Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Engleski seter

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Engleski seter
dr NM
 CH Y Silver Blade, CAC i Prvak rase na nacionalnoj izložbi u Lajkovcu 08.09.2012.

pavlepavlaka
 Imam jedan problem nemogu da se odlucim dali da cuvam engleskog setera ili nemackog kratkodlakog pticara ???
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

vladant

pavlepavlaka kaže:
Imam jedan problem nemogu da se odlucim dali da cuvam engleskog setera ili nemackog kratkodlakog pticara ???

Mnogo ti je bitnije od rase koju ces da drzis koliko je kvalitetna jedinka koju ces da nabavis, ukoliko ti je prioritet lov prepelice, jarebice i fazana na sirokim preglednim terenima uzmi setera ili poentera, ali ako hoces da lovis sve ovo navedeno plus patke ali i lisicu i zeca na tezim terenima uzmi kratkodlakog ili ostrodlakog nemca.
Nemci nemaju tu lepotu markiranja i trazenja koju pruzaju poenteri ili seteri ali su za pravi prakticni lov nezamenljivi a i puno stabilniji i laksi za obuku.
Sveta Srpska zemlja!

pavlepavlaka
 zanima me dali seter moze da aportira divljac iz vode po hladnim danima i kakav je pas za obuku (dali je poslusan)
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

Savic Marko
 fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/375797_356979871056205_23438782_n.jpg
Malo poziramo Smile
KETY sa 3 i po meseca...

DakiNS
 Pre nekih dvadeset godina dok sam držao gordone dobih na poklon jednu da kažem iglu ili značku za kravatu . Moj zlatni seter
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

lovac junior
 xaxa.el na ovoj slici markiraSmean
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

veljko__
 pozdrav nov sam na forumu zovem se veljko iz arandjelovca sam
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

veljko__
 posto za leto dobijam kuce neznam da li da uzmem bretonca ili setera
neka mi neko da neki savet jel nisam siguran sta da uzmem

DakiNS

veljko55 kaže:
pozdrav nov sam na forumu zovem se veljko iz arandjelovca sam

Kolega na forumu imaš temu Predstavite se pa se možeš tamo predstaviti.Odobreno

veljko__
 predstavio sem se mislim da sam sve dobro uradio

veljko__
 forum vam je super

dr NM
 Pozdrav iz Valjeva!

lovac junior
 kolega veljko55 sve zavisi od toga sta ces da lovis i od toga sta ti treba,seteri imaju po mom misljenju najlepsu marku nos vrhunski ali ih zeza dlaka,a breton,breton ima dobru pretragu terena, lak za obuku,mana mu je sto je mali ,ali ima lavlje srce,ima malo losi aport iz vode zbog svoje gradje.ali opet kazem sve zavisi od tebe
Elmermarkafazan

veljko__
 dobro hvala kolega

DakiNS

lovac junior kaže:
kolega veljko55 sve zavisi od toga sta ces da lovis i od toga sta ti treba,seteri imaju po mom misljenju najlepsu marku nos vrhunski ali ih zeza dlaka,a breton,breton ima dobru pretragu terena, lak za obuku,mana mu je sto je mali ,ali ima lavlje srce,ima malo losi aport iz vode zbog svoje gradje.ali opet kazem sve zavisi od tebe

Juniore šta znači lošiji ili nosi ili ne nosi to ti je kao kod žena ili si trudan ili nisi ne možeš biti malo trudan.

lovac junior
 naprimer,moj pas aportira iz vode kao i tri psa u grupi,ali se dosta namuce da izvuku patku iz vode,dugo im treba dok NKD u malo pre pomenutoj grupi(mislim na sve NKD u grupi ) aportiraju bez ikakvog problema
Elmermarkafazan

DakiNS
 Juniore otkuda sada NKD u priči ,koliko vidim pravio si paralelu između setera i bretona.Seteru i poenteru u matičnoj zemlji nije tražen aport iako se lako nauče, dok je bretonu urođen, ali to je od jedinke do jedinke.

lovac junior
 kolega kod nas u grupi nema setera od prosle godine,samo sam nave to iz razloga zato sti im je aport urodjen,pa kazem da se namuce dok aportiraju,a seteru koliko znam nije urodjen pa ga nisam ni naveo,ako me razumete
Elmermarkafazan

DakiNS
 Juniore ode ti nekuda. Čovek se dvoumi između setera i bretona . Izgubio si kontekstGrin

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Engleski špringer španijel KINOLOGIJA 160 17.02.2016. 21:12
Engleski Poenter KINOLOGIJA 2771 24.04.2015. 19:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,689,758 posete www.srbijalov.com