Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU Bojnik

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU Bojnik
astorija
 Kao prvo, i ti znaš da u isto vreme mogu da budem član 10 udruženja i ja i bilo ko ko članarinu u svim udruženjima plati. Svi iz podgore imamo lovne karte, i svi smo godinama bili članovi LU Bojnik. Zato što smo formirali novo udruženje i zato što želimo da lovimo po zakonu, ne možemo da se učlanimo i ove godine? E izvini, to nije po zakonu. Nije po zakonu ni da danas traže 8500 hiljada dinara za članarinu od 5000 koliko piše u odluci koja je data na uvid inspektorima. NIje po zakonu ni da moraš da im pišeš zahteve da bi te primili u udruženje gde si već član. A ako misliš na mene kad kažeš ,,vodi postupak u starom udruženju,, Ja sam dobio 5 i slovima pet oslobadjajućih pravosnažnih presuda da ni po kom osnovu koji su oni hteli da mi napakuju nisam kriv. I sada kad tražim od njih izvinjenje i poziv na uplatu članarine za ovu kao i za 10 godina unazad, toga naravno nema. Kad podgora dobije teritoriju, biće mi čast da Ti i tebi slični budu članovi našeg udruženja. Svi ti ljudi koje ti poznaješ, koji budu članovi Podgore, moraće da poštuju zakone ove države isto kao i Ja ili bilo ko drugi. Uprotivnom Podgore neće ni biti. Da li je bilo gorih navijača od Engleza, pa eto sad posmatraju utakmice kao u pozorištu. To je naš plan i u našem udruženju i shvati, da je bilo sve po zakonu u LU Bojnik, Podgore ne bi ni bilo. Može li neki dripac da dodje u LU Ripanj i da lovi kako hoće onosno onako kako se lovi u LU Bojnik? I molim te kad se već prisećaš, reci da li si nekad dobio dozvolu za lov? LU Ripanj = LU Podgora OBEĆAVAM.
ASTOR I JA

Zure
 Za Lalu:ja sam u lovištu ,,BUKOVICA,, LJUBOVIJA tako da me L.U.Bojnik ne dotiče, sve gore navedene cifre mogu da se provere u Upravi za Šume i u LSS. I na tvrdnje da je ,,što južnije sve je tužnije,,
Srem je u VOJVODINI pa nisam siguran da ima neki zavidan broj SRNEĆE DIVLJAČI,MAČVA I POCERINA je na severu SRBIJE mali broj srneće divljači od LEŠNICE I LOZNICE do ZLATIBORA puna lovišta srneće divljači? Možda im ne odgovaraju RAVNICA I RAZNOVRSNA HRANA.

Zure
 U mom udruženju uplate svih vrsta od 2004 pa do danas dirktno uplatnicom na žiro račun.

Zure
 za Gruju: ima dobro razmišljanje i viziju lovstva u Bojniku želim da mu se ostvare sve želje, čini mi se mora krenuti od početka sa edukovanjem članstva i pravljenjem početnih fondova divljači a tu mu treba bar 5-6 godina neznam dali će lovci imati strpljenja jer oni očekuju preko noći puna lovišta divljači. Ako bude sve kako treba to će biti pravo udruženje.krenite od početka u skladu sa zakonom i pravilnicima.

Lala

Zure kaže:
Za Lalu:ja sam u lovištu ,,BUKOVICA,, LJUBOVIJA tako da me L.U.Bojnik ne dotiče, sve gore navedene cifre mogu da se provere u Upravi za Šume i u LSS. I na tvrdnje da je ,,što južnije sve je tužnije,,
Srem je u VOJVODINI pa nisam siguran da ima neki zavidan broj SRNEĆE DIVLJAČI,MAČVA I POCERINA je na severu SRBIJE mali broj srneće divljači od LEŠNICE I LOZNICE do ZLATIBORA puna lovišta srneće divljači? Možda im ne odgovaraju RAVNICA I RAZNOVRSNA HRANA.

Za situaciju oko srneće divljači u Sremu, mislim da bi mogao da konsultuješ jednog koji stalno ističe da je sremac, a koji je u dva mandata bio predsednik LSV, a trenutno je zamenik predsednika LSV; mislim da je čak radio i istraživanja o ishrani srneće divljači; lovci, koje sam slušao, pričaju da je loša situacija sa srnećom divljači. Ironija koju si upotrebio u vezi ravnice i hrane nije potrebna, barem meni.
Da li su lovišta koja pominješ zaista tako puna srneće divljači, ili nisu, to je za diskusiju, ali ne za ovu temu.Nazad na temu
Tema je LU Bojnik.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Limun

Zure kaže:
Ovu tvrdnju " što južnije to tužnije" sam ja izreko u jednom od upisa, napisao sam u zagradi ako niste primetili i " čast izuzecima". Moja tvrdnja se nije odnosila na brojnost divljači nego na sam rad pojedinih udruženja što se tiče sprovodjenja zakona, a i na sam način gazdovanja. Verujem da bi i brojnost divljači bila daleko bolja da se poštuje i gazduje kako treba, da nema raznoraznih lopovluka i marifetluka.
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Gedza66
 Ova "prepucavanja izmedju Ljubovije i 2/3 Bojnika" ne vode nicemu. Zure se sa pravom pita kako to da LU "Podgora" dobije podsticajna sredstva Fonda a za nas ostale, koji godinama uplacujemo sestocifrene iznose u kojima petica kolo vodi, nema sredstava.

Takva osnovana pitanja nisu protiv nastojanja clanova LU "Podgora" da doprinesu razvoju lovstva u tom delu Srbije ali ne treba uskratiti nekome prava na ovakva razmisljanja.

Veoma je porazavajuce saznanje, da pojedinci na ovom forumu ne razlikuju neke elmentarne stvari u vezi lovackog udruzenje i lovista, izdavaoca lovne karte i prava koja se ostvaruju na osnovu lovne karte itd.

Zelim da "repliciram"i pojedinim admistratorima ovog foruma, u vezi posredne sumnje, da na jugu Srbije ne postoje udruzenja koja su za svakog svog clana uplatila, podigla i izdala lovnu kartu.

Takva udruzenja postoje i jedini nacin da se to proveri ili dokaze, je trazenje informacije o broju izdatih lovnih karata po lovackim udruzenjima od gosn. Zvizdana, sefa odseka za lovstvo u Nisu. Da, taj covek je u vise navrata za jedno LU udruzenje doslovno upitao "pa koliko vas bre ima". Ali to nema veze sa brojem clanskog doprinosa uplacenog LSS.

Radi se o udruzenju koje je u svoje clanstvo u poslednje dve godine primilo vise lovaca iz LU iz Bojnika. Nazalost, za sada se radi se samo o puc puc a ne i o istinskim lovcima. U vremenu lovostaja i akcija u lovistu njih nema, ali ce se to vremenom promeniti.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala
 Gedžo, na ovoj temi sam uglavnom ja od admina pisao ponešto, tako da mislim da se tvoja replika odnosi na moje upise.

Izjava 'što južnije, to tužnije' je izgleda pripisana meni, a ja je nisam napisao - Zure je pobrkao malo. Proverite upise.
U vezi mojih pitanja o broju članarina i broju lovnih karata, znam zbog čega sam to pitao; znam ja dobro razliku izmedju članstva u nekom LU, i prava na lovnu kartu.
Imao sam i imam razlog, što sam to pitanje postavio, a ako malo razmisliš, zaključićeš i sam.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenad djenic
 Astorija ja na tebe nemislim posto tvoj slucaj znam i nije uredu da uopste razmisljas o tome...ti mozes biti clan u sto udruzenja ali ako zapocnes clanarinu na vreme ponavljam na vreme a to je u martu ili aprilu zavisi od udruzenja...ako to ne ispostujes nego si u dilemi do avgusta ili do oktobra onda neces ni loviti ni ti ni bilo ko drugi...takve odluke donose upravni odbori u udruzenju...vi niste zapoceli uplate u tom periodu koliko ja znam isparavi me ako gresim...sto znaci da upravni odbor u LU Bojnik moze da donese odluku da vam neda lovne karte za ovu lovnu godinu jer se lovne katre trebuju pocetkom godine a vi tad niste uplatili...tako da nisu ni bili u obavezi da za vas trebuju...ako je clanarina 5000 din po odlici upravnog odbora udruzenja za ovu lovnu godinu...eventualne penale placaju oni koji su uplatili prvu ratu na vreme za njih je dobijena lovna karta pa su kasnije sa ostalim ratama kasnili tj nisu ostale rate placali na vreme ako je to bilo predpostavimo pet rata po hiljadu dinara i placalo se od marta do jula...u tom slucaju moze udruzenje da donese odluku da svako zakasnjenje se placa po hiljadu dinara ili nebitno koliko...pa moze na kraju nekog clanarina da kosta maksimalno 9000 din a nekog 5000 din ko je placao sve na vreme...tako je kod mene u udruzenju...ali to mora da se uradi na vreme tako da bi lovci znali o tome da ne bi trpeli eventualne sankcije, zato se na pocetku godine izda biltem za lovnu godinu i taj bilten dobiju svi clanovi udruzenja i na vreme su upoznati sa svim odlikama....nadam se da si me razumeo...
iveli 4

bturjane
 Gedzo Bravo 2
"Veoma je porazavajuce saznanje, da pojedinci na ovom forumu ne razlikuju neke elmentarne stvari u vezi lovackog udruzenja i lovista, izdavaoca lovne karte i prava koja se ostvaruju na osnovu lovne karte itd."
Srbijalov
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Limun
 Voleo bih da na temi Lovačka udruženja pogledate sve podteme krenite od Vojvodine sa LU iz Bačke Topole i LU "Srem" iz Šida i završićete na jugu Srbije sa LU "Bojnik" ili LU iz Vlasotinca pa sami prosudite zašto sam rekao "što južnije to tužnije"! Smile Nisam želeo da uvredim komšije sa juga ali ako pažljivo ispratite sve to zaista izgleda tako.

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

chaki
 Gledao sam sastanak lovaca juga sa ZdrP i mogu Vam reci kolege da je bilo rutavo hehe sto bi rekli ovi s'juga. Da je meni neko rekao sto su lovci s'juga rekli ZdrPicu ja ne bi isao ni u ribolov ( zbog ovog lov u sebi ) hehehe. To je samo dokaz koliko malo obraza se ima a tako je po piramidi kad se ide odozgo na dole ( 'bem ti piramidu i ko je izmisli te davne 90te)
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

nenad djenic
 Astorija ovo sto sam ti napisao je po zakonu o lovstu i to clan 60, zahtev za dobijanje lovne karte podnosi se korisniku lovista tj u ovom slicaju LU Bojnik jer je jedino LU Bojnik korisnik lovista u ovom slicaju ... pravo na davanje gazdovanja lovista je regulisano zakonom o lovstvu clan 38..a korisnik lovista istim clanom stav 2...jer lovacko drustvo Podgora nije dobil pravo na gazdovanje jer nema teritoriju samim tim nije ni korisnik lovista...sledece... nadlezno ministarsto iz oblasti lovstva je ministarsvo poljoprivrede, vodoprivrede i sumarstva nadlezni direktor UPRAVE ZA SUME ministarstva poljoprivrede je doneo obavestenje o POSTUPKU DOBIJANJA LOVNE KARTE...nadlezni ministar je doneo oduku o visini naknade za lovne karte i to 2 aprila 2012 god i ona je 1000 din...lica koja ispunjavaju uslove za dobijanje lovnih karata podnose zahtev za dobijanje lovne karte korisniku lovista (u konkretnom slucaju je to LU Bojnik jer je ono korisnik lovsta), u skladu sa Zakonom i prilaze dokaz o izvrsenoj uplati za lovnu kartu...sta ovo sve znaci da prevedem...SVAKO KO JE HTEO DA LOVI U LOVACKOM UDRUZENJU BOJNIK MORAO JE DA POCNE SA UPLATAMO PRE 10.4.2012 DA BI LU BOJNIK MOGLO DA TREBUJE LOVNE KARTE OD NADLEZNOG MINISTARSTVA ZA OVU GODINU JER JE MINISTARSTVO DONELO TAKVU ODLUKU ZA DODELU LOVNIH KARATA...TJ AKO TI NISI UPLATI PRVU RATU U MARTU MESECU LU BOJNIK NE MOZE DA TREBUJE ZA TEBE LOVNU KARTU OD NADLEZNOG MINISTARSVA JER JE UDRUZENJE MORALO DA DOSTAVI PODATKE ZA SVAKO LICE I ZA KOJE SE TREBUJE LOVNA KARTA I TO JE REGULISANO CLANOM 3 OVE ODLUKE MINISTRA
iveli 4

Sremac75

nenad djenic kaže:
..sto znaci da upravni odbor u LU Bojnik moze da donese odluku da vam neda lovne karte za ovu lovnu godinu jer se lovne katre trebuju pocetkom godine a vi tad niste uplatili...tako da nisu ni bili u obavezi da za vas trebuju.....

Moram malo da se umešam...
Ne može ni jedan UO pa ni UO LU Bojnik da donese odluku da neda lovne karte.
I nije tačno da se lovne karte trebuju samo početkom godine.
Pravilnik i Uputstva kažu da je svaki korisnik lovišta dužan da svakome ko ispunjava uslove (uplata 1000 dinara na račun Fonda za razvoj lovstva i dokaz o položenom lovačkom ispitu) obezbedi lovnu kartu, odnosno da za svakoga podnese zahtev ministarstvu, i to bilo kada u toku lovne godine!!!

U Vojvodini, koja je retko kada pozitivan primer, ovaj problem ne postoji....ne mogu da tvrdim ali mislim da svi lovci imaju lovnu kartu!
U ostatku Srbije se čini mi se radi o tome da su LU nabavljala lovne karte preko LSS-a, ali pošto nisu platila članarinu za sve lovce, onda nisu mogla ni da naruče lovne karte za sve lovce!
Bilo bi providno da su uplatili članarinu LSS-u za 30ak članova a trebovali 200 lovnih karata!
To je otvorilo vrata javašluku, revanšizmu, i na kraju otvorenom kršenju zakona.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Sremac mislim da je u toku veelika obmana. Mažu ljudima oči kojekakvim pričicama i vezanosti za LSS. Ako malo bolje pogledate teme ima moj upis gde sam za 10 (deset) minuta uz prijatan razgovor dobio lovnu kartu.Kakav LSS kakvi bakrači .Ucena brate, laž i prevara.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75
 A od lovaca su naplatili i punu članarinu LSS-u...samo im je nisu prosledili....a to se zove utaja!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Izgleda da su se vazali malo oteliLovac 3

Limun
 he, he, he izvini bata Sremac ali moram da se nasmejem ili mi nije bas sve najjasnije ili ebe lud zbunjenog. Pogledaj tabelu koja je izbačena na temi "Nestaje li LSS" pronadji LU Trstenik vidi koliko je članarina uplaćeno LSS- u a pouzdano znam da smo dobili 1500 lovnih karata za ovu godinu, neznam kako, ako je tačno ovo što si ti napisao.

Khalil Gibran

Sremac75
 Pa kad vidiš onaj spisak uplata članarine koji je izgleda verodostojan pošto ga do dana s niko nije osporio, može da ti se učini da u Srbiji za godinu dve ne bi bilo ni jednog lovca!

Bilo je "puno pije, malo šarcu daje"!
PraviloPraviloPravilo
Palica

DakiNS

Sremac75 kaže:
A od lovaca su naplatili i punu članarinu LSS-u...samo im je nisu prosledili....a to se zove utaja!

Drpili od ZdrP-a e to su tek majstoriBravo 2

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,773,481 posete www.srbijalov.com