|
Šakal (mali vuk) iz Trskara
|
| Boban |
Objavljen 13.01.2011. 19:10
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Ohotnik,svaka cast na odstrelu dobar primerak.
 |
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 13.01.2011. 19:45
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Ohotnik jako lep trofej i idealan lovački doživljaj ..nego sa kojim si psom lovio, pošto vidim da imaš NKD-e, pa jeli to jedan od njih ili imaš i goniče???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| ohotnik |
Objavljen 13.01.2011. 20:06
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Nemam gonice radi se o nemackom lovnom terijeru Kod mene ja i drugari praktikujemo ovakav nacin lova Teren uz reku koji je vrlo tezak prohodan sirine od 200-400m Jedan ili dva lovca krenu sa po pet sest pasa A druga dvojica krenu autom i do dva kilometra na ceku I nema lepse muzike za usi nego kada se cuju psi kako gone lisicu i priblizivaju se mestu gde cekate.Takvim nacinom lova imamo vrlo dobre uspehe Tako da nam terijeri sluze u neku vrstu kao gonici a ako lisica udje u rupu ili se nadje rupa lisicja tada sledi mukotrpno kopanja |
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 13.01.2011. 20:17
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
..vala ti NLT - i su stvarno čuda od pasa, mala bočica puna otrova i sirove snage..dobar način lova i lep sistem koji eto daje i dobre rezultate.
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| petar |
Objavljen 13.01.2011. 20:39
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
Imam ja par NLT-a, zenku i muzjaka, nisam ih vodio nikada u lov, sluze mi kao kucni ljubimci, a u lov sam vodio oduvek moju kerusu NKD. Pa me zanima kako i sta radite ako vam pas terijer udje u rupu kod lisice, a nece da izadje, a vi biste recimo odustali i krenuli dalje, na koji nacin ga izvuci iz rupe i nastaviti dalje pretrazivati teren? 
Inace kod nas je jamarenje zabranjeno, ali me zanima sta ako se dogodi, kako onda?
Just like old times!
|
| |
|
|
| ohotnik |
Objavljen 13.01.2011. 20:53
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
E kada pas udje u rupu tada nema daljeg lova ja jos nisam sreo terijera koji je ostavio divljac u rupi i izasao Zavisi od psa da li ce odmax stupiti u borbu ili samo napadati divljac mada takve pse odstrnjujemo od daljeg uzgoja Vrlo cesto pas u rupi prokopava prolaz do divljaci kada je uzan prolaz dugo vremena.Najcesce se u takvim situacijama kada tokom lova pas udje u rupu zovu drugari koji odmah dolaze sa asovima motikama lopatama sijalicama i hranom jer oni vec znaju da se ostaje dugo zavisi da li je lisica ili jazavac.Desavalo mi se da nekada ostanemo od 9 casova pre podne pa da 2-3 nocu Sve zavisi od rupe koliko je duboka Kod lisice je sve mnogo brze mada nam se cesto desavalo da u toku parenja nadjemo u jednoj rupi lisca i dve lisice.To je sve bilo ranije dok je jamarenje bilo dozvoljeno |
| |
|
|
| petar |
Objavljen 13.01.2011. 20:59
|

Lovčina

|
Uh, znaci nista, ja bih ga vodio recimo da teramo sibljike u potrazi za DS, ali ako uleti u rupu, to mi se ne dopada, inace nisam nikada vodio terijere...
Just like old times!
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 13.01.2011. 21:38
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
svaka čast Radovane
i odstrelB) i taktikaB) |
| |
|
|
| bela |
Objavljen 13.01.2011. 22:36
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
sve čestitke ohotnik-u
vižlan i terier
|
| |
|
|
| Gandalf the gray |
Objavljen 14.01.2011. 00:03
|

Član

Upisa: 100
Pristupio: 22.12.2010. 12:58
|
Kolega Ohotnik svaka cast na odstrelu!!!
Ne pada sneg da pokrije breg,vec da zverka pokaze svoj trag!!!
|
| |
|
|
| Sniper Hunter |
Objavljen 14.01.2011. 07:11
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|

Clanak je prenesen iz novina"LOVAC"koje izdajeLSSi koje dobivamo povremeno na kucnu adresu izvinjavam se na losem kvalitetu snimka "mobilni telefon ali ako uvecate sliku klikom na nju moze da se cita i obratite paznju na podvuceno u tekstu pa mi kazite ko se pravi ovde lud elektronske vabilice zabranjene a ovde se maltene i preporucuju i to javno preko zvanicnog glasila LSS????????
Zabrane u lovu
Član 76.
Zabranjeno je loviti lovostajem zaštićenu divljač:
1) ako je ugrožena požarom, poplavom, snežnim nanosima, poledicom i drugim elementarnim nepogodama;
2) krupne divljači prigonom, pogonom ili psima, osim divlje svinje, vuka, šakala i lisice;
3) upotrebom reflektora (farova), baklji i drugih veštačkih svetlosnih izvora (osim u lovu na divlju svinju, vuka, šakala i lisicu), aeronautičkih mašina, ogledala, elektronskih uređaja, audio uređaja i živih mamaca kao i upotrebom hrane sa omamljujućim sredstvima;
....
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 14.01.2011. 07:33
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Odlično, Sniper, odlično!
Još jedna brljotina iz kuhinje LSS! Dokaz, da ovo nije čitao niko od odgovornih, nego je pušteno u štampu onako kako je taj lovac (ili neko od njegovih kolega) poslao.
Ne zna se ko je pametniji, da li onaj koji je poslao, pa se još hvali, ili onaj koji je objavio!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| nenadx |
Objavljen 14.01.2011. 14:14
|

Moderator

Upisa: 2282
Pristupio: 16.10.2009. 18:15
|
I ovde je mozda potreban tumac.Ispod broja clana pise ....lovostajem zasticenu divljac.Da li je sakal u toj grupaciji?
Ako jeste nevidim vise nijedan razlog za daljnom upotrebom tog termina,
Dobar pogodak
|
| |
|
|
| petar |
Objavljen 14.01.2011. 21:51
|

Lovčina

|
Bravo Sniper, ja sam vec pisao o tome na temi "Lov uz pomoc vabilica" tamo sam prozvao Lalu bez potrebe, ali sad sta je tu je, on mi je brisao post u kojem sam pisao da neki moj drug el. vabilicom vabi lisicu, a ovde se u zvanicnom listu LSS govori o el. vabilicama kao potpuno dozvoljenom i opravdanom sredstvu. Ovo je broj za decembar 2010.
Just like old times!
|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 14.01.2011. 23:30
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
nenadx kaže:
I ovde je mozda potreban tumac.Ispod broja clana pise ....lovostajem zasticenu divljac.Da li je sakal u toj grupaciji?
Ako jeste nevidim vise nijedan razlog za daljnom upotrebom tog termina,
Jeste Nenade!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| Lovac Stari |
Objavljen 15.01.2011. 14:19
|

Lovčina

Upisa: 1325
Pristupio: 24.06.2009. 16:47
|
Doticnog sa slike povrsno poznajem.
Jeste ulovio dosta ali bas 300 komada i to tako jednostavno i brzo nije lako!
E sada koje taj sto takvima daje dozvole da tako cesto izlaze u loviste i u vecini slucajeva sami i jos im dozvoljava da svesno koriste zakonom zabranjena sredstva???
LSS ili njihovo glasilo neznaju ni sta pisu i naj verovatnije ne postuju zakon i taj isti pogresno tumace i propagiraju.
Posle onog Kokodakanja i Gikanja na poslednjem Loristovom sajmu vise me nista ne cudi!
Stici cemo sa nasim promenama ali znate gde? U tri lepe materine. Kada onaj sto predvodi organizovanu Lovacku Formaciju ne zna nista, sta ce znati slabo edukovani Lovci(cast pojedincima). Ovu tako losu i tanku novinu(Lovac) ne primam redovno a i to sto primim odmah prosledim(neprocitano) za potpalu vatre!!!
Dobar pogled.
|
| |
|
|
| nenadx |
Objavljen 15.01.2011. 15:07
|

Moderator

|
Znaci zvanicni glasnik LSS,propagira nedozvoljena sredstva
Znaci sakal je zakonom zasticena vrsta...Znate li da su po tom zakonu,alohtone vrste zasticene samo u ogradjenim lovistima....Sta to znaci?Recimo sakal je u povlascenijem polozaju od muflona u otvorenim lovistima...ako uopste znaju da li je sakal autohton ili alohton.
Sta sustinski znaci Zakonom zasticena...,pa zatim logicno,Zakonom nezasticena vrsta divljaci?Koje su ove druge.Ma necu da pisem,muka mi je od....Neka prepisu,ako neznaju(ako i to znaju).........
Dobar pogodak
|
| |
|
|
| bela |
Objavljen 24.01.2011. 18:49
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
nezvanično sam saznao danas da je 40 kom šakala odstreljeno do sad, od kad je rapisana cifra od 5000
mislim na udruženje zrenjanin
vižlan i terier
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 25.01.2011. 13:02
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Ja ovakve još video nisam!!
Ovi sa slike su odstreljeni u hajci u ataru Starog Sela ...
Voleo bih ako još neko ima fotografije istih ovih iz SS da ih "nabaci" tamo na temu(hajka...) ili ovde da vidimo kakva je to vrsta, podvrsta, rasa ... o čemu se radi.
Na ovoj sliKi k'o mutanti ...
|
| |
|
|
| nenadx |
Objavljen 25.01.2011. 13:57
|

Moderator

|
Odlicno primeceno druze.Mada se po fotki nemoze sa sigurnoscu tvrditi,ovde su primetne bar par netipicnosti.Mozemo o tome i nemoramo,ali ako su sakali,svakako ih treba prouciti.Ovo bi bili vredni primerci za proucavanje i sagledavanje sakala na nasim prostorima,a koji su veoma malo obradjeni,Na samo kod nas.Uzgred u naslovu teme je dodato-Vuk iz trskara,krilatica upotrbljena prvi put u Madjarskoj(ako se nevaram krajem 18,ili 19 veka)kada nisu znali sta je u pitanju...Evo malo bolje slike sa hajke...
Dobar pogodak
|
| |
|