Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Srpski gonič

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Srpski gonič
PEZ
 Kolege goniclije prica se nesto o osnivanju Kluba ili Asocijacije nasih autohtonih rasa gonica SG,STG zna li neko nesto vise o ovome,takodje oborena je i ona famozna granica od 500mnv za upotrebu gonica.
Izgleda, dolaze bolji dani za nase gonice "Zivi bili pa videli."iveli

Predator

pez kaže:
Kolege goniclije prica se nesto o osnivanju Kluba ili Asocijacije nasih autohtonih rasa gonica SG,STG zna li neko nesto vise o ovome,takodje oborena je i ona famozna granica od 500mnv za upotrebu gonica.
Izgleda, dolaze bolji dani za nase gonice "Zivi bili pa videli."iveli

To mi je prvi glas. Što se tiče upotrebe goniča ispod 500m nadmorske visine, krajnje je vrijeme da se nešto učini po tom pitanju. Kod nas u LU "Mačva" je (po informacijama koje sam dobio od našeg predsjednika sekcije) je od 01.04.2012. dozvoljen lov goničima u cijeloj lovnoj sezoni. Do sad smo ih koristili samo zimi za lov lisice. Iskreno, s obzirom da je u pitanju isključivo ravničarsko lovište sa pojedinim djelovima obraslim u manje ili veće šume, smatram ovo lošim potezom jer će se još više smanjiti broj zečeva, a i lovci sa ptičarima će imati manje prilike da love zeca sa svojim psima. Nije da zeca nema, ali potrebna je stabilna populacija da bi se imalo šta i ubuduće loviti.

Sasvim prirodno

sg-bog26

Predator kaže:
Iskreno, s obzirom da je u pitanju isključivo ravničarsko lovište sa pojedinim djelovima obraslim u manje ili veće šume, smatram ovo lošim potezom jer će se još više smanjiti broj zečeva, a i lovci sa ptičarima će imati manje prilike da love zeca sa svojim psima. Nije da zeca nema, ali potrebna je stabilna populacija da bi se imalo šta i ubuduće loviti.

No no no Mislim da to nije uopšte loš potez, jer i nije baš tako lako uloviti zeca pomoću pasa goniča, tako da ne vjerujem da će tako nešto bitno uticati na smanjenje brojnosti zečeva u lovištu. Ako vec populacija zečeva nema stabilnu brojnost, treba potražiti kvalitena rješenja, a mislim da eliminacija goniča iz lovišta sigurno neće donijeti željene rezultate, odnosno to je vec i isprobano duzi niz godina pa nije urodilo plodom. A lovcima sa ptičarima neće biti ništa oduzeto, oni uvijek imaju veće šanse da nešto ulove, pa neka se pomire s tim da su goničlije postale samo ravnopravni s njima.iveli

Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča! Veselo

Milorad
 Kolega Predator-e, da je malo vise razuma u nasim drustvima, trebalo bi lovcima koji love s agonicima produziti lov na zeca bar 2-3 nedelje duze...jer uloviti zeca pred gonicem je ne uoredivo teze u odnosu sa pticarima...Mislim da to mogu potvrditi svi iskreni lovci... a i kada bi se vodila neka statistika mislim da bi mnogo vise zeceva palo pred pticarima nego pred gonicima Smile
Inace sto se tice nadmorske visine, to je doneta sa novim zakonom, sto je apsolutno za podrsku, ali sa druge strane nam zabranjuju u delovima gde se gaji srna Sad
Ipak ta asocijacija za zastitu domacih rasa je odlicna ideja, ne bih da ispadne da se hvalim, ali vec sa razgovarao sa nekim kolegama i svi se slazu da je to odlicna ideja i mozda jedini nacin da se spasu nasi gonici... jer vidite da danas sve mora da se zastiti ( brendira) ajvar,sljivovica... sve bukvalno... ( znam da nije mesto ali sljivovicu su nam uzeli hrvati, dok ajvar smo uspeli da vratimo od slovenaca uz pomoc suda u strazburu)

PEZ
 Kolega Milorade Bravo 2 Odobreno iveli

Milorad
 Smile

markolebane
 Kolega nidzamotocross, imam dva muska steneta iz kombinacije tvog Baljka i Rine Aldimis, pa me zanima sta mozes da mi kazes o baljkovom karekteru, osobinama na terenu i td. Sad ce i neke sliciceSmile

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Srbijalov admin tim

markolebane
 i50.tinypic.com/9g9bps.jpg
i49.tinypic.com/1zwkp6x.jpg
i45.tinypic.com/2l9tftk.jpg

Kile_
 marko jako lepo steno Bravo 2 ima dobar potencijal,smao ga treniraj!
Samo 300 i 4x4

markolebane
 Hvala Kile_. Sami te meme da radis sa njima.
Cvetkovic Marko

Kile_
 NJima je to i urodjeno tako da sa malo rada se postigne izuzetan rezultat i odlican uradjen pas
Samo 300 i 4x4

markolebane
 Cuo sam zanimljivu definiciju srpskog gonica "On ti je mercedes medju gonicima";)
Cvetkovic Marko

PEZ
 Evo nam jos jednog goniclije, dobro dosao Marko!Odobrenoiveli

duskov
 Ova definicija za srpskog goniča je tačna. Ja imam Žute srpske goniče i oni su "Suhoj 27". Samo malo o tome!

nidzamotocross
 Kolega Marko iz Lebana, pozdrav za tebe i dobrodosao na forum i temu Srpski gonici. iveli Najpre da se ogradim da Bajko(Baljko) nije moj vec od mog veoma bliskog kolege i prijatelja sa kojim idem u lov i sa cijim kerovima lovimo DS, Zeca i Lisicu. Zatim da ti odmah kazem, a sto govori o kvalitetu Baljka, da posedujem dva muska steneta od njega i moje keruse koja je u srodstvu sa Rinom. Video si na stranama unazad i slike keruse i stenaca. Baljko je eksterijerno lep ker, nije savrsen ali je jedan od najlepsih koje smo posedovali( govorim o krugu od nekoliko odgajivaca). Ima karakter jednog dobrog gonica, urodjene osobine su mu na mestu. Odlikuje se svim onim sto treba da poseduje jedan Srpski gonic. Zeca radi dobro. Dobro, ne odlicno nego dobro, jer za njega je ova sezona udarna. Ima sve predispozicije da postane dobar lovac. Nama je na prvom mestu rad, pa onda lepota. Uz lepo vreme sa dosta vlage ce pronaci zeca podici zeca i goniti ga dovoljno za odstrel. Nije to nesto savrseno, ali mlad je jos. Tek je vreme za njega. Vlasnikovo je da ga izvodi stalno, a na njemu je da usavrsava osobine. Ali opet da naglasim, ima dobre predispozicije. Bye
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

PEZ
 Nidzo pozdrav! Kako su stenci,napreduju li?

nidzamotocross
 Pozdrav kolega Pez. Smile Stenci su odlicno, napreduju super, uskoro cu udaljiti jednoga, tj. uzece ga prijatelj i vlasnik Bajka. Nazalost, jer su mi oba prirasla za srce. Vrlo tuan Ali me tesi to sto ce on opet ostati u nasoj grupi. ;)

Napolju je neka kisica, pa se nadam da ce sutra biti malo pesme. Veselo

Kako napreduju tvoji, pokazuju li sta zna SRBIN? Tri prsta iveli 3
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

PEZ
 Nidzo, mladju sam kerusicu dao bratu, da ih razdvojim, a ova druga je za sad dobra, samo da malo produzi gonjenje, mada i ovo sto je gonila dosad po ovoj susi je vise nego dobro ako se uzme u obzir da je relativno kasno( nikad nije kasno) poceto sa njom da se radi. Odbrojavanje je pocelo, sad kad krene sezona bice pesme, nadam se i nekog odstrela.

Dikavac
 OdobrenoBravo 2... Drage kolege, lepo je receno o osnivanju asocijacije nasih autohtonih rasa...SG STG ali niko nije pomenuo Srpskog zutog gonica... Vidajo sam te pse, i vrlo su mi se dopali ..Moze li se nekako pokrenuti akcija za sto skorije priznavanje istog kao rasu? iveli

markolebane
 Nidzamotocross hvala na recima dobrodoslice. Hvala i na iskrenom odgovoru. Svidja mi se kakava atmosfera vlada na ovom forumu pa sam se zato i uclanio. Kada se ljudi vode divizom "Najbolje je jer je moje" onda tu nema razgovora. Realan pogled na cinjenice, ticale se one nas ili ne, donose dobrobit i unapredjuju i lov i kinologiju i lovacku etiku.
Konkretno za srpskog gonica vlada misljenje da je najuporrniji u gonjenju, da najbolje podnosi hladnocu itd. Kakva su vasa zapazanja_
Cvetkovic Marko

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Srpski Žuti Gonič KINOLOGIJA 133 06.03.2018. 23:53
Srpski Trobojni gonič KINOLOGIJA 731 11.06.2017. 04:00
Posavski gonič KINOLOGIJA 363 25.01.2017. 15:05
Planinski gonič Alpinac KINOLOGIJA 313 13.08.2015. 20:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 28
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,372,917 posete www.srbijalov.com