Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Belom Municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Belom Municija
suci
 www.dodaj.rs/f/3E/uU/3gSXP3AI/picture-001.jpg
Uzeo kutiju belomovog potkalibra za probu.

www.dodaj.rs/f/2U/RK/TJwj0fR/picture-004.jpg
Ono sto sam video na prvi pogled je izuzetno lose pertlovanje. Mozda je malo losija slika ali mislim da se vidi.

Videcemo kako ce se pokazati u metu?

AcaNik
 То им је најбољи метак који имају. И јединачни у црвеној чаури за кал 20.
Ништа то неће да му смета.

suci
 Slazem se da ovo nece uticati na preciznost ali ruzno izgleda.
Ajde da su 2-3 u kutiji nego svih 10 to vec nije slucajnost koja je mogla proci neopazeno.

Nasao sam nekoliko starih koje je cale kupovao pre 5-6god i svi su extra zapertlovani.Confused
Zanimalo bi me misljenje kolege Beloma o ovome. Ipak bi trebalo da malo povedu racuna o izgledu patrona.

kelt
 Krivac za takav izgled je zavrsni rollkrimper svakako, ali ova cheditte plastika koju belom iskljucivo koristi je izuzetno zilava i ima vrlo izrazen memori efekat. na preciznost nece uticati ali je ruzno za videti. uzmi neku rucnu pertlalicu pa ih zamotaj bolje
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

suci
 Hvala kolega na objasnjenjuiveli
Meni ne smeta izgled patrona jer znam da je kvalitetan ali lovci koji prvi put koriste ovaj metak odustace od kupovine zbog izgleda.
Na to pokusavam da ukazem kolegi iz beloma.

ssekir75
 све се каним да усликам оне мираж метке што имам да људи не кукаДу на наше произвођаче. иначе, чм налетим на овај "трап" купујем кутија више за врло опасну зверку звану фазан Pfft
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

belombeograd
 U pravu ste kada kritikujete i na kraju imate pravo na to.
Trap metak je u bojama koje trenutno imamo i nema veze sa serijom .Samo je bio nedostatak crvene i plave boje u pitanju.
Precnik sacme je deklarisan od dobavljaca,i kao takva se koristi u proizvodnji.Kontrola precnika se vrsi u toku prijema i u toku proizvodnje povremeno(pri proveri performansi metka),tako da ako je i bilo 2,7 sacme,to je jako mala kolicina.I u sacmi koju smo nabavljali iz Italije,nije svaka kuglica 100% 2,4 mm. Sto se pertlanja breneka tice,u pravu ste da je plastika malo tvrdja,a i zbog dubokog povijanja dolazi do savijanja caure pri vrhu,sto cemo pokusati resiti,upotrebom unapred frezenkovane caure.Drugog dobavljaca od Cheddite-a nemamo,ali nam je on najpovoljniji u odnosu cena -kvalitet.
Dobar pogled!

aca81
 Aplauz svaka cast na iskrenosti i pre svega dobroj nameri
DOBAR POGLED

suci
 Bravo 2 Bravo 2

Nije mi bila namera da kritikujem vec da ukazem na lose pertlovanje jer velika vecina lovaca bira municiju po izgledu patrona iako je mozda losiji po kvalitetu.

krilas
 Ovde bih imao jednu sugestiju za kolegu Belom-a. Posto govorim italijnski, malo sam svrljao po netu da vidim sta pisu oni (italijani) o palli gualbo ili ti kugli gualbo koju vi koristite za podkalibar u kalibru 12. Po njihovim pisanjima punjenje te kugle trazi iste kolicne i vrste baruta kao i za municiju B&P sa sacmenim punjenjem od 32 grama ali uvecanim za 0,15 - 0,2 grama, tako da se dobija neka pocetna brzina od nekih 500-520 m/s cime se dobija na energiji a ne narusava se prezinost. Posto sam vec i licno kontaktirao (mail-om) sa Belomom, oni su mi rekli da je tezina kugle 28,5 gr i da ima neku pocetnu brzinu oko 420 m/s a da je pritìsak tu negde kao i kod kugle gualandi od 32 grama. Smatram da bi proizvodnjom jednog modernog i kvalitetnog podkalibarnog metka imali dobru prodju. Kako uvoze komplet kuglu sa kontejnerom tako mogu i barut, koji je uslov za jedan kvalitetan metak, jer nas MB Lucani to nije u stanju.Bye
Siroma

Miroslaw
 Nije bas sve to tako lako kolega krilas ima tu jos dosta uslova koji se moraju ispuniti da sve to radi kako treba a da pritisak bude u granicama tementacije. MB lucani moze da zavrsi posao bez problema mozda ne za 520m/s ali za 480 m/s mislim da moze.

krilas
 Pa sad... Ne zelim da "pametujem", ali caure kapislirane su uvozne italijanske chedit, sto se tice kugle i ona je uvozna od Gualandija, sad, neznam sto nebi i barut uvezli i tako kompletirali jednu dobru elaboraciju, kao sto naprimer Vusir M90 radi ?! A sto se tice sacme, ako je nema kod nas, pa i to moze da se uveze.Confused
Siroma

sheytan
 Krilas, SVE moze, ali glavno je pitanje DA LI SE ISPLATI??? Belom je lechka fabrika, sa lechkim prometom/trzishtem, sa lechkim parama, itd, itd... A barut se ne uvozi prosto kao npr. sachma. Tako da se svako to ozbiljnije ulaganje NE ISPLATI... Barem ja to vidim tako... B)
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Miroslaw
 Tako nekako sheky. Odobreno

belombeograd
 Naš strelac Zoran Jakšić na Svetskom kupu u Minhenu,ostvario je zapažen rezultat sa našim Trap metkom.
Pogledati na sajtu takmičenja ISSF-a.(koje je još u toku):
Results,Trap Men,Qualification,6 Jun 2014.
Dobar pogled!

sheytan
 Sa 2.7mm???

Smeko

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

belombeograd
 Čemu sarkazam? Iole dobar strelac zna da su na međunarodnim takmičenjima kontrole rigorozne: I zato ne vidim razlog da se kolega Đavo,kako sebe predstavlja, tako sarkastično izražava.
Naš čovek je pucao,sa našim metkom (pa da je bio i Krušikov,ja bi se isto radovao),zar to nije za ponos ovom narodu.
Dobar pogled svim dobronamernim forumašima.

sheytan
 CHEMU SARKAZAM??? Pa, este ladno prodavali "Trap 2.4mm", od qglica 2.7mm??? I kao objashnjenje ponudite neshto jako ubedljivo???

Trap metak od pre dve godine je bio odlichan, pre svega zahvaljujutji somborskoj sachmi. Ko je to koristio, logichno da hotje josh. I ondaK mu UVALITE 2.7mm??? I chemu sarkazam???

Inache, velika je moodrost napraviti dobar sachmeni, pa i trap metak. Qpish kapisliraTu chauru, qpish adekvatan barut, qpish adekvatan chep, qpish PRAVU sachmu(bitno za trap! Do somborske NISTE mogli napraviti pravi metak), zatjepish i eto chuda! Confused

I ja nisam kolega Djavo, nego kolega Sheytan! Stari

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

ohotnik
 Tako je kolega Sejtan A ja koliko znam a mislim da znam da zoran Jaksic od pocetka ove sezone i izlaska iz kluba Jedinstvo Stara Pazova nepuca vise Belomovim trapom A sto se tice metka sa saccmom od 2.7mm je napravljeno veoma veca kolicina nego sto se prica i oni koji su brojali broj kugli sacme u patronu tvrde da ih ima sedamdesetak manje nego u patronu sa sacmom od 2,4mm a to je za uspesan pogodak veoma znacajno A da nepricam o merama i kaznama na samom takmicenju za strelca koji ima metak koji neodgovara standardu od 24gr i 2,4mm Tako da neverujem da bi neko rizikovao sa sadasnjim Belomovim trapom za koga ni sam proizvodjac nezna koja je sacma u metku I niko da odgovara ni da nadje za shodno dase makar izvini za ociglednu prevaru kupaca koji placaju metak po evropskim cenama.

belombeograd
 PUCAO JE SA BELOM TRAP METKOM,i to možete proveriti i sami ako nazovete Zorana Jakšića. Naravno da se izvinjavamo svim strelcima,i da žalimo ako je to izazvalo njima neprijatnosti na strelištu. A za sve koji brinu da li znamo ili ne znamo šta je u metku,poruka da ne brinu,jer je kontrola bila i uvek će biti. I ponavljam,ne radi se o velikoj količini,u odnosu na to koliko smo i pored ovog propusta,prodali našeg trapa. Neki su specijalno i tražili baš taj 2,7 trap,ali na sreću (ili na njihovu žalost) njega više nema,jer ga je malo i bilo. Narvno,obećavamo da će kontrola prijema sačme,i provera u toku proizvodnje biti rigoroznija,kako se to ne bi ponovilo.
Dobar pogled!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 28
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,689,919 posete www.srbijalov.com