Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
mirko knezevic
 Jesu dobri i Krusik i Belom i Grom nije los,ali bas izmedju njih i RC Nobel sporta Miraza Rotvel.... Rc i B&P uvek ima na prodaju i na stanju uvek.
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Cvele
 U prodavnici Canona u Nisu Rotweill je 30,00rsd Frown nisam mog'o da poverujem! Shock
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

apinest

Cvele kaže:
U prodavnici Canona u Nisu Rotweill je 30,00rsd Frown nisam mog'o da poverujem! Shock
Au, prijatelju, proveri pre kupovine koliko dugo stoji na lageru ili kada je proizvedena, cena je sumnjivo niska. Po balističarima, efekat barutnog punjenja opada 10% za svaku godinu stajanja.

mirko knezevic
 To je bas malo,jeftinije i od Krusika... Nesto mi je to mnogo sumnjivo tih 30din. 
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Cvele
 Pise da su na akciji.. e sad... ne znam stvarno..
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Scorpion Hunter
 Mislite li da je to smece od 30 dinara na kome pise ,,Rotweill'' bolji metak od Krusika??? Krusik je odlicna municija...Nama Srbima je sve strano kvalitetnije nego nase... Nas barut Zlatiborac se izvozi svuda po evropi i vazi za najkvalitetniji barut... Kupuju ga vodeci svetski proizvodjaci municije. Jedino nama ne valja u nasoj municiji... Hmmm

Limun

Skorpion kaže:
1) Krusik.... 2) Belom.... 3) Grom Hunter.... Krupnoca sacme minimalna 2mm maksimalna 4mm... Od prepelice do Lisice i Sakala... B) Stranu municiju ne koristim jer je nama konstantno u prodaji. Ovako nije bas neki exstra kvalitet domacih proizvodjaca ali bar su jeftini i ima ih uvek u prodaji...
Grom Hunter sam ove godine koristio za prepelicu i ozbiljno se razmisljam da je koristim za zeca i fazana, stvarno se dobro pokazala, neznam zbog cega ljudi beze od nje?
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Podunavac

stojkuki kaže:

Podunavac kaže:
Zbog čega ste skeptični? Brzina sačmene municije se kreće od 320 m/s pa naviše (i ta od 320 m/s je nadzvučna). Nekakva sredina je 360-390 m/s, i većina proizvođača se drži oko 380 m/s. A sve preko 400 m/s je HV ili HS (high velocity ili high speed) municija, po naški municija visoke brzine. Tako da se ne sekirate, možete slobodno da koristite ovaj Rottweil metak.

Cek, malo ... hajde da se podsetimo, koja bese brzina zvuka???

Mene ucili da je 343,2 m/s odnosno 1236 km/h .... 320 je podzvucna brzina ...

Mislim nema to veze ovde, generalno si u pravu kada kazes da je i 320 sasvim doboljno.

Brzina zvuka gledano po fizici varira u odnosu na temperaturu vazduha i medij kroz koji se širi. Pri temperaturi vazduha od 20 stepeni celzijusa brzina zvuka iznosi 343 m/s, ako je tamperatura vazduha -20 stepeni brzina zvuka je 319 m/s. Balistički gledano po vojno-policijskoj nomenklaturi municija je podzvučna ako joj je brzina ispod 300 m/s.
Premda to stvarno nije bitno za lovačke potrebe. Sasvim dovoljna brzina sačme za lov je 360-380 m/s, a oni koji vole bržu municiju za manje preticanje je namenjena municija brzina preko 400 m/s. Lično nemam ništa protiv brze municije, ali smatram da za lov sačmaricom ona uopšte nije od tolike važnosti zbog ograničenog dometa korisnog dejstva sačme. Velika brzina dolazi do izražaja kod karabinske municije i pucanja na velikim daljinama.
Tri prsta 2Kolce

Scorpion Hunter

Limun kaže:

Skorpion kaže:
1) Krusik.... 2) Belom.... 3) Grom Hunter.... Krupnoca sacme minimalna 2mm maksimalna 4mm... Od prepelice do Lisice i Sakala... B) Stranu municiju ne koristim jer je nama konstantno u prodaji. Ovako nije bas neki exstra kvalitet domacih proizvodjaca ali bar su jeftini i ima ih uvek u prodaji...
Grom Hunter sam ove godine koristio za prepelicu i ozbiljno se razmisljam da je koristim za zeca i fazana, stvarno se dobro pokazala, neznam zbog cega ljudi beze od nje?
I ja sam Limune. 16/70 Grom hunter crvena caura 28g sacma 2mm gruva kao TOP. Odlicna municija,cena 28din kom.

kelt
 ja sam sa gromom trap pucao na glinase i mogu vam reci da nisam primetio da je nesto losija ni od krusika ni od fetera cak sta vise cinila mi se bolja od baskijerja stvarno gruva ko iz topa a trzaj je mek
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Scorpion Hunter
 Slavko Sevic vlasnik firme Grom Hunter je prvak Srbije u gadjanju glinenih golubova. Ima fenomenalnu Trap municiju B) A i ostala municija je zadovoljavajuca B)

ohotnik

Skorpion kaže:
Slavko Sevic vlasnik firme Grom Hunter je prvak Srbije u gadjanju glinenih golubova. Ima fenomenalnu Trap municiju B) A i ostala municija je zadovoljavajuca B)
Kolega koje godine je on bio prvak srbije u pucanju glinenih golubova Nije mi poznato znam da covek puca rekreativno ne profesionalno golubove.A trap municija mu je najobicnije djubre goru u zivotu nisam stavio u pusku.Krusik i Belom su za njegovu trap municiju premium kvaliteta da nepricam o evropskoj municiji.

nenad_franc
 jel ima neko iskustva sa winchester super speed municijom?

ohotnik

nenad_franc kaže:
Kupio sam jednom prilikom deset kutija I zadovoljan sam dobra municija Samo malo preteruju sa nazivom super brzina Po meni je standardne brzine.

sheytan

ohotnik kaže:

Skorpion kaže:
Kolega koje godine je on bio prvak srbije u pucanju glinenih golubova Nije mi poznato znam da covek puca rekreativno ne profesionalno golubove.

Ohotnik, apsolutno si u pravu, puca chovek po selima, a o drzavnoj tituli nema ni govora! B)
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus

ohotnik kaže:

A trap municija mu je najobicnije djubre goru u zivotu nisam stavio u pusku.Krusik i Belom su za njegovu trap municiju premium kvaliteta da nepricam o evropskoj municiji.

Potpuno se slažem sa ohotnikom što se tiče kvaliteta jer takođeR imam vrlo loše iskustvo sa navedenom municijom!
A što se tiče lovnog Groma Hmmm ... kod kolega se često dešavalo da jednim povlačenjem jedne obarače opale obe cevKe!! IŽ27, IŽ43 i CZM70 sve dvanaj'stice i samo sa tom mundžom dok sa svim drugim probanim nisu imali tih problemaConfused ... e sad Confused
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus

nenad_franc kaže:

Pre dve godine sam na NSSajmu pazario par kutija, granulacije 3 i 3,5mm ... fazani, patke i zečevi nisu znali šta ih je strefilo srbijalov a i jedna lija osta na mestu od te "8ice" na 35-40 korakaConfused
B)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Scorpion Hunter

ohotnik kaže:

Skorpion kaže:
Kolega koje godine je on bio prvak srbije u pucanju glinenih golubova Nije mi poznato znam da covek puca rekreativno ne profesionalno golubove.A trap municija mu je najobicnije djubre goru u zivotu nisam stavio u pusku.Krusik i Belom su za njegovu trap municiju premium kvaliteta da nepricam o evropskoj municiji.
Kolega koje godine je bio prvak stvarno neznam pitacu ga kad ga vidim... Coveka licno poznajem i bas rastura glinase daleko od seoske pucnjave kako neki pisu ovde No no no

Scorpion Hunter

canis aureus kaže:

ohotnik kaže:

A trap municija mu je najobicnije djubre goru u zivotu nisam stavio u pusku.Krusik i Belom su za njegovu trap municiju premium kvaliteta da nepricam o evropskoj municiji.

Potpuno se slažem sa ohotnikom što se tiče kvaliteta jer takođeR imam vrlo loše iskustvo sa navedenom municijom!
A što se tiče lovnog Groma Hmmm ... kod kolega se često dešavalo da jednim povlačenjem jedne obarače opale obe cevKe!! IŽ27, IŽ43 i CZM70 sve dvanaj'stice i samo sa tom mundžom dok sa svim drugim probanim nisu imali tih problemaConfused ... e sad Confused
Kolega opaljenje obe cevke nije do dzbane vec do puske Confused Grom municija ima 32g 12/70... Kako onda te iste 12kinjE opajuju 34,36...40g sacme kad predvajaju sa 32g???????????? Za Grom municiju ne kazem da je najbolja na svetu... Sasvim je zadovoljavajuca ja licno nisam imao primedbi ni iz 12/70 ni 16/70... 16/70 mi se pokazala cak bolje nego Belom Confused... Krusik je za (Grom i Belom) SvetskA DZEBANA B)..

nenad_franc

canis aureus kaže:

nenad_franc kaže:

Pre dve godine sam na NSSajmu pazario par kutija, granulacije 3 i 3,5mm ... fazani, patke i zečevi nisu znali šta ih je strefilo srbijalov a i jedna lija osta na mestu od te "8ice" na 35-40 korakaConfused
B)

ja sam dobio na poklon 10 komada pa me je interesovalo da li vrede nesto! ali nisam ni sumnjao u winchester B) jel zna neko kolika mu je cena?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,409,483 posete www.srbijalov.com