|
Prepelica
|
| Cvele |
Objavljen 02.07.2011. 20:53
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Ma mislio sam mozda negde ima nekih povoljnosti, posto vec idemo do Nisa zbog drugih stvari da uzmemo usput...
 Lov je za mene život =))) 
|
| |
|
|
| mirko knezevic |
Objavljen 02.07.2011. 20:57
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Ma ima sigurno neka radnja e sad gde stvarno ne znam,ali prosetaj upoznaj malo grad ionako ces tamo biti 4god...
Srbija do Tokija!

|
| |
|
|
| hamerles |
Objavljen 02.07.2011. 21:19
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
Cvele! Grom ti je najjeftiniji metak ako ti cena nesto znaci... Od krusikove municije neznam dali ima nesto ispod 35 dinara nisam siguran... Cene su svuda po Srbiji slicne dinar dva gore dole  |
| |
|
|
| mirko knezevic |
Objavljen 02.07.2011. 21:24
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Ima Stepski Soko je najjeftiniji kod nas,mislim da je negde oko 22 23din metak za prepelicu... E sad kakav je metak Stepski Soko ne znam nisam ga probao al planiram...
Srbija do Tokija!

|
| |
|
|
| hamerles |
Objavljen 02.07.2011. 21:39
|

Lovčina

|
Stepski soko je katastrofalan metak nista losije nisam stavio u pusku... Grom je ipak bolji a tu je negde oko 27dinara... Ma krusik je zakon BK 35 dinara i nemas problema... Stepski soko moras posle svakog opaljenog metka da kontrolises cev dali nesto nije ostalo u njoj od komponenti metka a desavalo se da ostane i cela korpica zaglavljena u cevi, A pogotovo kod PA je proveravati cev komplikovanije nego kod prelamaca... Jerbo takvu municiju nek je malo skuplje ali nek je pristojnog kvaliteta jer ne znaci mi nista 5 dinara jeftinije po metku ako je taj metak nikakav |
| |
|
|
| aleksa |
Objavljen 02.07.2011. 22:09
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
Ako hocete jeftin a dovoljno kvalitetan metak za prepelicu,onda je to Krusik Prepelica ili Quaglia.Prosle sezone je cena bila 26 dinara po komadu.
Prosle sezone je po toj ceni bio i spanski RIO i nisam njime zadovoljan,ima mnogo jak trzaj i dosta je spor i nepravilan posip.
Ako nadjes povoljno,dobar metak je i Tornadov Vusir,zelena caura.
Naravno,B&P i RC su bolji izbor ali je i cena mnogo veca.Prosle sezone je RC bio 40 dinara po komadu,a B&P preko 40.
Hamerles,Krusik BK nije patron za prepelice,tako da njegovu cenu ne treba uzimati u obzir kada se govori o municiji za prepelice. |
| |
|
|
| hamerles |
Objavljen 02.07.2011. 22:20
|

Lovčina

|
aleksa kaže:
Ako hocete jeftin a dovoljno kvalitetan metak za prepelicu,onda je to Krusik Prepelica ili Quaglia.Prosle sezone je cena bila 26 dinara po komadu.
Prosle sezone je po toj ceni bio i spanski RIO i nisam njime zadovoljan,ima mnogo jak trzaj i dosta je spor i nepravilan posip.
Ako nadjes povoljno,dobar metak je i Tornadov Vusir,zelena caura.
Naravno,B&P i RC su bolji izbor ali je i cena mnogo veca.Prosle sezone je RC bio 40 dinara po komadu,a B&P preko 40.
Hamerles,Krusik BK nije patron za prepelice,tako da njegovu cenu ne treba uzimati u obzir kada se govori o municiji za prepelice. Po meni BK je metak za sve... Samo prilagodjavas krupnocu sacme divljaci koju lovis i nema greske u izboru... E sad nije metak za prepelice samo onaj na kome pise prepelica, vec svaki metak sa odgovarajucom krupnocom sacme. |
| |
|
|
| aleksa |
Objavljen 02.07.2011. 22:32
|

Veteran

|
hamerles kaže:
Po meni BK je metak za sve... Samo prilagodjavas krupnocu sacme divljaci koju lovis i nema greske u izboru... E sad nije metak za prepelice samo onaj na kome pise prepelica, vec svaki metak sa odgovarajucom krupnocom sacme.
Nisam video BK sa sitnijom sacmom od 12 tj. 2,5 mm.
A i da ga ima,po mom misljenju je 34 grama sacme previse za prepelicu. |
| |
|
|
| hamerles |
Objavljen 02.07.2011. 22:47
|

Lovčina

|
aleksa kaže:
hamerles kaže:
Po meni BK je metak za sve... Samo prilagodjavas krupnocu sacme divljaci koju lovis i nema greske u izboru... E sad nije metak za prepelice samo onaj na kome pise prepelica, vec svaki metak sa odgovarajucom krupnocom sacme.
Nisam video BK sa sitnijom sacmom od 12 tj. 2,5 mm.
A i da ga ima,po mom misljenju je 34 grama sacme previse za prepelicu. Ja lovim sa kalibrom 16/70 29g a od 12tice ili 2,5mm sitniju sacmu i ne koristim jer na prepelice retko kada idem... Krusikov BK metak mi se pokazao kao izvanredan tako da cu ove godine i na prepelicu njega koristiti i to sa sacmom 12ticom-2,5mm uporedo u kombinaciji za Grom quaglia sacma 1,75mm pa cemo videti sta ce se bolje pokazati... |
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 02.07.2011. 22:51
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Po mom mišljenju za prepelice je metak sa manje sačme, maksimalne krupnoće do 2 mm i šireg posipa. Po meni dobra municija je Mirage Clever T2 Lite Game Dove&Quail sa 30,5 grama sačme u kalibru 12/70. A sobzirom na kvalitet nije ni skup.
|
| |
|
|
| aleksa |
Objavljen 02.07.2011. 23:40
|

Veteran

|
Podunavac,los ti izbor!
Naravno,salim se!
Mirage je odlican patron u svim varijantama,a cena niza od konkurenata.
Nazalost,nema ga u BG-u i okolini inace bi bio moj prvi izbor. |
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 03.07.2011. 03:12
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Kolega neznam za Beograd, ali uvoznik je Grof MBM, a ja ga kupujem u N. Sadu A&B Matić d.o.o. Možda imaju nekoga i u Beogradu koga snabdevaju municijom. Probaj da nazoveš Grof pa ih pitaj.
|
| |
|
|
| aleksa |
Objavljen 03.07.2011. 13:05
|

Veteran

|
Znam da ima u Pozarevcu,Petrovcu na Mlavi i u NS-u sigurno a u Bg-u se eventualno pojavi nesto malo u Snajperu pred jesenju sezonu.
Meni se ne isplati da zbog par kutija zapucam do ovih gradova tako da nalazim neko drugo resenje koje mi je blize a dovoljno kvalitetno i ne previse skupo.
Moje misljenje je da je Mirage municija sa najboljim odnosom kvalitet/cena na nasem trzistu ako postoji mogucnost da se ode do Grofa ili na nekom sajmu.U NS-u vec formiraju malo jacu cenu. |
| |
|
|
| arnotije |
Objavljen 03.07.2011. 13:20
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Podunavac kaže:
Po mom mišljenju za prepelice je metak sa manje sačme, maksimalne krupnoće do 2 mm i šireg posipa. Po meni dobra municija je Mirage Clever T2 Lite Game Dove&Quail sa 30,5 grama sačme u kalibru 12/70. A sobzirom na kvalitet nije ni skup.
Ovaj metak je ekstra i da kosta vise isplatilo bi se, prosle godine je bilo slabo prepelica tako da je preteklo, ko god da ga kupi nece se pokajati, sve ovo jeftinije tipa Grom itd je po MOM misljenju sr@nje u boji, ne vredi se za 500 din koliko moze da se ustedi na citavu sezonu prepelica nervirati. A kad smo vec kod prepelica juce sam izvodio kera i onde gde ih nikada nisam ni cuo a kamoli ker markirao je bilo par komada. Jos malo i krece akcija
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 03.07.2011. 16:48
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ja sam jutros u 5 i 30 bio sa psima na tereu i mogu vam reci uzivao u pesmi prepelica sve su u zitu ili detelini
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| arli |
Objavljen 03.07.2011. 20:03
|

Stari član

Upisa: 447
Pristupio: 13.01.2011. 11:42
|
Pozdrav za sve kolege. Ja zadnje 2 godine kristim Fioci pl32 grama kal12 za prepelice. Stavim cilindricni čok i peglam ,e sad neki pričaju veća gramaža,te prlja cev... Kod mene na poluautomatu se pokazao ekstra B) |
| |
|
|
| aleksa |
Objavljen 05.07.2011. 22:25
|

Veteran

|
Evo konkretnih pitanja da malo razmenimo iskustva i misljenja pre pocetka ovog lepog lova.
Na kakvim terenima lovite,da li su to velike ili male parcele,lucerke ili strnjista,mozda livade,parlozi...?Koju rasu pasa koristite?Da li preferirate lov u jutarnjim ili vecernjim casovima?Kojim danima lovite i da li je vec odredjeno kojim danima ce se ove sezone loviti prepelice kod vas?Da li ste nabavljali municiju ove sezone i kakva je situacija sto se tice izbora i cena?Kakva su ocekivanja po pitanu brojnosti ili jo bolje kakvi su signali sa terena,cuju li se ili jos bolje,vide li se? |
| |
|
|
| milosajac |
Objavljen 06.07.2011. 02:36
|

Mlađi član

Upisa: 16
Pristupio: 05.07.2011. 00:39
|
Pozdrav svima.Nov sam na forumu,ali imam pomalo iskustva sa ovom vrstom lova pa cu izneti ista.
Lovim u Leskovcu.Ovde su zadnje godine pustana 5 terena za lov prepelice.Najbolji teren bio je kod sela Petrovac.To je bila zatalasana povrsina od 2 km2, nagnuta ka jugu. Najvise ima strnjike i parloga, a znatno manje kukuruza.Odlicni rezultati su postizani bas u tim uskim i niskim kukuruzima koji nisu prskani ni okopavani pa je muvar malo nizi od samog kukuruza.Ne propustam nijedan jutarnji lov koji je i uglavnom efikasniji, ali vise uzivam u popodnevnim (posto imam problema sa ustajanjem ).
Lovim sa svojom Britom ,engleski seter, koja je doktorirala prepelicu i potvrdila pravilo da pas najbolje lovi onu divljac koju je najvise lovio prve sezone. Municiju jos nisam nabavljao ali sam gledao po radnjama . RIO 30gr 28 din, RIO 34 gr 36 grama. Vec par godina koristim ovu slabiju varijantu i veoma sam zadovoljan.Prosle godine ispucao sam i nekoliko kutija RC-a i ispromasivao se .Ne kazem da je RC los metak ,vec je brzi od RIA a ja naviko na ovaj i ... I ovo dokazuje onu staru da je najbolji onaj metak koji najvise pucamo.
Sto se tice brojnosti prosla godina je bila odlicna.U proseku oko 7-8 prepelica sam imao po lovu. Ne secam se da sam bio ispod 5 komada . Jednog popodneva smo potrosili svu municiju za sat vremena.Ali niti sam ja uzivao,a ker je tek poludeo. Dok aportira,digne se druga ,potrci za njom,ostavi prvu, stane u marku pred trecom...
Posto sam dobio u februaru lovca juniora, nekoliko meseci nisam bio na terenu,tako da ne znam kakva je brojnost. |
| |
|
|
| corak |
Objavljen 06.07.2011. 21:54
|

Član

Upisa: 84
Pristupio: 13.11.2009. 00:22
|
arli kaže:
Pozdrav za sve kolege. Ja zadnje 2 godine kristim Fioci pl32 grama kal12 za prepelice. Stavim cilindricni čok i peglam  ,e sad neki pričaju veća gramaža,te prlja cev... Kod mene na poluautomatu se pokazao ekstra B)
Gde kupujes taj metak?Ja sam ga koristio pre dve godine,ali prosle nisam mogao nigde da ga nadjem.Inace,prezadovoljan sam bio sa njim. |
| |
|
|
| arli |
Objavljen 06.07.2011. 22:32
|

Stari član

Upisa: 447
Pristupio: 13.01.2011. 11:42
|
corak kaže:
arli kaže:
Pozdrav za sve kolege. Ja zadnje 2 godine kristim Fioci pl32 grama kal12 za prepelice. Stavim cilindricni čok i peglam  ,e sad neki pričaju veća gramaža,te prlja cev... Kod mene na poluautomatu se pokazao ekstra B)
Gde kupujes taj metak?Ja sam ga koristio pre dve godine,ali prosle nisam mogao nigde da ga nadjem.Inace,prezadovoljan sam bio sa njim. |
| |
|