Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dozvola za pušku

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dozvola za pušku
AcaNik
 Могуће да грешим, нисам скоро подносио за карабин.
Таксе су исте на нивоу целе републике. тј оно што је остало од те републике Sad

MMilos
 Zahtev za dobijanje nabavne i zahtev za izdavanje su poskupeli bas u vreme kad sam ja bio u proceduri nabavke...zahtev sam platio 5160 a ovo drugo nesto vise + obrazac - skupa sve nesto vise od 5500.
Polaganje je bilo 4500 jer imam polozeno za sacmaru...inace je 5500.
Sve sem cene polaganja treba da je isto bilo gde u zemlji...
Tako da Ti je kolega gadno lupio, Neco Namigivanje

Podunavac
 Sramota. Skuplja papirologija nego polovna puška.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 Tjuti, tebra, kod vas je do skoro bio porez na luxuz 30%, ako me pamtjenje dobro sloozi... Confused
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Neca92

MMilos kaže:
Zahtev za dobijanje nabavne i zahtev za izdavanje su poskupeli bas u vreme kad sam ja bio u proceduri nabavke...zahtev sam platio 5160 a ovo drugo nesto vise + obrazac - skupa sve nesto vise od 5500.
Polaganje je bilo 4500 jer imam polozeno za sacmaru...inace je 5500.
Sve sem cene polaganja treba da je isto bilo gde u zemlji...
Tako da Ti je kolega gadno lupio, Neco Namigivanje

Ja sam predavao pre dve godine i sećam se da mi je sve izašlo negde oko 100 eura, baš kako ti kažeš. Ne znam, stvarno... Confused Verujem da nije tako, pošto je to stvaaarno previše! Jeste luksuz u pitanju, ali što je mnogo-mnogo je!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Zlocko
 Pozdrav kolege...Imam pitanje Smile Ovako,imam vec lov,pusku,za dobijanje sam jurio papirologiju,da nisam kaznjavan od suda i od strane mupa,i naravno papir o polozenom za lov.pusku...A sad posto treba da vadim jos jednu nabavnu,sad me zanima dali je opet procedura ista,opet od suda ili od supa,ili to ide malo brze?
traktor

sheytan
 Ide malo brze!

Ako si u medjuvremenunashao dobru vezu... HaHaHa

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Zlocko
 Imam ja neku kao vezu,tetka mi radi u supu,ali mene najvise zanima dali opet moram one papire o nekaznjavanju i osudjivanju iz mupa i suda da vadim,ili ne?
traktor

mrwa22250

Zlocko kaže:
Pozdrav kolege...Imam pitanje Smile Ovako,imam vec lov,pusku,za dobijanje sam jurio papirologiju,da nisam kaznjavan od suda i od strane mupa,i naravno papir o polozenom za lov.pusku...A sad posto treba da vadim jos jednu nabavnu,sad me zanima dali je opet procedura ista,opet od suda ili od supa,ili to ide malo brze?

Posto zivimo u zemlji Srbiji znaj da svaka logika pada u vodu.Ja sam za prvu sacmaricu cekao mesec dana,a za drugu tri i po mesecaShock.Mora svaki put sve da se vadi,terenska provera ide brzo a onda neizvesnost.Kazu zavisi od nacelnika lokalnog SUP-a,kad ce stici da potpiseJaooo.Kao podnose se hiljade zahteva pa ne moze covek da stigne.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

sheytan
 SVE isto, samo ne znam kakve papire iz MOOPa pominjesh...

Znachi:

- TAZE potvrda iz suda da se protiv tyebe ne vodi postoopak
- uplatnica/potvrda o uplatjenoj taxi za konjkrevetan teep oroozja
- poponjen zahtev kaki imadu u SOOPetu
- kopija uverenja o polozenoj obuci za konjkrevetan teep oroozja

i to je, valjda, sve...

I onda tjamish tjekajutji proveru na terenu... Shto moze da potraje, a i ne mora... Confused Zato, kad predash zahtev, zovi tetq!!! Smile

Mrwo, terenska provera, kao i sve ostalo, zavisi od SOOPa do SOOPa - od dan-dva, do nekoliko meseci! Cry

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Podunavac

sheytan kaže:
Tjuti, tebra, kod vas je do skoro bio porez na luxuz 30%, ako me pamtjenje dobro sloozi... Confused

Pa jeste, stavile budale oružje u luksuznu robu. Bila 7% carina, 22% PDV i 30% porez na luksuz. Ali sve dadžbine kumulativne pa sve zajedno ispadne 68,2 %. Sada je ostao samo PDV (25 %) ako je oružje iz EU. A mislim da se ni za USA ne naplaćuje carina. Ali zato za nabavnu treba samo terenska provera i zahtev koji košta 45 kn (6 evra). I lekarsko uverenje ako je prvo oružje.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 Auuuu!

Mislim, EUUUU! Grin

I mi tjemo tako, od 2058., otprilike! Kolce

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

mrwa22250

sheytan kaže:
Auuuu!

Mislim, EUUUU! Grin

I mi tjemo tako, od 2058., otprilike! Kolce

E jesi optimista,do 2058 promenicemo jos 2058 vlada pa dok svaka pocne da pregovara eto nas u EU taman pred smak sveta.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Zlocko
 Pominjem Mup,yato sto prose god kad sam predavao yahtev ya nabavku oruzija,trebalo mi je potrvdra o polozenom ispitu o rukovanju oruzija,i tomi je original ostao u Supu,potvrda da nisam osudjivan i kaznjavan od Mupa i od Suda,dva razlicita papira i cenjane od Mupa 3,4 dana a od Suda 6,7 ako se dobro secam,e kad sam sve to dobio,predao sam molbu pa onda je bila terenska provera,ne znam sta je i kako je bilo posto nisam bio kod kuce kad su dosli...A cekao sam oko mesec ipo dana,i ja i kolega,posto je osoba zaduzena za to bila na godisnjem odmoru...A sad,raspitacu se za koji dan,kad odem da vadim dozvolu za B kategoriju,dali je procedura ista,ili ite to brze,da nemora da se juri sve to...Ako treba,cista glupost,po meni,ako vec posedujem oruzije,stac mi provere od Suda i Mupa da nisam kaznjavan,pa uzelli bi mi pusku da jesam,logicno
traktor

sheytan
 Lepo ti reche Mrwa, u Srbistanu logiq ZABORAVI!

Inache, ni sluchajno ne bih davao original potvrdu o obuci! Original na uvid, kopiju njima! Kako tjesh sada podneti zahtev za novu sachmaru, npr.???

A ovo sa potvrdom iz MUP-a je, blago recheno, SKANDAL! I kriminal, vrag zna shta vetj nije... Shock

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

ssekir75
 не треба потврда из мупа него из тужилаштва. ономад ми је рекао референт (онај исти ког сам неколико пута нахвалио). мада има и небулоза да радник мупа који сваки дан вуче оружје по службеној дужности исто тако треба да има све те папире кад подноси захтев за лично оружје.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Zlocko
 Pozdrav kolege,mozda nema veze moje pitanje sa ovom temom...
Zanima me jer ko u skorije vreme polagao za Lov.karabin,zanima me cena,posto sam cuo da su poskupeli?
traktor

Kale1204
 http://www.mus.co...;Itemid=57
Ovo je sa sajta MUŠ-a ali pitanje je koliko je aktuelno
(al` su poskupeli,ja platio 3500,00 pre par godina)
Nazovi streljacki klub u svojoj okolini pa ces imati info iz prve ruke.
Ja sam polagao kod Milovica,u Vrbasu...sasvim su ok,ako nemas nigde blize

misa 71

ssekir75 kaže:
не треба потврда из мупа него из тужилаштва. ономад ми је рекао референт (онај исти ког сам неколико пута нахвалио). мада има и небулоза да радник мупа који сваки дан вуче оружје по службеној дужности исто тако треба да има све те папире кад подноси захтев за лично оружје.

O ovome sam već pisao. Što se tiče radnika ,,policijskog službenika,, OSL i UOSL isti ne polažu obuku već samo uz zahtev prilažu kopiju svog rešenja o radnom odnosu u MUP.Ovo važi i za vojna lica.
Po zakonu iz 2000.god (nisam siguran možda 01 ili 02 god.) građanin je dužan da kada podnosi zahtev za nabavku oružja obavezno priloži i potvrdu iz streljane o položenoj obuci za rukovanje oružjem za tu vrstu za koju podnosi zahtev bez obzira da li već poseduje oružje.Ako je položio obuku za svaku narednu nabavku iste vrste oružja NE TREBA potvrda. dok sve ostalo treba iznova.
Uz zahtev obavezna je potvrda iz Osnovnog i Višeg tužilaštva.
Nema potvrde iz MUP-a već referent za oružje službenim putem traži za podnosioca zahteva izvod iz PE (prekršajna evidencija) i KE (kaznena evidencija) u sedištu svoje Policijske Uprave.
Naravno podnosilac zahteva mora da uplatiti takse i popuniti zahtev .
Što se tiče terenske provere koje vrše policijski sližbenici to obično radi vođa sektora na kome podnosilac zahteva živi.A to što sam u predhodnom upisu pročitao da policijski službenik ide na kućnu aresu podnosioca zahteva da izvrši proveru je malo diskutabilno Confused.Naravno i za to postoji neko objašnjenje gledano od strane podnosica zahteva a to je preko koga će policijski službenik dobiti podatke o podnosicu zahteva?Da li ga lično zana (možda u manjim mestima) , da li preko komšija ?(šta ako nije u dobrim odnosima iz bilo kojih razloga ) itd... tema malo duža za polemiku. Sve u svemu procedura je malooooo duža za nabavku oružja.
Naravno za vremenski period za koji se dobije dozvola je svugde različito.Negde se dozvole za nabavku potpisuju po Upravama a negde o Policijskim stanicama u zavisnosti ko je ovlašćen da potpiše nakon procedure komisije .
Nije mali broj lica kojima su podnete prek.prijave JRM ili prijave za KD a i dalje poseduju oružjeConfused A tek lica koja su preminula a imaju registrovabo oružje a naslednici ili ukućani nisu uzakonskom roku od 30 dana predali oružje u PS do okončanja ostavinskog postupka Jaooo
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

The-Dog
 evo i ja muku mucim sa prvom nabavnom dozvolom. predao sam sve papire 5.12.2014 i jos nista. A pouzdano znam da jos nije bila terenska provera jer mi drugovi rade u toj PU a oni nista neznaju (ili bar nesmeju da kazu)

da li je to mmoguce???

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,623,624 posete www.srbijalov.com