Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
stojkuki
 Licno nisam pristalica magnuma ...

Patan
 Dobra je za patke i guske .....;)

mirko knezevic
 Za fazana i zeca odlican,ako volis mleveno meso....Smile Sa ovim kad ih pogodis na malo blizoj distanci.... Mnogo je ovo za jesenji lov,ajde zima pa guske patke jace punjenje,ali sada od 32 do 36g sasvim dovoljno.
Inace odlican metak....
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

DamirKS
 Nisam neki ljubitelj fazanskog mesa...Ali mislim da mi je ovo sigurica za zeca... Smile
Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov admin Tim!

Aca Velika Plana

damir001 kaže:
Nisam neki ljubitelj fazanskog mesa...Ali mislim da mi je ovo sigurica za zeca... Smile

sa tim metkom ga imas i na 70 metra ako ga dobro povezes Grin samo sto ces malo da lomis zubice za rucak! Grin Grin a tek da ne pricam na 30 metra sta ces da mu uradis! Shock! Nervozan

ja koristim BP F2 Clasic za 12 kalibar a za 16 M90 i RC 3.5 mm

strahinja
 Ja za zeca isto koristim B&P F2 Long Range, za kalibar 12,stvarno dobar metak...ako ga pogodis pada samo tako...

shikaree
 Evo ja sam za lov na fazana i zeca uzeo Fiocchiev 20 HP (High performance) 20/70 od 30 g. 5-icu talijansku (2,9 mm) i M90 od 3,5mm i 28 g. 20/70, stim da M90 još nisam imao prilike isprobati, dok sam Fiocchia, ispalio 1 kom. na zeca, kojeg sam dobio na koji 15-ak metara!

strahinja

strahinja kaže:
Ja za zeca isto koristim B&P F2 Long Range, za kalibar 12,stvarno dobar metak..

A evo i slike metka i43.tinypic.com/fk4p74.jpg

stojkuki
 Za zeca Mirage t2 classic game 3.5 mm. Dobar je za malo dalje pucanje sa full cevkom. A taj metak trosim i za patke. I zimi. Sasvim je ok.
Magnumi su eventualno za guske ali mislim dz je to moda ...

Braca englezi pucaju sa 12/65 i mekom sacmom pa rade ...

ivanfox
 Pokojni Bojović je pre 20god.pisao u zov-u"Ako se misliš izmedju dve granulacije pri polasku u lov,uvek izaberi sitniju".Ja se toga držim i dan danas.Možda zato što sam ljubitelj šumskog lova i bližih gađanja divljači uopšte.

DakiNS

Aca Velika Plana kaže:

damir001 kaže:

sa tim metkom ga imas i na 70 metra ako ga dobro povezes Grin samo sto ces malo da lomis zubice za rucak! Grin Grin a tek da ne pricam na 30 metra sta ces da mu uradis! Shock! Nervozan

Momci hteo sam da vas podsetim da pročitate KODEKS LOVACA SRBIJE
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

aleksa
 Ovaj B&P F2 Long Range sa oznakom 0 i precnikom sacme od 3,9 mm je po mom misljenju odlican izbor za lov lisice i sakala,sto ne znaci da osudjujem onoga ko ga koristi za lov zeca i fazana nego dajem predlog da razmisli o promeni namene tog patrona.
Licno za lov fazana,zeca i patke koristim municiju od 30 grama do 34 grama i posto lovim poluautomatom,na pocetku sezone prva dva patrona su 3,1 mm,a treci 3,5 mm,a kada pocne i zec,prvi patron mi je 3,1 mm,a druga dva 3,5 mm.Sve od navedene divljaci je odstreljivo pa cak i bilo koji predator.Ne bi bilo presitno i 2,7 mm ili 2,9 mm za fazana pa i zeca ali zbog kontinuiteta sam se odlucio za kombinaciju 3,1 mm i 3,5 mm i rezultat je odlican.

Aca Velika Plana

DakiNS kaže:

Aca Velika Plana kaže:

damir001 kaže:

Momci hteo sam da vas podsetim da pročitate KODEKS LOVACA SRBIJE

u kom smislu da nas podsetis da procitamo lovacki kodeks? ja koji sam lovac od svoje 7 godine,da ne kazem sada da imam 23,mislim da sam kodeks listao u osnovnoj skoli, i sta od ovoga nije nekorektno napisano nije mi jasno?? Hmmm izjasnio sam sta ja koristim u lovu na fazansku divljac i zeca a to je priblizno pravilima koja su propisana s obzirom na moj brdovit teren i sustinski moravski teren....Confused Bye

DakiNS
 Kolega onda se sigurno sećaš do koje je udaljenosti lovački pucati, a što se tiče godina sedam godina duže lovimGrin

strahinja

aleksa kaže:
Ovaj B&P F2 Long Range sa oznakom 0 i precnikom sacme od 3,9 mm je po mom misljenju odlican izbor za lov lisice i sakala,sto ne znaci da osudjujem onoga ko ga koristi za lov zeca i fazana nego dajem predlog da razmisli o promeni namene tog patrona.

Pa koliko ja znam na italijanske metkove se dodaje na ove brojke 6,tako da je nula,sestica a ova dvojka,je osmica ,i ja msm da je to metak za zeca,barem po mom misljenju.. Pozdrav

Podunavac

DakiNS kaže:
Kolega onda se sigurno sećaš do koje je udaljenosti lovački pucati, a što se tiče godina sedam godina duže lovimGrin

Rođo pa ti si onda lovački starac.Stari ROFL
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

stojkuki kaže:
Za zeca Mirage t2 classic game 3.5 mm. Dobar je za malo dalje pucanje sa full cevkom. A taj metak trosim i za patke. I zimi. Sasvim je ok.
Magnumi su eventualno za guske ali mislim dz je to moda ...

Braca englezi pucaju sa 12/65 i mekom sacmom pa rade ...

Kolega ja sam prošle zime silom prilika koristio T2 jer su mi ga zabunom poslali umesto T3 i napromašivao sam se dobrano. Probaj Standard Game T3 cena je ista a metak dosta bolji, sigurno ćeš da budeš zadovoljniji pogotovo kad temperature padnu ispod nule.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS

Podunavac kaže:

DakiNS kaže:

Rođo pa ti si onda lovački starac.Stari ROFL

Da sedam godina duže lovim nego što on ima godina životaStariROFL

sheytan
 A on polozio lovachki sa 7 god., shto niko od nas nije, tako da mozemo samo da mu zavidimo! 
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sniper Hunter
 Hajde bre matorciStari pustite malo i nas omladince ne samo vi sa po 25-35-45...godina staza,smena generacija turbo-magnum i ostalo ROFL

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,412,407 posete www.srbijalov.com