Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
ProfiHunter

lakistrike95 kaže:

Hhaha, pazim ali dzaba...
Pitanje za iskusnije, gde se postavljati prilikom vabljenja, teren je valovit dosta, da li se postavljati uvek na vrhu brda pa gledati nizbrdicu ili mozda u dnu parcele pa gledati vrh, uglavnom tamo gde je kraj parcele tu ima sume...
Po nekoj logici bi trebalo se postaviti gore jer se sve vidi na dlanu, ali mislim da je njoj lakse da me primeti na vrhu, nego kada sam negde pri dnu, uvek sam se postavljao na sto visoj tacki, ali ovaj put me je nasankala...

Kod lisice a i ostalih predatora su najizrazeniji njuh i sluh,naravno da i vide jako dobro ali im je vid slabiji malo u odnosu na ostala dva cula,tako da ako se lepo maskiras nema sanse da te primete,naravno u savrsenoj mirnoci i tisi.Moj ti je savet da zavisno od terena gde mislis da se nalaze lisice, postavis se tako da vetar uvek ali uvek ide od njih ka tebi,to je broj 1.faktor,znaci postavljanje u vetar.
Lako je stici do vrha,mnogo je teze tu i ostati

lakistrike95
 Hvala na odgovoru, uvek naravno pokusavam da se postavim u vetar sto se kaze, ali zbog terena to nije uvek moguce... Dosta puta bih se postavio tamo odakle sigurno dolazi, pa onda trazim neki kompromis i postavljam se da ima sto manje mogucnosti da me oseti, a da ipak imam dobar pogled na teren. Teren je dosta brdovit pa postavljanje na pravu poziciju bas i nije lako.
Ukoliko nema vetra i vreme je idealno, da li je bolje ici na nizu ili visu tacku?

dreger
 Kolega a da probas da ne primas a i saljes SMS dok vabis lisice,da ne kazem i da iskljucis telefon uopste dok si u lovu pogotovo vabljenjem.

sasaruma
 i.imgur.com/nHsVxIH.jpg
i.imgur.com/sAzhT57.jpg
i.imgur.com/YgS4Dwn.jpg
Evo i mojih odstrela u zadnje dve nedelje.Kolce

sasaruma

lakistrike95 kaže:

Hvala na odgovoru, uvek naravno pokusavam da se postavim u vetar sto se kaze, ali zbog terena to nije uvek moguce... Dosta puta bih se postavio tamo odakle sigurno dolazi, pa onda trazim neki kompromis i postavljam se da ima sto manje mogucnosti da me oseti, a da ipak imam dobar pogled na teren. Teren je dosta brdovit pa postavljanje na pravu poziciju bas i nije lako.
Ukoliko nema vetra i vreme je idealno, da li je bolje ici na nizu ili visu tacku?

Kolega po meni je vazno da se zna gde su im rupe, onda je sve lakse,jer ces znati od prilike gde da se postavis. Kod mene u lovistu ima dosta ljudi koi imaju baste pa od njih uvek cujem gde izlaze,posto su oni u bastama u svitanje.A inace i sami pred sezonu obilazimo loviste i onda znamo za vecinu lisicjih rupa,sto je jako vazno.

lakistrike95
 Dreger, batalio sam da saljem poruke dok cekam, pogresi covek Grin

Sasaruma, bas zbog toga i pitam gde se postaviti, jer sam se postavio u odnosu na rupe i to na skoro pa najvisu tacku, a ona mi je dosla sa ledja gde je nisam bas uopste ocekivao. Smile
Izgleda da nekada nema pravila... Bye

sasaruma

lakistrike95 kaže:

Sasaruma, bas zbog toga i pitam gde se postaviti, jer sam se postavio u odnosu na rupe i to na skoro pa najvisu tacku, a ona mi je dosla sa ledja gde je nisam bas uopste ocekivao. Smile
Nema pravila kolega.Lov je iznenadjenje.Proslo leto sedim uz kanal i vabim,nema pa nema,ustajem da idem kad iza ledja sedi mlad lisac skoci on skocim ja,nasmejem se sebi i gas kuci.Zato je naj bolja visoka ceka.

ProfiHunter

lakistrike95 kaže:

Nema veze to najniza ili najvisa tacka,to sto ti je dosla iza ledja je dokaz da si imao los vetar u odnosu na rupe,zato ti je i dosla iza ledja... jer opet moram da ponovim da je vetar najvazniji cinilac u lovu predatora,tako da mozes da ocekujes dolazak iz tog pravca i nema potrebe da puno obracas paznju na drugu stranu,a u lovu je pravilo da bas i nema pravila.
Slazem se da je visoka ceka najpogodnija za tu vrstu lova,iz vise razloga,tako da kada je god moguce treba ih koristiti.

DakiNS
 Kolege , po mom iskustvu stara lija će se i u rupu vraćati uz vetar , jer tako zna da li joj preti opasnost , dok kod izlaska iz rupe zna i po desetak minuta da njuška vazduh očekujući promeni pravca vazdušnih struja da bi se uverila da je sigurna , dok kod mladih to nije običaj već neiskustvo.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

klaja
 Poznato je da imaju dobra osjetila i treba vodit računa o vjetru ali eto ja više vodim računa o tome kako sa se obukao,mislim na omekšivače i razne mirise,namestio da ne šuškam ,da me ne primeti kad dižem pušku,pazim da ne sednem na staze od divljači,ako je mjesečina da budem zaklonjen itd. Verujjte mi da su dolazile i uz vjetar i niz vjetar,na blizu i svakako. Nema pravila. Sve više što ih lovim mislim da jako zaostaju za šakalom u svakom pogledu.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

ProfiHunter

klaja kaže:

Poznato je da imaju dobra osjetila i treba vodit računa o vjetru ali eto ja više vodim računa o tome kako sa se obukao,mislim na omekšivače i razne mirise,namestio da ne šuškam ,da me ne primeti kad dižem pušku,pazim da ne sednem na staze od divljači,ako je mjesečina da budem zaklonjen itd. Verujjte mi da su dolazile i uz vjetar i niz vjetar,na blizu i svakako. Nema pravila. Sve više što ih lovim mislim da jako zaostaju za šakalom u svakom pogledu.

Kolega,ako su ti i dolazile niz vetar to samo moze da se desi da je u tom trenutku(a zna cesto da se desi)vetar promenio smer,tesko da ce joj to promaci ,samim tim sto kazete da vodite racuna na omeksivace i razne mirise dolazimo do toga da je ipak miris i njuh najbitnija stvar u lovu kako na lisicu tako i ostale predatore.
Lisica je mala beba u odnosu na sakala u svakom smislu a narocito sto sakal iz lova u lov i iz dana u dan uci kako da se ponasa i kako da izbegne lovce,ali to je druga tema o kojoj treba da se pise malo cesce ovde a i svuda gde se stigne,jer postaje ili je vec postao napast za lovista.

klaja
 Danas dve lije
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mb-bb

klaja kaže:

Danas dve lije

Svaka čast kolega, cestitam
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

sasaruma
 Kolega Klajo,svaka cast.Ja ih sada malo teze lovim.Obicno su sve uz kukuruz,pa mi vesto izmaknu ali pade jedna pre neku vece.

klaja
 Hvala kolege. Ova na djetelini je pala u trku na nekih 60m,kalibar 308win,kolega Golf je bio prisutan a ova druga se izvlačila ispred pogona i izadje na prosjeku i sedne. Njoj je presudio 7x65R na 20tak metara.
Sasurma sad kad se skine kukuruz ima da padaju kao muve. Navikle da imaju zaklon a sada ga neće biti.

sasaruma
 i.imgur.com/ZqLFzWa.jpg

i.imgur.com/CQJZvnB.jpgOva prva je od sinoc a druga od petka.8x57 12,7g.Kolce

DakiNS
 Kolege molim vas da postavljate malo manje morbidne slike ulova. Barem ulov postavite tako da se ne vidi baš kompletna rana.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ssekir75
 или покријте рану листом, или макар у фотошопу.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Podunavac
 Pa rana je sastavni deo odstrela. Nekad veća nekad manja. Na visokoj divljači se pazi gde se puca zbog mesa, ali na predatorima to nije bitno, bitno je samo da je efikasno maknut iz lovišta. Lovci ne treba da se groze takvih slika, ali su nam zeleni toliko seli na grbaču da se zbog njih štimamo od svega. Premda oni ne biraju slike da bi popljuvali lovce. Kako sam ja prošao prošle sezone sa slikom odstreljenog zeca. Sve po zakonu i lovačkom kodeksu, a oni me razapeli na zid srama. Zato što je taj dan bila niska temperatura. Kao da oni znaju kakva je situacija na terenu, nego pročitali iz novina. Jednostavno slike treba zatvoriti da mogu samo članovi da ih vide. Premda ni to nije nikakva sigurnost. Uvukla se zelena gamad svuda.
Tri prsta 2Kolce

Tomash
 Podunavac Odobreno
Ko ne voli lov, taj ne zna ni šta je odstrel i kako to ume da izgleda...

Slika zaista jeste ODVRATNA!!! ali ne zbog odstrela,
Ja bih pre one kukuruze u pozadini obradio u photoshop-u....jer ono je jad i čemer...

eh da je sreće i tih prokletih para, ili bilo kakave podrške od strane države za navodnjavanje, pa da ovako ružne slike više ne gledamo na ovim stranicama (mislio sam na pozadinu, a za odstrel kolegi "sasaruma" SVAKA ČAST!)

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,706,397 posete www.srbijalov.com