicu.
Malopre sam pregledao sajtove poznatih italijanskih proizvodjaca Fiocchi i B&P i njihove preporuke i primetio bar dve stvari.
Prvo, Fiocchijev Tordo se uopste ne preporucuje za lov prepelice, a kod nas se prodaje kao municija namenjena upravo lovu prepelice.
Drugo, krupnoca sacme koja se preporucuje za lov prepelice je 10 i 9, tj. 1.9 mm i 2.1 mm, a ne 1.7 mm sto se takodje kod nas prodaje kao idealan izbor.
Kada budem kupovao municiju za prepelicu definitivno cu pokusati da nadjem krupnocu 2.1 mm, samo je pitanje da li cu uspeti kod nasih prodavaca. Ako ne uspem da pronadjem lovni metak,progutacu zabu i uzeti skeet patron od 24 grama i 2.1 mm iako nisam za koriscenje sportske municije u lovu.
Jednostavno, sacma nije prekrupna i garantuje siguran odstrel, cak je i svaka pojedinacna sacma laksa od one kojom se puni lovni metak, a 24 grama je malo sacme pa ni gustina snopa nije velika i ne bi trebalo da ima razbijanja divljaci na normalnim distancama.
Ipak, prvo da se ispuca RIO od 30 grama i 1.7 mm pa da se pokusa naci neki lovni 2.1 mm ako ne uspem, onda skeet.

Sasa frrr
 Kolega, ja imam drugacije iskustvo, za prvi metak na prepelicu uvijek koristim 1.7mm i da mogu naci 1.5, ili dust sacmu nju bih koristio! To je samo za prvi metak, u kalibru 16 kako nema dispersante municije tako rijesavam problem za prvi metak jer uvijek pucam na blizu, a drugi je obicno 2mm, sa prvim metkom 3 sezone unazad sigurno nisam imao ranjavanje ni razbijanje, punjenje uvijek 28gr. A nije veliki problem odstreliti prepelicu na vecoj udaljenosti ali zajebano je naciGlavu o zid

gavra bakos

Sasa frrr kaže:
Kolega, ja imam drugacije iskustvo, za prvi metak na prepelicu uvijek koristim 1.7mm i da mogu naci 1.5, ili dust sacmu nju bih koristio! To je samo za prvi metak, u kalibru 16 kako nema dispersante municije tako rijesavam problem za prvi metak jer uvijek pucam na blizu, a drugi je obicno 2mm, sa prvim metkom 3 sezone unazad sigurno nisam imao ranjavanje ni razbijanje, punjenje uvijek 28gr. A nije veliki problem odstreliti prepelicu na vecoj udaljenosti ali zajebano je naciGlavu o zid

Dragi kolega, potpuno si u pravu. Moje dugogodišnje iskustvo u lovu na prepelice je isto kao i tvoje. Prepelicu treba loviti sačmom 1,7mm. Osim balističkih razloga tu su i bezbednosni razlozi, koji su već opisani u ovom forumu.Nije problem ni "velika"daljina ,a dobar pas (ja imam NKD) to uspešno nalazi. Želim ti puno uspeha u ovogodišnjoj sezoni.
gavra bakoš

alex

hamerles kaže:

alex kaže:
http://www.krusik...-16-25.gif
ZA prepelicu
koja je krupnoca sacme alex???

Imao od:
1,75;2.0;2.5 i to je to čep je plastican ima sa i bez korpice patron je namenjen za lov prepelice
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Sasa frrr
 Dragi kolega, potpuno si u pravu. Moje dugogodišnje iskustvo u lovu na prepelice je isto kao i tvoje. Prepelicu treba loviti sačmom 1,7mm. Osim balističkih razloga tu su i bezbednosni razlozi, koji su već opisani u ovom forumu.Nije problem ni "velika"daljina ,a dobar pas (ja imam NKD) to uspešno nalazi. Želim ti puno uspeha u ovogodišnjoj sezoni.[/quote]

Hvala, takodje kolega. Nadam se boljoj sezoni od prosle, a mogla bi biti vec se cuje po koja. Pozdrav.

aleksa

Hvala, takodje kolega. Nadam se boljoj sezoni od prosle, a mogla bi biti vec se cuje po koja. Pozdrav.

Tako su se cule i proslog proleca pa kad je zaredjala kisa i hladno, jesenje vreme, epilog je bio katastrofalan. Jednostavno, gnezdjenje nije uspelo ni kod nas ni u drugim zemljama pa su i cugovi bili losi.
Mene vise raduje blaze prolece ove godine i nadam se da ce se sva divljac uspesno razmnoziti pa i prepelice i vec na pocetku bi trebalo da bude lova za uzivanje.

milols_lovac_ostrovac
 Pozz svima,sad sam se vratio sa terena i mogu vam reci da je stanje ove divlajci kod mene vise nego dovoljno,pesme na sve strane cuju se i ima ih dosta,!Ako vreme posluzi da gnezdjenje uspe,pocetak sezone u mom lovistu bice vise nego dobar..!!

misa 71
 Milose i kod mene pevaju na sve strane , valjda ce biti bolje ove godine . srbijalov
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

Hunter forever
 Moze li mi neko dati neki link ili sajt na kome mogu naci zvuk kako se prepelica oglasava,ako moze bio bih zahvalan.

Sasa frrr
 Evi linka http://www.jagd.b.../index.htm ,imas oglasavanje od svakakvih zivina, valjda prepoznas prepelicu i nemoj u nelovacke svrhe da koristis ;)

Hunter forever
 Naravno da necu. Samo zelim da znam da u prirodi prepoznam ovu pticicu.

rasa
 poz svima iz Mostara. prepelica je stigla i u ove krajeve.

img534.imageshack.us/img534/3025/img2702i.jpg
img199.imageshack.us/img199/539/img2688ip.jpg
lovac

Cvele
 I ja sam je cuo juce prvi put ove godine, uzivao sam u njenom oglasavanju Veselo
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Cvele
 Puc-pu-ruc, puc-pu-ruc Grin ljudiiiiiii jos samo 2 mesecaaaaaaa Grin Grin Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nenad_franc
 sta cuo,meni su dve poletele ispred nogu Smile a cuju se na sve strane Veselo

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,422,193 posete www.srbijalov.com