Grujo:u ranijim upisima kažete ,, da ste novoformirano udruženje,, da nemate lovište i nije do dana danas formirano koje ustanovljava Uprava za šume, ako se ne formiraju na području OPŠTINE BOJNIK dva lovišta i ostane jedno lovište vi ga nedobijete na gazdovanje gde ćete naseliti divlju svinju? u postupku konkursa za dobijanje srestava sve je urađeno unapred dobili ste sredstva pre ustanovljenja lovišta i pre gazdovanja lovištem novoformiranog udruženja pre izrade lovne osnove i pre izrade GPGL za lovnu godinu. Ispada DA SE DETE RODILO PRE NEGO ŠTO JE ZAČETO?
Lalo pa vidiš valjda i sam po upisima na forumu da je stanje u LU u Srbiji a kada se krene od severa prema jugu (čast izuzecima) bukvalno preslikano i to po onoj izreci " Što juznije to tuznije". Tačno je kukao sam na stanje stvari u mom LU ali kako je vreme odmicalo na forumu su se sve više javljali ljudi sa ili gotovo istim problemima što znači da je problem u sistemu. Sada pratim upise kolega, pogotovo na ovoj temi i nadam se da nešto naučim i to primenim u praksi u mom LU. Neke stvari sam već uspeo da izguram ali sam shvatio da način tipa dizanja galame ili neke svadje ne daje rezlutate, samo zakon i statut, normalno malo spominjanje lovnog inspektora i zabrana lova. I da, nemože sve preko noći treba malo vremena, polako korak po korak po negad mora da pristaneš na kompromise ali cilj stvarno po nekad opravdava sredstva.
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Prikazano brojno stanje divljači u GPGL. i stanje na terenu tvrdim odgovorno da je veće sigurno 10% za Srneću divljač i D.S. Svaki član udruženja koji ispunjava uslove za dobijanje lovne karte i koji je podneo zahtev udruženju dobio je lovnu kartu do sada ukupno trebovanih lov.kar.242 kom. AKO IMA DA NEKO NIJE DOBIO LOVNU KARTU A ISPUNJAVA USLOVE POZIVAM GA DA SE OGLASI NA FORUMU NEMORA IMENOM I PREZIMENOM JAVNO TI MU SAKRI PODATKE AKO SE PLAŠI POSLEDICA. Ako treba skeniraću sve i postaviti na forum.
Ako ima zainteresovanih lica koji poseduju lovnu kartu za lovnu 2012/2013 a hoće da pucaju srnu i lane u selektivnom odstrelu neka se jave cenovnik je L.S.S. plus pratioc , prevoz do lovišta ako nema lični, pregled mesa 1.000,00 din. meso nosi.
Zure kaže:
... Svaki član udruženja koji ispunjava uslove za dobijanje lovne karte i koji je podneo zahtev udruženju dobio je lovnu kartu do sada ukupno trebovanih lov.kar.242 kom. AKO IMA DA NEKO NIJE DOBIO LOVNU KARTU A ISPUNJAVA USLOVE POZIVAM GA DA SE OGLASI NA FORUMU NEMORA IMENOM I PREZIMENOM JAVNO TI MU SAKRI PODATKE AKO SE PLAŠI POSLEDICA. Ako treba skeniraću sve i postaviti na forum.
Koje to uslove, osim zakonskih, (ako ih ima) još mora da ispuni vaš član, da bi dobio lovnu kartu? Kada ste delili lovne karte?
Koliko članarina ste uplatili za LSS ove godine (obzirom da lovištem gazdujete preko LSS), i da li je broj uplaćenih članarina jednak broju trebovanih i podeljenih lovnih karata vašim članovima?
Ili da ne postavljam dalja pitanja, bolje i za mene i za druge?
Kolege lovci, možete li da zamislite sledeću situaciju. LU Bojnik kreće sa lovnom sezonom u nedelju 28.10.2012. Loviće članovi LU Bojnik koji su uplatili članarinu od danas 8500 din. iako je u zapisniku postavljenim na ovom forumu rečeno da je članarina 5000, loviće ljudi i sa i bez lovne karte, i sa i bez položenog lovačkog ispita, a što se tiče kerova, tu nema ama baš nikakve kontrole, može ko hoće da lovi i sa besnim psom bez problema. Odgovorno tvrdim da su u letnji lov išli ljudi bez lovne karte, (kao i dosad), da su uplatu članarine izvršili ljudi bez položenog lovačkog ispita, (kao i do sad), a lovočuvari LU Bojnik će i dalje sve to nemo da posmatraju. Bez komentara. Posao lovočuvara je da ide za onim lovcem koga mu obeleži rukovodstvo da bi on posle mogao da bude gonjen od strane istih, bez obzira imali za to povoda ili ne.
Ne Zure,DETE JE NA VREME ,SAMO SVADBA KASNI!!!Posle silnih prituzbi i ukazivanja na nezakonit rad od strane LU,,Bojnik"kad su ljudi iz resornog ministarstva uvideli sta se sve radilo proteklih godina,a jos pogotovo kad su skapirali da su potkradani,zar mislis da bi im dodelili u narednom periodu teritoriju na gazdovanje?Naravno da ne,zato su nas i savetovali da konkurisemo kod budzetskog fonda za dodelu sredstava za razvoj lovstva,sto smo mi i ucinili.Mi nismo krivi sto u Srbiji ide kako ide,pa ispada da smo prvo dobili sredstva a jos cekamo teritoriju.A ko zna?Po tvom upisu,mozda mi i ne dobijemo teritoriju na gazdovanje,mozda je dobiju Amerikanci,ili Siptari?Ali oni ne jedu svinjetinu,pa cemo zbog njih,naravno vratiti pare ministarstvu,a oni ce konkurisati za naseljavanje muflona na Radanu!!!
Zure,sutra je zakazano sudjenje u Privrednom sudu u Leskovcu protiv predsednika LU,,Bojnik"Nebojse Radonjica,kako mi je saopstio lovni inspektor iz Leskovca,Vlasta Stojanovic,a zbog neizdavanja 99 lovnih karata za lovnu 2011/12.godinu lovcima koji su izvrsili uplatu za iste i ispunjavaju sve zakonske uslove.Ti se raspitaj kolike su kazne za privredni prestup pa razmisli ,da li bi ti ,da si nadlezan za tu sferu,dao na gazdovanje teritoriju ljudima koji potkradaju budzet iz koga ti primas platu i izdrzavas porodicu?Iz toga sledi racionalan zakljucak,zasto davati novac za razvoj lovstva onome koji ce isti potrositi na placanje kazni drzavi?
I jos nesto,vezano za Lalu povodom upisa o rasnim psima i njihovom koriscenju u lovu.Lalo prijatelju,kada bi svi psi koje koriste lovci u LU,,Bojnik" posedovali obaveznu pratecu dokumentaciju koja je neophodena za zakonsko izvodjenje lova,dosli bi u veoma nezgodnu situaciju.Naime,veliki broj pasa bi imao vecu skolu od svojih vlasnika,te bi u tom slucaju doslo do konfuzije,ko je lovac,a ko pomocnik u lovu,ako cemo iskreno!!! Zato cemo ici postupno i paralelno u edukaciji i pasa i vlasnika.Iz ranijeg upisa se vidi moj plan resavanja tog problema,i nije toliko strasno,resicemo ga za vrlo kratko vreme.Imam plan i vec se radi po njemu.I naravno Lalo,ispustio sam greskom cipovanje i vakcinaciju protiv besnila,to je obavezno!Pa niko normalan nece dozvoliti da mu se deca igraju sa psima koji nisu zasticeni vakcinacijom i dehelmentizovani!
Grujo da se razumemo odmah...ja podrzavam sve sto radite za unapredjenje i razvoj lovsta... mislim da me toliko poznajes, mi smo nekad imali sve sto neko moze da pozeli ali je doslo tu gde je doslo...za edukaciju ljudi koji love dole bice ogroman problem i ti to znas,cast izuzecima...vidim da si mi napisao uslove za dodelu lovne karte i to je ok...ali ja na to nisam ni mislio nego mi nije jasno kako je LSS izdao lovne karte na ime udruzenja koje ne postoji...tebi svaka cast...sto se kerova tice to je tragedija i to mora da se resi...molim te mi samo reci ko je odredjivao i na osnovu kojih normi terioriju lovackom udruzenju Podgora posto ja nisam video kartu ali sam cuo da je veci deo teritorije pripao vama negde oko 2/3...dali ti licno smatras da je to uredu i ako jeste zasto..
odgovor za Lalu:Samo zakonske,18.05.2012 god,238 članarina LSS,29 komada lovnih karata lovci nisu preuzeli stoje u kancelariji L.U. ali to su mahom počasni članovi stariji članovi,koji neidu u lov.
Postavi koje hoćeš pitanje,nema ništa sakriveno.
Odgovor za kolegu Djenić Nenada. Koristim ovu priliku da te pozdravim i poželim ti dobar pogled u lovu. Ti odlično znaš kakva je situacija u LU Bojnik i da je predsednik izabran na zadnjoj konstitutivnoj sednici nelegalno, jer su ga glasali delegati koji nisu imali položen lovački ispit, a samim tim po statutu LU Bojnik nisu mogli biti ni članovi udruženja, a još manje delegati u skupštini. Sve ovo možeš proveriti u ranijim upisima i tamo gde je zapisnik inspektora Stojanovića, rečeno je kada su ta dvojica ,,lovaca,, položili isti. Lovačko udruženje Podgora je udruženje lovaca čiji sam osnivač. Niko nikome ne može da zabrani da formira udruženje bilo koje i bilo gde, po zakonima ove države, a dodela lovišta i lov u istom je nešto sasvim drugo. Mi, članovi udruženja Podgora smo bili svih ovih godina članovi LU Bojnik, i bićemo i ove godine ukoliko budemo želeli da lovimo u tom udruženju, jer ono ima gazdovanje nad lovištem Radan. Pokušali smo, po zakonima ove države, da dobijemo gazdovanjem delom teritorije lovišta Radan, ali nismo uspeli, do sledeće godine, gde ćemo konkurisati u nadi da dobijemo gazdovanje istim. LU Podgora je nastalo na temeljima sporazuma lovaca koji su lovili u sekcijama, koji sa svojom teritorijom žele da udju u novo udruženje. Nije to nikakva podela, nije to nikakav ,, lukav potez ,,., već je to iznudjen, očajnički pokušaj da se spreči jedan čovek u uništavanju lovišta Radan. Ako pažljivo pročitaš svih sada već 25 strana ove prepiske, videćeš toliko krivičnih dela i prekršaja učinjenih od istog, da je pravo čudo što je on na slobodi. Podsećam: sukob interesa, ON je predsednik LU Bojnik, predsednik SO Bojnik, predsednik FK Pusta Reka, i inspektor privrednog kriminala Leskova, pa onda privredni prestup zbog neizdavanja lovnih karata, pa onda krivična prijava zbog falsifikovanja potpisa delegata pre izborne skupštine, pa onda krivična prijava zbog lova prepelice nedozvoljenim sredstvima (vabilicama) i masovno izlovljavanje prepelica uz svesrdnu pomoć lovočuvara, upravnika, istaknutih radnika i saradnika LU Bojnik, a sve to zarad ,,ljubavi,, italijanskih državljana, koji vole lov i prirodu. Da bi uspeli da na legitiman i zakonit način sklonimo nelegitimnog predsednika, potrebno je da uz pomoć ljudi koji umeju da čitaju šta piše u statutu, zakonu, propisima, samo sprovedemo pročitano. Medjutim, takvih ljudi u LU Bojnik nema, pa smo napravili novo LU. U Vojvodini, koliko Ja znam, svako selo je posebno LU. Sve ovo će dogodine, kad dobijemo gazdovanje delom lovišta Radan, izaći na videlo i nadam se da će neki ljudi uvideti gde su pogrešili. Dotad, loviće se onako kako sam opisao u predhodnom upisu, a ti znaš i uživo kako to izgleda. Prema tome, na dobrom smo putu da napravimo novo LU koje će da poštuje zakone ove države, i koje će da postoji da gazduje svojom teritorijom, domaćinski, a ne da je koristi samo da bi iscrpli iz nje sve što još može i dok još ima.
Kolega Djenic kaze:
"vidim da si mi napisao uslove za dodelu lovne karte i to je ok...ali ja na to nisam ni mislio nego mi nije jasno kako je LSS izdao lovne karte na ime udruzenja koje ne postoji..."
kolega ne propisuje uslove za dobijanje lovne karte Gruja nego ministarstvo poljoprivrede i ne dodeljuje lovne karte LSS nego isto ministarstvo,sto se tice tvog pitanja:" ko je odredjivao i na osnovu kojih normi terioriju lovackom udruzenju Podgora posto ja nisam video kartu ali sam cuo da je veci deo teritorije pripao vama negde oko 2/3...dali ti licno smatras da je to uredu i ako jeste zasto"
Znaci teritoriju za LU Podgora jos niko nije odredio jer jos nismo dobili teritoriju na gazdovanje od ministarstva koje je i jedino kopetentno,medjutim okvirne granice teritorije koju smo trazili a ti pominjes,su sve one sekcije koje su se dobrovoljno javile tj.njihovi clanovi su potpisali pristanak da budu u novoformiranom LU Podgora a ne da ostanu u LU Bojnik i njihovog vecnog rukovodstva na celu sa samopostavljenim precednikom,znaci jedini kriterijum je bilo NEZADOVOLJSTVO velike vecine bivsih clanova "radom" LU Bojnik a da li je to u redu lovci su sami rekli a nadam se uskoro i sudskom epilogu pa ti sam zakljuci
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
Zure kaže:
odgovor za Lalu:Samo zakonske,18.05.2012 god,238 članarina LSS,29 komada lovnih karata lovci nisu preuzeli stoje u kancelariji L.U. ali to su mahom počasni članovi stariji članovi,koji neidu u lov.
Postavi koje hoćeš pitanje,nema ništa sakriveno.
Ma ništa, sve u redu, čisto proveravam neke neproverene priče i cifre koje se tu i tamo meni serviraju, anonimne i zlonamerne, da je LU Bojnik navodno u 2009. imao plaćenih 170 članarina, a da je u 2012. spao na nekoliko desetina, tačnije oko 30 članarina, do juna ove godine. Hvala na informacijama, znače mi dosta.
Svakakve priče idu o svemu i svačemu. Možda neko hoće da, 'bacanjem' nekih pogrešnih podataka (ne samo o LU Bojnik), želi da nasanka mene ili druge admine ovde, pa reko', bolje da pitam čoveka koji je verziran u podatke, i da otklonim svoju dilemu.
A i kome bi palo na pamet, razmišljam sada, da trebuje i valjda uplati lovne karte u stotinama komada, a da istovremeno uplaćuje daleko manji broj članarina savezu preko kojeg gazduje lovištem? To bi zaista bilo suviše providno, ne verujem da ste vi toliko naivni ili skloni marifetlucima te vrste. Mada, ako se radi sa kešom, svašta je moguće. A naravno da verujem da sve tvoje tvrdnje imaju pokriće, jer u suprotnom ih ne bi ni iznosio. Ovo nije ironičan upis, valjda niko nije od nas ovde lud da bi tvrdio nešto bez pokrića, i da reskira svoj obraz, pa možda i tužbu zbog pogrešnih tvrdnji, jel tako? Ovako, bolje da ja pitam onog koji zna, pa onda i ja znam na čemu sam.
A da umalo da zaboravim kolega Zure
NOVAC DOBIJEN OD MINISTRASTVA JE NA RACUNU I NE TROSI SE,AKO KOJIM SLUCAJEM NE DOBIJEMO TERITORIJU NA GAZDOVANJE I NEMAMO PRILIKU DA GA ISKORISTIMO ZA ONO ZA STA JE KONKURISANO I ISTI JE NAMENJEN,NOVAC CEMO VRATITI MINISTARSTVU DA TEBE NE BOLI GLAVA I NE TRLJAS OKO JER TI ON STOJI KO TRN U OKU,razlozi su samo tebi znani ali moje je da ti kazem
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
kolegi bturjane...
posto vidim da me danas mnogi opismenjuju u pogledu lova cisto da kazem da sam ja bio clan tog udruzenja par godina a sad sam clan LU Ripanj... odlicno znam koje ministarstvo zasta odgovara i jasno mi je kako funkcionisu stvari ali nisam hteo da detaljisem...a i ne vidim gde sam ja to reko da je gruja bilo sta propisivao u tom pogledu i odakle ste to zakljucili...neznam gde ste clan danas u kom udruzenju pa poznajete prilike dole...ja necu da ovde iznosim puno toga iz postovanja prema svima jedina namera mi je bila da kazem da treba da se nadje neko resenje da svima bude dobro i da svi bude zadovljni a ne da jedni drugima govorite da su lopovi bez pravosnaze presude a koliko ja znam niko je do sad nije dobio...ako je Radonjic taj onda neka odgovara nemam ja nista protiv toga...ja sam uvek imamo lovnu kartu za sve godine koje sam lovio dole...tog lovnog inspektrora sam ja prvi zvao i reko mu neke stvari a to znaju astorija i jos neki...ovde sam se ukljucio da pomognem svom kraju sto se tice lova ali sticem utisak da sam pogresio...
Kolega moj upis nije bio zlonameran daleko od toga,sto se poznavanja prilika tice ideja osnivanja je bila licno moja i jedan sam od osnivaca LU Podgora, resenje su nasli svi oni nezadovljni i osteceni kao ja npr.jer ti kazes da si lovnu kartu dobijao redovno,verovatno ti spadas u onu grupu od koje Radonjic zazire i nece da se zamera a ja u onu trecu ma ko ih j..e e tu je razlika,sto se tice pomoci uvek je dobrodosla ali kad zatreba dobar pogled
ovako ne dobija niko...evo ti si primem...gde ce sada clanovi Podgore da love... svako udruzenje ako na vreme ne zapocnes clanarinu za lovnu godinu ima pravo da ti ne da lovnu kartu za tu lovnu godinu...i sta cete sad vi i svi oni koji su izvrsili uplate i dobili lovne karte Podgore...a nema teritorije gde bi lovili...staro uruzenje ne mora da im da lovnu kartu jer nisu zapoceli uplate na vreme i drugo kad se primaju novi clanovi u LU posto ste svi vi fakticki novi clanovi novog udurzenja pored oruzanog lista, uverenja o polozenom lovackom ispitu, papire za pse moraju i relano je da donesu i potvrdu iz starog udruzenja da se protiv njih ne vodi neki postupak u starom udruzenju...ja sam bar morao kad sam prelazio u novo udruzenje u BG ,dali je to uranjeno---nije...zasto ovo kazem zato sto znam da ima onih koji su dobili lovne karte Podgore a protiv njih se vodi postupak u starom udruzenju...ovo kazem iz najbolje namer ako nesto zapocinjete neka bude sve po zakonu i nemam brige ovako samo trpite i vi i udruzenje...podrzavam svaki predlog bez bilo kakve simpatije prema bilo kome ako je on dobar ali ovde se samo prepucavate i sta...nikome nista...
Nesko,posto su ti Astorija i bturjane vec odgovorili,samo da dodam da se ni protiv kog clana Podgore ne vodi disciplinski postupak u bivsem LU,,Bojnik",jedino je bio vodjen protiv mene,doktora Nineta i Bojana Brasnara,ali ga je tuzilastvo odbacilo kao neosnovan(idiotski smesna optuzba!!!).Prijavljeni smo naime, da smo se nedolicno ponasali i kvarili ugled udruzenja i da smo falsifikovali potpise!!!A u policiji je covek ,koji nam je inace sudio(mislim na sudjenje u lu,,Bojnik")priznao da je on falsifikovao sve potpise clanova sekcije Mrves-Djace!Taj falsifikator je trenutno predsednik Skupstine LU,,Bojnik"i sad ti je sve jasno.A sto se tice jedinstva i pronalazenja resenja na obostranu korist,ali ne samo lovaca vec i lovista i divljaci,i to smo pokusali ali nikako ne ide.Druga strana tera po svom jer verovatno postoji razlog za to.A razlog je taj da ce neke stvari da se otkriju ako dodje do promene garniture na vlasti,sto i nije bas bezazleno.Problem kod nas Srba je sto mi pratimo vodju a ne zakon.
Nebitno ja vas podrzavam ali vi pricate kao da su sad ti ljudi koji su prosli u Podgoru neki andjeli...pa to su isti ljudi koji su do juce lovili u LU Bojnik...nije radonjic kriv sto nema divljaci zbogtoga sto je muvao sa lovnim kartama nego nesavestan odnos lovaca sto puca na sta stigne...opet ti isti ljudi...nije mi jasno kako se odjedamput toliko proslvetlise...a vecinu njih dobro poznajem
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?