Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Belom Municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Belom Municija
Podunavac
 Samo ja lično ne vidim potrebu da se olovna sačma presvlači bilo kakvim materijalom, kada kroz cev putuje u plastičnom kontejneru i nema dodir sa zidovima cevi. Isto vredi i za potkalibarne projektile. Ali je zato ovo odlično rešenje za kugle punog prečnika jer je manje trenje i prljanje cevi. A moguće da utiče i na početnu brzinu projektila zbog lakšeg prolaska kroz cev.
I dobro je da i naši domaći proizvođači prate tehnologiju i svetske trendove. Belomu sve čestitke za razvoj nove municije.Bravo 2
Tri prsta 2Kolce

Nesica
 Kolega podunavac hvala na objasnjenju,kod nas nije zabranjeno pa nisam znao.Izvinjavam se ako je neko uvredjen sto lovi sacmarom.I da nezaboravim belom da poveca izbor jos malo krece sezona treba ce puno municije.Parola kupujmo domace.A sad pozz svima i dobar pogled Elmer

Tomash
 Mene samo interesuje koliko li ta kugletina od 42gr samara lovca i kako bije po ramenu.... Skoro kao kada se duplira trap patron Krsti

I kugle od 16 do 24 grama obaraju divlju svinju bez problema, a nasi stari su i PP-jkom (kuglom 8.55mm) obarali divlje svinje...

Super je ako su cvrsce konstrukcije, ali tolika gramaza u jedinicnom projektilu....majko mila!

Inace ja koristim belomove Gualandi kugle u kalibru i potkalibru, i taj potkalibarni u plavom plasticnom kontejneru bas jako prlja cev, valjda se otopi plastika ili oguli...ali sto se tice preciznosti, nema greske, meni su se oba pokazala fenomenalno, jos samo i da ih krstim na divljaci Smile

Ghost Hunter
 Da li je neko koristio belomovu municiju u lovu na patke?Kako se pokazala?

canis aureus
 Da, ... pohvalio bih Belom-ov TRAP 24g metak Odobreno
Prošle godine sam u nekim takmičenjima između ostalog osvojio i 4 kartona Belom TRAP mundže koju sam ove godine sa zadovoljstvom ispucao na glinene golubove ... ranija iskustva mi nisu bila na "zadovoljavajućem" nivou ... čini mi se da su se popravili!
OdobrenoBravo 2
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

ProfiHunter

Ghost Hunter kaže:

Da li je neko koristio belomovu municiju u lovu na patke?Kako se pokazala?

Da malo ozivimo temu.

Ja sam kolega koristio za lov pataka i mogu ti reci dosta dobro se pokazala,naravno na uobicajnim daljinama,maximalno do 40m.
Na blizim rastojanjima 3mm je odlicna a na malo daljim 3,5mm,mada kod mene se dosta blizu puca pa sam najvise lovio sa 3mm koja se odlicno pokazala Odobreno
Lako je stici do vrha,mnogo je teze tu i ostati

DJULE78
 Veliki pozdrav kolege.Jedno pitanje za predstavnike Beloma: Da li u skorijoj budućnosti planirate proizvodnju DISPERZANTE patrona u različitim granulacijama sačme? Veliki pozdrav i unapred hvala!

ssekir75
 и мени ме беломова 10ка била добра за патке. мада, што неко рече, за патке је најбоља она муниција коју имаш у резерви Smeko стари белом, још док су били под југоимпортом, је био нешто јачи, чепови су били набијени. али је и овај актуелни доста добар. иначе се слажем да би могли да прошире понуду и дисперзанте метком Yes
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

belombeograd
 Поштовани, на жалост не производимо Дисперзанте патроне,а када смо и пробали,само смо радили 12/70-16(фи 1,70мм) али пошто тада није било неког већег интересовања,и слаб је био промет исте,престали смо.Урадили смо ових дана(истина ограничене количине) у кал.12 и 16 патроне 12,10,8,6 и 4 са чеповима без корпице.А подсећам и на наше нове производе у тзв.НАНО технологији 12/70/Нано бренек 32 гр и 12/70/12 НАНО кугли 8,55 мм и у кал.16/70 -Нано 28,5 г,као и у кал.12/76-бренек 40 г магнум. Поздртав и добар поглед.

7x57
 Ove sezone lovim sa Belom 10-kom i 8-com. Zadovoljan sam rezultatima. Čitajući ovu temu vidim da Belom patronama mnogi zameraju preterano prljanje cevi. Moje iskustvo je upravo suprotno. Neznatna zaprljanost cevi. Naročito posle Krušika BK. Radi se o 16/70, serija iz 2016 godine. A i štampa na patronu je dosta urednija nego ranijih godina. Toliko o estetici. Probao sam i posip na kartonu veličine palete, sasvim ravnomeran, što se pokazalo i pri odstrelima. Za sada ne menjam. Pozdrav.
Draško

ssekir75

belombeograd kaže:

Поштовани, на жалост не производимо Дисперзанте патроне,а када смо и пробали,само смо радили 12/70-16(фи 1,70мм) али пошто тада није било неког већег интересовања,и слаб је био промет исте,престали смо.Урадили смо ових дана(истина ограничене количине) у кал.12 и 16 патроне 12,10,8,6 и 4 са чеповима без корпице.А подсећам и на наше нове производе у тзв.НАНО технологији 12/70/Нано бренек 32 гр и 12/70/12 НАНО кугли 8,55 мм и у кал.16/70 -Нано 28,5 г,као и у кал.12/76-бренек 40 г магнум. Поздртав и добар поглед.

прво, СВИ се жале на вашу препеличарску муницију. СВИ. нико жив ми једну лепу реч за њу није реко. нисам пуцао и не тврдим ништа, само преносим што сам чуо. мислим да би дисперзанте 8 и 10 имало прођу за фазане и патке на близу. страна муниција је ретка и прескупа, крушик је има и добра је али се ретко налази. мислим да би белом са тим потезом попунио рупу на нашем јадном тржишту.

друго, кад ће тај белом бк на рафове? пошто крушика бк нема ни за лек, надајте се брзом поновном ангажовању Namigivanje

треће, ВРАЋАЈТЕ БЕЛЕ ЧАУРЕ!!!PalicaPalicaPalica
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Lala

belombeograd kaže:

Nije ni malo čudno što Belomova prepeličja municija nije imala neku veću potražnju, nije je imala ni jedna druga ni blizu kao ranije, sa obzirom šta se sve dešava oko prepelica i zaštitara, to je jedna stvar, a druga stvar je da sve manje ljudi uopšte ide u lov na prepelice - kutija municije za jedan dan i trošak puta i sve ostalo... Kriza udarila.
Mislim da će Belom slično proći i sa breneke municijom i sa krupnom sačmom. Toga se ne ispuca puno tokom sezone.
Ostaje sigurica: municija za fazana i patke, još jedino tu ima nekog ozbiljnijeg prometa na tržištu ali je tu i konkurencija najveća.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 [xhide]Eto razloga da se i Belom uključi u borbu protiv zaštitara , i njima rade o glavi.[/xhide]
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

mrwa22250
 Ja sam letos pored Lambra koristio i Belom za lov prepelice.Koliko sam zadovoljan govori i to da sam i ja kao i kolega 7x57 pazario 10-ku i 8-cu za fazana i prvi utisak je vise nego dobar.32 grama,lep posip,osmica mozda jos uvek prejaka ali 10-ka taman.Ne obracam mnogo paznju na prljanje cevi jer jos nije proizvedena municija koja je ne prlja,pa kad vec moramo cistiti meni je svejedno.Nisam ispalio dovoljan broj metaka za neku ozbiljniju analizu ali za pocetak sasvim sam zadovoljanOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

ssekir75
 Mislim da će Belom slično proći i sa breneke municijom i sa krupnom sačmom. Toga se ne ispuca puno tokom sezone.

видиш, лало, нисам рачунао у том смеру, али у праву си.

MMilos
 Ja sam celu sezonu prepelica koristio belom 28gr i odličan je.

Onaj od 32gr je meni lično prejak i ne vidim svrhu za tolikom količinom sačme na toliku metu.
Što se tiče prljanja cevi, to mi nikad nije bilo problem kod sačmarica, jer kao što reče Mrwa, čistim pa čistim, da l provukao 2-3x više ne znači m i ništa...

AcaNik
 Прљање цеви? Домаћа муниција је мала маца према Борнагију.

ssekir75
 купио јуче тај белом без корпице. свиђа ми се на око, лепо упакован и кружно затварање Namigivanje и беле чауре, наравноPresrean

ssekir75
 остадох дужан кометар око ове муниције. користио у пар ловова, а по пар метака и "позајмио" колегама. коментари: "јел идеш ти скоро за ниш?" Hmmm не, што?!? "ајд ми купи две кутије овога кад будеш ишо".

мени се свиђа по свему. и ако је буде било надаље немам шта да се бринем. из неког мени непознатог разлога боље ми лежи и од странаца и од крушика специјала и са и без корпице. што, Confused...

7x57
 Kako je lov fazana polako na izdisaju, juče smo obilazili kanale u potrazi za patkama. Belom 3,5 mm u 16/70 mi je radio iznad očekivanja. I na kraju blizu kola istrča fazan, posle par metara i polete i tu se zaj...o, stigla i njega 8-ica. Iako sam pobornik desetke u prvoj cevi, rek´o da probam u obe cevi osmicu. Levu nisam ni ogaravio. E sad stvarno ne menjam Belom do daljnjeg.
Draško

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,688,742 posete www.srbijalov.com