U lovi[tu nisam nadjen, nego su dva lovočuvara izvršili kontrolu nad mojom grupom i kojom prilikom sam im pokazao: DOKAZ O IZVRŠENOJ UPLATI ČLANARINE ZA TU GODINU U LU BOJNIK, LOVNU KARTU I DOKAZ O UPLATI ČLANARINE U LU JABLANICE ZA ISTU TU GODINU, LOVNU KARTU MINISTARSTVA ZA TU GODINU OVERENU U LU JABLANICA IZ LEBANA, PAPIRE O REDOVNOJ VAKCINACIJI SVOG KERA KOJI ČIM LU ORGANIZUJE POLAGANJE ISPITA O URODJENIM OSOBINAMA BIĆU PRVI DA I TO DOBIJEM. Za sve to imam dokaze od mojih kolega, od kojih ti je jedan brat a drugi kolega u poslu, pa molim te pitaj ih, jer ako to nije tačno spremam sam i za preki sud. Gospodin predsednik me je iako sam sve uredno pokazao, tužio sudu da sam lovio u LU Bojnik, protivzakonito, jer nisam imao lovnu kartu i papire za lov. Sudija suda nije mogao da se načudi, kako sam mogao da budem tužen za ono što sam već pokazao i dokazao. I nije bilo dovoljno što me je sudija u prvom stepenu suda oslobodio optužbe, nego je pisana žalba na viši sud u Nišu. Pre dvadesetak dana je stigao odgovor iz niša u kome se potvrdjuje presuda prvostepenog suda koja me oslobadja krivice. I na ovu presudu sud nije dao pravo žalbe, inače bi me gonio do vrhovnog suda, a što i ne bi, kad takve odluke donosi sam ne konsultujući nikoga, kao što je sam i doneo odluku da ne plati i izda lovne karte za stotinak ljudi prošle godine, pa zbog toga je na sudu za privredni prestup. Toliko o tome da sam krivolovac i lovim bez papira. Nikada u životu ne bih otišao u lov, a da prethodno ne platim, dobijem lovnu kartu, a što se tiče dozvole za lov tog dana kad su me kontrolisali lovočuvari, odgovorno tvrdim da je cela moja grupa bila na zbornom mestu nego na istom kao i nikada pre nije bilo predstavnika LU Bojnik, ili sekcije Bojnik da upiše brojeve lovnih karti u dozvoli. To je problem i to njihov problem, jer godinama unazad se tako lovi i ti to dobro znaš. Žao mi je što nisam na sudu imao prilike da pozovem svoje kolege iz grupe da sve to potvrde i da nepravilnost oko dozvola za lov jednom za svagda bude ispravljena. Sve moje navode potvrdiće moje kolege iz grupe i ja ih ovog puta molim da se upišu na ovaj forum i kažu.
Zbog svega toga i takvih policijskih metoda, sam samo dobio povišen šećer i ništa više. Pre par minuta sam saznao da je postignut dogovor izmedju predstavnika LU Podgora i LU Bojnik da svi članovi koji su izmirili članarinu u LU Podgora, i dobili uredno lovne karte, mogu loviti u LU Bojnik, koje ima gazdovanje lovištem Radan, uz prebačaj sredstava od TEKUĆEG RAČUNA Podgore, na Bojnik. Jako lep potez, bez obzira na sve ostale komentare, ili stotine nepravilnosti koje su prethodile, ali zašto da se ljudi svadjaju i dele. Dogodine svi na crtu, pa ko dobije od ministarstva teritoriju, uplatiće mu se članarina i loviti se u tom udruženju isto kao i svude u Srbiji.
Čestitam na dogovoru!!! Korektno i od jednih i od drugih netreba da pošteni lovci ispaštaju i ne love po meni zbog problema koji mogu da se razgovorima i tolerancijom prevaziđu na obostrano zadovoljstvo.
A dogodine ko preživi pisaće dalje kako i šta.
Kolega Zure!
Izvini na direktnom obraćanju i kasnijem upisu ( nisam video na vreme)
Veoma mi je drago što si upoznat, kao gost na sednicama Skupštine i UO lSS za vreme z.živojinovića, sa načinom rada tadašnjeg rukovodstva.
Vidim i da si informisan oko prebacivanja para na račune LU iz Kragujevca,Kraljeva, Trstenika i ostalih,pa mi nije jasno kako i Ti nisi znao za pozajmice pomenutog gospodina a koje su mu kako ti reče omogućili baš oni kod kojih si Ti bio čest gost
Kako ja ne volim nejasnoće, potsetiću Te da je najviše što se vratilo LU na ime pomoći od uplaćene članarine bilo 5% od ukupne sume.
U pravu si da su se organozovali ručkovi nakon sednica i Skupštine i UO i da je to plaćao LSS - nisu valjda i to trebala da plate LU, Pretpostavljam da si i ti ponekad učestvovao na tim događanjima pa znaš kako je bilo i kakvi su bili odnosi, komentari i sl.ja nisam, jer nisam bio ni član tih organa, ni gost-više neka vrana zloslutnica.
Tačno je da su LU Šumadija Kragujevac prebacivane pare, ali za preuzete fazane koji su dati LU kao pomoć LSS, slično je bilo i sa Kraljevom.Da li je bilo pomoći - bilo je ali jako neznatno i možda u tom periodu 2-3 puta ( postoje tačni podaci pa bi valjalo ako ih neko ima da ih objavi ) Visina sredstava je jako neznatna u odnosu na sredstva koja je recimo Kragujevac prebacivao LSS kao članarinu ( Kg ima oko 1000 lovaca )
ONI NAS HLEBOM A MI NJIH KAMENOM nije mi jasno - čijim hlebom, i zašto kamenom.Dragi kolega ako si bio gost skupština u periodu z.popovića priseti se zašta smo se zalagali konkretno mi iz Kragujevca - za pomeranje roka za donošenje sadašnjeg Statuta LSS kako bi se došlo da jedinstva i reformi u LSS, za članarinu od 700,00 ( usvojena 1.000,00 ), za jedinstvenu članarinu u Srbiji
( preglsani smo LSV 60,00 a ostatak Srbije 600, 00 dinara ), predlagali smo da LSV i LS KiM ne plaćaju ni dinara ali da ne učestvuju u glasanju već da budu posmatrači i gosti ili pak da svako ima predstavnika onoliko koliko plaća.To kolega Zure nije kamenje već drugačiji pristup lovstvu Srbije.O inicijativama i predlozima postoje zapisnici.Niko se nije ni za koga venčao do kraja života pogotovu ako mu je taj život gorak.Menjaju se i ljudi i situacije, tako i treba samo da ide na bolje.
Ako si, a mislim da jesi, dobro upoznat sa tim nesretnim vremenom znaš i ko je pokrenuo celu situaciju smene živojinovića i otkrivanja afere,a ko je pokušao da to abolira ili umanji ( od celog UO samo jedan i on je sada na vlasti u LSS ), znaš koliko je onda i služba inkasirala plata, pozajmica, dnevnica, možda znaš i kako je bilo na skupštini u Kragujevcu ( ja nisam bio ni pozvan jer nisam bio ni član ) i ko je blokirao promene toliko nužne u lovstvu Srbije.Što se tiče formiranja drugih Saveza to je samo posledica bahatosti, majorizacije i UO i Skupštine LSS, pokušaja da se blokiraju promene i reforme.
Ovaj upis nema nikakav lični karakter jer se mislim i ne poznajemo već samo informativni a sve što sam izneo je gola istina a još puno toga treba reći i to mogu samo savremenici kao recimo gospodin D.Konstadinović predsednik NO u vremenu koja su pratila i ispitivala kako je došlo do svega toga.
Pozdrav i dobar pogled.
Drago mi je što su se smirile strasti u LU Bojnik i LU Podgora pa ih sve pozdravljam.Svima treba omogućiti da love ako žele to nam je svima svetinja.
astorija kaže:
... Pre par minuta sam saznao da je postignut dogovor izmedju predstavnika LU Podgora i LU Bojnik da svi članovi koji su izmirili članarinu u LU Podgora, i dobili uredno lovne karte, mogu loviti u LU Bojnik, koje ima gazdovanje lovištem Radan, uz prebačaj sredstava od TEKUĆEG RAČUNA Podgore, na Bojnik. Jako lep potez, bez obzira na sve ostale komentare, ili stotine nepravilnosti koje su prethodile, ali zašto da se ljudi svadjaju i dele. Dogodine svi na crtu, pa ko dobije od ministarstva teritoriju, uplatiće mu se članarina i loviti se u tom udruženju isto kao i svude u Srbiji.
Hvala Bogu, da je bilo dovoljno pameti i razuma, pa i mudrosti, da se inaćenje, tvrdoglavost i isključivost prevazidje. Da ste nastavili sa inatom, ko zna gde bi ste završili.
Nadam se da je i Srbijalov forum delimično doprineo, da se dogovor postigne, a situacija u vašoj opštini smiri, što se lovaca tiče.
Čestitam na postignutom dogovoru: neka vam obema stranama ovo bude nauk, kako se sve može, ako se hoće i ako ima dobre volje na obe strane.
Samo nemojte da se zadovoljite time nego istrajte u borbi protiv svakojakog ološa!
Nisu oni vama dozvolili da lovite zato što se kaju ili zato što su shvatili da su pogrešili, nego samo zato što im je kasa verovatno prazna pa im je neophodna finansijska injekcija od LU Podgora.
Pošto znate sa kim imate posla, mislim da ne bi bilo loše da otvorite četvoro očiji, i da dobro pazite da vas ne uvuku, navuku, ili na drugi način zaebu!
I ja lično očekujem da ovaj dogovor neće okončati pisanje na ovoj temi o svim budalaštinama koje je g. Sveopšti Predsedenik pravio!
DOBAR POGLED
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Nisu oni vama dozvolili da lovite zato što se kaju ili zato što su shvatili da su pogrešili, nego samo zato što im je kasa verovatno prazna pa im je neophodna finansijska injekcija od LU Podgora.
Eh Sremac svaka ti dala,mislim,vode da se osvezis a poneka da se umoris
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
za astoriju...hvala sto si mi reko zato sam te i pitao...ako je tako podrzavam te u potpunosti i izvini...sto se tice zakona na koji sam se pozvao namera mi je bila da ti skrenem paznju da imas sve u vidu a ne da ti drzim slovo, na zalost lose sam i ja protumacio jer nisam pravnik i zbog toga sam se zahvalio lali koji mi je objasnio...licno nisam ocekivao da mi kazes kako me je radonjic i upravni odbor poducavo o dodeli lovnih karata iako znas da to nema veze sa mozgom...i ja podrzavam to sto su seli i dogovorili se...meni licno smeta da se udruzenje unisti i otvori novo iz prostog razloga sto postoji sto godina...ako je neko lose vodio smenite ga i preuzmite kontrolu a ne da zatvarate ili otvarate novo udruzenje mislim da to nije uredu zbog svih lovaca dole...nije to radonjicevo licno vlasnistvo pa zbog njega treba ugasiti udruzenje...i drugo protiv njega ste rekli sve i svasta a nemate nikakvu pravosnaznu presudu za dela koja mu ovde stavljate na teret...ako dokazete sve to onda cu ja prvi da vam pruzim ruku a ovako mislim da nije ok...borite se posteno i tamo gde treba a ne ovde....ja nesumnjam da ce lovci dole izabrati bolje...ali dok se sve to ne desi nije ok nazivati ga lopovom...zelim svim da uspesno lovite i dobar pogled...izvini jos jednom i pozdrav
Izvini kolega Djenicu ali zar ti se ne cini da pocinjes da smaras, najpre optuzis pa ne optuzujes, kapiras pa ne kapiras prekoris pa onda ne prekorevas, a najveci smor ti je ono ,,nemate pravosnaznu presudu,, kao da si pao s marsa a ne da si ziveo u Bojniku koliko kapiram i u Srbiji gde su do skora takvi kao predsednik LU Bojnik bili zasticeni a posto gospodin doticni zna da vise nece biti, bez obzira na polozaj, zato je i doslo do dogovora. U svakom slucaju pozdravljam dogovor ali savet za ,,Podgoru,,Oprez braco po oruzju, sa takvima oprez nikad nije na odmetu.
nenad djenic kaže:
...ali dok se sve to ne desi nije ok nazivati ga lopovom...
Kolega, da li bi mi pomogao, i ukazao u kom upisu je za nekoga rečeno da je lopov? Tako nešto ne bi smo tolerisali, možda nam je promaklo, pa ako ti nije teško da nama adminima ukažeš na taj upis, kako bi reagovali?
Jeste iznošeno svašta na ovoj temi, ali nazvati bilo koga lopovom je direktna uvreda, a to na ovom forumu ne može.
Mogu se iznositi pitanja vezana za zakonitost ili pravilnost nečijeg rada, sumnje, i sl., ali reč 'lopov' je već lična kvalifikacija.
Ne vidim problem da se i na forumu neko bori za poboljšanje situacije u svom LU ili u savezu. Šta je tu loše? Javnost rada svakog udruženja je zakonska obaveza. Ako neko ovde na forumu iznosi svoj stav ili mišljenje, to je sasvim legitimno, pod uslovom da ne vredja druge.
I gde to treba da se bore lovci Bojnika a da nisu, i zasto ne treba ovde i objasni kako to da se bore posteno i kako se to neposteno oni bore objasni covece taj najnoviji sistem borbe protiv uzurpatora koji znas ,sad im objasni a posle kad pobede sto ces im pruziti ruku ne verujem da ce im mnogo znaciti.
Odgovor za Elka: Ja podržavam sve što je novo u interesu unapređenja lovstva u Srbiji tako i LSCS, ali Nemogu skoro isti ljudi koji su sedeli u Upravnim Odborima i u Skupštini LSS u vreme ,,gos.Živojinovića,, doneti boljitak u novoosnovanim ili pokušajem osnivanja novih Saveza,Jer su mu oni omogućili da to uradi, Svima koji su tada sedeli u organima i telima LSS treba onemogućiti da budu birani u tela ili organe bilo L.U. ili novoosnovanih Saveza.Ali lovci to neznaju čast izuzecima jer su zajedno sa gore pomenutim najodgovorniji za ovakvo trenutno stanje u lovstvu u Srbiji. Kako će se finansirati sve to pa opet od članarine koju lovci plaćaju a većina njih ne znaju šta sve plaćaju, LALA je to dobro napiso u upisu da većina njih dođe zbog ,, IĆA I PIĆA,,Oko prebacivanja para LSS pomenutim udruženjima u redu je da LSS plaća troškove Skupštine i Upravnog odbora ali računi za te ,,Svečanosti,, bili su najmanje DUPLO a nekada i više ,,KOLI SE TU UGRAIVO,, to ne znam ali lično sam gledao to na papiru, Sećam se SKUPŠTINE u Vrnjačkoj Banji račun astronomski ALI SVA PLAĆANJA SU IŠLA LOVAČKIM UDRUŽENJIMA, za fazana LU Kragujevac da LSS nije sve unapred uplatio neverujem da bi ga prodao po toj ceni lično sam išao da vidim i preuzmem fazančiće bili su loši i kondiciono a starost im je bila pod znakom pitanja, Mi koji smo dobili pomoć od LSS za poplave a na osnovu ODLUKE UPRAVNOG ODBORA LSS moglo je samo kroz fazane iz L:U:KRAGUJEVAC rečeno nam je UZMI ILI OSTAVI. JA lično mislim da je to PROTIVUSLUGA ,SADA TI ISTI LJUDI PROPAGIRAJU OŠTENJE ;MORAL;ETIKU;KODEKS PONAŠANJA a uprljane ruke do lakata.Sva ta trvenja između LSS i LSCS i Drugih koji su pokušali osnivanje novih Sveza ,,Zlatiborsko Tarskog ,, neki predsednici Udruženja su zbog toga smenjeni a hteli su da imaju titulu PREDSEDNIKA nekog saveza JE DOVELO DO OVAKVOG STANJA U LOVSTVU U SRBIJI. Evo primera LUBojnik i LU Podgora ipak je ljudski razum preovladao i kompromis To Svima treba da bude PRIMER. Ali netreba se osvrtati iza sebe samo gubimo vreme nemožemo ništa promeniti daj da se sedne za sto i DOGOVOROM i KOMPROMISOM sve probleme rešimo uz OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO. Jer svađe nevode nikuda.Ja lično vam želim sreću u daljem radu, imate primer kako netreba da se radi.Poz....
Odgovor za BOGOLJUBA; Budi konkretan iznesi neki dokaz za tvoj upis, Naj lakše je SAKRITI SE IZA KOMJUTERA I PISATI , OPISIVATI I HVALITI SEBE PRITOM LAŽNO SE PREDSTAVLJATI, JER NEZNAMO KAKAV JE KO DOK GA LIČNO NE UPOZNAMO BAR 10 GODINA.,,čAST ,,IZUZECIMA,,
Zure kaže:
.....Ja podržavam sve što je novo u interesu unapređenja lovstva u Srbiji tako i LSCS, ali Nemogu skoro isti ljudi koji su sedeli u Upravnim Odborima i u Skupštini LSS u vreme ,,gos.Živojinovića,, doneti boljitak u novoosnovanim ili pokušajem osnivanja novih Saveza,Jer su mu oni omogućili da to uradi, Svima koji su tada sedeli u organima i telima LSS treba onemogućiti da budu birani u tela ili organe bilo L.U. ili novoosnovanih Saveza.Ali lovci to neznaju čast izuzecima jer su zajedno sa gore pomenutim najodgovorniji za ovakvo trenutno stanje u lovstvu u Srbiji. Kako će se finansirati sve to pa opet od članarine koju lovci plaćaju a većina njih ne znaju šta sve plaćaju, LALA je to dobro napiso u upisu da većina njih dođe zbog ,, IĆA I PIĆA,,Oko prebacivanja para LSS pomenutim udruženjima u redu je da LSS plaća troškove Skupštine i Upravnog odbora ali računi za te ,,Svečanosti,, bili su najmanje DUPLO a nekada i više ,,KOLI SE TU UGRAIVO,, to ne znam ali lično sam gledao to na papiru, Sećam se SKUPŠTINE u Vrnjačkoj Banji račun astronomski ALI SVA PLAĆANJA SU IŠLA LOVAČKIM UDRUŽENJIMA, za fazana LU Kragujevac da LSS nije sve unapred uplatio neverujem da bi ga prodao po toj ceni lično sam išao da vidim i preuzmem fazančiće bili su loši i kondiciono a starost im je bila pod znakom pitanja, Mi koji smo dobili pomoć od LSS za poplave a na osnovu ODLUKE UPRAVNOG ODBORA LSS moglo je samo kroz fazane iz L:U:KRAGUJEVAC rečeno nam je UZMI ILI OSTAVI. JA lično mislim da je to PROTIVUSLUGA ,SADA TI ISTI LJUDI PROPAGIRAJU OŠTENJE ;MORAL;ETIKU;KODEKS PONAŠANJA a uprljane ruke do lakata.Sva ta trvenja između LSS i LSCS i Drugih koji su pokušali osnivanje novih Sveza ,,Zlatiborsko Tarskog ,, neki predsednici Udruženja su zbog toga smenjeni a hteli su da imaju titulu PREDSEDNIKA nekog saveza JE DOVELO DO OVAKVOG STANJA U LOVSTVU U SRBIJI. ......Poz....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Gospodo lovci,od dogovora izmedju LU,,Bojnik" i LU,,Podgora" nema nista!!!!Juce je predsednik Radonjic po ko zna koji put pogazio rec,i odustao od dogovora uz izjavu kako on ne bi bio Radonjic kad bi dozvolio da se to desi!Namerno je lovce drzao u neizvesnosti kako ne bi uplatili gostinske dozvole u susednim udruzenjima i prve nedelje lova sedeli kuci.O kakvom se ,,coveku"radi,procenite sami,ja o njemu imam svoje misljenje i juce sam ga samo jos jednom potvrdio.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻