Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
Podunavac
 Beretta S55 je odličan izbor. A pumparica može posle kad se stekne rutina u gađanju i rukovanju. Sa malo vežbe i ona može da se uspešno koristi u lovu (ko voli takvu vrstu oružja).
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Da nije Lelinog supruga strah da ce bolje ona imati rezultate u lovu pa forsira nezgodniju puskuSmeko
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

lela172

DakiNS kaže:
Da nije Lelinog supruga strah da ce bolje ona imati rezultate u lovu pa forsira nezgodniju puskuSmeko

Jao DakiNS, ne verujem da je to razlog. Vise je, verujem potreba za uštedom pa ga i razumem. On bi lovio drugom puškom, a meni dao Berettu jer mi se ta marka najviše dopada. Ali nažalost imamo samo tu pumparicu..tako da mogu da biram izmedju nje, Zastave ili nekakve ruske puške mada bih ja najviše volela da sebi kupim Berettu i ne znam zašto ali mi se položare više sviđaju mada mi je suprug ipak preporučio bokericu..... Pa ako imate nekoga da prodaje javite mi u inbox.Ogovaranje
Više vredi zrno iskustva nego brdo teorije!

Mrvica
 Draga Lela ne daj se zavadjati sa muzem!!Kiss
Ja lovim sa ruskom, i nisam imao problema, a cistim je jednom godisnje, ali da sam imao novaca kad sam kupovao, sigurno bi bila Beretta, i to bas S55!

DakiNS
 Ma ja se malo salim , ni na kraj pameti mi nije da vas zavadjam, i ja sam svojevremeno pokusavao moju suprugu nagovoriti da lovi , ali mi nije uspelo a sa druge strane vrlo postujem zene lovkinje a posebno mi je drago sto ste se ukljucili u rad foruma jos da uspemo ukljuciti koleginicu Miru , to bi vec bio uspeh. Sto se tice izbora puske najcesci problem je finansijska strana a posle toga nedoumica koja puska, neznam vasu situaciju ali predlozio bih vam da pogledate u oglasima sto jeftiniju pusku koja je solidna pa cete s vremenom u lovu definisati svoje afinitete i jednostavno je zameniti, nemojte se odmah bacati u neki veliki trosak sa skupom puskom jer mozda vam nece odgovarati a licno sumnjam da cete i Vi i suprug loviti sa istom puskom i jednakom komocijom pri njenoj upotrebi
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

lela172
 Verovatno cu vas poslusati i uzeti zastavu bokericu za pocetak...imamo vise pusaka koje koriste muski clanovi porodice...pa izabracu neko najjednostavnije resenje...ali videcu da sebi nabavim berettu kad-tad.
Više vredi zrno iskustva nego brdo teorije!

sheytan
 NE ZASTAVU BOKERICU, NE ZASTAVU BOKERICU!!! Frown

Verovatno najgora pooshka na svetu!

Zastava polozora sasvim dobra! Josh u 16cal, lagana, zgodna...

Ima po oglasima jedna IZ58, cal. 16, deluje da je u solidnom stanju, a to je vrhunska polozara, ceni se 180e...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Scorpion Hunter
 Sheytan u potpunosti se slazem sa tobom B) Zastavina Bokerica je najgora puska na svetu Sad
Kad smo vec kod Zastave polozare su neuporedivo bolje. Nalazio sam po oglasima Glanc nove nekoriscene 16tice za oko 200 evra...
POCETNICI NIKAKO NE KUPUJTE ZASTAVINU BOKERICU

alex
 Pucao sam sa zastavinom bokericom i nista joj nije falilo cak sta vise nju korise u zavodu za ispitivanje oruzija gde se vesi obuka za rukovanje vatrenim oruzijem i ko zna koliko je ona ispalila patrona puska je za te pare ok
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

sheytan
 Sine Alex, i ti si za svoje godine OK, ali odmori malo, dok je Chicha lovio, ti si bio u procedoori pravljenja! Ogovaranje

Znachi, NAJOBICHNIJE CenzurisanoU SVAKOM POGLEDU, sem hromiranih cevi iznutra! KRAJ, i ko ima suprotno mishljenje, slobodno neka ga zadrzi za sebe, jer, u protivnom, samo degradira sebe medju ostalima! Najozbiljnije! Stari

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

mirko knezevic
 Mislim jeste da su ih tada takve napravili i vise nikad nisu pipnuli nista,ali iako se slazem sa Cicom,moram da kazem da kad sam video Zastavinu bokericu sa fabrickom belom glavom,znaci nedoradjivana nego original iz fabrike,e ono vec vredi nesto vidi se i kvalitet drveta i sama puska nekako izgleda drugacije nego ove novije proizvodnje,drugar je ima nasledio od dede koji je kupio davne 80" god... Tako da imali su barem nesto sto vredi,ali opet bih kao prvu pusku izbegao Zastavu,jer za te pare ima i druge puske,mislim polovne...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

DESPERADOS
 Kolega Sheytanovski slazem se sa tobom i ne samo bokerice i polozare im nisu nizasta .
Ma obicanCenzurisano od puski .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

sheytan
 Znam gomilu ljudi sa polozarama(ja bio godinama 1 od njih), i vetjina skoro da nema nikakvu primedbu.
Zna da im se odvrne poneki shraf, i to je uglavnom sve. Pouzdan, ISKOPIRAN sistem(za razliq od bokerice, koju su SAMI IZMISLILI(vidi se da smo jaaaako pametan narod)), i nachelno solidno i pouzdano radi.

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Sniper Hunter
 Momci jer mogu da se koriste drugi prikladniji izrazi za oruzije ili da opet pocne raspravka tipa kuke alatke za bastu i ostalo ako ovako nastavite tema ide pod kljuc i upisi se brisu!Admin Power

sheytan
 Shta se ljutish, bata-Sniper... Frown El ti ono beshe imash ednu bokericu domatju, pa te ove teshke rechi pogadjaju? Grin

Ne smatram neprikladnim retji za Zastavu M80 da je Cenzurisano, chak mislim da je to blaga retch. Nisam to izneo u smislu da nekog konkretnog vlasnika provociram i vredjam, naprotiv, zelim svim vlasnicima da ih sloozi shto je mogutje bolje! iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Boban
 Kod pocetnika je situacija znate i sami kakva svi smo to okusili,ides juris gledas ovaj ti kaze ovu onaj onu i sve u krug.
Sa moje strane gledanja svaki pocetni lovac prvo treba da se sredi i da preispita sebe dali hoce pusku za vise godina lova recimo od 4-5 pa do 10-setak godina ili hoce pusku za maksimalno 2-3 sezone.
Jer pocetniku u ovoj pocetnoj godini treba bas sve od kera do patrona i ostale dzidza bidze,naravno sve u zavisnosti ko je u kakvoj finansiskoj mogucnosti.

Sniper Hunter

sheytan kaže:
Shta se ljutish, bata-Sniper... Frown El ti ono beshe imash ednu bokericu domatju, pa te ove teshke rechi pogadjaju? Grin

Ne smatram neprikladnim retji za Zastavu M80 da je Cenzurisano chak mislim da je to blaga retch. Nisam to izneo u smislu da nekog konkretnog vlasnika provociram i vredjam, naprotiv, zelim svim vlasnicima da ih sloozi shto je mogutje bolje! iveli 3

To sto ja imam zastavinu pusku je najmanji problem ,to mi je prva puska i za nju sam sentimentalno vezan ,nije za pocetnika ali sam je kupio od moje prve plate ,i ne vredjaju me tvoje reci ali smatram da nisu prikladne za forum i treba imati bar malo obzira da ima i drugih ljudi koji ce se mozda uvrediti , nemaju svi mogucnosti da love sa skupim puskama ,ne zelim da dodjem u situaciju kao na temi iz 18ovo se moze reci i na drugi nacin i drugim recima u tome je poenta ,znaci bez prideva molicu fino!iveli 3

sheytan
 iveli 3

Izvinjavam se, kao shto rekoh, nije mi bila namera da bilo koga provociram i vredjam! Cvee

S druge strane, ovo o fin. mogutjnostima: polovna Zastava vs. polovna ruskinja = razlika od nekoliko desetina evra. Kome je to mnogo, neka qpi Zastavu... Confused

(sinotj, igrom slutchaja, bejah kod prijatelja, koji je taman razvalio jednu IZ12, pa smo malo analizirali sistem... Zaebalo vek! Pouzdano, korektno, ozbiljno u svakEm pogledu... B) )

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Sniper Hunter

sheytan kaže:
iveli 3

Izvinjavam se, kao shto rekoh, nije mi bila namera da bilo koga provociram i vredjam! Cvee

S druge strane, ovo o fin. mogutjnostima: polovna Zastava vs. polovna ruskinja = razlika od nekoliko desetina evra. Kome je to mnogo, neka qpi Zastavu... Confused

Nema potrebe za izvinjavanjem ,smo malo paznje ,znam sheeke da nisi imao nameru i ne mislim da si imao nameru ali 100 ljudi 100 cudi kad pocne prozivka gotovo je ,i ja se slazem da je to losa puska da ima svoje mane i nije za pocetnika ali nema svako mogucnosti da kupi skuplju pusku,poznajem ljude kome je cak i iz 27 preskupa ,za bokerice se slazem sa vama da su lose ,a polozare zastavine su dobre puske ,mada nisam imao velikih problema sa mojom bokericom a ispucala je oho ho municije i to mojih punjenjenja onih "lakih"

DESPERADOS
 E kolege kad malo bolje i pametnije razmislim svi ste vi u pravu , malo smo preterali pa i fica je auto i yugo isto i dosta ljudi ga vozi i generacije porasle sa njima , pa sto nebi i uz Zastavinu bokericu , ma samo opusteno i neka svako kupi ono sto voli .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 30
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,689,925 posete www.srbijalov.com