Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dozvola za pušku

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dozvola za pušku
DakiNS
 Loše si čuo kolega ubistva su počinjena pištoljem M88
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

kimi

DakiNS kaže:
Vrlo lako se može desiti da svi koji su učestvovali u oružanim sukobima na teritoriji bivše SFRJ ostanu bez oružija (Vjetnamski sindrom ili posttraumatski stres) I opet se nalazimo na temi razoružavanje Srbije

Ipak je mnogo vremena prošlo, što bi naš narod reko "ko je prso, prso je... ko nije i neće".
P.S. Inače vijetnamski sindrom je osećaj krivice koji su imali Ameri jer su ubijali nanaoružane i nevine ljude.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

DakiNS

kimi kaže:

DakiNS kaže:
Vrlo lako se može desiti da svi koji su učestvovali u oružanim sukobima na teritoriji bivše SFRJ ostanu bez oružija (Vjetnamski sindrom ili posttraumatski stres) I opet se nalazimo na temi razoružavanje Srbije

Ipak je mnogo vremena prošlo, što bi naš narod reko "ko je prso, prso je... ko nije i neće".
P.S. Inače vijetnamski sindrom je osećaj krivice koji su imali Ameri jer su ubijali nanaoružane i nevine ljude.

Ne bih se baš složio sa tobom kolega evo jednog objašnjenja:

Milojević: '''Vijetnamski sindrom' je poremećaj u psihijatriji. To je posttraumatski stresni poremećaj koji je nazvan 'vijetnamski sindrom'. Ovde je čak bilo i nekih spekulacija povodom toga da se to posle rata u Bosni nazove 'bosanski sindrom', ali, u suštini, radi se o istom poremećaju to je posttraumatski stresni poremećaj. Ono što je karakteristično za taj poremećaj u samom imenu je glavna karakteristika jeste stres posle traume, odnosno postoji period posle doživljene traume kada se ponovo javlja psihološka reakcija. Bitno je sledeće: period javljanja od traume do pojave prvih simptoma može da bude vrlo dug, čak i do 30 godina. To je jedna od bitnih stvari za posttraumatski stresni poremećaj.''

Tomash
 Vezano za najavljene izmene zakona o oruzju,

Da li ima nade da ce neki savez(lovacki, streljacki,itd...) ucestvovati u tome? Neka radna grupa, nesto?

Trebalo bi insistirati/vrsiti pritisak da se konacno dozvoli uvoz lovackog i sportskog oruzja pojedincima, da mozemo i mi da kupimo jeftino pusku bez marzi kajmakoskidaca od 100%.

DakiNS
 Kolega ne da neće dozvoliti uvoz nego ga i ograničiti povećanjem marži.

ultras035
 I ja sad treba predajem papire za nabavku karabina??? Da li ce da primaju zahteve ili ce cekati nov zakon???
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

mrwa22250
 rekoh ja lepo,eto nama novih nameta.da li se neko od starijih seca promene nekog zakona na bolje.po sadasnjem zakonu vlasnik oruznog lista je ugrozena vrsta.odes u kafanu sa drustvom,napadne te pijana budala,bezi kuci jer ako mu lupis vaspitnu odose puske i verovatno nikad vise.da stvar bude gora ne smes da se branis ni u rodjenoj kuci da slucajno ne preteras u nuznoj samoodbraniShockjos kad se desi ovakva neka tragedija odmah svi da se razoruzaju.nigde niko da spomene da puske i pistolji ne pucaju sami od sebe.nije dovoljno sto kupujemo najskuplje oruzje na planeti vec ce nam ubuduce uvesti redovan servis kod psihijatra.nemam nista protiv,ali koliko cesto i po kojoj ceni.ko garantuje ako prodjem pregledKoTuKoga ove godine da cu i dogodine biti u vinkli.sa ovakvom situacijom u drzavi,lovstvu,porodici,preduzecu pozeljno bi bilo da se pregledamo dva puta dnevno,ujutro i uvece.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

ultras035
 Najbolje bi bilo stisati se oko svega icekati nadlezne da rese stvar...ako brbljamo mozda im damo jos neku ideju koja ce biti na nasu stetu!!!!
A aKo cemo o tome, meni nije jasno zasto se ljudima dozvoljava drzanje pistolja, poluaut. karabina vojne namene, oruzja koje u magacinu prima vise municije nego sto je dozvoljeno u lovu.Ne razumem sta ce pistolj ili puska nekome ko se ne bavi lovom, a ni posao mu nije takav da zahteva oruzje ili se ne bavi aktivno sportskim streljastvom! Moj brat je kao vojno lice morao da razduzi sluzbeni 7,65 jer vojska i on kao vojno lice nemaju potrebu za tim oruzjem, pogotovu da ga drzi kod kuce!Kada je na radnom mestu zaduzi odgovarajucu cevku i to je to!!
u policiji mozes i zolju da zaduzis!!!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"

Barbarosa
 Najavljuju da će ovaj novi zakon biti još restriktivniji, pošto kako kažu po ovom sadašnjem je vrlo lako dobiti dozvolu za nabavku i držanje oružja.Zbunjen
Lekarski će biti obavezan pri nabavci, kao i za one koji već poseduju oružje i važiće najverovatnije 3 ili 5 godina.
Ne kažu koliko će to da nas košta, znači ništa od brže i jednostavnije procedure za nabavku oružja...Sad
Samo ne znam šta ćemo sa onim silnim noževima, sekirama, ašovima, motikama...možda i za to uvesti procenu dr-a, a i odrediti neku taksu da se lakše popuni rupa u budžetu.
Sada oduzimaju, razoružavaju, otimaju harač, a 90-tih "tukli ko neće".
Na TV-u je "vest" kako je svaki 10 građanin rukovao oružjem Confused pa ljudi do skoro smo imali redovnu vojsku i obavezno služenje vojnog roka, pa valjda smo u toj vojsci rukovali nekim puškama ili se ja ne sećam dobro? KoTuKoga
O cenama oružja ovde kod nas i o maržama naših "trgovaca" neću ni da trošim slova.
Kakva država takvi i trgovci, kakva država takve i banke, kakva država takvi i zakoni...

Podunavac
 Danas u hrvatskim novinama udarna vest masakr u Srbiji. Osim što su izneli podatak da je napadač bio učesnik agresorske vojske u Slavoniji, na kraju članka je iznešen podatak da u Srbiji ima tri miliona komada vatrenog oružja u legalnom posedu građana. Tvrdi se da su Srbi treća nacija na svetu po naoružanju, odmah iza amera i nekih arapa, mislim da je Katar u pitanju. Lično smatram da ovaj podatak nije tačan, pošto su zaboravili Kanadu i Finsku, a možda ima još naoružanijih od nas. Sve mi ovo smrdi na neki restriktivniji zakon o oružju i naređenje iz EU da Srbija mora da smanji broj oružja u posedu privatnih lica. Razbili nam vojsku i policiju, a sada će i narod da razoružaju. Lovci će moći viteški da love sa lukovima i strelama, a i koplja će biti dozvoljena.
Tri prsta 2Kolce

klaja
 Tesko da ce neko Srbina da razoruza ipak su to geni i tradicija.srbijalovStari
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

ssekir75

DakiNS kaže:
Loše si čuo kolega ubistva su počinjena pištoljem M88

tacno, ja sam lose cuo, legalni pistolj je bio u pitanju.

ovo sto podunavac navodi samo je delimicno tacno, da ne kazem da su hrvatski novinari malo "frizirali" informaciju. evo originalnog clanka odakle je sve poteklo

http://www.novost...uzana-sila

to je u isto vreme i odgovor kada i kako da se smanji broj oruzja u srbiji. odgovor je prost - NJEKNJA!
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

ultras035
 Imam informaciju da ce nov zakon brzo, a u njemu je novo to sto ce nam trebati lekarski pregled psihijatra i sto cemo dobijati nove oruzane listove, mozda jos nesto, ali ovo je skoro sigurno! Da li cemo menjati stare ne znam jos!Za pregled razloge znamo, a za oruzani list je razlog verovatno lova tj. ako svi budemo morali da menjamo stare to nijee losa cifra, a i ovi stari su bedni da bedniji nemogu biti, gori i od povlastica za zeleznicu i bus!

ssekir75
 da li da ja pozurim sa zahtevom za qrabin ili da cekam novi zakon?Hmmm
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

ultras035
 A ja sada moram da cekam jer menjam adresu...samo jos da me ne nadju na adresi i dovidjenja...sad se popunjava neki papir gde pristajes da ovi plavci dodju kod tebe na proveru...Tako cu da sacekam mozda ce i novi zakon do tada... Brzo se vraćam
ika

ssekir75
 ja nisam popunjavao nista takvo a nema mesec dana kako sam kupio tandžaruConfused mada je najnormalnije da se radi provera. i ja sam prijavljen kod devojke a živim podstanarski i niko nije pravio problem, čak su me telefonom zvali da vide gde da me nadju (nikog nije bilo kući). sa moje strane reč lošu ne mogu da kažem o radu policije (po ovom pitanju).

gale

Podunavac kaže:
Nedavno sam o ovoj temi razgovarao sa rođakom koji je nakada bio pripadnik DB-a, a koji je sada šef obezbeđenja jednog bogatog i čuvenog privatnika u Srbiji. On i njegovi ljudi nemaju oružje. Kaže da je dobiti dozvolu za nošenje oružja u Srbiji ravno dobitku na lotu, a svako odobrenje potpisuje lično ministar. Mnogi bivši policajci nemaju pravo nošenja oružja, što je čista glupost pod uslovom da nisu izbačeni iz službe zbog povrede radne discipline ili počinjenja krivičnog dela. I sam sam bio policajac ukupno 8 godina, prvo u MUP-u Krajine, a posle u MUP-u Hrvatske. Dao sam otkaz svojom voljom 2001. godine, posedujem više komada oružja ali imam dozvolu za nošenje samo prilikom lova i transporta do strelišta (kao član streljačkog društva). Nemam pravo nošenja oružja u svojem slobodnom vremenu i na javnom mestu. Smatram da je ovaj zakon čista glupost. Nekada smo imali pravo nošenja oružja svi koji smo imali dozvole, ali se ne sećam da je bilo pucnjave sa legalnim oružjem.

[Dobar pogled!

gale
 Ako ste bili policajac u hrvatskoj i sada tamo živite interesuju me sledeće stvari:
1. Da li ste bili učesnik rata 90. godina i na kojoj starani.
2) Da li zako o nošenju oružija o kome pričate se odnosi na Srbiju ili hrvatsku
3) Ako ste učesnik rata u (sastavu bivše JNA kao što sam bio ja ) kako to da vam hrvati dozvoljavaju da uopšte posedujete oružije bilo koje vrste?
Hvala!
[Dobar pogled!

gale

DakiNS kaže:

[Dobar pogled!

gale

DakiNS kaže:

[Dobar pogled!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,377,497 posete www.srbijalov.com