Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
Podunavac
 E u tome i jeste problem, što ne može svako da kupi ono što voli. Nego mora da se nađe kompromis između želja i mogućnosti. Onda iz tih kompromisa proizlaze i greške. Bilo bi lepo da je ekonomska situacija kod nas drugačija pa da svaki lovac (nebitno početnik ili iskusan) ode u prodavnicu i kupi novu pušku koja mu se sviđa ili mu odgovara svojim karakteristikama.
Tri prsta 2Kolce

alex

Podunavac kaže:
E u tome i jeste problem, što ne može svako da kupi ono što voli. Nego mora da se nađe kompromis između želja i mogućnosti. Onda iz tih kompromisa proizlaze i greške. Bilo bi lepo da je ekonomska situacija kod nas drugačija pa da svaki lovac (nebitno početnik ili iskusan) ode u prodavnicu i kupi novu pušku koja mu se sviđa ili mu odgovara svojim karakteristikama.

Bravo kolega bas tako
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Mrvica
 Podunavac, u pravu si, mada je moj pokojni drug Voja Rakic govorio, nema veze koja je, samo da je uvek jedna ista puska i jedna ista municija i ne boj se!

Podunavac

Mrvica kaže:
Podunavac, u pravu si, mada je moj pokojni drug Voja Rakic govorio, nema veze koja je, samo da je uvek jedna ista puska i jedna ista municija i ne boj se!

I u ovome ima mnogo istine. Kada se koristi isto oružje i municija čovek se na to navikne i zna sve mane i kvalitete svog oružja (i municije). Svi (ili većina nas) je služila vojsku, gde su sve puške bile standardizovane za prosečnog strelca, pa su svima odgovarale. I visokima i niskima i debelima i mršavima. Međutim kad čovek kupuje oružje za svoju ličnu upotrebu treba ipak malo da vodi računa o ležanju oružja. I nije loše ako može da si priušti kundak po vlastitim fizičkim merama, pogotovo strelci koji odudaraju od proseka.
Tri prsta 2Kolce

Mrvica
 Ja sam sve kundake pravio, skroz sam izvan gabaritaSmile

arnotije

alex kaže:

Podunavac kaže:

Bravo kolega bas tako

Slazem se skroz, ali najvaznije da stvarno volis druzenje i lov, a sve ostalo ce doci vremenom. Dzaba kupis i novu pusku, odelo, auto(terenac) ako nisi meraklija i imas neko baksuz drustvo sa kojim ides u lov.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

DESPERADOS
 E to Meraklija je najvaznije .....samo opusteno i dobro drustvo....Bravo 2
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Mrvica
 I litar rakije, ne zaboravi!!!iveli

Scorpion Hunter
 Najbolja puska za pocetnika sa skromnim finansijskim budzetom je Zastavina polozara jos ako je u kalibru 12/70 to je prava stvar B) Nista pouzdanije i bolje nece naci po oglasima sam nalazio polozare koje ni metka nisu ispalile za 200 evrica... A ima odlicnih i za 120-150... Jednu 16ticu od 160 evra sam drzao u rukama kao iz fabrike da je izasla... Znaci pouzdana , izdrzljiva,korisna a jeftina... Zastavina bokerica ne moze da se poredi sa polozarom... Imas dve cevi pun cok i polu cok puskica kao salivena za pocetnika. Ima i boljih pusaka ali za male pare ovo je definitivno najbolji izbor po mom misljenju Bye

spiker-mrmosh
 Jedan pocetnik je izabrao ovu .
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/DSC00996.jpg
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/DSC00999.jpg
I mislim da nisam pogresio .
IŽ MP 153 - cal 12 / 76
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

DakiNS
 Na sajmu je predstavljena jedna 16 položara reparirana, spolja je super izgledala a cena čini mi se 12000, što je po meni vrlo povoljno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Indjijanac
 moje mišljenje za ovu sa slike je *puno troši*pa nemože lovac da se opusti kad ide u lov,a što se tiče zastavine položare sasvim solidna za početnike,lako se održava,veliki izbor municije i mogućnost korišćenja trap municije koja je jeftinija i dopušta i lovcima sa prosečnim primanjima da u lovu ispucaju koju patronu više a i da malo vežbaju
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

DakiNS
 Koleginice ako vam odgovara zastavina polozara moje je misljenje da po ceni koja je bila na sajmu pa još reparirana nećete pronaći jeftiniju a sređeniju

DESPERADOS
 Polozara je dobra za pocetnika i tu nema dileme , jedino je pitanje koje marke da bude ...Confused
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Scorpion Hunter

DESPERADOS kaže:
Polozara je dobra za pocetnika i tu nema dileme , jedino je pitanje koje marke da bude ...Confused
Polozare su dobre sve bez obzira na marku... E sad zavisi ko koliko moze da plati. Vise para, vise lepote. Prakticno je svaka exstra: od Zastave do Merkela ni jedna polozara nema manu... Nema ni Bokerica (osim Zastavine ) Sad

solaja
 Sve zavisi od budzeta i ukusa. A za pocetnika je najbolja NOVA I SIGURNA PUSKA. B) Lepo se kaze: Najbolji auto je nov auto.
Oko gadja, kundak pogadja B)

sheytan
 Daa, tako je, Solaja!

Al za malo... Ja tju uzNem, npr., polovnu rusq bokericu i polovnu Toyotu Yaris, a ti tjesh biti zadovoljniji sa novim Yugom(uzmimo za primer da se josh proizvodi!) i novom Zastavinom bokericom? Ne verujem! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

stojkuki
 Eiiiii bre pa nije isto. Pa opet babe und zabe.
Prvo auto i puska ne se porede. Nikako!
Auto i najbolji mož traje 10 ili 20 godina a puca .... Fiuuuuu ceo zivot!
Ali i da se slozim. Bolje dobra polovna u dobrom stanju nego nova i nikakva.

Jos nesto polozare su puske za meraklije. To nema veze sa pocetnikom ...
Videh par komada u zivotu koje vrede kao kuca a i lepe su do bola Osmeh

solaja
 Vidim zamerate za kola al se nadam slazete da JE ZA POCETNIKA NAJBOLJA NOVA I SIGURNA PUSKA
Oko gadja, kundak pogadja B)

DakiNS
 Momci ako se kupuje polovna puška normalno je da se prvo odnese kod puškara na čišćenje i servis, zato sam i pomenuo repariranu zastavinu položaru koju je fabrika reparirala a cena je po meni više nego povoljna 12 000 dinara, čak smo se Lala i ja čudili otkuda je tako jeftina dok nismo pročitali da nije nova nego reparirana a samim tim i sigurna

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,906,003 posete www.srbijalov.com