Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zastava M70

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zastava M70
Podunavac
 Oružje je odlično za cenu koju košta. Iako naši ljudi imaju naviku da potcenjuju zastavine karabine, oni uopšte nisu za potcenjivanje. Što se tiče kalibra i on je solidan i dovoljan za odstrel sve divljači u našim lovištima. Usput rečeno to je bio službeni kalibar vojske kraljevine Srbije (prvog poziva) u dva Balkanska i I Svetskom ratu (do povlačenja srpske vojske na Krf).
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 pritom se pokazao kao vrlo mekan za pucanje i vrlo precizan. same puške bile su varijante "španskog" mauzera m1892 u prve dve nabavke, dok je treća nabavka (m1910) bila u stvari m98 u 7x57. srbi su ove puške neobično voleli, a voleli su ih i neki danas ne baš prijateljski narodi.

ovaj kalibar je kod nas nepravedno zapostavljen. razlog se zna, najpre nabavka vojne municije (možda je to i razlog favorizovanja 8ice u sfrj, po doktrini ono i dsz), a potom moda američkih kalibara. ako je potreban neki "dokaz" o njegovoj efikasnosti, njegov brat blizanac koji ima R u nazivu je vrlo raširen u kombinirkama, i vrlo se uspešno pokazao.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

KREC
 Hvala Kolege i ja sam cuo sve najbolje o tom kalibru a najvaznije meni je da pokriva zakonski svu divljac.Posto drzim lovacke pse ceo zivot nista mi ne smeta ako divljac ode i 100 i vise metara jer nikad nisi omasili.Doduse ja nemam tih situacija jer ne lovim mnogo ali mislim da ce zadovoljiti sve moje trenutne potrebe.Ako neko ima iskustava nek slobodno napise.Hvala,Mirko

atom
 ljudi potrebna mi je pomoc na karbinu zastava m85 223rem. mi je pukla lisnata opruga u sanduku za podizanje municije, da li neko zna gde bi to mogao da kupim???

mrwa22250

atom kaže:
ljudi potrebna mi je pomoc na karbinu zastava m85 223rem. mi je pukla lisnata opruga u sanduku za podizanje municije, da li neko zna gde bi to mogao da kupim???

Moj drugar je zaletovo jer mu je kad je konacno nasao(Milovic univerzal-Vrbas)isti trazio 50 jevrica-sa ugradnjomShock.Mozda bi bio problem za ugradnju nekom ko nema ruke ali ovakoConfused
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Podunavac
 Ima kod majstor Toze Paroškog u Novom Sadu i sigurno nije 50 evra.
Tri prsta 2Kolce

KREC
 Slazem se Podunavac da kod Toze nije 50 evra ali je zato Toza 10 puta minimum strucniji od Milovica.Iz licnog iskustva to pricam.

stojkuki
 a u Zastavi na primer????

Podunavac

KREC kaže:
Slazem se Podunavac da kod Toze nije 50 evra ali je zato Toza 10 puta minimum strucniji od Milovica.Iz licnog iskustva to pricam.

Ja kolega baš nisam shvatio tvoj upis. Ja znam da je Toza stručan i dobar majstor (i čovek). Ja sam kod njega pazario baš ovaj deo (opruga donosača metka) za M85 za jednog moga drugara i nisam mnogo platio. Ali nebih ovde o ceni. Nek kolega lepo nazove Tozu pa neka se dogovore. Deo ima sigurno.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75

mrwa22250 kaže:

atom kaže:

Moj drugar je zaletovo jer mu je kad je konacno nasao(Milovic univerzal-Vrbas)isti trazio 50 jevrica-sa ugradnjomShock.Mozda bi bio problem za ugradnju nekom ko nema ruke ali ovakoConfused

kakav tu problem sa ugradnjom može da bude??? uvući lim u žleb?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

mrwa22250
 Ma to covek racuna kad vec dere da bar rad bude ukljucen u cenu,a rad je komplikovan u p.m.zato sam i reko mozda nekome bez rukuConfused
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

klaja
 Podunavac je tacno rekao,kod Toze i cena nije 50 eura.U zastavinoj prodavnici se nemoze poruciti postom jer traze oruzni list na uvid.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

ssekir75
 pa da, treba ti ceo minut i ništa od alata da to zamenišGlavu o zid

KREC
 Podunavac=bas tako kako sam i napisao. strucan,pouzdan i povoljan Smile)) a ljudina ipo

atom
 Nasao sam kod majstor Cvete u Beckereku!!! Hvala vam puno kolege!!

Podunavac

KREC kaže:
Podunavac=bas tako kako sam i napisao. strucan,pouzdan i povoljan Smile)) a ljudina ipo

Odobrenoiveli 3
Tri prsta 2Kolce

Podmladak
 Imam zastavin M70, mehanizam sa dve obarače. Problem je u tome, sto druga obaraca ili pripremna nategne se, ali kada se povuce prva obaraca, ne dodje do opaljenja. Nego mora da se povuce do kraja. E sad ima jedan navrtanj izmedju dve obarace http://www.zastav..._tri_2.jpg kao na 3. slici, da li je mozda on u pitanju i treba da se zavrne do kraja ili ne?

Max011
 Taj zavrtanj smeksava prednju obaracu odvrtanjem / zavrtanjem . Probaj polako da ga nastelujes odvtanjem zavrtanjem za po jedan krug od krajnje zavrnutosti. Mene brine dužina hoda prednje obarače... lično imam loše iskustvo sa lzastavinim okidanjem sa dve obarace pa od tog mehanizma bežim . Ukoliko ne uspeš sam da našteluješ pravac ozbiljan puškar ili zamena mehanizma jednostrukim podesljivim .
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Podmladak
 Ma sto mi je najgore, poslednji put kada je koriscen radio je normalno i posle kad sam ga cistio, isto je radio. Ali posle nekoliko meseci kad sam ga uzeo, vidim da ne reaguje. Nategnem i povucem prednji, samo skljocne zadnji, ali ne opali, nego mora prvom.

Max011
 Alo IJevtiću šta si se bre ucutao da li je smrzla Lepenica ?!ika
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
ZASTAVA M85 KARABINI 72 02.06.2025. 17:05
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Bokerica M80 Crvena Zastava LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 79 04.11.2013. 08:02
Zastava M24 (Kraljevina Jugoslavije) KARABINI 4 22.01.2011. 13:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,754,902 posete www.srbijalov.com