Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
klaja
 sto se tice cal 20 ponovo se nekako vraca u lovista. od puno sam lovaca cuo da imaju zelju da kupe a naravno i koriste cal 20. malo je slab izbor municije kod nas u srbiji ali verujem da ce se to s vremenom popraviti.

DESPERADOS
 Italijani sve love sa njim od .. prepelice do zeca i veoma su zadovoljni jer je precizna , dovoljno jaka a dosta laka puska.
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

klaja
 pogotovo ako je cal 20 magnum,mozda jednog dana dodje i kod mene u vitrinu...

Podunavac
 Znam jednog lovca koji lovi sa 20-kom i to odlično. U istom danu odstreli i lisicu i fazana. A ni municija mu nije problem. Ima svakakve municije od sitne sačme do kugle i Rottweil Exacta. Pozdravljam ga ovom prilikom.Bye
Tri prsta 2Kolce

klaja

Podunavac kaže:
Znam jednog lovca koji lovi sa 20-kom i to odlično. U istom danu odstreli i lisicu i fazana. A ni municija mu nije problem. Ima svakakve municije od sitne sačme do kugle i Rottweil Exacta. Pozdravljam ga ovom prilikom.Bye

to je onaj sto ima vinograd ako se ne varam hehe

Indjijanac
 jedno je sigurno da 20-ku nikad nebih nosio u šumu na svinje,ali zato je za ostalo šmekerska puška
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Podunavac

klaja kaže:

Podunavac kaže:

to je onaj sto ima vinograd ako se ne varam hehe

Jeste brašo. Onaj što je "imao" vinograd dok se sestra nije udala. A onda vinograd otišao za miraz, kao i bagremik.Grin
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

u indjiju ima djungla kaže:
jedno je sigurno da 20-ku nikad nebih nosio u šumu na svinje,ali zato je za ostalo šmekerska puška

Kalibar 12/76 Magnum sa kuglom ima dovoljno energije za odstrel DS na distancama na kojima se koriste puške sa glatkim cevima.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 ^ Teo s' retji 20/76, pretpostavljam? iveli 3

Inache, lepo reche 1 koleza s drugog foruma: 20 hvali, 12 nosi! Bravo 2
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Jeste druže. Mislio sam 20/76 Magnum, a pogrešno napisao 12/76 Magnum. Mislim da 20/76 Magnum može sve što i 16/70 ili standardni 12/70. Razlike su minimalne.
Tri prsta 2Kolce

Sremac75

Podunavac kaže:

Samo sam čekao da pomeneš moju 20icu jer ti se baš svidela!
Ja sam sa njom zadovoljan i sve lovim sa njom!
Što se tiče lova na DS, mislim da ću u subotu imati priliku da isprobam jedan "uvozni" metak!

Do sada sam DS uvek lovio sa B&P Big Game Pala, od 25g i nisam imao nikakvih problema na daljinama na kojima sam pucao - do 50m a najčešće do 30m.....kad god sam pogodio!

Evo vam jedne slike od čika Lale, sa stručne analize 20-ice (vinograd i bagremar se ne vide!)
Sremac75 priložio:
dsci0075_1.jpg

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

apinest

Sremac75 kaže:

Podunavac kaže:

Samo sam čekao da pomeneš moju 20icu jer ti se baš svidela!
Ja sam sa njom zadovoljan i sve lovim sa njom!
Što se tiče lova na DS, mislim da ću u subotu imati priliku da isprobam jedan "uvozni" metak!

Do sada sam DS uvek lovio sa B&P Big Game Pala, od 25g i nisam imao nikakvih problema na daljinama na kojima sam pucao - do 50m a najčešće do 30m.....kad god sam pogodio!

Evo vam jedne slike od čika Lale, sa stručne analize 20-ice (vinograd i bagremar se ne vide!)
Sada je konačno jasno zašto je ta 20-ica tako dobro pucala u nedelju: Podunavac, kao prekaljeni strelac, obavio je svečanu ceremoniju osvećenja iste. Neka je vlasnik sa srećom i uspehom koristi...Srbijalov

Podunavac
 Sremčeva puška mi se stvarno svidela.B) A i kalibar 20/76 Magnum mi se sviđa. Ako bude prilike (financijski) planiram da nabavim jednu u ovom kalibru. Imao sam davno pušku jednocevku petlaru u kalibru 20/70 i sa njom sam sticao prva iskustva sa sačmaricama. A i kolega Apinest je u nedelju lovio sa jednom petlarom jednocevkom u kalibru 20/76 Magnum i mnooogo mu se svidela. Siguran sam da će si nabaviti jednu takvu, pošto mu je odlično legla.Grin
Tri prsta 2Kolce

apinest

Podunavac kaže:
Sremčeva puška mi se stvarno svidela.B) A i kalibar 20/76 Magnum mi se sviđa. Ako bude prilike (financijski) planiram da nabavim jednu u ovom kalibru. Imao sam davno pušku jednocevku petlaru u kalibru 20/70 i sa njom sam sticao prva iskustva sa sačmaricama. A i kolega Apinest je u nedelju lovio sa jednom petlarom jednocevkom u kalibru 20/76 Magnum i mnooogo mu se svidela. Siguran sam da će si nabaviti jednu takvu, pošto mu je odlično legla.Grin
Hoću, brate, ali u kalibru 28 ili eventualno .410!ROFL

DESPERADOS
 Ma uzmi deciji kalibar .410 i uzivaj ...Grin
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

DamirKS
 Brate ako vec uzimas pusku uzmi nesto dobro...ovo ti ja preporucujem Baikal mp153, poluautomatska sacmarica

DESPERADOS
 Mozda i nova MP155 , ako stigne uskoro u prodavnice .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

aleksa88
 Pozdrav svim kolegama! Kada sam poceo da lovim kupio sam Baikal iz 27 cal 12/76 kao prvu pusku koju i danas koristim a kasnije sam kupio i poluautomat Baikal mp 153 cal 12/89, zadovoljan sam sa obe puske ali preferiram bokericu! Bye
iveli 3Tri prstaKolceTri prsta 2
[url]
http://www.youtube.com/watch?v=3WBCiL4aq04[/url]

KREC
 Poz. kolege,ja sam lovio prvo sa 16 hamerles,pa sa iz27 12/70 i kupio nedavno 20/76 Rusku MP210 navodno predvidjeno za izvoz za Ameriku. Bilo je svega 5 pusaka na sajmu i sve su prodate za 2 dana.Ima prom. cokove.sel. paljbe itd... Lovim sve redom,jedino jos nisam svinje pucao,ali i to se radi opusteno i bez problema.Zelja mi je Italijanski poluautomat u cal.20/76 i miran sam,a sa 120 kg mogu opusteno da nosim sve,a izabrao sam bas cal.20 .
dobar vam pogled,Mirko

Patan
 12/70 bokerica ili polozara je pravi izbor za prvu pusku. Najveci izbor municije, najpovoljnije cene, i.... samo gruvaj.lovac

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,691,141 posete www.srbijalov.com