Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
Scorpion Hunter

ohotnik kaže:

Skorpion kaže:
Ma koliko nikakve bile ove IZ-27 pre bih se opredelio za nju nego za 153-jku... Sa MP-153 retko ko nema probleme sa pucanjem trap municije i tezi je za odrzavanje. Sto se tice zavrsne obrade tu su negde nezna se koja je gora Frown ali sa radne strane to su odlicne radne puske... Sto se tice tezine tu su negde slicne tezine +-neki gram... MP-155 je novitet koji jos nije prakticno isproban u srbiji i ko zna dali je radno bolji od 153-jke. estetski svakako jeste. Kada stigne u nasu zemlju bice garantovano duplo skuplji od 153jke dok se ograde svi nasi trgovci bice to skupa puska. Svaki novitet je kod nas skupo kostaoConfused
Prvo kolega MP- 153 nema problema sa pucanjem trap municije ko ima i malo znanja da nasteluje gasni cilindar i redovno cisti i podmazuje pusku.Drugo sto se tice zavrsne obrade MP-153 ima za klasu bolju zavrsnu obradu nego nova IZ27.Trece IZ 27 nova je teza za 200-250gr nego MP-153 Trece ja sam pucao iz MP155 i puska je savrsena Netreba niko da je testira U srbiji da bi znao da li radi bolje od MP153 imaju oni svoj tim inzinjera koji su zaduzeni za to. Svaki novi model koji nasledjuje stari sluzi da poboljsa i otkloni nedostatke starog modela.I cetvrto po recima proizvodjaca novi model ce biti iste cene ili 5% skuplji. A uz nju ce ici dosta dodane opreme od cokova inserata za stelovanja nagiba i duzine kundaka.

Kolega ovo oko trap municije slazem se sa vama uz pristojno odrzavanje radi ali da 153jka ima dobru zavrsnu obradu nebih se sloziJo nikako jer joj za dve godine koriscenja boja na sanduku puske nestane izbledi (to je samo jedan primer lozeg finisha). Jedino se na Gamo verziji duze zadrzi kvalitetnija je ona maskirna boja...
Svaka cast na testiranju 155ce nju nisam koristio i ne mogu da kazem nista povodom toga...
Rusi su bas poznati po poboljsavanju kvaliteta pusaka vidi se to na modelima IZ-43 je daleko bolja od IZ-58Grin i po kvalitetu i po zavrsnoj obradi Frown IZ-27 je svakim novijim modelom sve gora i gora i teza i teza Frown
U pravu si za tezinu teza je IZ-27od 153jke ali je 153jka osetno teza kada se napuni magacin...
Videcemo od aprila kako ce se pokazati 155ca daj boze da je kao sto kazes kupujem je odmAH B)...

Cvele ako ti je potrebna puska za sportsko pucanje trebaju ti eJektori... Ne vidim potrebu ejektora u lovne svrhe Hmmm

zeljkox

Skorpion kaže:
U pravu si za tezinu teza je IZ-27od 153jke ali je 153jka osetno teza kada se napuni magacin...

U iz27 stavis dve patrone, u mp153 stavis tri. Mozda se stice takav utisak jer je mozda iz27 bolje izbalansirana.
Ruske puske vredi uzeti jedino zbog toga sto su rezervni delovi dostupni, cokovi pasiraju na sve modele ako se ne varam i ima ih u svakoj radnji, itd.

canis aureus

vlada lovac kaže:
Ne trebaju ti ejektori, izvadis caure i u dzep, ne zagadjujes okolinuB)

Bravo 2B)

... između nove 27ce i 153jkeFrown
ipak 27ica jer PA ne volEm!!! i mo'š ga j.bat'Confused
svako ima svoje ali meni je 153jka preglomazna a još uz to što ne volEm ... pa i džaba da mi je daDNu -neka Fala!

Cvele a jesil "bistriJo" o kupovini polovNJAČE?!?!
... potražio bih neku polovnu iz ranijih produkcija ruske proizvodnje(IŽ12, IŽ27, TOZ34 kad si naklonjeniji bokERICAMA) i sigurno bih biJo zadovoljniji nego sa navedenim novim ali to je moj izbor a ti kako ošConfused
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Cvele
 Canis, razmisljam se iskreno, ne znam ni sam sta da radim Glavu o zid bokerice volim, verovatno zato sto moj otac ima bokericu, polozara mi se nekako ne dopada, dok se oko PA razmisljam jer ipak ima pravo na 3 metka, sto je kao sto sam vec naveo u lovu na divlje svinje prednost, makar taj jedan metak, mada i ne mora da znaci, ne znam, ne znam, ne znam, ne znam, ne znam, ne znam sta da radiiiiim Zbunjen Zbunjen Zbunjen Glavu o zid
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

DakiNS
 Kada kreneš da kupuješ povedi nekoga sa sobom , u prodavnici zažmuri i neka ti kolega da pušku u ruke , pa onako žmureći probaj nekoliko puta kako ti puška stoji u rukama i na ramenu, ne gledaj nego da ti dodaju drugu pa i nju isprobaj, koja ti bude bolje legla ta je za tebe
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DESPERADOS
 U bre Cvele , pa prosto batalis lov na DS i eto resenja neces imati glavobolje ....Yes
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Cvele
 Haha... zanimljiv predlog Daki...Hmmm Smeko ali oseti se pod ruku odma.... 153-jka ima siri podkundak... tU.a

vlada lovac
 Cvele ne bih da te stavljam u jos jednu nedoumicu, ali ako je PA u kombinaciji imas dobru ponudu kod Canone, nekoliko modela Franchi po vrlo povoljnim cenama oko 70.000, ti isti modeli su prosle god bili od 110-130.000, razmisliCao poljubac

sheytan
 Cvele, kod lova na prasiće NEMA OGRANIČENJA broja metaka u pušsci! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Aca Velika Plana

sheytan kaže:
Cvele, kod lova na prasiće NEMA OGRANIČENJA broja metaka u pušsci! Stari

B)

aj prasici a kad su u pitanju vepritji! Grin Grin da se ne desi nema drvo nigde a u trk da se dadnes nema smisla! Grin Smeko Stidljiv

Cvele
 vlado, gledao sam jedan model Franchi-a Camo je ceo, 79 hiljada je, ali neki sa foruma su komentarisali da im je udarni mehanizam los Confused

zeljkox
 Cvele, ako verujes u Tursku proizvodnju, pogledaj Huglu 601A GA k12/76, u Magnumu u Jagodini oko 50k din.

http://www.magnum...pu%C5%A1ke

Cvele
 U principu nemam nesto protiv njih, cak sta vise za Huglu mnogi kazu da su veoma dobre i kvalitetne puske, mislim da cu da odem u Jagodinu i na licu mesta odaberem... ne znam koje prednosti ova ima nad Ruskom, sem verovatno zavrsne obrade.. ? Smile Ako znas napisi, bio bih zahvalan Smile hvala u napred

kimi

vlada lovac kaže:
Cvele ne bih da te stavljam u jos jednu nedoumicu, ali ako je PA u kombinaciji imas dobru ponudu kod Canone, nekoliko modela Franchi po vrlo povoljnim cenama oko 70.000, ti isti modeli su prosle god bili od 110-130.000, razmisliCao poljubac

Iskopah po internetu da taj model od 70-ak hiljada mnooogo zeza. Meni je takođe zapala za oko, ali kažu da ima problem sa opaljivanjem, prvi metak opali drugi neće, jer ne skuplja barutne gasove već reaguje na trzaj a Franchi nešto tu nije dobro odradio.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

vlada lovac
 Ja stvarno neznam koji su modeli u pitanju, samo mi drug rece pre neki dan kad je kupovao turski Kral ponudjeno mu je nekolko mod Franchi po tim cenama

mirko knezevic
 Cvele vrati se tamo negde gde sam objasnio kako sam ja kupio pusku,pa vidi jel ti tako odgovara,mora da izaberes pravu pusku pa da je ne znam sta. Znaci prvo prodavnice pa onda svaka u ruku za koju mislis da je dobra,pa onda kafic kafa novine pa ako ima neka da oceni iz zenskog ugla a tebi malo razbistri glavu... Kad se budes vratio sa vrata ima prodavcu da kazes pakuj tu pusku.Smile Nesto slicno je bilo samnom.
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

canis aureus
 ... meni da je ena ocenjivala puške iz bilo kojeg ugla još uvek nijednu ne biJ im'oConfused
Grin

Cvele koliko si se spremiJo za pršenje(od glagova isprsiti)?!?!
pošto ima jedna Beretta bok na prodaju ali bi staNula koliko IŽ27 i Turkish PA zajednoConfused pa ako si opremnjen sa evropljani mogu te povežem sa ličnošću i njegovim čedomYes
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

zeljkox

Cvele kaže:
U principu nemam nesto protiv njih, cak sta vise za Huglu mnogi kazu da su veoma dobre i kvalitetne puske, mislim da cu da odem u Jagodinu i na licu mesta odaberem... ne znam koje prednosti ova ima nad Ruskom, sem verovatno zavrsne obrade.. ? Smile Ako znas napisi, bio bih zahvalan Smile hvala u napred

Sumnjam da taj Huglu u Srbiji neko ima dovoljno dugo da bi pricao o tom modelu.
Uvek se nadje taj argument "zavrsna obrada" kad ljudi uporedjuju bilo cije puske sa Ruskim puskama.
Meni licno zavrsna obrada na mp153 umanjuje uzivanje u lovu. Jeste stvar ukusa ali nije mala stvar. Lupa

terenac

mirko knezevic kaže:
Cvele vrati se tamo negde gde sam objasnio kako sam ja kupio pusku,pa vidi jel ti tako odgovara,mora da izaberes pravu pusku pa da je ne znam sta. Znaci prvo prodavnice pa onda svaka u ruku za koju mislis da je dobra,pa onda kafic kafa novine pa ako ima neka da oceni iz zenskog ugla a tebi malo razbistri glavu... Kad se budes vratio sa vrata ima prodavcu da kazes pakuj tu pusku.Smile Nesto slicno je bilo samnom.

Nebi bilo lose povesti i zenu i svalerku pa oko koje se puc puc njih dve usaglase , ta se mora kupiti GrinPresrean
Srbijalov

terenac

canis aureus kaže:
... meni da je ena ocenjivala puške iz bilo kojeg ugla još uvek nijednu ne biJ im'oConfused
Grin

Cvele koliko si se spremiJo za pršenje(od glagova isprsiti)?!?!
pošto ima jedna Beretta bok na prodaju ali bi staNula koliko IŽ27 i Turkish PA zajednoConfused pa ako si opremnjen sa evropljani mogu te povežem sa ličnošću i njegovim čedomYes

meni ena nebrani nista kad je lov u pitanju al zato i ja nju moram podrzati u nekim stvarima.cak sta vise ova moja casti prijateljice kad kupim novu pucu
Srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,691,623 posete www.srbijalov.com