Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kugla

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kugla
Cadara
 kičmu dobio, zato je i pao na mestu.
Inače deluje da je kugla dobra ali je i skupa 450-500 dinara komad. Na to mesto bilo koja kugla da ga je trefila pao bi na mestu nastrela. Derni ga u plećku, pluća i ostalo da vidimo šta tu rade ti krakovi i kako se ponaša.
DDupleksov hexolit je 250 din komad i, duplo jeftiniji a mislim da je i kvalitetniji.

dzudzubajac

Podunavac kaže:

Ljudi manite se taktičke municije. Ona nije namenjena za lov, nego za vojno-policijsku upotrebu. To što naši uvoznici pokušavaju da je izreklamiraju kao odličnu lovnu municiju nema veze sa vezom. Ništa ne može da zameni olovo. A pogotovo ne čelik. Original Brenneke ili Palla Gualandi su odlične konstrukcije i ne treba vam ništa drugo. A ko želi tvrđi projektil namenjen za veće daljine tu je nenadmašan Sauvestre.

U kalibru 16 ponuda je takva da je ovo prvo potkalibarno zrno koje sam našao od sajma na ovamo, taktička municija ili ne. Na sajmu je bio samo stepski soko.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

mrwa22250
 A posto je PP zabranjen,sledeci put tu informaciju preskociOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

DakiNS
 Mrwa , neprijatno je i meni čitati , ali kolega je iz CG , a da li je tamo PP zabranjen ne znam.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ssekir75
 у босни знам да није забрањен, како је у цг нисам сигуран, мада ми се све чини да ни тамо није.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Podunavac

dzudzubajac kaže:

Podunavac kaže:

Ljudi manite se taktičke municije. Ona nije namenjena za lov, nego za vojno-policijsku upotrebu. To što naši uvoznici pokušavaju da je izreklamiraju kao odličnu lovnu municiju nema veze sa vezom. Ništa ne može da zameni olovo. A pogotovo ne čelik. Original Brenneke ili Palla Gualandi su odlične konstrukcije i ne treba vam ništa drugo. A ko želi tvrđi projektil namenjen za veće daljine tu je nenadmašan Sauvestre.

U kalibru 16 ponuda je takva da je ovo prvo potkalibarno zrno koje sam našao od sajma na ovamo, taktička municija ili ne. Na sajmu je bio samo stepski soko.

Kolega Monolit nije potkalibarni projektil. Potkalibarni projektili su značajno manjeg prečnika od duše cevi, i upakovani su u plastični kontejner, koji se sastoji iz dva dela i odvaja od projektila odmah nakon izlaska iz cevi. Monolit projektili imaju samo plastične prstene koji služe kao vodilice prilkom prolaska kroz cev, da čelično telo projektila ne bi dolazilo u fizički kontakt sa zidovima cevi ili čokovima.
Tri prsta 2Kolce

dzudzubajac
 Moj lapsus kolega...

Trebalo je da napišem potkalibarni projektil/kugla.
Već sam napisao da na sajmu nije bilo ništa od potkalibarnih osim stepskog sokola, pa sam raširio kritetijum na bilo šta što se može bezbedno koristiti na starijim puškama, tj da postoji podatak o pritisku i da se može pucati kroz čokirane cevi. Na kraju sam naleteo na ovaj monolit kada sam kupovao municiju za karabin u NS pa sam uzeo 5 kom da isprobam.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

Aleksandar Gavriloski Mk

kriva cevka kaže:

interesuju me vasa iskustva u lovu na divlje svinje.sta koristite od municije(ne pitam za karabine)mislin na lovacke puske.koje kugle,podkalibre....vasa iskustva.

🃏The Joker🃏

Aleksandar Gavriloski Mk

Aleksandar Gavriloski Mk kaže:

kriva cevka kaže:

interesuju me vasa iskustva u lovu na divlje svinje.sta koristite od municije(ne pitam za karabine)mislin na lovacke puske.koje kugle,podkalibre....vasa iskustva.

🃏The Joker🃏

Milan98
 Kolege,je l je probao neko Hornady potkalibar?
Dimitrijević

Barbarosa

Milan98 kaže:

Kolege,je l je probao neko Hornady potkalibar?

Na koji tačno misliš, ima ih...

http://www.hornady.com/store/Superfor...ance-Slugs
http://www.hornady.com/store/SST-Slugs
http://www.hornady.com/store/American...etail-Slug

Mislim da se sst prodavao u Capriolu.

Milan98
 Na ovaj prvi i drugi,u sekciji pored mene ga dosta hvale u lovu na DS
Dimitrijević

Podunavac
 Ova prva dva su namenjena za rifled slug cevi. Što će reći olučene cevi bez čokova. Tako da im preciznost iz glatke cevi nije ništa bolja nego kod standarnih jedinačnih projektila. Zato ih prskoči ako nemaš takvu cev i izaberi nešta drugo.
Tri prsta 2Kolce

Milan98
 [quote]Podunavac kaže:

Ova prva dva su namenjena za rifled slug cevi. Što će reći olučene cevi bez čokova. Tako da im preciznost iz glatke cevi nije ništa bolja nego kod standarnih jedinačnih projektila. Zato ih prskoči ako nemaš takvu cev i izaberi nešta drugo.[/quote

Hvala na savetu]
Dimitrijević

ssekir75

Podunavac kaže:

Ova prva dva su namenjena za rifled slug cevi. Što će reći olučene cevi bez čokova. Tako da im preciznost iz glatke cevi nije ništa bolja nego kod standarnih jedinačnih projektila. Zato ih prskoči ako nemaš takvu cev i izaberi nešta drugo.

лично нисам гађао њиме, имам један за колекцију и то је то, али колега из друштва јесте. пошто сам био на пар метара од њега тврдим да приче о прецизности овог пројектила нису само приче. пуцано из тоз-66.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Podunavac
 На којој даљини Секир? Овај метак на даљинама до 100 метара има добру групацију, али само из олучене цеви. Виђао сам бокерице које са Бренеке куглом носе у пакло цигарета на 30 м. Могле би и даље кад би имале боље нишане. А ко нема олучену цев нек не баца паре на овакву муницију која кошта преко пет евра по комаду.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 на 100 доообрих корака. пуцана три метка у флашу од неке хемије пронађене ту у неком жбуњаку. сва три погодила у размак по 5-6цм један испод другог.

ко што рекох, мене тај метак не занима. имам само један за колекцију, и не пада ми на памет да дајем 500дин за један метак па макар био и рвс за карабин, а не за сачмарицу. што се мене тиче, мени је добар и беломов гуаланди, мада кад идем наменски да чекам свињу носим "сељу" и не боли ме глава. само преносим шта сам рођеним очима видо.

Podunavac
 Велика та флаша онда нека. Grin Са каквом пушком и са каквим нишанима је то гађано на скоро сто метара?
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

Podunavac kaže:

Велика та флаша онда нека. Grin

politarka od UK kočiJonog ulja Jaooo
Grin
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DakiNS
 Ne preterujte u pitanju je klasično pakovanje od 25 litara.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,765,701 posete www.srbijalov.com