Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pištolji

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pištolji
kestenovac77
 Kolega Podunavac je dao instrukcije pa da vidimo kako ide postavljanje fotografija.

davorcalic
 pozdrav...moj otac imao je BERNARDELI M 80 u kalibru ,,flober,, ...žao mi što je ostao u hr za vreme rata ali bi rado kupio takav čisto za uspomenu na pok. oca ...može biti različitih kalibara,mogla se menjati cev...

sile

javor kaže:
Evo čim skontam kako se stavljaju slike stavljam i ja svoje kratke cijevi.Inače kod nas (Hrvatska) dozvoljeno je držati i nositi kratko oružje,tko ima dozvolu za isto naravno!Ja ga osobno ne nosim kad idem po kruh u dućan,a niti u lov,jer mislim da nema svrhe ga nosati za pojasom bez obzira koliko lagan bio.Imam naš domaći HS2000 cal.9mm i Walther PP 7.65mm iz 2.sv.rata.E ovaj drugi je nešto posebno i dragocijeno,i svi koji imaju nešto iz tog doba razumjet će me,jer nema tih novaca za koje bi ga ja dao!
moj je iz perioda dok je tvornica valter bila preseljena u francusku u manurhin..
šile

sile
 hs xdm 5,25 9x19 moj brzi ljubimac, filigranski obrađen okidački sklop...
šile

zajko
 Moje kratke cevke Smile

zajko
 Bem ti sunce i slikama,nit da ih nakačim,nit da obrišem poruku Shock

zajko
 www.cz999.org/members/markus/001.jpg
www.cz999.org/members/markus/002.jpg

www.cz999.org/members/markus/003.jpg

www.cz999.org/members/markus/004.jpg

www.cz999.org/members/markus/005.jpg

www.cz999.org/members/markus/006.jpg

www.cz999.org/members/markus/007.jpg

Moje kratke cevi,EZ9 i Shadow.Mašine bez mana...

neca90
 U ovom najnovijem nacrtu zakona koji je predlozio MUP,u clanu 7 stoji da je zabranjeno posedovati i stavljati u promet,prigusivace,kao i zapaljiva,pancirna i eksplozivna zrna.E sad,ja ne znam,pa bih da pitam,da li su eksplozivna zrna ona koja se trenutno,po vazecem zakonu,mogu nabaviti legalno,a koja se oznacavaju sa JHP i HP,tj. Jacket Hallow Point i Hellow Point,odnosno sa supljim vrhom...jel su to po svojoj konstrukciji eksplozivna zrna?

Podunavac
 Eksplozivna zrna su ona koja imaju eksploziv u sebi i koja eksplodiraju prilikom udara u cilj (metu). . Ja sam ih video samo u kalibru 7,9 (8x57 IS), a vrh zrna im je ofarban u sivo. Imao sam priliku da ih i isprobam, a osetio sam (skoro) i na svojoj koži kakvo dejstvo imaju. Ovakvu municiju su za vreme I Svetskog rata koristile Austro -Ugarske trupe koje su napadale Srbiju. Prava namena im je bila da se njima vrši korektura nišanskih sprava (daljine) pošto se jasno vidi gde udari metak. Međutim posle poraza na Ceru i Kolubari austrijanci su koristili ovu municiju protiv srpske pešadije, što je bilo strogo zabranjeno Ženevskom konvencijom. Ova zrna u sebi imaju jak eksploziv (inicijalni) i teg iza njega. Prilikom udara u prepreku teg kreće napred i aktivira eksplozivno punjenje. Ako pronađem negde slike postaviću.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Evo i nekoliko slika.

i43.tinypic.com/260d8gh.jpg

i39.tinypic.com/depegy.jpg

i42.tinypic.com/29glnvt.jpg

i44.tinypic.com/cizh5.jpg

Na ovoj zadnjoj se lepo vide svi elementi zrna. 1. košuljica (čelična) 2. eksplozivno punjenje (brizantni eksploziv ili beli fosfor) 3. kućište mehanizma 4. inicijalna kapisla 5. amortizer kapisle 6. udarna igla 7. nosač udarne igle 8. olovna jezgra

Ovaj je malo modernije i komplikovanije konstrukcije, dok su starije konstrukcije bile jednostavnije i sa manje elemenata.
Tri prsta 2Kolce

neca90
 Podunavac,ne znam dal se lepo secam,ali negde mi je u malom mozgu...citao sam u Kalibru u tekstu koji opisuje bitku na Mackovom kamenu na planini Jagodnji,ne znam u kom broju,da su Austrougari koristili ova zrna koja se na nemackom zovu,ako se ja to lepo secam,Einshuspatronen i B patronen...?Hmmm

A ovo sa supljim vrhom me je asociralo na eksplozivna zrna zato sto ona prave vece stete na tkivu od FMJ zrna,ali onda to znaci da ce biti u legalnoj prodaji i zrna sa supljim vrhom ako se usvoji ovaj nacrt,jer ne podpadaju pod clan 7 Nacrta zakonaOdobreno

zajko
 Zrna sa šupljim vrhom su i sada u slobodnoj prodaji.

neca90
 Znam da jesu,nego sam hteo da kazem da ce tako i da ostane;)

Podunavac
 Zrna sa šupljim vrhom i polukošuljicom za kratkocevna oružja (pištolje i revolvere) koja su namenjena samoodbrani ili sportskom streljaštvu (kao i za službenu upotrebu), i takva zrna za dugocevna oružja namenjena policijskoj upotrebi ne spadaju u kategoriju zabranjenih zrna po Ženevskoj konvenciji.
U pravu si Neco, švabe ih zovu B-patrone.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 JHP, HP (sa šupljim vrhom) zrna nemaDu veze s "eksplozivnim" zrnima
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

neca90
 To nisam znao,pa rekoh da pitam,posto sam mislio da naredne godine Boze zdravlja uzmem 50 komada Belot JHP konstrukcije,a ne bih da uzmem nesto sto kasnije nece da bude dozvoljeno,pa zato me interesuje;)

Zlatar
 i41.tinypic.com/1z65x1h.jpg
novija produkcija

i50.tinypic.com/258w9j5.jpg
i stara garda

zajko
 Zlatar,od ovih novijih,koji je u sredini?

hercegovac

zajko kaže:
Zlatar,od ovih novijih,koji je u sredini?

Čini mi se Beretta PX4

zajko
 U pravu si,jeste Storm Odobreno

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
PIŠTOLJI PRODAJEM 9 27.03.2023. 17:34
PIŠTOLJI KUPUJEM 6 05.03.2019. 12:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,528,765 posete www.srbijalov.com