Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vazdušna puška

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vazdušna puška
sheytan
 Evo, gledam novi Zakon, nema ogranichenja max. qlibera, nego SVE vazdushno oruzje vetjeg kalibra od 4.5mm ili 4.5mm brze od 200m/s spada u kategoriju C, i registruje se(shto znachi da tje izvesno motji i 6.35mm), ali po starom Zakonu ne znam i mrzi me da trazim... Zna li ko?

Cvele, shta na kraju bi, esu mu je oteli dushmani???
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Cvele
 Mislim da su je uzeli u SUP... ode puskica na "pretapanje"...Sad
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

sheytan
 Svidetje se nekom pandooroo, ako je vetj u startu neko nije slimio! Sad
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

arli
 Pozdrav drugari!
Nisam znao u koju temu da postavim upis pa rekoh ovde.
Imam nameru da sa jednim kolegom lovcem osnujem streljački klub. Interesuje me šta sve tu treba od papira-znači vazdušna eventualno malokalibarka?! Kod mene već postoji streljačko društvo-državno ili kako već,možda društveno, ali kako sam čuo-trenutno ne fukcionišu.
Svaki predlog je dobrodošao-da malo edukujemo ovu današnju mladež B)

davorcalic

arli kaže:
Pozdrav drugari!
Imam nameru da sa jednim kolegom lovcem osnujem streljački klub. Interesuje me šta sve tu treba od papira-znači vazdušna eventualno malokalibarka?! Kod mene već postoji streljačko društvo-državno ili kako već,možda društveno, ali kako sam čuo-trenutno ne fukcionišu.

Ajoj...i mi smo to hteli....imamo oko 40 vazdušnih s tim da su 5 profi takmičarske Ajnšice,malokalibarke Brno,imamo i objekat....ODUSTALI OD SVEGA ZBOG SVEGA...
Raspitaj se počevši od supa,pa do streljana koje funkcionišu.... mislim da se nešto menjalo..... sigurno ti treba; mesto koje je propisano uređeno,trener sa diplomom (za obuku rukovanjem oružijem ili slično),statut društva, koje vlasnik pušaka(naše su bile vlasništvo ,,Streljačke družine,,
Inače puške koje kupe sponzori vode se na njih pa kad firma propadne nemoš naći papire,problemi itd...ako su predate u sup sigurno ili nisu tamo,ili su neupotrebljive ili zamenjene nekim krševima....
Dozvola iz ministarstva koju ćeš čekati bog zna koliko...to je 20% problema koje mogu da se setim zbog kojih nismo pokrenuli Streljačku družinu koja je donela Plandištu prvu zlatnu ,sportsku medalju i imali smo prvakinju države(sfrj)...al eto propade sve...
Žena mi Makedonka....ena Shock

ssekir75

arli kaže:
Pozdrav drugari!

можда би паметније било активирати ту већ постојећу дружину. сигурно има неки разлог што не раде, а најчешћи фактор је људски.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

arli
 I mene lično zanima o čemu se radi.Čim saznam javljam. Nisam znao da ima toliko komplikacija(zakonskih) oko osnivanja družine.

ssekir75
 ко да не знаш где живимо Sad да си покушао да оснујеш дружину керо*ебаца не би тражили ништа. то је НВО (нажалост не у правом значењу Наоружање и Војна Опрема...Cry)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

arli
 Tako nam i treba kad nismo organizovani(mislim na lovce) ima nas više sigurno nego NVO,ali zeza nas kešovina i ta pusta nesloga. Da komšiji crkne krava i te fore....Nego da ne idemo off.Nadajmo se boljemSrbijalov

davorcalic
 www.pnevmach.ru/wp-content/uploads/2010/05/302.jpg

www.strzelectwo.com.pl/uploads/products_thumb/karabinek_gamo_CF30/gamo_CF30_5.JPG

military-zone.sklep.pl/galerie/w/wiatrowka-gamo-cf-30-cf3_2668.jpg[/quote]

Ovo je prava stvar.... kod vazdušara ,,prelamača,, ako nije nova i ako je imalo oslabilo bravljenje,džabe optika....primetio sam kod moje da kad je prelomim i napunim,ipak malkice može da se cevka pomera iako je nova...a to malkice je na 20,30,40m MNOGO....ove su prava stvar i žao mi što se ranije nisam raspitao o eventualnim modelima slično ovo vrstom punjenja... ipak za sada nema problema al biće kad popusti vremenom...

Podunavac
 Gde se cev pomera zemo? Levo desno ili gore dole? Ako se pomera levo desno to može da se doteže na onome šarafu sa strane i nije nikakav problem.
Tri prsta 2Kolce

davorcalic
 Gore-dole....znam zemo za taj šraf ali na mojoj pušci on nema tu ulogu(?)...nije kod mene kao kod slavije 620 ili kao kod c.zastave 54...malo je drugačije....međutim to nema veze ako su u pitanju mehanički nišani jer su oba na cevi...al kod optike već ima.... kad prelomim pušku ,cev je dosta ,,slobodna,, može da ide malo ,,levo-desno,, a bravi se pomoću dve zašiljene osovine (jedna je na cevi ispod ležišta dijabole a druga ispod otvora za vazduh na cilindru)...recimo znaš kako bravi slavija-,,zašiljena,, osovina ulazi u udubljenje ispod otvora za vazduh a kod mene nema udubljenje već ista takva osovina pa se preklapaju....neznam jesam li ti ikako objasnio....slikaću kad dođem sa terena...trenutno, kad zabravi jako je čvrsto i mora da se podmazuje da se osovine ne izližu al kad budu posle nekokog vremena oslabile vratiću meh.nišan...

Podunavac
 Evo još jedan demant što se tiče špicastih dijabola. Dijabole kupljene na sajmu u Osijeku prošli vikend. Gamo Magnum Energy 4,5 mm. Puška Gamo Shadow 640. Pogodak na 30 m odličan (i efikasan). E sad, možda stvarno na tržištu u Srbiji postoje neke falš patrone koje se prodaju pod imemom Gamo. Ili možda Gamo dijabole ne nose najbolje iz cevi nekog drugog proizvođača vazdušnih pušaka. Ali ja već godinama koristim uglavnom Gamo Magnum špicaste dijabole, i nemam ama baš nikakvih problema sa preciznošću. A za odstrel sitnih štetočina na kraćim distancama (30-ak metara) su se odlično pokazale.Odobreno

i61.tinypic.com/1ny7ac.jpg

i59.tinypic.com/65cv4i.jpg
Tri prsta 2Kolce

nidzamotocross
 Druže, takvih nema kod nas u prodaji, a baš bih da ih isprobam. Kao što već rekoh i ja imam Gamo vazdušnu, što znači da i same Gamo ne nose kako treba određene Gamo dijabole (u mom slučaju špicaste). Kolega Davor je naveo u nekom svom prethodnom postu da su ''Gamo Pro Match Competition'' teški falš ili kopija, a moje iskustvo sa tim istim dijabolama je fantastično, najbolje od svih ostalih koje sam probao.

Ja sam najpre imao, što se tiče špicastih dijabola, jako loše iskustvo sa tipom ''Gamo Expander'', strašno loša dijabola koja zbog neravnomernih useka na glavi, mnogo šeta pri otporu vazduha. Imam još u zalihama gamo Red Fire, sa plastičnim crvenim vrhom, koja razbija metu samo tako, ali opet preciznost nije na zavidnom nivou.

U slobodno vreme ću da se pozabavim nekim drugim tipovima dijabola koje pronađem kod nas, ali i nemam neki veliki izbor, a za neke i drže cenu bezveze...
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

davorcalic
 [quote]nidzamotocross kaže:
Kolega Davor je naveo u nekom svom prethodnom postu da su ''Gamo Pro Match Competition'' teški falš ili kopija, a moje iskustvo sa tim istim dijabolama je fantastično, najbolje od svih ostalih koje sam probao.

Nidžo,jesu falš dijabole al kutijica je original,to sam hteo napisati... verovatno su stavili neki škart u original pakovanje... ,,Gamo pro match,, sam koristio pre i posle falša koji su mi uvalili....sam izgled dijabola nije bio isti....inače original gamo pro match su odlične dijabole i koristim ih....

Zemo, Nidža je u pravu,ni ja nigde nisam video gamo ,,špicaste,, zato neću da tvrdim da nisu dobre....100% jesu al ovde ih nema... a ove koje mogu da nađem su ,,pijačarke,,Sad

AcaNik
 И даље се ваздушне пушке рекламирају као идеалне за лов на фазана, зеа и јаребицу Sad
https://www.faceb.../obagremar

ssekir75
 а шта ту није истина? што није по закону, кога брига...Sad

AcaNik
 После ће опет да буде шетао у дворишту од викендице кад га погодила сачма од ловаца који пуцају на све живо. И опет по нама све.

ssekir75
 ма јасно је мени на шта циљаш, али... Confused док се "другови" не позабаве тим рекламирањем и неко не заглави Zatvor нема вајде да тупимо зубе.

Misko60
 Zdravo svima,

Nov sam na ovom forumu, pa da se upišem i predstavim u ovoj zanimljivoj temi.

Ovo "60" ne znači broj godina, ali u nekim približnim zrelim godinama - jesam. Nisam lovac, ali ću možda postati, ako stignem do penzije, jer imam genetske preddispozicije - na oca.

Zahvaljujući novom ZOM, postao sam srećni vlasnik VP GAMO Shadow DX 4.5mm - 305m/sek, 24J. Kupovina vazdušnog oružja je protekla maksimalno jednostavno: prodavnica (sa ličnom kartom), zatim prijava u MUP-u (uz trošak od 600din) i dobio sam document: "POTVRDA O PRIJAVI DRŽANJA ORUŽJA IZ KATEGORIJE C".

Pušku sam testirao na mom "ranču" - van grada, na daljinama 15-20m stojeći iz ruke i prvi utisci su sasvom OK. Po mojoj proceni, preciznost je dobra, "vatrena moć" velika, bez značajnijeg trzanja... Sem cevi i cilindra, sve ostalo je na pušci napravljeno od plastike (kako će to izgledati posle par kutija dijabola i nekoliko godina - videću).

Mislim da će novi Zakon u delu liberalizacije vazdušnog oružja, edukativno uticati na mnoge mlade ljude, da shvate šta je oružje i da prema njemu imaju ispravan stav. Verovatno će pomoći i da se regrutuje novi lovački podmladak, novi ljubitelji prirode, novi sportisti strelci itd. Zakon je omogućio i nama, rekreativcima, da na jednostavan način dodjemo do svog komada oružja za "pucketanje" (plinking).

Poz.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Vazdušne puške PRODAJEM 6 11.12.2018. 20:28
Vazdušna puška PUŠKARSKA RADIONICA 72 06.06.2015. 20:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,833 posete www.srbijalov.com