Predstavite svoj "Arsenal''
|
atom |
Objavljen 20.03.2013. 20:37
|

Član

Upisa: 57
Pristupio: 16.02.2010. 21:29
|
sve je to lepo ali toliko para dati za gravuru, ipak je to samo san za nas obicne smrtnike...lepo odrađena gravura al na tu pusku puno more!!! |
|
|
|
viktor |
Objavljen 20.03.2013. 20:41
|

Član

Upisa: 67
Pristupio: 05.10.2012. 20:12
|
 |
|
|
|
viktor |
Objavljen 20.03.2013. 20:43
|

Član

|
 |
|
|
|
viktor |
Objavljen 20.03.2013. 20:55
|

Član

|

eto to je to,pa vi sudite................. |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 20.03.2013. 21:17
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Odlično izgleda!! 
I nije puno kad se voli!! Koliko nas sve ostalo košta kad je lov u pitanju?!?
Kad bih imao "viška" para možda bih se i odlučio na taki neki poduhvat ... čak sam se i raspitivao kojekuda i bijade mi mLogo para pa odustah a inače ...
I kakve veze ima što je puška(IŽ18) jeftina A sa gravurom?? Jel možda Ferlahovim puškama bolje stoji gravura, ili francuskinjama(Šapui) ili talijankama ...?? Da li bi ova 18ica trebala da se "postidi" pored Sabati-jevog kipa? koji ne izgleda mnogo bolje od ove ruskinje.
Kakve veze ima ako se na IŽ18 montira optika Swarovski, Cajs ... -ne to nije TO, na jeftinu pušku ... a kad se Swarovski montira na BlaserA ondaK je u redu!? Mis'im, ne razumem 
... bijado' sa 18icom na strelištu, a i u lovu sa kolegama lovcima koji imadoše mnooogo skuplje puške i nisam video neke bolje rezultate/pogotke da su imali od mene i moje 18ice tako da ...
Voleo bih da imam Merkelov kip ili BlJazerov ALIII ...
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 20.03.2013. 21:42
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Canise nije isto optika i gravura. Optika ima upotrebnu vrednost a gravura ne. IŽ-18 nije loša puška i dobra optika na njoj je pametna investicija (kao i na svakoj drugoj puški bez obzira na cenu), ali gravura tri puta (a trebala je da bude pet puta) veća od vrednosti (nove) puške je ipak malo čudno. Iako ove gravure lepo izgledaju i dalje tvrdim da su preskupe. Ja bi za 800 evra rađe kupio Zeiss Duralyt ili Meopta Meostar R1 optiku nego gravirane pločice i Hawk optiku. Ali kao što već rekoh to je moje mišljenje, a svako ima pravo da troši svoje pare onako kako mu volja.
Druga stvar samo pogađanje rada i cene je bilo neprofesionalno i lov u mutnom. Nek se ljuti ko hoće, ali ovo me podsetilo na cigančenje na pijacu.
|
|
|
|
atom |
Objavljen 20.03.2013. 22:06
|

Član

|
Slazem se u potpunosti sa tobom Podunavac svaka ti je na mestu...
Canise ma nemam nista ja protiv ruskinje, naprotriv prvi je ja koristim ali kako kaze kolega Podunavac za te pare je mogao jako dobru optiku da uzme, meni licno oruzje je radno, ne igra mi ulogu sta je na njemu izrezbareno i izgravirano, a i asm znas da su ruskinje fabricki vrlo oskudno izgravirane...meni je licno dosta bitnija pouzdanost u radu... sneg,kisa blato, izgrebane cevi od granja al moja iz 27 i iz 43 rade i na -20 kao i prvog dana kad sam ih kupio dok se kod drugih zatvarac od poluautomata blokira(browning), udarna igla zaglavi (bereta) a moje lepotice rade kao svajcarski sat.... |
|
|
|
atom |
Objavljen 20.03.2013. 22:08
|

Član

|
i da neko pogresno ne protumaci, da imam para verovatno bih i ja to radio!!!
U svakom slucaju lep rad, svako ce ti zavideti!!! pozdrav!! |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 20.03.2013. 22:19
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Podunavac kaže:
... a svako ima pravo da troši svoje pare onako kako mu volja.
Druga stvar samo pogađanje rada i cene je bilo neprofesionalno i lov u mutnom. Nek se ljuti ko hoće, ali ovo me podsetilo na cigančenje na pijacu.
Sve to stoji ali ako je već ta puška funkcionalna i dobro služi i ako se ima para a voli se takva "umetnost" na oružju -zašto da ne?!?
Ferlahovoj pušKi lepše stoji gravura?!? niste odgovorili
Može samo neko da voli a neko da ne voli ... ukusi su čudo!
... možda kolega zameni ovaj opt.nišan nekim Cajsom, Swarom, S&B pa ne bude zamerke ...
... a što se tiče "pogađanja rada i cene" - nemoj da na kraju bude kao sa braćelom NEX357 i "nožarstvom" jer čini mi se da ima sličnosti u "profesionalizmu" ili mi se samo čini ...
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
viktor |
Objavljen 20.03.2013. 22:27
|

Član

|
Imate svi pravo,ali za optiku necete( mi verovati)sam dobio prilikom kupovine jednog karabinau francuskoj.Naravno da ce optika biti bolja ,mozda Meopta ili Duralite ostaje da odlucim .......poz |
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 20.03.2013. 22:32
|

Lovčina

Upisa: 1039
Pristupio: 26.01.2010. 09:37
|
viktor kaže:

odlicna puska kolega a i kundak je EXTRA
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 20.03.2013. 22:46
|

Lovčina

|
canis aureus kaže:
Podunavac kaže:
Sve to stoji ali ako je već ta puška funkcionalna i dobro služi i ako se ima para a voli se takva "umetnost" na oružju -zašto da ne?!?
... možda kolega zameni ovaj opt.nišan nekim Cajsom, Swarom, S&B pa ne bude zamerke ...
... a što se tiče "pogađanja rada i cene" - nemoj da na kraju bude kao sa braćelom NEX357 i "nožarstvom" jer čini mi se da ima sličnosti u "profesionalizmu" ili mi se samo čini ...
Pa nemam ni ja ništa protiv lepe gravure i ukrasa. Kad je funkcionalno nek bude i lepo. Ferlahovoj puški ne stoji bolje gravura, ali je logičnije na puški od 5000 evra gravura od 1000 evra. Što se tiče brisanja upisa i upozoravanja već sam to prošao, pa mi nebi bilo prvi put. A ni da se neko ljuti, proziva i bude krajnje neugodan i nekulturan. I to sam prošao. Rekao sam ono što mislim i stojim iza toga. Kao i uvek.
|
|
|
|
nemeza |
Objavljen 20.03.2013. 23:05
|

Veteran

Upisa: 830
Pristupio: 11.12.2010. 02:10
|
Podunavac kaže:
canis aureus kaže:
Podunavac kaže:
Pa nemam ni ja ništa protiv lepe gravure i ukrasa. Kad je funkcionalno nek bude i lepo. Ferlahovoj puški ne stoji bolje gravura, ali je logičnije na puški od 5000 evra gravura od 1000 evra. Što se tiče brisanja upisa i upozoravanja već sam to prošao, pa mi nebi bilo prvi put. A ni da se neko ljuti, proziva i bude krajnje neugodan i nekulturan. I to sam prošao. Rekao sam ono što mislim i stojim iza toga. Kao i uvek.
Kolega Podunavac kakve ima veze koja je puška, graver naplaćuje rad koji košta toliko, a naručioc može da donese pušku od 100 evra ili od 10.000, rad košta tolko možeš da doneseš i ploču od pola kvadrata majstor uradi gravuru i to je to. Dali je skupo ili ne to je već diskutabilno i to je stvar majstora i naručioca. Što se tiče ukusa oni su različiti i tu nema diskusije. Možda sam pristrasan ali video sam rad kad je završen i bio je perfektan na slici je nemoguće to videti. Kolega viktor, ako Vam se ne sviđa žao mi je kontaktiraj te Petra verujem da ako može nešto da se ispravi da bude po Vašem ukusu ispraviće.  |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 20.03.2013. 23:15
|

Lovčina

|
Nemeza već smo komentarisali rad Petra Topoljskog na Zastavinom revolveru M83. Ista stvar. Gravure lepe, rad interesantan, a vrednost samog oružja vredna nuli (skoro). Meni to nije logično, i gotovo. Ali opet naglašavam, to je moje lično mišljenje. Ko voli nek izvoli.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.03.2013. 23:21
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Svako radi za svoju dušu. Imam nekoliko komada oružija za koje nema cene.Ni jedno nije gravirano , na prvi pogled prosečno , vrednost sada nikakva a za mene - neprocenjive uspomene. Ako je kolega želeo takvu pušku za svoju dušu , ko to može da plati? Po meni ta duboka gravura pre bih rekao reljef su baš dobri. Majstor je to znalački uradio . Ali o ukusima ne vredi ..........
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
viktor |
Objavljen 21.03.2013. 20:25
|

Član

|
evo i moj arsenal iz fr................
gamo,cz452,cz455(17hmr.22lr),maroci 12,irys lx 12,verney caron(12-8x57),expres luger sabati(8x58jrs),browning 300wm iii moj omiljeni xbolt 7.08r eto to je u fr a srbiji ima jos neka kad budem slikao poslacu ..........po
 |
|
|
|
atom |
Objavljen 21.03.2013. 21:48
|

Član

|
Lep arsenal nema šta, svaka cast! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.03.2013. 21:52
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Skoro sam obrisao sliku zbog druge puške sa leve strane. A onda podebljao bitnu stvar u koleginom upisu. Samo kolega nije mi jasno za čega ti je potreban taj razbijač zvuka jer da bi bio prigušivač morao bi koristiti podzvučnu municiju a onda to više nije to. I ne vidim lovnu upotrebu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 22.03.2013. 00:29
|

Lovčina

|
Lep i raznovrstan arsenal. Rođo za 22 LR podzvučnu municiju možeš kupiti u svakoj prodavnici i nije velika razlika u brzini između nje i one sa standardnim punjenjem (brzinom). U Engleskoj npr. su na pojedinim strelištima u blizini naselja prigušivači obavezni, da se ne uznemiravaju stanari. Jedino je kod nas prigušivač neka babaroga. Em zbog zaostalih zakona, em zbog zaostalog mentaliteta. A ovakav za MK pušku može da napravi svaki bolji majstor, čak ne mora da bude ni puškar.
|
|
|
|
viktor |
Objavljen 22.03.2013. 07:08
|

Član

|
DakiNS kaže:
Skoro sam obrisao sliku zbog druge puške sa leve strane. A onda podebljao bitnu stvar u koleginom upisu. Samo kolega nije mi jasno za čega ti je potreban taj razbijač zvuka jer da bi bio prigušivač morao bi koristiti podzvučnu municiju a onda to više nije to. I ne vidim lovnu upotrebu.
poz kolega,22lr i 17hmr koristim za pucanje u mete,prigusivaci zvuka u fr su dozvoljeni i na karabinima bas kako rece kolega zbog lova u blizini kuca.Koristim i podzvucnu municiju i mogu ti reci da su pogodci do100m odlicni dalje nisam pucao,inace ovde je sve moguce raditi na oruzju a samo nabavljanje je kao da odete u prodavnicu da kupite pivo,samo treba lovacka dozvola inaravno pare  |
|
|