Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pištolji

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pištolji
Dare_Makedonija

DakiNS kaže:
Evo jedna poslastica Cena oko 25 000 din

Cika Dare, Imenjace sta je ovo? Lepo izgleda a ko sto kazes i cena mu je pristupacna
Pametan covek zna koliko malo zna a budala zna sve

DakiNS
 Po meni jedan od boljih pištolja Bereta 22 LrLovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

hercegovac

DakiNS kaže:
Po meni jedan od boljih pištolja Bereta 22 LrLovac 3

Ja bi rekao da je 7,65mm.

DakiNS
 Moguće je da je kalibar 7,65 iako dvadesetdvojku ne bih menjao nikada, preciznost vrhunska.Sada sam ponovo pogledao kod kolega ribolovaca i piše da je MKYes
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Dare_Makedonija
 Lep pistolj a i cena je pristupacna. Ne znam dali je moguce da ja sa makedonsku nabavnu dozvolu dodjem i kupim oruzje kod vas u Srbiji?

zajko
 Moguće je Dare,barem je bilo na NS Sajmu...

Dare_Makedonija
 hvala puno na informaciju druze

javor
 Evo čim skontam kako se stavljaju slike stavljam i ja svoje kratke cijevi.Inače kod nas (Hrvatska) dozvoljeno je držati i nositi kratko oružje,tko ima dozvolu za isto naravno!Ja ga osobno ne nosim kad idem po kruh u dućan,a niti u lov,jer mislim da nema svrhe ga nosati za pojasom bez obzira koliko lagan bio.Imam naš domaći HS2000 cal.9mm i Walther PP 7.65mm iz 2.sv.rata.E ovaj drugi je nešto posebno i dragocijeno,i svi koji imaju nešto iz tog doba razumjet će me,jer nema tih novaca za koje bi ga ja dao!
Lisica

javor

javor kaže:
Evo čim skontam kako se stavljaju slike stavljam i ja svoje kratke cijevi.Inače kod nas (Hrvatska) dozvoljeno je držati i nositi kratko oružje,tko ima dozvolu za isto naravno!Ja ga osobno ne nosim kad idem po kruh u dućan,a niti u lov,jer mislim da nema svrhe ga nosati za pojasom bez obzira koliko lagan bio.Imam naš domaći HS2000 cal.9mm i Walther PP 7.65mm iz 2.sv.rata.E ovaj drugi je nešto posebno i dragocijeno,i svi koji imaju nešto iz tog doba razumjet će me,jer nema tih novaca za koje bi ga ja dao!
javor priložio:
315710_1518435057079_344792299_n.jpg

Lisica

javor

javor kaže:

javor kaže:
javor priložio:
45062_1173572795738_4514590_n.jpg

Lisica

Podunavac

javor kaže:
Inače kod nas (Hrvatska) dozvoljeno je držati i nositi kratko oružje,tko ima dozvolu za isto naravno!Ja ga osobno ne nosim kad idem po kruh u dućan,a niti u lov,jer mislim da nema svrhe ga nosati za pojasom bez obzira koliko lagan bio.

Kolega dozvoljeno je nošenje "lovačkog" pištolja (ili revolvera) samo za vreme lova za zadavanje samilosnog hitca. Kratko lovačko oružje se izvan lovišta mora prenositi u zaključanim navlakama ili koferima u kojima se ne sme nalaziti municija.
Kratkim lovačkim oružjem se smatra pištolj ili revolver namenjen za zadavanje samilosnog hitca u lovu, koji nije manjeg kalibra od 7,62 mm i koji razvija kinetičku energiju veću od 300 J. Znači kalibar 7,65 mm na spada u kategoriju "lovački", pošto mu kinetička energija ne prelazi 250 J.
Nošenje oružja imaš pravo samo ako si aktivni pripadnik MUP-a RH ili oružanih snaga RH.
Nije da ti nešto solim mozak, ali ovo je za tvoje dobro. Ako te policija negde van lovišta zatekne sa napunjenim pištoljem automatski ostaješ bez njega i sledi ti prekršajna prijava.
Inače imaš lepe pištolje. Premda nisam ljubitelj pištolja sa unutrašnjim okidanjem HS 2000 se u praksi dobro pakazao, a Walther PP (i PPK) je već odavno postao legenda.Bye
Tri prsta 2Kolce

javor

Podunavac kaže:

javor kaže:
Inače kod nas (Hrvatska) dozvoljeno je držati i nositi kratko oružje,tko ima dozvolu za isto naravno!Ja ga osobno ne nosim kad idem po kruh u dućan,a niti u lov,jer mislim da nema svrhe ga nosati za pojasom bez obzira koliko lagan bio.

Kolega dozvoljeno je nošenje "lovačkog" pištolja (ili revolvera) samo za vreme lova za zadavanje samilosnog hitca. Kratko lovačko oružje se izvan lovišta mora prenositi u zaključanim navlakama ili koferima u kojima se ne sme nalaziti municija.
Kratkim lovačkim oružjem se smatra pištolj ili revolver namenjen za zadavanje samilosnog hitca u lovu, koji nije manjeg kalibra od 7,62 mm i koji razvija kinetičku energiju veću od 300 J. Znači kalibar 7,65 mm na spada u kategoriju "lovački", pošto mu kinetička energija ne prelazi 250 J.
Nošenje oružja imaš pravo samo ako si aktivni pripadnik MUP-a RH ili oružanih snaga RH.
Nije da ti nešto solim mozak, ali ovo je za tvoje dobro. Ako te policija negde van lovišta zatekne sa napunjenim pištoljem automatski ostaješ bez njega i sledi ti prekršajna prijava.
Inače imaš lepe pištolje. Premda nisam ljubitelj pištolja sa unutrašnjim okidanjem HS 2000 se u praksi dobro pakazao, a Walther PP (i PPK) je već odavno postao legenda.Bye
Da,naravno da smo se razumjeli.Meni osobno nije ni logično nositi pištolj u lov,ali eto kad je zakonodavac dopustio,neka.Izvan lovišta moraš i pušku nositi u navlakama i nenapunjenu dodao bih...Što se tiče HSa kad sam nabavlja pištolj u igri su bili Glock,SteyrM i još par komada,ali ovaj mi je bio nekako najpovoljniji.Tek poslije sam čitao na domaćim a pogotovo stranim (američkim) forumima da ga dosta hvale.Ja nemam reći o njemu ništa pozitivno ni negativno.A o Waltheru..e to je priča za sebe!
Lisica

Dare_Makedonija
 Kolege jedno pitanje. Dali je ista municija koja se koristi kod TT-ca i ruski nagant? Citam da su oba 7.62 pa nije mi jasno.

canis aureus
 Nije Dare ista ni približno!
http://en.wikiped...C3%9738mmR
http://en.wikiped...mm_Tokarev
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac
 Ko što reče kolega Canis nije ni sličan. Jedina sličnost im je kalibar. Metak 7,62 TT je pištoljski metak kojega su Rusi "pozajmili" od Mausera. To je u stvari metak 7,63 Mauser. Ruski je malo jači.
Metak 7,62 Nagant je revolverski metak sa obodom čaure i zrnom uvučenim u čauru (ne viri iz nje van). Revolver Nagant je specifičan po tome što kod njega čaura viri van doboša. Doboš se prilikom rotacije pomera napred i čaura ulazi u cev. Tako se postiže bolje zaptivanje i izbegava gubljenje dela gasova za potiskivannje metka kroz cev, što je slučaj kod revolvera zbog zazora između cevi i doboša. Zbog ovoga sistema je jedan od retkih revolvera u svetu na kome može uspešno da se koristi prigušivač.
Iako je dužina čaure metka 7,62 TT 25 mm, a metka 7,62 Nagant 38 mm, TT metak ima veću početnu brzinu i kinetičku energiju. Municija 7,62 Nagant je zastarela i retko ko da je još proizvodi.
Tri prsta 2Kolce

Dare_Makedonija
 Hvala kolege na info

kestenovac77

nenadx kaže:
Nesecam se koji model(gaverment,delta elit....),vazno da je bereta;)Sad je red na germanski.
A ovaj za kolekciju?
i54.tinypic.com/2e0k2tx.jpg

kestenovac77
 Zdravo. Veoma lici na Sig 210, tj. danski M-49 9mm luger. Da li grijesim?

Podunavac
 Ovo i jeste Sig P 210.
Tri prsta 2Kolce

kestenovac77

Podunavac kaže:
Ovo i jeste Sig P 210.
Kolega ako moze pomoc za postavljanje fotografija. Komplet postupak. Kupio sam CZ M-75 SP-01 shadow, kalibra 9mm luger. I hvala za misljenje u vezi revolvera.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
PIŠTOLJI PRODAJEM 9 27.03.2023. 17:34
PIŠTOLJI KUPUJEM 6 05.03.2019. 12:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,384,305 posete www.srbijalov.com