Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kugla

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kugla
AcaNik
 и код нас се нађе по неки хронометар па ћемо да измеримо кад се појави. није баш 100% веровати фабрикама.

Milanco

Cadara kaže:
U Zrenjaninu ima da se kupi u Lovac AGP trill i black sock od B&P, cene su 100-110 din, verovatno će uskoro nabaviti i ove najnovije lead free.
Nije mi jasno kako se ponaša u čoku ako je od nekih lehura metala.
Gledao sam na yu tubeu nekoliko snimaka i u kalibru 12 uglavnom se pominje ima početnu brzinu od 610m/s što je malo po meni preterano, ali moguće je sve. Trill ima oko 420m/s početnu sa 32gr.

Kolega, odakle vam podatak da thrill shock ima pocetnu brzinu od 420m/s? Da li ste mozda merili?
Pitam zbog toga sto na pakovanju pise da je pocetna brzina thrill shock-a 500m/s, a black shock-a 450m/s.

darkolovac
 Znaci ako ja stavim lead free u pusku i onda dobijem "karanfil" chok ja mogu da ih tuzim?

Podunavac
 Ne verujem da bi se bilo šta desilo sa puškom. Svaka fabrika daje podatak koji projektil sme da se koristi iz čokiranih cevi a koji ne. Baš iz tog razloga da se ograde od mogućih neugodnosti. Ako B&P tvrdi da ovaj lead-free projektil može da se koristi iz čokiranih cevi, onda nema razloga za brigu. A i lepo se vide pera za prilagođavanje prilikom prolaska kroz čok.
Aco fabrike znaju malo da napumpaju podatke, ali na druge načine. Pucaju u savršenim uslovima (u tunelu) i sa dužim cevima (što ovde ne igra ulogu). Tako da prava početna brzina verovatno ne odstupa mnogo od fabrički navedene.
Tri prsta 2Kolce

nidzamotocross
 A kakav bi bio efekat na cilju ovakvog projektila u odnosu na olovnu kuglu?
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Podunavac
 Deformacija je dobra, što je moglo da se vidi na postavljenom snimku. Međutim zbog manje mase, manja je i penetracija. Po mom mišljenju.
Tri prsta 2Kolce

nidzamotocross
 Delimo mišljenje. Odobreno
Ja ne volim da eksperimentišem, tako da sam više za dobri, stari Brenneke od olova. 39g i početna brzina od 420 m/s je sasvim dovoljno da do 50m, za koliko je kugla koja se puca iz klasične sačmarice i namenjena, sa lakoćom obori DS. Tu je i odlični Rottweil-ov Exact sa brzinom od 450m/s, izuzetno precizan i pogodan za sve čokove.

Provereno i odlično za DS, ja ih sigurno neću menjati.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Ghost Hunter
 Pozdrav!
Dobio sam od prijatelja iz inostranstva na poklon kutiju Sauvestre kugli u kalibru 12/70.Posto do sada nisam imao priliku da se susretnem sa ovom municijom neznam nista o njoj.Molio bih kolege koje imaju iskustva da mi kazu nesto vise o ovoj municije,Kako se pokazala u praksi?

Predator

Ghost Hunter kaže:
Pozdrav!
Dobio sam od prijatelja iz inostranstva na poklon kutiju Sauvestre kugli u kalibru 12/70.Posto do sada nisam imao priliku da se susretnem sa ovom municijom neznam nista o njoj.Molio bih kolege koje imaju iskustva da mi kazu nesto vise o ovoj municije,Kako se pokazala u praksi?

Nažalost, neću ti znati ništa napisati o ovom zrnu iz sopstvenog iskustva. Zahvaljujući mom dobrom zemi Podunavcu, došao sam u posjed nekoliko primjeraka, ali ih nikad nisam isprobao. Ono što je sigurno jeste da je to jedan od najskupljih potkalibarnih projektila na tržištu, a po priči mnogih i najbolji. Po uzoru na Sauvestre neki proizvođači su osmislili svoje potkalibarne projektile (npr. Krušikovi Gold i Silver Hawk). Pusti video da vidiš teoretski o čemu se radi.
http://www.sauvestre.com/Videos,401?l...01?lang=en

Sasvim prirodno

Uca
 Pošto su na mojoj IŽ27EM fixni čokovi u potrazi sam za odgovarajućim zrnom za gornju cev (pun čok).U toj potrazi za jedinačnim (potkalibarnim) zrnom naleteo sam i na potkalibarno zrno Belom. Kugla Gualandi (kao i kod klasičnog zrna koje je namenjeno za polučok) samo je veličine kao za cal.16 i umotana je u plavu plastiku (vidi se lepo jer je providna čaura bele boje). Ono je baš namenjeno za dalja gađanja preko 50m. Nisam ni znao da Belom to proizvodi. Da li je neko koristio ovaj projektil? Kakva su vaša iskustva. Mislim, kupiću ga sigurno pa onda pravac strelište ali me interesuje mišljenje ljudi sa iskustvom u upotrebi ovog potkalibarnog zrna.

ssekir75
 ја пуцао у мету и презадовољан сам. на живо још нисам имао прилике и ту ти не могу помоћи, али не сумњам да би добро одрадило посао.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Podunavac
 Samo što to nije kugla za kalibar 16, nego za kalibar 20, koja je upakovana u plastični nosač (kontejner) i smeštena u patron kalibra 12. Njabolje kolega da kupiš jednu kutiju i sam isprobaš kako se ponaša ispaljena iz tvoje puške. Tuđa iskustva kod ovakve vrste municije i cevi (glatke) mogu da budu drugačija od lovca do lovca (puške).
Tri prsta 2Kolce

Vuja
 ssekir75 iz koje cevi i koje puska si pucao ja sam kupio 5 komada pa ću tek da probam da znam sta da ocekujem.

PEZ
 Moj drug koristi ove Belom potkalibarne iz Brno Super puške. Prezadovoljan je preciznošću kao i učinkom na divaljači.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Uca
 Danas sam dobio odgovor od predstavnika Beloma da je težina ovog potkalibarnog projektila 28,5grama, a da se ostali podaci mogu videti u tabeli na sajtu Beloma. Međutim na njihovom sajtu se može videti samo brzina i pritisak koji je napisan za klasično zrno Gualandi kalibra 12, a ne za potkalibar - zrno Gualandi kalibra 20 u plastičnom kontejneru ( a ne 16 kako sam ja mislio). Očekujem da mi pošalju detaljnije informacije o ovom potkalibarnom zrnu.

Uca
 Stigala je i dopuna odgovora u kome se kaže da kada prave pojedinacno zrno u kal.12 sa potkalibarnim ili "celim" projektilom,gledaju da brzine/pritisci budu isti tj.po istom etalonu,koje se vide u tabelama Belomovog sajta. Sto se efikasnosti tice,navedeni parametri daju rezultate iz te tabele,na daljini 20 m ispitnog tunela.

ssekir75

Vuja kaže:
ssekir75 iz koje cevi i koje puska si pucao ja sam kupio 5 komada pa ću tek da probam da znam sta da ocekujem.

пуцао из тоз 34, из обе цеви (3/4-пун чок), и пуне и поткалибарне беломе. презадовољан сам погођеним а богме и пробојношћу. пуцао само у мету (никако да истрчи свињче...Confused)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Vuja

ssekir75 kaže:

Vuja kaže:

пуцао из тоз 34, из обе цеви (3/4-пун чок), и пуне и поткалибарне беломе. презадовољан сам погођеним а богме и пробојношћу. пуцао само у мету (никако да истрчи свињче...Confused)

po ovome ni moj toza 34 ne bi trebao da se buni samo ostaje da nadjem vremena i da probam

ssekir75
 не мора да значи, али дај боже. јефтин а добар метак.

krilas
 Pozdrav, svim kolegama! Ima li neko od vas prakticna lovana iskustva sa Gecco slug -om?Osmeh
Siroma

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,543,893 posete www.srbijalov.com