Srpski Trobojni gonič
|
PEZ |
Objavljen 17.08.2012. 23:13
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Slabo u kom smislu kolega Memax? |
|
|
|
neno1971 |
Objavljen 17.08.2012. 23:22
|

Član

Upisa: 105
Pristupio: 24.02.2010. 13:43
|
Veliki pozdrav kolega Pez, kako smo danas, kolega tvoje misljenje vezano za upariti sto se tice lova STG-a i Istarskog gonica.Mislim na to kako bi se njih dvojica ponasali tokom teranja i da li bi mogli timski da odrade posao kako treba.
nebojsa savkovic
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 17.08.2012. 23:54
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Pozdrav kolega,sto se tice istarskog gonica, sa ovom rasom nemam nekog iskustva nikad nisam drzao(imam u planu).Jedan moj prijatelj lovi sa kratkodlakim istarcem, lovio sam sa njim nekoliko lovova i bio prezadovoljan radom tog psa,on je u paru sa njim imao posavca i lovio je sa tim tandemom vrlo uspesno,naravno da je moguce napraviti kombinaciju. |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 18.08.2012. 18:59
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Kolege idealna kombinacija posavac i istarac, mada mislim da i trobojac ide tu sasvim lepo ...kratkodlaki istarci izuzetni zečari, lake konstitucije stvorene za krš i kamen. Ima jedinki koje teže podnose zimu, ali sve u svemu nema promašaja kod dobrog genetskog potencijala šteneta te rase!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
MemaX |
Objavljen 19.08.2012. 03:39
|

Pripravnik

Upisa: 8
Pristupio: 16.08.2012. 17:43
|
pez kaže:
Slabo u kom smislu kolega Memax?
Ma kazem za ova legla do sad sto sam gledo u Krajini, slaba su skroz, uvijek negdje nesto fali, exterijer, papiri itd. Ljudi previse lazu i hvale roditelje i štence a na kraju sve izadje kako ne treba. Mnogi fol uzgajivači mole Boga uvaliti i prodati samo da se riješe legla, bitno je prodati i uzeti 100 maraka a što se izgubi obraz to ih ne zanima. Ja sam eto dugo tražio štene i na kraju šta sam dobio a sve to vjerujući ljudima na riječ i obraz. Nije loše loviti i bez kerova, ja dobro poznajem svoje lovište i znam guštre gdje krmci borave i liježu tako da mi i ne treba ker Jako cijenim vlasnike kerova koji baš održavaju liniju i potomke a danas ih je malo.
Pozdrav svim lovcima 
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 19.08.2012. 23:13
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
MemaX kaže:
pez kaže:
Ma kazem za ova legla do sad sto sam gledo u Krajini, slaba su skroz, uvijek negdje nesto fali, exterijer, papiri itd. Ljudi previse lazu i hvale roditelje i štence a na kraju sve izadje kako ne treba. Mnogi fol uzgajivači mole Boga uvaliti i prodati samo da se riješe legla, bitno je prodati i uzeti 100 maraka a što se izgubi obraz to ih ne zanima. Ja sam eto dugo tražio štene i na kraju šta sam dobio a sve to vjerujući ljudima na riječ i obraz. Nije loše loviti i bez kerova, ja dobro poznajem svoje lovište i znam guštre gdje krmci borave i liježu tako da mi i ne treba ker  Jako cijenim vlasnike kerova koji baš održavaju liniju i potomke a danas ih je malo.
Evo ti jedan sigurno provjeren podatak. Ako hoćeš psa za svinje, nabavi štene balkanca kod Boška Uzelca iz okoline Petrovca, samo je pitanje da li trenutno ima štenadi. Prije nekoliko godina na takmičenju u (čini mi se) Petrinji ili Kostajnici, pas iz Peđinog i Boškovog uzgoja osvojio je maksimalnih 220 bodova u radu na divlju svinju. Pas apsolutno nije reagovao na srnu. To je uglavnom stvar obuke, ali oni imaju jako dobru svinjarsku liniju.
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 20.08.2012. 23:21
|

Veteran

|
Predator kaže:
MemaX kaže:
pez kaže:
Ma kazem za ova legla do sad sto sam gledo u Krajini, slaba su skroz, uvijek negdje nesto fali, exterijer, papiri itd. Ljudi previse lazu i hvale roditelje i štence a na kraju sve izadje kako ne treba. Mnogi fol uzgajivači mole Boga uvaliti i prodati samo da se riješe legla, bitno je prodati i uzeti 100 maraka a što se izgubi obraz to ih ne zanima. Ja sam eto dugo tražio štene i na kraju šta sam dobio a sve to vjerujući ljudima na riječ i obraz. Nije loše loviti i bez kerova, ja dobro poznajem svoje lovište i znam guštre gdje krmci borave i liježu tako da mi i ne treba ker  Jako cijenim vlasnike kerova koji baš održavaju liniju i potomke a danas ih je malo.
Evo ti jedan sigurno provjeren podatak. Ako hoćeš psa za svinje, nabavi štene balkanca kod Boška Uzelca iz okoline Petrovca, samo je pitanje da li trenutno ima štenadi. Prije nekoliko godina na takmičenju u (čini mi se) Petrinji ili Kostajnici, pas iz Peđinog i Boškovog uzgoja osvojio je maksimalnih 220 bodova u radu na divlju svinju. Pas apsolutno nije reagovao na srnu. To je uglavnom stvar obuke, ali oni imaju jako dobru svinjarsku liniju.
Greška! Ljudi koji drže izuzetnu svinjarsku liniju balkanaca su Boško Brkljač i Predrag Uzelac.
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 02.09.2012. 13:39
|

Lovčina

Upisa: 1039
Pristupio: 26.01.2010. 09:37
|
MemaX kaže:
slavko75 kaže:
Uploaded with ImageShack.us
Micko sada ima pet meseci
De pogledaj i mog kera, mladji je par dana. Samo me zanima zasto tvoj ker nema smedje boje na prednjim nogama? Tako je i kod mog isto, samo sto je moj poceo da dobija smedje fleke, kao izlaze mu prednje noge u smedje...da li je to normalno?
pozdrav druze,sta je razlog neznam mada je imao malo smedje boje sa zadnje strane ,nisam stenca video nekoliko meseci posto sam ga prodao da bih ti mogao reci dali muje mozda izbila smedja boja
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 02.09.2012. 13:44
|

Lovčina

|

evo mog trobojca ,Sisko,sad cemu 2.5 godine ,kod mene je od osmog meseca,prosle sezone sam lovio uspesno sa njim dobar je za zeca ali je lud za lisicu ona mu je specijalitet
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 02.09.2012. 15:43
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
I te kako lep ker kolega Slavko.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 02.09.2012. 22:16
|

Lovčina

|
nidzamotocross kaže:
I te kako lep ker kolega Slavko. 
hvala kolega
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
bracailic |
Objavljen 03.09.2012. 17:49
|

Član

Upisa: 168
Pristupio: 09.08.2010. 20:59
|
pozdravljam kolege na ovim stranicama kao i posetioce.
Malo me nije bilo ovde ali vidim da ima neke aktivnosti, što je svakako dobro.
Želeo bih da u kratkim crtama nešto izložim a nadam se da neću nekoga uvrediti jer mi nije to namera već da pomognem onima koji to žele. Kod svakog goniča je bitno kako izgleda i da je u nekim granicama standarda. e sada ne mogu oni svi biti lepotani i šampioni daleko bilo pa gde bi smo mi bili kada bi svi imali takvo nešto???? onda ne bi bilo onog fer plej nadmetanja ( mada ga i nema nešo ni sada), niti bi smo menjali svoja iskustva.
Ono što želim reći je da užiate sa svojim ljubimcima i sa ovom plemenitom rasom i za koju dajem sebi za pravo da kažem naj lepšom rasom medju najlepšim pasminama.
A evo mog omiljenog dela.
Sezona grupnog lova je počela, a s obzirom kakvi su vremenski uslovi svaki uspeh lova na DS je dobar.
Ova slika govori više od reči.... pozdrav od mene i sa homoljskih planina.

Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
vasa DND |
Objavljen 03.09.2012. 20:43
|

Član

Upisa: 63
Pristupio: 14.05.2011. 09:20
|
Cestitam na ulovu po ovoj vrucini gde su jutra bez rose, svaka cast. Sto se tice standarda, standard nalaze i da se lovi s njima, a za svakog je svoj najlepsi i najbolji sem za one koji su realni i samokriticni. Daj malo vise detalja oko ulova. Cestitke jos jednom i dobar pogled i mirna ruka.
Pozdrav
kude nadje taj rec
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 03.09.2012. 21:04
|

Lovčina

|
cestitke braco svaka cast
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
bracailic |
Objavljen 11.09.2012. 14:00
|

Član

|
pozdravljam sve kolege na ovim stranicama.
Ujedno zahvaljujem se na čestitkama i želim svima Vama da sezona grupnog lova počne ovako ili slično.
A evo jednog kinološkog dešavanja i za mene jednog uspeha u tom polju.
LISKO.

Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
MemaX |
Objavljen 13.09.2012. 21:53
|

Pripravnik

|
Zanima me, nešto...pošto je ukružan ili su se poklopili geni od starijih rodjaka, da li će mu ove fleke koji su sve intenzivnije na prednjim nogama izaci skroz u smedje kao sto idu? Koliko znam, štene se formira u prvoj godini zivota, a njemu je tek 5 mjeseci. Mnogi mi kažu da će izaći u smedju boju i prednje noge...ali eto ne znam jel bilo u koga ovo?
Pozdrav
Pozdrav svim lovcima 
|
|
|
|
MemaX |
Objavljen 13.09.2012. 22:08
|

Pripravnik

|
To je to...
Pozdrav svim lovcima 
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 13.09.2012. 22:09
|

Veteran

|
MemaX kaže:
Zanima me, nešto...pošto je ukružan ili su se poklopili geni od starijih rodjaka, da li će mu ove fleke koji su sve intenzivnije na prednjim nogama izaci skroz u smedje kao sto idu? Koliko znam, štene se formira u prvoj godini zivota, a njemu je tek 5 mjeseci. Mnogi mi kažu da će izaći u smedju boju i prednje noge...ali eto ne znam jel bilo u koga ovo?
Pozdrav
Za fleke ti stvarno ne znam reći jer nisu karakteristične za čistokrvne trobojce. Bilo da je u pitanju trobojac ili balkanac, crna boja se vremenom povlači pred smeđom (ili nekom nijansom žute) odozdo na gore i ostaje crn plašt na leđima, "naočare" iznad sljepoočnica i eventualno još na glavi i repu. Kakvo će ti štene izgledati kad odraste teško je reći, jer sve zavisi na kog će pretka povući. Moje lično nagađanje je da će biti sa dosta više crne boje, da će fleke biti malo svjetlije, ostaće dosta crne i na glavi, a i na zadnjim nogama. Nemoj da te to opterećuje. Ako u Bosni možete loviti sa psima bez papira i ako se on pokaže kao dobar gonič, samo napred i uživaj u lovu s njim. Ni dugogodišnji odgajivači često nemaju i radne i lijepe pse. To se postiže mukotrpnim radom ili papreno da platiš.
|
|
|
|
MemaX |
Objavljen 13.09.2012. 22:53
|

Pripravnik

|
Predator kaže:
MemaX kaže:
Pozdrav
Za fleke ti stvarno ne znam reći jer nisu karakteristične za čistokrvne trobojce. Bilo da je u pitanju trobojac ili balkanac, crna boja se vremenom povlači pred smeđom (ili nekom nijansom žute) odozdo na gore i ostaje crn plašt na leđima, "naočare" iznad sljepoočnica i eventualno još na glavi i repu. Kakvo će ti štene izgledati kad odraste teško je reći, jer sve zavisi na kog će pretka povući. Moje lično nagađanje je da će biti sa dosta više crne boje, da će fleke biti malo svjetlije, ostaće dosta crne i na glavi, a i na zadnjim nogama. Nemoj da te to opterećuje. Ako u Bosni možete loviti sa psima bez papira i ako se on pokaže kao dobar gonič, samo napred i uživaj u lovu s njim. Ni dugogodišnji odgajivači često nemaju i radne i lijepe pse. To se postiže mukotrpnim radom ili papreno da platiš.
E hvala na odgovoru. Ma i ne mozemo loviti bez papira, provjerava se redovno. Hoce on, goni dobro zeca i lisicu (vec je odstreljeno pred njim) ali eto ja nemam papira, a i tesko da mogu kupiti papire za njega jer je vidis i sam kopov,alpinac i trobojac ima u njemu svega. Uši su mu crne al ipak izlazi smedja boja, da se primjetiti. Mogao bi ipak izaci na smedje bar 20%. Primjetio sam da dosta ljudi ima trobojaca ali crnih. Bitno je sto ti kazes da je on radan, a za ostalo se sve nekako moze.
Pozdrav svim lovcima 
|
|
|
|
bracailic |
Objavljen 24.09.2012. 15:05
|

Član

|
pozdravljam sve na stranici STG.
Evo još jednog uspeha u mojoj grup
Uploaded with ImageShack.usi i u lovstvu.
Ovoga puta goniči koji su zaslužni za ovaj lov su izostali jer su se "zabavljali" sa nazimcima. dok ovaj dasa nije imao tu sreću.
Pozdrav od mene i moje male ali skromne ekipe sa homolja. |
|
|