Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
petar
 Ja sam ovih dana prepljavljen obavezama, ali bice lova za vikend, nadam se...B)
Just like old times!

Aca iz Mp 153
 Izasla je ali bila je daleko ,kada sam pokusao da se priblizim ,osetila i pobeglaJaooo
BEga

darkon
 U slucajevima kada vidim liju malo dalje,tu je vabilica.

Ove godine sam imao dva takva slucaja i vabilica(cijuk misa) je odradila svoj deo posla.

karpatskivuk

darkon kaže:
U slucajevima kada vidim liju malo dalje,tu je vabilica.

Ove godine sam imao dva takva slucaja i vabilica(cijuk misa) je odradila svoj deo posla.

Gde si nabavio tu vabilicu ako nije tajna?

darkon
 Nije nikakva tajna i ima je u vecini prodavnica lovacke opreme.
To je kombinacija,sa jedne strane mis,a sa druge zec i proizvodi je HUBERTUS.

Aca iz Mp 153
 imam ,i ja vabilicu ali je nisam poneo HUBERTUS crne je boje ima mali tockic kojim stelujes zuvk Glavu o zid
BEga

Browningbar

Aca iz Mp 153 kaže:
Izasla je ali bila je daleko ,kada sam pokusao da se priblizim ,osetila i pobeglaJaooo

Aco, vise srece sledeci put!B)Grin
Pravo u centar!
srbijalov

Hunter forever
 Ma sredices je ti u drugom izlasku. ;_)
marka Engleski poenter marka

karpatskivuk

darkon kaže:
Nije nikakva tajna i ima je u vecini prodavnica lovacke opreme.
To je kombinacija,sa jedne strane mis,a sa druge zec i proizvodi je HUBERTUS.

Mozes da postavis sliku vabilice?

darkon
 Evo i slike.

temudjin
 U P U T S T V O ZA UČESNIKE U GRUPNOM LOVU
NA LISICU I DRUGE PREDATORE
Učesnik u grupnom lovu na lisicu i druge predatore (u daljem tekstu: lovac), dužan je da pre početka lova popuni PRIJAVU ZA LOV, (čitko popunjenu hemijskom olovkom, sa svim traženim podacima i svojeručnim potpisom na obrascu prijave) i preda je korisniku lovišta, odnosno organizatoru grupnog lova.Korisnik lovišta, odnosno organizator lova na lisicu i druge predatore (u daljem tekstu: predatore), pored opšte prihvaćenih principa grupnog lova, dužan je da učesnicima posebno skrene pažnju na sledeće:
1. U lov svi lovci polaze sa zbornog mesta i to istovremeno sa vođom grupe u koju su raspoređeni.
2. Lovac ne napušta stajanku -"štand" na koju je raspoređen, sve do završetka lova, odnosno prigona, a izuzetno to može činiti sa odobrenjem lovnika i uz pratnju vođe grupe.
3. Na stajanki lovac miruje, ne puši, ne loži vatru i ne priča.
4. Lovnik -odnosno vođa grupe lovaca je dužan da pre polaska na stajanku ili u pogon izvrši kontrolu oružja i municije svim učesnicima u lovu.
5. Iz lova se isključuje lovac sa neispravnim i neodgovarajućim oružjem ili municijom, kao i lovac koji je pod uticajem alkohola, droge ili drugog opojnog -omamljujućeg sredstva.
6. Predatori se love lovačkim oružjem i to: lovačkim puškama sa neolučenim cevima (glatkim).
7. Oružje se puni posle davanja signala za početak lova: a stajanki štandu.
8. Na predatore se puca samo u pravcima koje je odredio lovnik, odnosno vođa grupe, a na stajanki -štandu, kada divljač prođe liniju lovaca.
9. Ulovljena ili ranjena divljač se ne sme sakupljati i tražiti pre izlaska poginiča na liniju stajanke -štanda.
10. Postupak sa ranjenim predatorima, koji se probije kroz liniju lovaca u pogonu ili liniju pogonica i lovu prigonom, određuje lovnik, odnosno vođa pogona.
11. Lovci učesnici u prigonu pucaju samo unazad, i to kada predatori prođu liniju prigona.
12. Lov se završava po davanju ugovorenog signala za završetak lova, i tada svi lovci prazne oružje, sačekuju grupovođu i dalje postupaju po njegovim uputstvima.
13. Lovac koji se ne pridržava uputstava i mera bezbednosti u grupnom lovu, biće isključen iz grupnog lova, a eventualne uplate avansa (za organizaciju lova i slično) se ne vraćaju.
Organizator lova

Ovo sam dobio u Boru. Pozdrav

temudjin
 Lovačko udruženje Bakar Bor, 00.00.2008. godine

PRIJAVA ZA LOV

u lovištu: Bakar, čiji je korisnik: Lovačko udruženje Bakar iz Bora, koji se organizuje dana 00.00.2008. godine.
Upoznat sam i saglasan sa Uputstvom o izvođenju grupnog lova na lisicu i druge predatore (dobijenom od organizatora lova) i pod punom odgovornošću dajem podatke o sebi i svom oružju:
Prezime, ime oca i ime: ____________________________________________
Mesto boravka i adresa:____________________________________________
Lični (matični ) broj: ____________________________________
Broj lovne karte (za članove LSS): ___________________________
Broj lične karte i od koga je izdata: ___________________________
Vrsta oružja: _________________________________________
Kalibar oružja: ________________________________________
Fabrički broj oružja: ____________________________________
Broj metaka koje nosim u lov: ______________________________
BROJ STAJANKE -ŠTANDA: ____________________________(upisuje LOVNIK)

Svojeručni potpis lovca: _________________________________

Organizator lova

Hunter forever
 Evo jedno pocetnicko pitanje.Kada se ide u lov lisice cekanjem jel treba da se prijavi izlazak ili ne? Smean

Cvele
 Hunter, za SVAKI izlazak u loviste s' oruzjem se moras obratiti nadleznima!Stari Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Hunter forever
 Stari razumem druze kapetane Smeko

Dalibor89
 kod mene je drukcije, ako namislis da ides u lov na predatore samo se obuces i pusku na ledja i strafta odrediste.Pas

petar
 Darkon, meni se desilo da hoce posle par minuta duvanja zeca, ta vabilica kao sto ti imas Hubertus, identicna, da se zagusi i nece vise da ispusta zvuk, kao da je zapusena, jel se to tebi ili nekom ko poseduje takvu vabilicu desavalo, jel zna neko resenje? Znaci vabim normalno kmecanje zeca i polse nekoliko minuta ona se zapusi sama od sebe? Confused
Just like old times!

Lovac Stari
 I kod mene se Petre desavalo Stari.
Ovlazi se unutra i zagusi. I onda dok se neosusi beskorisna.
Dobar pogled.

petar
 Verovatno je to Stari, ako imas ovakav model Hubertusa i kod mene dok se ne osusi beskorisna...Confused

Ima li neko resenja? Confused

Just like old times!

darkon
 Ja je imam vec 5-6 godina i do sada mi se to nikad nije desilo.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,384,247 posete www.srbijalov.com