Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
luki

bela kaže:
fazana u "odletanju" je " meni " najlakše skinuti. dok fazana u visokom letu pravo na mene "zicer što kažu " mislim na (30-40)m visine redovno promašim. Smean dok su patke relativno lako za odstrel, makar kako letisrbijalov

E videcemo u nedelju kako promasujes. Ako da bogUps

Hunter forever
 Ohoho kod nas se u nedelju otvara sezona na fazanskog petla,ne mogu da sacekam.Verovatno nece biti spavanja celu noc pred lov. Presrean
marka Engleski poenter marka

alex
 Kolege dobar pogled sutra svima koji lov 
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Hunter forever
 Sutra prvi dan lova Smeko ,a ja po obicaju ,pred lov ne mogu da zaspim..
marka Engleski poenter marka

corak
 Jos samo par sati........Smile

Aca Velika Plana
 [/quote]

Jeste grlica zaebana ali sumska sljuka je kraljica sto se manevrisanja tice,plus s obzirom na nepregledan teren gde se ona lovi i onda imas samo delic sekunde da je nanisanis i pucas inace ode. Fazan je najlaksi, po meni.[/quote]

istina drugar,ostrelio sam oko 10- tak sljuka nju mozes da gadjas ili kad se dize ili posle 30 metri kada smiri let a za manevrisanje je zaebala vek,prvih 5 sam omasio ko vojvoda dok je nisam procitao,a za fazancerosa pustis ga lepo da ode oko 20 metra pa nanisanis pa povezes a cik da vidim ko ce tada da pogodi, ipak treba da se pruzi sansa divljaci, i ja znam da pucam na legalo al nije to lov Smile Pfft sa ovim lovom ako se vratis sa jednim onda si puna kapa i srecan ko malo dete Smile

ultras035
 ...dobar pogled svima koji startuju...i naravno iveli 3
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

nidzamotocross
 Utisci, slike, nista a.? Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

bela

luki kaže:

bela kaže:
fazana u "odletanju" je " meni " najlakše skinuti. dok fazana u visokom letu pravo na mene "zicer što kažu " mislim na (30-40)m visine redovno promašim. Smean dok su patke relativno lako za odstrel, makar kako letisrbijalov

E videcemo u nedelju kako promasujes. Ako da bogUps

E čika luki nedelja je danas a ja kao i obično fazana teško promašujem reponja je kući .
a i sa radom mladog vižlana sam zadovoljan.Lupa
vižlan i terier

sremskesume
 Danas sam bio u mom prvom lovu kao punopravni lovac i presrećan sam!Nije bilo odstrela ,ali nije ni važno.Dobro društvo,šetnja kroz prirodu,lepi psi,...milina.
homo homini lupus est!

sremskesume
 bilo je i krupne divljači

sremskesume
 moja ekipa
homo homini lupus est!

zexxx
 ako se po jutru dan poznaje bice ovo dobra sezona....a danasnji dan nebi bio tako zanimljiv da dok smo gazili nisku zutu travu pet kera stala u marku koja je trajala dok se nije cula komanda,a cast da odstreli prvog petla je imao najstari clan u nasoj grupi 60god....ostale reci su suvisne,a slika nema na zalost drugi put....
samo smireno.....Grin

aleksa
 Danas je otvoren lov u mom Udruzenju. Lovili smo fazanskog petla.
Grupa od 11 lovaca je bila podmirena do 9 h, a nakon toga je odstreljeno jos 2 fazana za ljude bliske grupi.
Moj ucinak je bio stoprocentan, 1 patron=1 fazan i prilicno sam zadovoljan danasnjim lovom. Bilo je i dosta promasaja i mladih fazana, koji jos nisu dobili prepoznatljivo perje, a na koje nismo ni pucali. Sezona obecava i tek slede prava desavanja i uzbudjenja.
Neka slicica tek kada mi racunar prepozna USB, nadam se da ce uskoro.Pozdrav svima za sada!Bye

fotolovac
 I kod mene je otvorena glavna lovna sezona, moje društvo lovi u 3 grupe, jedna je bila veoma uspešna, svako je imao po fazana, dok je moja i pored dobrog terena isterala mnogo više fazanki i tek nekoliko petlova, ali zato nismo oskudevali u lisicama, danas su tri stale pred nišan.

Lala
 Danas sam bio u gostima na otvaranju sezone, kod našeg kolege Apinesta, u Neštinu, mestu u Sremu, pored Dunava, preko puta Bačke Palanke.
O samom doživljaju ću pisati na temi 'Kako je protekao današnji lov', da ne širim suviše na ovoj temi.
Uglavnom, u Neštinu su fantastični tereni, pravi fazanski. Ima malo uzbrdo/nizbrdo, ali ima i ravnih terena, sa vegetacijom koja je kao poručena za fazane. Fazani su skoro svi 'divljaci', reponje, koji lete kao MIG-ovi, a lukavi i prevejani, poleću samo kad moraju, ali pre toga dobro namuče psa, i često ga bežanjem 'u osmicu' zbune, i izvuku se iz marke.
Love se isključivo petlovi, i po priči domaćina, tako je unazad već nekoliko godina. To sam i video na terenu, jer se podizalo puno koka, pa tek onda jedan petao. Čak mi se čini, da je odnos koke/petlovi možda i previše poremećen u korist koka.
Ja sam se propisno obrukao (nije mi prvi put), jer sam promašio dva petla, iako sam pucao iz marke!!!Shock
Moj Kastor je još jednom dokazao, da ja imam boljeg psa, nego što on ima preciznog gazdu!
Evo nas dvojice, po povratku iz lova, a treći je okačen na visku! Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Aca Velika Plana
 Danas u lovu na fazana otvaranje sezone u mom udruzenju,grupica 4 nas,6 kera,ostrelila 9 komada,u 9:30 gotov lov ,pravac drugo poluvreme ,gulasic,ovnic i domace vince Smile iveli sve u svemu,lov je bio dobar,druzenje jos bolje,ostrelio sam 2 fazana a mogao 10 sa marke svoga psa s obzirom da smo digli preko 30 komada za pola sata,nije uzivanje da gledas koliko mladih petlova tU.a ima a svaki 5 je matorac Smile koji pada bez problema,nema nista bez dobrog psa! Stari Pas Smile

misa 71
 I u mom udruženju danas smo otvorili sezonu lova na fazana.
Lep dan, malo ujutru prohladno ali to nije smetalo našim pomoćnicima da odrade svoj posao kako treba. 18 lovaca , svi su zadovoljili dušu i imali odstreljenog petla.Doduše tu je par petrova preteklo i za naše stare lovce penzionere kojih se mi u mojoj sekciji neodričemo iako više ne mogu da idu sa nama u lov.ika
Jedini problem u mom LU je taj što ova moja grupa od 18 lovaca je lovila sa 4 psa dva poentera i dva bretona.Pas
Evo fotografije nakon lova i petla koga sam odstrelio i za neverovati dužina repa ovog divljaka je ravno 60 cm.
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

fotolovac
 Evo još jednog pomoćnika u lovu sa izvršenim zadatkom

img64.imageshack.us/img64/6964/p1260235m.jpg

fotolovac
 Mišo koja repinA!!! Svaka čast! B)

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,725,743 posete www.srbijalov.com