Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
hamerles

DakiNS kaže:

hamerles kaže:
Blago vama kod mene ih nema sve dok zito ne bude skinuto sa njiva... tek ih tada vidjam... Ja sam na istom terenu kao Daki samo sto ja umesto u cvrkutu prepelice uzivam u pesmi fazana koji mi ulepsavaju vocnjakVeseloOsmeh
Kod mene u komšiluku se fazan čuje samo ako je pušten pa slučajno preživeo ali u poslednje vreme mnogo bi se češće čula rika zercovaSmeko Kada šetam pse moram paziti šta rade inače očas posla zečiji paprikaš kada mu vreme nije
Kod mene zeceva slabo ima u poslednje vreme ali zato fazana do mile volje svako jutro slusam pesmu u basti i vocnjaku... To je zivot Daki srecan sam sto imam prilike tako da zivim 3km od centra grada a da istovremeno uvivam u prirodi i vragolijama divljih zivotinja za razliku od nekog ko stanuje u soliteru...

DakiNS
 Kod mene zeceva slabo ima u poslednje vreme ali zato fazana do mile volje svako jutro slusam pesmu u basti i vocnjaku... To je zivot Daki srecan sam sto imam prilike tako da zivim 3km od centra grada a da istovremeno uvivam u prirodi i vragolijama divljih zivotinja za razliku od nekog ko stanuje u soliteru...[/quote] Živeo sam u stanu do pre 4 godine, pravio kuću na obodu NS i nikada se neću pokajati zbog toga. Eto neki dan mi dođe Lala i reče nemoj na terasu da sednemo ako boga znaš dosta mi betona daj da sednemo u dvorište u ovaj tvoj raj da preko ograde gledamo atar
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

hamerles
 Daki priroda je zivotB) zivim u selu koje je udaljeno 3km od centra grada tako da sam za 5minuta do grada kad mi nesto zatreba a imam tu privilegiju da sam u selu, potpunoj prirodi tokom celog dana... B)

DakiNS
 Potpuno te razumem ko nije probao nezna šta gubiiveli 3

hamerles

DakiNS kaže:
Potpuno te razumem ko nije probao nezna šta gubiiveli 3
iveli 3

nidzamotocross

Cvele kaže:
nidzo, pre bi' rek'o da kad se prepelica podigne cuje ,,friiiiiiiiiii...'' Njanjanja Grin

Da da da da da... Grin To neke prepelice sto znaju engleski pa govore "slobodaaaaaaaaaaaaaa" Pfft Pfft
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

hamerles
 Necu da vam remetim dozivljaj vidim da mnogo volite lov prepelice... Ja i ne bas ne vidim bas toliku draz u pucanju na male pticice... Zimski lov je zakonB)

Sniper Hunter

hamerles kaže:
Necu da vam remetim dozivljaj vidim da mnogo volite lov prepelice... Ja i ne bas ne vidim bas toliku draz u pucanju na male pticice... Zimski lov je zakonB)

U pravu si kolega nekako sitne .....dzgoljave ...nikakve -a brze u p.. m ... u i nije neki lovROFL

bturjane
 pa i nije nesto lov na prepelice ko nije iso u taj lov i nezna da je to vrlo dinamican lov sa najprakticnijim pucanjem u divljaci ujedno najboljom vezbom i za lovca i za psa pticara lov gde se ispuca u proseku 75-100 patrona i lov u kome provedete 3-4 sati aktivnog lova dok u planinskom lovu idete ceo dan predjete 40ak km i nista ne vidite a kamo li metak da opalite e a jos gde ima ko kod nas i suncokreta pa prepelica se dize a grlice nadlecu da pa i nije nesto taj lov na sitne pernate zivuljke
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

DakiNS

hamerles kaže:
Očigledno da nisi lovio mnogo prepelice . Debeli fazani koji uzleću kao transportni helikopteri nisu baš neki izazov, ja lično bih voleo da lovim šljuke jer sam se par puta sretao sa njima, kao supersonični mlaznjak leti u odnosu na fazana. A kada u lovu imaš 10-50 marki i pucanja a nekada i više nije za pričatiVebanje

DakiNS

bturjane kaže:
pa i nije nesto lov na prepelice ko nije iso u taj lov i nezna da je to vrlo dinamican lov sa najprakticnijim pucanjem u divljaci ujedno najboljom vezbom i za lovca i za psa pticara lov gde se ispuca u proseku 75-100 patrona i lov u kome provedete 3-4 sati aktivnog lova dok u planinskom lovu idete ceo dan predjete 40ak km i nista ne vidite a kamo li metak da opalite e a jos gde ima ko kod nas i suncokreta pa prepelica se dize a grlice nadlecu da pa i nije nesto taj lov na sitne pernate zivuljke
B)Smeko

bturjane
 e DAKINS ma jos je mlad naucice znas ono ko ja necu nikad da idem ma to i nije lov greota kako moz da pucate jadne pticice i onda ga mi ubedimo da jedne nedelje podje kad sledece nedelje on na zborno mesto doso prvi napunio ranac municijom keru izglancao mooda pa ce jos da podjebava ko sto kasnimo mislim sta reci u lov nas prepelice i grlice a ne 
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

DakiNS

bturjane kaže:
e DAKINS ma jos je mlad naucice znas ono ko ja necu nikad da idem ma to i nije lov greota kako moz da pucate jadne pticice i onda ga mi ubedimo da jedne nedelje podje kad sledece nedelje on na zborno mesto doso prvi napunio ranac municijom keru izglancao mooda pa ce jos da podjebava ko sto kasnimo mislim sta reci u lov nas prepelice i grlice a ne
Ima vremena nego da ti kažem proveo sam jedno lepo leto u SINKOVCU 1981

bturjane
 jel u prasini ili u lovu na prepelicu

hamerles

DakiNS kaže:

hamerles kaže:
Očigledno da nisi lovio mnogo prepelice . Debeli fazani koji uzleću kao transportni helikopteri nisu baš neki izazov, ja lično bih voleo da lovim šljuke jer sam se par puta sretao sa njima, kao supersonični mlaznjak leti u odnosu na fazana. A kada u lovu imaš 10-50 marki i pucanja a nekada i više nije za pričatiVebanje
Daki da budem iskren isao sam samo dva puta i nisam nesto zavoleo... Za mene je zakon zimski lov: lisica, divlja patka, po neka hajka i to je ono sto ja volim od lovova... Samo sto ne necu moci da se odbranim od ubedjivanja drugara da ove godine lovimo prepelice pa ko zna mozda i zavolim ovu vrstu lovaOsmeh

bturjane
 vesela ekipa, dobar teren i raspolozen pticar uspeh zagarantovan dozivljaj za pamcenje e nemoj neko da je poso bez one stvari u svatove(mislim na municiju) jedno 100 kom je obavezno za vise ko misli da ce ustreba

DakiNS

bturjane kaže:
jel u prasini ili u lovu na prepelicu
Prašina brate prašina

Sniper Hunter

bturjane kaže:
vesela ekipa, dobar teren i raspolozen pticar uspeh zagarantovan dozivljaj za pamcenje e nemoj neko da je poso bez one stvari u svatove(mislim na municiju) jedno 100 kom je obavezno za vise ko misli da ce ustreba

Cekaju napunjeni i spremni sledovanje bar za jedan dan na prepeliceGrin
i54.tinypic.com/1622s28.jpg

nidzamotocross
 Sniper ide na sokolarenje sa ovim "stepskim sokolima"... Grin Ne samo sacmu nego je i caure uskladio sa ovim lovom na te male zivuljke... Grin
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Lala

hamerles kaže:

Najdinamičniji lov, sa puno akcije, još ako potrefiš u vreme cugova...
Ne postoji bolji i brži način, da se pas uvede u lov. Bilo je slučajeva, da kad naletimo na jato prepelica u strnjištu, da jednostavno ne pucamo na one koje se dižu same, nego isključivo iz marke - ne treba biti neumeren. Dešavalo se da nam 3 -4 psa odjednom stanu u marku, svaki markira drugu prepelicu, pa onda em vežbaš psa da ne izbija divljač bez komande, em odlična priprema za zimski lov. A adrenalin samo šiba, kad se začuje ono prrrrrrrrrrrrrr - fijuuuuuuu, ode začas! Dešava se da jednostavno nema vremena da se puca drugi metak, ako prvi promaši.
Kod nas se u lovište ulazi u samo svitanje, dok još ima rose (zbog mirisa), a lov se završava već oko 8 ujutro, kada zbog vrućine nije dobro forsirati pse. Znači, lov traje 2-3 sata, ali se lovi pun gas. Ja lično obožavam lov na prepelice.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,421,720 posete www.srbijalov.com