Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
Cvele
 Probajte M90 za glavnu sezonu ;) kod mene ga svi hvale... Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

chasseur
 Canis, koji B&P koristis? Gledao sam skoro u radnji B&P MB extra i F2 classik, cena je oko 40 din. Ranije sam probao long range i bio je dobar za oranje ali u trnjacima kad se divljac podize blizu razvali je kad pogodis. Mozda bi F2 classic bez korpe bio bolji za te uslove? Jel ima neko iskustva sa njim?

Sasa frrr
 M90 je meni odlican. B)

Cvele
 chasseur, B&P oko 40 dinara ? Gde je to tako jeftino? Hmmm
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac
 Nigde, ali je jeftino.ROFL
Tri prsta 2Kolce

Neca92

DakiNS kaže:

Neca92 kaže:
Moj cale puca S&B (crno-crveni kartonac, sa filcanim cepom) vec nekoliko godina, i nikad se nije pozalio na njih! I ove godine ce kupiti s&b za glavnu sezonu... Yes Ja sam prosle godine otvorio jedan njegov patron, i iako se slabo razumem u kvalitet komponenata, rekao bih da je sve ok.... Smile Ja sam pucao B&P baby magnum, 42gr punjenje, nisam bio zadovoljan... Nisam ni ja neki strelac, ali promasivao sam "penale"! Grin Ove godine cu i ja kupiti S&B kartonac, proverena stvar! Smile
Kakve su cene kod tebe Neco

Jos uvek imam stare zalihe od prosle sezone, ali uskoro idem u nabavku pa vam uskoro javljam kakve su cene u Krusevcu. B)
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

aleksa
 S&B Red&Black sam pucao prve i druge sezone na pocetku bavljenja lovom i bio sam prezadovoljan.Ali je zatim cena naglo porasla i presao sam na neku drugu municiju.
Jedan od patrona koji sam koristio a koji je i bolji od S&B R&B je RC 4 Serie Oro Fibre,takodje patron sa filcanim cepom,izuzetno brz,ravnomeran i malo siri snop.Njegova cena je takodje visoka ali vredi.
Jos bih dodao B&P F2 Classic FIBER kao jedan od patrona bez koncentratora koji je sigurno u rangu S&B,a mislim da mu je cena niza.
Sta god da se uzme od ove tri vrste municije necete pogresiti.
Jos jednom da ponovim,u poslednje vreme pucam iskljucivo municiju sa koncentratorom i da bih ozbiljnije nisanio i da bih naucio sebe da pustim divljac na pristojno odstojanje pre svega pripremajuci se za dvadeseticu koja to zahteva,inace moj izbor bi bio B&P F2 Classic FIBER.

chasseur

Podunavac kaže:

Eto ti sad, sad ispade da lazem Glavu o zid. Zovi Snajper pa pitaj za B&P MB ekstra i F2, a onda ako je tacno placas pice zbog klevete.

ultras035

chasseur kaže:
Canis, koji B&P koristis? Gledao sam skoro u radnji B&P MB extra i F2 classik, cena je oko 40 din. Ranije sam probao long range i bio je dobar za oranje ali u trnjacima kad se divljac podize blizu razvali je kad pogodis. Mozda bi F2 classic bez korpe bio bolji za te uslove? Jel ima neko iskustva sa njim?

B&P F2 classic...savrsen izbor za nase uslove

Podunavac

chasseur kaže:

Podunavac kaže:

Eto ti sad, sad ispade da lazem Glavu o zid. Zovi Snajper pa pitaj za B&P MB ekstra i F2, a onda ako je tacno placas pice zbog klevete.

Ovaj upis sam tek sada video. Nisam kolega uopšte mislio da lažeš, nego sam se samo našalio. A za piće se slažem, čim se prvi put sretnemo.iveli
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Dugo lovim sa B&P ali je i RC municija ekstra kvaliteta , moja preporuka ...B)
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

klaja
 ja sam prezadovoljan sa nobel sport SPEED.

mirko knezevic
 Jel koristio neku ovu municiju za jesenji lov,Rotvel je Rotvel ali kakav je u praksi brzina itd...
mirko knezevic priložio:
308050_158247960932058_100002405667613_290579_1765977349_n.jpg

Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

nenad_franc
 evo ti njihov sajt pa pogledaj Smile
http://www.rws-munition.de/en/product...hells.html

mirko knezevic
 Neki kazu da je ovaj Rotvel dobar metak s obzirom kolika mu je cena,ali na njihovom sajtu vide da mu je brzina 380m/s... Malo mi cudno da tako dobar metak ima malu brzinu....Confused
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

nenad_franc

mirko knezevic kaže:
Neki kazu da je ovaj Rotvel dobar metak s obzirom kolika mu je cena,ali na njihovom sajtu vide da mu je brzina 380m/s... Malo mi cudno da tako dobar metak ima malu brzinu....Confused

to je i mene zacudilo,pa zato nisam hteo nista da pisem,pa rekoh da sam procitas! ja sam dobio na poklon kutiju special 36,i postao sam malo skeptican kad sam video brzinu! Confused

Podunavac
 Zbog čega ste skeptični? Brzina sačmene municije se kreće od 320 m/s pa naviše (i ta od 320 m/s je nadzvučna). Nekakva sredina je 360-390 m/s, i većina proizvođača se drži oko 380 m/s. A sve preko 400 m/s je HV ili HS (high velocity ili high speed) municija, po naški municija visoke brzine. Tako da se ne sekirate, možete slobodno da koristite ovaj Rottweil metak.
Tri prsta 2Kolce

mirko knezevic
 Eto drug Podunavac cas odkloni dilemu oko balistickih stvari...B)
Nije bas jeftin u jednoj radnji sam zvao da pitam cena mu je 60din,tako da mu nije neka razlika izmedju njega i ostale municije klase RC B&P... 
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

stojkuki

Podunavac kaže:
Zbog čega ste skeptični? Brzina sačmene municije se kreće od 320 m/s pa naviše (i ta od 320 m/s je nadzvučna). Nekakva sredina je 360-390 m/s, i većina proizvođača se drži oko 380 m/s. A sve preko 400 m/s je HV ili HS (high velocity ili high speed) municija, po naški municija visoke brzine. Tako da se ne sekirate, možete slobodno da koristite ovaj Rottweil metak.

Cek, malo ... hajde da se podsetimo, koja bese brzina zvuka???

Mene ucili da je 343,2 m/s odnosno 1236 km/h .... 320 je podzvucna brzina ...

Mislim nema to veze ovde, generalno si u pravu kada kazes da je i 320 sasvim doboljno.

Scorpion Hunter
 1) Krusik.... 2) Belom.... 3) Grom Hunter.... Krupnoca sacme minimalna 2mm maksimalna 4mm... Od prepelice do Lisice i Sakala... B) Stranu municiju ne koristim jer je nama konstantno u prodaji. Ovako nije bas neki exstra kvalitet domacih proizvodjaca ali bar su jeftini i ima ih uvek u prodaji...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,412,407 posete www.srbijalov.com