Zabrana lova
|
marcony |
Objavljen 30.01.2011. 21:59
|

Član

Upisa: 171
Pristupio: 08.11.2010. 13:33
|
E to će biti najveći problem,jel nema više "puj pike nevaži",a i njihovi veliki prjatelji malo menjaju priču kolko čujem. |
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 01.02.2011. 21:28
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
Zamislite te bede da nam propali bivsi predsednik ld dodje za predsednika udruzenja. I tako sve probleme digne na visi nivo, nemogu ni zamisliti kakve odresene ruke bi imali pojedinci ,kad su na ovom stadijumu u okviru lu delovali totalno samostalno. I tako ja nebudi len povodom nasih desavanja u lu nazovem zamenika javnog tuzioca Miloljuba Babica u osnovnom sudu Novi Sad cisto da pitam kako je i sta ima novo kod njega. Kad mi covek odgovara da je predmet za nevracenih 700 dozvola poslao u policijsku stanicu Backa Palanka. Neverovatno ali istinito je to da u pol. stanici niko nije dobio taj predmet da radi. Ispada da je predmet za nevracene dozvole i izjavu koje pojedinci moraju dati kao onaj cardak ni na nebu ni na zemlji. Sve bi to covek nekako i progutao da nije vec stigao u 21 vek, Pa se samo zapita gde smo to i kud jos mozemo da odemo jer kako kaze nas narod uvek ima gore... |
|
|
|
Lala |
Objavljen 01.02.2011. 21:33
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Opaaaaa!!!
Ovo će biti interesantno! Hoće ti nalozi tužilaštva da se zagube, šta ćeš, sitna slova, a sitna i hartija... Samo što tužilaštvo može da zatraži info od PS B.Palanka, šta su uradili i dokle su stigli sa tim predmetom. Pa će taj koji gubi hartije morati da objašnjava...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 01.02.2011. 21:37
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
...čekaju barabe da vreme odradi svoje, pa šute ko mokri štakori po dokovima... .. ali zato treba galamiti i na sva zvona udarati da se čuje šta se radi !!!!!
Vuk svaka čast!!!B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 01.02.2011. 21:54
|

Veteran

|
Lalo kazu da je vreme novac pa sad vidi koliko su ustedeli kad su tolko dobili na vremenu. Iskreno se nadam da ni taj pojedinac koji drzi predmet u fioci nemoze doveka a sto bi rekao Ilija Cvorovic obavestene su i druge institucije nadlezne za borbu protiv korupcije u MUP-U. Ima nas Cvorovica da se organizujemo i razbucamo ta gov-a, a ne taj Sremac odlucio da sam vodi rat protiv imperijalisticke bande... |
|
|
|
Limun |
Objavljen 01.02.2011. 22:05
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Evo mi Carapani se nudimo da vam pomognemo oko tih vasih, da krenemo prvo sa njima pa da se prebacimo na nas kraj,pa dokle stignemo!!!!
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 01.02.2011. 22:24
|

Veteran

|
kolega LIMUN ja sam prvi za tvoj predlog, ipak smo jaci zajedno... |
|
|
|
Limun |
Objavljen 01.02.2011. 22:35
|

Lovčina

|
vuk71 kaže:
kolega LIMUN ja sam prvi za tvoj predlog, ipak smo jaci zajedno... Kazem ja to bratu Sremcu al me on ne slusa.....

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 02.02.2011. 00:47
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Polako sokolovi, stvari se menjaju.
Prenosim ovde upis jednog člana foruma koji je očigledno veoma blizak sa Bracom Piškaćem:
temudjin kaže:
Da napisemo ovako: Pozivam nadlezne drzavne organe da istraze rad Brace i kompanije u LD Jelen. Moze li tako ili je to nepotrebno jer je Sremac75 vec napisao optuznicu, izveo dokaze, preslisao svedoke i doneo presudu.
Salu na stranu..
Pozivam nadlezne drzavne organe da istraze rad LD Jelen iz Backe Palanke.
Svi koji su ulovili zeca u vocnjaku da plate zeca po odstetnom cenovniku.
Inspektor da se kazni zbog primene propisa o smanjenju steta,
Lovacko udruzenje, korisnik lovista po odredbama ugovora o gazdovanju,
da solidarno plati stetu na sadnicama jabuka u vocnjaku koja se procenjuje na uh uh ..
Sta vise da napisem....

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 02.02.2011. 10:10
|

Lovčina

|
Pitanje je samo koliko se ornitologu može verovati!?

Khalil Gibran
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 02.02.2011. 12:09
|

Admin

|
Ovi "naši" mu veruju bez pogovora!
I kriju se iza njegovog imena....ne ovog sa foruma temudjin, nego pravog!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 04.02.2011. 23:04
|

Moderator

|
Jel ja sad treba da izbrišem ove stvari, ili ćete se okanuti aluzija na nasilje?
Jedno je dokazivanje papirima da je neko radio nezakonito, a sasvim drugo je ovo sa Djurom, misircem... Ako smo krenuli sa papirima, a završavamo sa ovim, onda nešto ne radimo dobro.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
GEDZA |
Objavljen 15.02.2011. 13:16
|

Član

Upisa: 58
Pristupio: 13.11.2010. 20:03
|
Nema skroz ste zatajili mora da je to zatišje pred buru ili nešto drugo  |
|
|
|
Lala |
Objavljen 15.02.2011. 15:27
|

Moderator

|
Pa nema šta da se puno kaže: ono oko onih dozvola (700 kom.) je podneta od strane republičkog lovnog inspektora krivična prijava, to ste pisali. Pa je ta prijava iz tužilaštva prosledjena u Palanku, u predistražnom postupku, radi prikupljanja informacija za eventualno otvaranje istrage.
Ima i onaj problem sa lovom u voćnjaku; po zakonu, ogradjeni voćnjak kroz čiju ogradu ne može da se provuče krznata divljač, je nelovna površina. Vaš lovni inspektor je dao odobrenje za lov u tom voćnjaku - nelovnoj površini, a vaši iz LU su ispisali dozvolu za lov za taj teren. Koliko ja razumem zakone, ni jedno rešenje lovnog inspektora ne može da derogira zakon, i ni jedna dozvola za lov ne važi za nelovnu površinu. Ili ima neki izuzetak za koji ja ne znam? Nelovna površina (voćnjak) je briga onog koji ga je ogradio, ako je dozvolio da se u njemu namnoži divljač koja pravi štete. I ne može vlasnik ogradjenog voćnjaka da traži od mesnog LD naknadu štete na sadnicama, pošto divljač iz te ograde ne može da izadje, ali isto tako ne može ni da udje u voćnjak. Ja čitam zakon, ali nisam ja taj koji može da ga relevantno tumači. To treba da uradi onaj čiji je to posao.
U svakom slučaju, uvek postoji drugostepeni organ, koji može da pruži pravo tumačenje zakona. Za inspekcijska rešenja nadležan je generalni inspektorat ministarstva, a za dozvolu za lov je nadležno vaše LU i Nadzorni odbor. Pa se njima obratite, ako mislite da ima nezakonitosti.
U svakom slučaju, ni jedan zvanični organ neće postupati samo na osnovu anonimnog pisanja na forumu.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 19.02.2011. 00:34
|

Admin

|
Upravni odbor Lovačkog udruženja Opštine Bačka Palanka je na današnjoj sednici doneo jednoglasnu odluku da se usvoji predlog novog Statuta koji predviđa jedinstvenu organizaciju LU koja je postojala i do sada.
Čak je i Braca Piškać, koji je bio najveći zagovarač odcepljenja (poznat po aferi 700 dozvola i dr.) glasao za takav Statut jedinstvenog udruženja.
Ostavljena je mogućnost da se nakon dodele novih lovišta, LD koja dobiju lovište u svojim katastarskim granicama da se sporazumno odvoje od LU i da gazduju tim lovištem!
Akontacija članarine je 3000.
1000 lovna karta, 1000 članarina LSS i LSV, i 1000 za rad LU!
Ako ne bude povećavan broj lovočuvara, i ako LU ostane jedinstveno, druga rata će biti još 1000-2000!
To je bez odstrela divljači!

|
|
|
|
Ivca |
Objavljen 19.02.2011. 00:45
|

Mlađi član

Upisa: 38
Pristupio: 10.02.2009. 19:23
|
Ovaj sajt ima da prvazidje WIKILEAKS-a . |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 19.02.2011. 00:48
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Opa bata Ivca otkud Vas u ovo doba, da nemate opet problema sa narand?astim baloneiaima. |
|
|
|
Ivca |
Objavljen 19.02.2011. 00:49
|

Mlađi član

|
Petak vece burazeru |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 19.02.2011. 00:51
|

Admin

|
Ivca kaže:
Ovaj sajt ima da prvazidje WIKILEAKS-a  .
Pozitivno ili negativno?

|
|
|
|
Ivca |
Objavljen 19.02.2011. 01:00
|

Mlađi član

|
Naravno da pozitivno. Ja neznam gde moze lovac danas bolje da se informise ? Ako ne na ovom sajtu. Mozda na sajtu LSS? |
|
|