Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU Bojnik

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU Bojnik
Sremac75

Limun kaže:
he, he, he izvini bata Sremac ali moram da se nasmejem ili mi nije bas sve najjasnije ili ebe lud zbunjenog. Pogledaj tabelu koja je izbačena na temi "Nestaje li LSS" pronadji LU Trstenik vidi koliko je članarina uplaćeno LSS- u a pouzdano znam da smo dobili 1500 lovnih karata za ovu godinu, neznam kako, ako je tačno ovo što si ti napisao.

Mogli ste vi i direktno od Ministarstva da tražite lovne karte ili preko lovnog inspektora!

Eto ti primera...
Dobili ste 1500 lovnih karata što znači da otprilike toliko imate lovaca (+ - nekoliko za turiste)
I svih vaših 1500 lovaca je platilo članarinu LU u čijem sastavu je i članarina za LSS, zar ne?
Ako je članarina bila 500 dinara za 2012. vi ste od svojih članova naplatili 750.000 dinara na ime članarine LSS-u i trebali ste taj novac da prebacite LSS-u.
Ali vi ste LSS-u prebacili novac za samo 200 članova (100.000 dinara), zar ne?
A gde je ostatak od 750.000 dinara???

Utaja je prisvajanje tuđe pokretne stvari, u nameri da se pribavi protivpravna imovinska korist, sebi ili nekom drugom, ali za razliku od krađe kod učinioca ovog krivičnog dela stvar se nalazi već kod učinioca npr, utaja poverene stvari, nađene stvari ili stvari do koje je neko došao.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Limun
 U jbt sad mi je tek jasno zašto nam je rečeno da lovna karta košta 1500. dindzi zači 1000 l.k. + 500 LSS x 1500 lovaca a LSS-u uplaćeno samo 200 članarina?! "DISU NAŠI NOVCI"!!!
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Sremac75
 ZbunjenZbunjenZbunjenConfused
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Limun
 E bata Sremac zaboravio sam da smo malo platili i LSCS čisto da se ne ljute.Smile Ali i sa tim novcima fali još?!
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Lala
 U vezi članarina, postavlja se veliko pitanje da li lovci uopšte znaju šta svve plaćaju kroz članarinu.
Nisam siguran da je lovcima objašnjena struktura članarine. Evo jednog primera: članarina najčešće u sebi sadrži sledeće stavke:
- naknada za lovnu kartu
- članarina za savez(e)
- naknada državi za korišćenje divljači (onih 10%)
- akontacija za odstrel divljači (ako se plaća akontativno)
- naknada za rad LU i stručne službe LU
- naknada za unos divljači (ako je planirano)

Lovci najčešće ne postavljaju pitanje šta je sve sadržano u ukupnom iznosu, koji nazivaju članarinom, čija struktura je uglavnom ovakva kakvu sam naveo. Ne pitaju, zato što ih ili mrzi da razmišljaju, ili im niko nije objasnio šta sve plaćaju, pa ni ne znaju da pitaju. Treba pitati na skupštinama LU, šta je sve sadržano u članskom doprinosu, i u kojem iznosu, a ne blejati i zezati se, i čekati paprikaš, kao što se uglavnom dešava. A posle kukaju, kako je visoka članarina, a nema divljači - pa naučite, kolege, da zahtevate od uprava vaših LU odgovore na prava pitanja. Zamajavate se najčešće oko iznosa potrošenih za gorivo za Ladu Nivu, ili za mobilne telefone, a 'prolaze' vam glavne stvari.
Ovaj upis je totalno off topic, ali nisam izdržao da ne napišem.
Tema je ovde LU Bojnik.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Zure
 Za Lalu i Limuna Opušteno nisam se našao prozvan,prilično sam upoznat sa stanjem u lovstvu u Srbiji i Vojvodini tako da izjava Limuna mene ne pogađa.Bio sam u mnogo lovišta u Srbiji a naj više u Sremu tako da sam video stanje na terenu,BAČKA I BANAT druga priča.
Bio sam na skoro svakoj skupštini LSS i Upravnom odboru u ranijem periodu do smene Zorana Živojinovića KAO GOST tako da poznajem sve koji se kunu u poštenje i Zadovoljavaju lične apetite PREDSEDNIKA ,SEKRETARA i drugo OSNIVANJEM ILI POKUŠAJEM OSNIVANJA NOVIH SAVEZA A ZNAM SA SU MUZLI L.S.S. naj više i pritom omogućili POZAJMICE gore pomenutom gospodinu da to uradi, sada su to pošteni lovni stručnjaci ,,PRAVE NAPREDAK LOVSTVA U SRBIJI,, Ja podržavam sve one ČESTITE KOJI NEMAJU REPOVE IZA SEBE ONI MOŽDA DONESU NAPREDAK ALI ONI ZABOGA NEMOGU TO ,,ANONIMUSI KO NJIH PITA ZATO PLAĆAJ I NEPITAJ NIŠTA,, Proverite koliko je novca u ranijem perodu L.S.S. uplatio Lovačkim Udruženjima:KRAGUJEVCU,KRALJEVU, TRSTENIKU i drugima Za održavanje Skupštine, upravnih odbora i seminara Pomoć u fazanima i drugo po Hotelima imalo se može se e ti su im okrenuli prvi leđa, ,,TI NJEGA HLEBOM ON TEBE KAMENOM,,

Zure
 I samo da dodam sve to plaćaju lovci kroz članarinu i to je ulazi u odluku o visini članarine.Pa se pitam do kada će to da traje, nezaboravite da divljač živi na teritotiji lokalne samouprave i ona treba od toga da ima korist i da unapredi stanišne uslove u lovištu,
Ali valjda će se setiti naši LOKALNI POSLANICI KOJI SEDE U SKUPŠTINI R.SRBIJE da se ugrade u deo KOLAČA.

bogoljub
 Mnogo se osilili oni sa vrha pa su uskratili finansijsku podršku svojim poltrončićima.A ovi okrenuli leđa bivšim rukovodiocima i sada oni pretenduju na ta rukovodeća mesta.A u borbi za vrh sve opcije su u igri,od podmetanja nogu do nož u leđa.A oni koji treba da ovo pogledaju i reaguju .... kao mačići još nisu progledali a kadaće nezna se.Dasa
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

astorija
 Zahvaljujem se Sremcu koji je održo predavanje Nenadu eniću. Očigledno je da si postupak dobijanja lovne karte učio od predsednika LU Bojnik i članova UO istog. Medjutim, kao što sam prošle godine uplatio članarinu u LU Jablanica Lebane, i u LU Bojnik, od kojih sam kao nagradu dobio prijavu kod sudije, i ove godine sam hteo da članarinu uplatim i u LU Bojnik, svoje matično udruženje, i u LU Podgora udruženje u povoju gde sam jedan od osnivača (što je moje zakonsko pravo). Tokom cele godine, a na odluci koja je doneta februara meseca koja je istaknuta na ovom forumu, zabranjena je uplata preko tek. računa. Tokom cele godine sam pokušavao da započnem uplatu u LU Bojnik, i pošto se plaća isključivo kešom, gospodja sekretar, upravnik lovišta i ostali NISU HTELI DA MI PRIME UPLATU, JER TO ZABRANJUJE PREDSEDNIK UDRUŽENJA. Molim te proveri sve ovo ako mi ne veruješ i očekujem da se u sledećem obraćanju na ovom forumu izviniš svima kojima si rekao da nemaju pravo da dobiju lovnu kartu zato što su zakasnili, i objasni kako ćeš na sudu da opravdaš ,,PENALE,, koje neko treba da plati zato što je zakasnio i uplatio 5000 din po odluci da toliko bude članarina. I još objasni mi i to zašto više nisi član LU Bojnik, nego si izabrao bolje udruženje? Izvini, mi svi upravo to i hoćemo. Bolje.
ASTOR I JA

nenad djenic
 za Astoriju....ja to sto sam napiksao stojim iza toga od nikog nisam nista ucio i nemoj tako da mi govoris ja kad sam rekao ti mislio sam na sve nas lovce...ovde se vodi polemika a oko nekih stvari a ne da meni neko drzi predavanje kao sto ti kazes ..sto se tice lovackog udruzenja Bojnik isto sam napustio zbog toga sto sam se zbog posla preselio u BG i ne stizem da dodjem dole a i nemam toliko para da putujem svake nedelje da izadjem u lov...ali posto vidim da pocinjes da svatas stvari pogresno cisto da ti kazem...tebe je udruzenje iskljucilo na cetri godine zbog krivolova koliko ja znam....na osnovu cega sad da te vrati...ja te molim da dodjete i ti i sremac da sad uplatite clanarinu kod mene u udruzenju da vidim dali ce vam dati lovne karte to jes dali ce vam uopste uzeti uplate...ali nema veze zato vasa udruzenja tako i funkcionisu...
iveli 4

nenad djenic
 za astoriju..Zahvaljujem se Sremcu koji je održo predavanje Nenadu eniću. Očigledno je da si postupak dobijanja lovne karte učio od predsednika LU Bojnik i članova UO istog....ovom recenicom si me licno uvredio i pljuno na mene...a odlicno znas ko je isao kod tog Radonjica da ga pita da te vrati u udruzenje i da ti ne puste prijavu, ko je zvao za tebe u savezu da vam nadje lovnog inspektora Vlastimira Stojanovica na kog me je uputio lovni instpektor iz Nisa, ko te je vodio da uzmes psa madjarsku vizlu sa kojom i danas lovis i to bez papira koje nikad nisi imao
iako sam ja hteo da ti to resim ali ti nisi hteo da platis 1000 din...toliko o ljubavi prema lovu i postovanja propisa... ja sam napisao sve kako stoji u zakonu o lovstvu i na sajtu ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i sumarstva...ocigledno da ti mozes da uzmes lovnu kartu gde god pozelis i kad god hoces...voleo bi to da vidim...u lovacko udruzenje lebane si primljen preko prijatelja necu sad da ga imenujem...ja nikome dole ne dugujem nista a za tebe cisto sumnjam...ovde se izvinjavam Grujici da i on ne shvati nesto licno jer njemu svaka cast za sve...tebi astorija zelim sve najbolje u lovu i dobar pogled...od biseg prijatelja....
iveli 4

Sremac75

nenad djenic kaže:
...ja te molim da dodjete i ti i sremac da sad uplatite clanarinu kod mene u udruzenju da vidim dali ce vam dati lovne karte to jes dali ce vam uopste uzeti uplate...ali nema veze zato vasa udruzenja tako i funkcionisu...

Nećemo se vređati, kolega....
Ako tvoje LU tako ne funkcioniše onda odgovorno lice u njemu krši Zakon!

Vidim iz prethodnih upisa da si čitao propise o postupku dobijanja lovne karte, ali mi se čini da ih nisi razumeo!
http://www.mpt.gov.rs/download/Lovna%...erzija.pdf

Korisnik lovišta MORA za svakoga (ko ne mora ni biti član tog LU niti bilo kog drugog) ko mu se obrati i ko ispunjava uslove tražiti od Uprave za šume lovnu kartu!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 @Nenad Djenić: Nisi ti dobro pročitao propise, kako tvrdiš, i nisi u pravu za lovnu kartu. Lovnu kartu može da dobije svako ko ispunjava zakonske uslove, bez obzira da li je član ili nije član nekog LU. Takodje, nema vremenskog termina za nabavku lovne karte, može se dobiti i u junu i u decembru. Doduše, nema ni roka u kom korisnik lovišta mora da obezbedi lovnu kartu, o tome smo već pisali, da je moguće da je taj rok 30 dana, obzirom da Zakon o upravnom postupku poznaje taj rok za rešavanje zahteva gradjana.
Lovnu kartu lovci mogu da dobiju preko bilo kog korisnika lovišta (LU, JP, NP), uz prilaganje dokaza o ispunjenim zakonskim uslovima, a korisnik lovišta je u obavezi da obezbedi lovnu kartu svakom licu koje te uslove ispunjava (kopija lične karte, kopija diplome o položenom lovačkom ispitu, i uplata od 1000 din. u budžetski Fond za razvoj lovstva). Nepoštovanje ove obaveze povlači za sobom nemalu kaznu.

Sve ostalo su špekulacije, i slobodna tumačenja propisa.

Lala
 @Nenad Djenić (drugi put): kolega, molim te da povedeš računa, kada nekog optužiš za krivolov. To je krivično delo, koje mora biti dokazano na sudu, a zbog kojeg se može i u zatvor zaglaviti. Isključenje iz LU, pre sudskog epiloga, može biti predmet spora.
Takodje ti skrećem pažnju, da može biti kleveta i uvreda, nazvati nekog krivolovcem, a bez pravosnažne presude.
Ne želim nikom da advokatišem, ali ako nekom pomognem nešto (kao što ti tvrdiš da si pomogao oko nabavke psa), onda ne nabijam nikom na nos to što sam mu pomogao, ružno je tako raditi. A ako si pomogao nekom da se nabavi pas bez papira, onda si mu baš učinio uslugu! Pa još kažeš da si se nudio da mu taj problem 'rešiš' za 1000 dinara?!? Aman bre, šta pišeš ti to, čoveče? Razmisli malo, pre nego što postaviš upis, molim te, navući ćeš sebi bedu na vrat!Grin

astorija
 Nenade Djeniću, bivši prijatelju. Odluku koja me isključuje iz udruženja od strane disciplinske komisije koja od tri člana dva nemaju lovački ispit, je Lala postavio na prethodnim stranama. Ako pažljivo gledaš, videćeš da sam lovio decembra 2011 a da je odluka doneta maja ili juna iste 2011 godine. Zahtevom sam se obratio upravnom odboru da mi dostavi odluku kojom me UO isključuje iz LU da bi ih tužio zbog uvrede časti a oni mi do dan danas ne daju takvu odluku iako su svi rokovi odavno prošli. Da posebno tebi ili bilo kome dokazujem da nisam krivolovac nemam nameru jer je jako ljigavo sve to što pišeš. Hvala ti i za vredjanje na temu prijema u članstvo LU Lebane. A to da li nekome nešto dugujem ne znam o čemu pričaš. Naravno da smo otišli zajedno da uzmemo štence, ali ja to tebi nikada u životu ne bi nabio na nos. U svakom slučaju hvala. Ostajem pri svome da želimo da napravimo novo udruženje, a na to imamo zakonsko pravo, jer NISMO ZADOVOLJNI stanjem u koje je ovo rukovodstvo dovelo LU Bojnik. Od tebe sam očekivao podršku, a ne pljuvačinu. Ali nema veze. Možda je ovako bolje. Što se tiče mog kera, Hvala ti na brizi i mislim da nemaš nikakva prava da me vredjaš mene i moju ljubav prema lovu, jer svako svakog može napljuvati iz hiljadu razloga. Ako se setiš još nečega što si učinio za mene, slobodno objavi, sad kad smo bivši prijatelji.
ASTOR I JA

nenad djenic
 Ljudi ja nikog ne klevetim da je krivolovio ,nego kazem zbog cega je neko iskljucen iz udruzenja dali je to stvarno on uradio ili nije to je na njima da ustanove...coveka inace dobro poznajem i gledao sam papire za sta su ga optuzivali...to su optruzbe iz udruzenja a ne moje klevete...sto se kera tice ja imam muskog psa madjarske vizle koji se je upario sa kerusom iz okoline nisa iz cijeg je legla on uzeo psa...ja nisam taj koji prijavljuje leglo nego vlasnik kuje...koja takodje ima papire pa sam ja predlozio da izvadimo papire za tog stenca i jos jednog jer mi je vlasnik kuje ponudio da uzmem stenca kao vlasnik kera sa kojim se je kuja parila ,ali nisu hteli...1000 din sam rekao onako laicki ne bukvalno... sve gore sam rekao zato sto mi se stavlja na savest da sam ja ucio nesto od nekoga ...jel to kleveta ili ne...sto se tice tumacenja zakona postujem to sto ste mi rekli...ako sam ja pogresio izvinjavam se ,jer sam imao namere da samo pomognem a ne da nikog klevetim...jer podrzavam sve sto je po zakonu...
iveli 4

astorija
 I još nešto. Sačekaću epilog sudjenja koje je juče počelo LU Bojnik, tačnije predsedniku istog, zbog privrednog prestupa, pa ćemo nastaviti ,,diskusiju,,. Takav kurvinski način ne dati čoveku odluku, kakva god bila o isključenju, nego ga držati tako da ne može uplatiti članarinu jer više nije član, bez dokaza, je nešto najodvratnije što mi se desilo u životu. Pitao sam pet advokata da ih tužim za klevetu i uvredu časti, medjutim oni svi kažu da ne može bez drugostepenog rešenja UO. On to jako dobro zna i zato ga i ne da, ali zato ostala boranija koja nije ni videla ni pročitala statut odlučuje po direktivi. Ja znam da sam i ove kao i prošle godine mogao da uplatim članarinu preko tekućeg računa, lovnu kartu ministarstva imam, i mogu da lovim u LU Bojnik, a to mi je rekao i upravnik, a i zakon ove države, medjutim ta smejurija od LU Bojnik nije vredna toga da Ja budem njihov član. Svi oni će uživati u plodovima njihovog rada.
ASTOR I JA

bturjane
 Pa de vi odoste,
inace kolega Djenicu to zasta je neko optuzen okaci macku o rep
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

nenad djenic
 astorija...ja te ne klevetim niti ti bilo sta prebacujem...ti se mene isprozvao kako ja ucim od radonjica kako se dobija lovna karta i ostalo ne razumem sto si to reko...ako sam pogresio u tumacenju zakona mogao si da mi kazes a ne da me stavljas na stranu kojoj ja ne pripadam i ti to znas...sto se tice tumacenja zakona moja je greska i ja se izvinjavam svima u vezi tog...sto se tice psa drago mi je bilo sto si ga ti uzeo i sto je kod tebe...ti si imao lovnu kartu iz lebana a lovio si u bojniku, nisi se javio na zborno mesto niti si upisan u dozvolu za lov u bojnik kao gost...nadjen si u lovu bez dokumenta i sa lovnom kartom lovackog udruzenja lebane...dali je ovo tacno ili nije molim te mi kazi ako gresim...
iveli 4

nenad djenic
 za lalu...hvala na savetu iskreno cenim to sto si mi reko i postujem...Odobreno
iveli 4

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,773,442 posete www.srbijalov.com