Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
Cvele
 Ma mislio sam mozda negde ima nekih povoljnosti, posto vec idemo do Nisa zbog drugih stvari da uzmemo usput... Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

mirko knezevic
 Ma ima sigurno neka radnja e sad gde stvarno ne znam,ali prosetaj upoznaj malo grad ionako ces tamo biti 4god...Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

hamerles
 Cvele! Grom ti je najjeftiniji metak ako ti cena nesto znaci... Od krusikove municije neznam dali ima nesto ispod 35 dinara nisam siguran... Cene su svuda po Srbiji slicne dinar dva gore dole Bye

mirko knezevic
 Ima Stepski Soko je najjeftiniji kod nas,mislim da je negde oko 22 23din metak za prepelicu... E sad kakav je metak Stepski Soko ne znam nisam ga probao al planiram...Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

hamerles
 Stepski soko je katastrofalan metak nista losije nisam stavio u pusku... Grom je ipak bolji a tu je negde oko 27dinara... Ma krusik je zakon BK 35 dinara i nemas problema... Stepski soko moras posle svakog opaljenog metka da kontrolises cev dali nesto nije ostalo u njoj od komponenti metka a desavalo se da ostane i cela korpica zaglavljena u cevi, A pogotovo kod PA je proveravati cev komplikovanije nego kod prelamaca... Jerbo takvu municiju nek je malo skuplje ali nek je pristojnog kvaliteta jer ne znaci mi nista 5 dinara jeftinije po metku ako je taj metak nikakavConfused

aleksa
 Ako hocete jeftin a dovoljno kvalitetan metak za prepelicu,onda je to Krusik Prepelica ili Quaglia.Prosle sezone je cena bila 26 dinara po komadu.
Prosle sezone je po toj ceni bio i spanski RIO i nisam njime zadovoljan,ima mnogo jak trzaj i dosta je spor i nepravilan posip.
Ako nadjes povoljno,dobar metak je i Tornadov Vusir,zelena caura.
Naravno,B&P i RC su bolji izbor ali je i cena mnogo veca.Prosle sezone je RC bio 40 dinara po komadu,a B&P preko 40.
Hamerles,Krusik BK nije patron za prepelice,tako da njegovu cenu ne treba uzimati u obzir kada se govori o municiji za prepelice.

hamerles

aleksa kaže:
Ako hocete jeftin a dovoljno kvalitetan metak za prepelicu,onda je to Krusik Prepelica ili Quaglia.Prosle sezone je cena bila 26 dinara po komadu.
Prosle sezone je po toj ceni bio i spanski RIO i nisam njime zadovoljan,ima mnogo jak trzaj i dosta je spor i nepravilan posip.
Ako nadjes povoljno,dobar metak je i Tornadov Vusir,zelena caura.
Naravno,B&P i RC su bolji izbor ali je i cena mnogo veca.Prosle sezone je RC bio 40 dinara po komadu,a B&P preko 40.
Hamerles,Krusik BK nije patron za prepelice,tako da njegovu cenu ne treba uzimati u obzir kada se govori o municiji za prepelice.
Po meni BK je metak za sve... Samo prilagodjavas krupnocu sacme divljaci koju lovis i nema greske u izboru... E sad nije metak za prepelice samo onaj na kome pise prepelica, vec svaki metak sa odgovarajucom krupnocom sacme.

aleksa

hamerles kaže:
Po meni BK je metak za sve... Samo prilagodjavas krupnocu sacme divljaci koju lovis i nema greske u izboru... E sad nije metak za prepelice samo onaj na kome pise prepelica, vec svaki metak sa odgovarajucom krupnocom sacme.

Nisam video BK sa sitnijom sacmom od 12 tj. 2,5 mm.
A i da ga ima,po mom misljenju je 34 grama sacme previse za prepelicu.

hamerles

aleksa kaže:

hamerles kaže:

Nisam video BK sa sitnijom sacmom od 12 tj. 2,5 mm.
A i da ga ima,po mom misljenju je 34 grama sacme previse za prepelicu.
Ja lovim sa kalibrom 16/70 29g a od 12tice ili 2,5mm sitniju sacmu i ne koristim jer na prepelice retko kada idem... Krusikov BK metak mi se pokazao kao izvanredan tako da cu ove godine i na prepelicu njega koristiti i to sa sacmom 12ticom-2,5mm uporedo u kombinaciji za Grom quaglia sacma 1,75mm pa cemo videti sta ce se bolje pokazati...

Podunavac
 Po mom mišljenju za prepelice je metak sa manje sačme, maksimalne krupnoće do 2 mm i šireg posipa. Po meni dobra municija je Mirage Clever T2 Lite Game Dove&Quail sa 30,5 grama sačme u kalibru 12/70. A sobzirom na kvalitet nije ni skup.
Tri prsta 2Kolce

aleksa
 Podunavac,los ti izbor!Frown
Naravno,salim se!Grin
Mirage je odlican patron u svim varijantama,a cena niza od konkurenata.
Nazalost,nema ga u BG-u i okolini inace bi bio moj prvi izbor.

Podunavac
 Kolega neznam za Beograd, ali uvoznik je Grof MBM, a ja ga kupujem u N. Sadu A&B Matić d.o.o. Možda imaju nekoga i u Beogradu koga snabdevaju municijom. Probaj da nazoveš Grof pa ih pitaj.
Tri prsta 2Kolce

aleksa
 Znam da ima u Pozarevcu,Petrovcu na Mlavi i u NS-u sigurno a u Bg-u se eventualno pojavi nesto malo u Snajperu pred jesenju sezonu.
Meni se ne isplati da zbog par kutija zapucam do ovih gradova tako da nalazim neko drugo resenje koje mi je blize a dovoljno kvalitetno i ne previse skupo.
Moje misljenje je da je Mirage municija sa najboljim odnosom kvalitet/cena na nasem trzistu ako postoji mogucnost da se ode do Grofa ili na nekom sajmu.U NS-u vec formiraju malo jacu cenu.

arnotije

Podunavac kaže:
Po mom mišljenju za prepelice je metak sa manje sačme, maksimalne krupnoće do 2 mm i šireg posipa. Po meni dobra municija je Mirage Clever T2 Lite Game Dove&Quail sa 30,5 grama sačme u kalibru 12/70. A sobzirom na kvalitet nije ni skup.

Ovaj metak je ekstra i da kosta vise isplatilo bi se, prosle godine je bilo slabo prepelica tako da je preteklo, ko god da ga kupi nece se pokajati, sve ovo jeftinije tipa Grom itd je po MOM misljenju sr@nje u boji, ne vredi se za 500 din koliko moze da se ustedi na citavu sezonu prepelica nervirati. A kad smo vec kod prepelica juce sam izvodio kera i onde gde ih nikada nisam ni cuo a kamoli ker markirao je bilo par komada. Jos malo i krece akcija srbijalov
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

DakiNS
 Ja sam jutros u 5 i 30 bio sa psima na tereu i mogu vam reci uzivao u pesmi prepelica sve su u zitu ili detelini
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

arli
 Pozdrav za sve kolege. Ja zadnje 2 godine kristim Fioci pl32 grama kal12 za prepelice. Stavim cilindricni čok i peglam Smile,e sad neki pričaju veća gramaža,te prlja cev... Kod mene na poluautomatu se pokazao ekstra B)

aleksa
 Evo konkretnih pitanja da malo razmenimo iskustva i misljenja pre pocetka ovog lepog lova.
Na kakvim terenima lovite,da li su to velike ili male parcele,lucerke ili strnjista,mozda livade,parlozi...?Koju rasu pasa koristite?Da li preferirate lov u jutarnjim ili vecernjim casovima?Kojim danima lovite i da li je vec odredjeno kojim danima ce se ove sezone loviti prepelice kod vas?Da li ste nabavljali municiju ove sezone i kakva je situacija sto se tice izbora i cena?Kakva su ocekivanja po pitanu brojnosti ili jo bolje kakvi su signali sa terena,cuju li se ili jos bolje,vide li se?

milosajac
 Pozdrav svima.Nov sam na forumu,ali imam pomalo iskustva sa ovom vrstom lova pa cu izneti ista.
Lovim u Leskovcu.Ovde su zadnje godine pustana 5 terena za lov prepelice.Najbolji teren bio je kod sela Petrovac.To je bila zatalasana povrsina od 2 km2, nagnuta ka jugu. Najvise ima strnjike i parloga, a znatno manje kukuruza.Odlicni rezultati su postizani bas u tim uskim i niskim kukuruzima koji nisu prskani ni okopavani pa je muvar malo nizi od samog kukuruza.Ne propustam nijedan jutarnji lov koji je i uglavnom efikasniji, ali vise uzivam u popodnevnim (posto imam problema sa ustajanjemSmile).
Lovim sa svojom Britom ,engleski seter, koja je doktorirala prepelicu i potvrdila pravilo da pas najbolje lovi onu divljac koju je najvise lovio prve sezone. Municiju jos nisam nabavljao ali sam gledao po radnjama . RIO 30gr 28 din, RIO 34 gr 36 grama. Vec par godina koristim ovu slabiju varijantu i veoma sam zadovoljan.Prosle godine ispucao sam i nekoliko kutija RC-a i ispromasivao se .Ne kazem da je RC los metak ,vec je brzi od RIA a ja naviko na ovaj i ... I ovo dokazuje onu staru da je najbolji onaj metak koji najvise pucamo.
Sto se tice brojnosti prosla godina je bila odlicna.U proseku oko 7-8 prepelica sam imao po lovu. Ne secam se da sam bio ispod 5 komada . Jednog popodneva smo potrosili svu municiju za sat vremena.Ali niti sam ja uzivao,a ker je tek poludeo. Dok aportira,digne se druga ,potrci za njom,ostavi prvu, stane u marku pred trecom...
Posto sam dobio u februaru lovca juniora, nekoliko meseci nisam bio na terenu,tako da ne znam kakva je brojnost.

corak

arli kaže:
Pozdrav za sve kolege. Ja zadnje 2 godine kristim Fioci pl32 grama kal12 za prepelice. Stavim cilindricni čok i peglam Smile,e sad neki pričaju veća gramaža,te prlja cev... Kod mene na poluautomatu se pokazao ekstra B)

Gde kupujes taj metak?Ja sam ga koristio pre dve godine,ali prosle nisam mogao nigde da ga nadjem.Inace,prezadovoljan sam bio sa njim.

arli

corak kaže:

arli kaže:

Gde kupujes taj metak?Ja sam ga koristio pre dve godine,ali prosle nisam mogao nigde da ga nadjem.Inace,prezadovoljan sam bio sa njim.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,417,943 posete www.srbijalov.com