Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Cal16, vs12 ,vs20

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Cal16, vs12 ,vs20
aleksa

mirko knezevic kaže:
Puske koje si starije,a u kalibru 16 treba lepo odneti kod dobrog majstora i posto je sluzila nekih 50 60god lepo je uradis da sluzi jos nekih 50 60godina,i opet imas pusku za koriscenje u kalibru 16,a vidim da ovde dosta lovaca ima po dve tri vrste oruzja u raznim kalibrima,stoga je i granica njihovog iskoriscenja povecana jer se malo nosi jedna pa malo druga i tako sve u krug... Ako i ikada i budu izbacili iz proizvodnje municiju za kalibar16 kupicu masinu pa cu puniti sam patrone,e ako se bas i to bude ispostavilo kao skuplja dara nego mera onda kupujem bokericu kalibra 20/76... Mislim da se ovo sve nece desiti u skorijoj buducnosti...Smile

Taman posla da sada neko ko vec poseduje sesnaesticu treba da je otudji i nabavi nesto drugo.Sve dok ima municije pa makar samo Krusika i Beloma treba tu pusku koristiti i uzivati sa njom ako je lovac na nju navikao i uspesno lovi.
Govorim o situaciji kakva je danas i cinjenicama koje ne bi trebalo ignorisati pogotovo oni koji tek treba da kupe pusku ili su planirali jos jednu pored one koje vec poseduju.Jednostavno,sesnaestice se se vrlo malo proizvode i resenje je polovna a to moze biti veliki rizik jer ko zna ko je tu pusku koristio i kavu municiju pucao.Municije je sve manje ali to nije problem koliko cena,a cena je veca nego za kalibar 12 i 20.Sve to treba uzeti u obzir i ja bih zaobisao kalibar 16/70 iako ga smatram smekerskim i sa dusom sto se kaze.

hamerles
 Zasto IZ fabrika cije se oruzje najvise koristi kod nas nije izbacila iz proizvodnje puske kalibar 16/70 ??? Zato sto se jos uvek koristi!!! i tacno je da trenutno nije u modi ali se pojedini tripuju kao da je izumreo B) sta je babi milo to joj se i snilo Bye istina ie da se u velikoj meri jos uvek koristeBye

DakiNS
 Ma momci ne sekirajte se dok bude potražnje biće i proizvodnje a mene drugo brine šta će biti za 50-60 godina gde ću onda nabavljati municiju
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

canis aureus
 zavisi druže gde ćemo biti tada
iskreno se nadam da će Arhangel Mihailo imati čime da me snabde u večnom lovištu ...
a do tada ... ma loviće se 16icama podjednako uspešno kao i sa ostalima!

DakiNS
 AplauzStari

canis aureus kaže:
zavisi druže gde ćemo biti tada
iskreno se nadam da će Arhangel Mihailo imati čime da me snabde u večnom lovištu ...
a do tada ... ma loviće se 16icama podjednako uspešno kao i sa ostalima!

KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

LU Aleksandrovo
 Nemoj sad ovo pitanje da se shvati kao provokacija, jer sigurno nije. Kako Italijani stoje sa kalibrom 16 pa još sa polovnim, zbog teme pol. italijanska ili nova ruska.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

hamerles
 Ma ko sisa Zabare kao da su oni bogom dani. Kod nas su 16tice mahom Zastavine i Ruske B) Nemam nista ni Protiv 20tice jer jedva cekam da je kupim ali 16 tice mi je zao jer je bije medijski mrak bez razloga Bye

LU Aleksandrovo
 Pa sve što dugo traje i imaju svi drugi na kraju čak i običnim ljudima dosadi.

hamerles

LU Aleksandrovo kaže:
Pa sve što dugo traje i imaju svi drugi na kraju čak i običnim ljudima dosadi.
to si u pravu B) znaci 12tice ce dosaditi cim ih svi imamo Bye

LU Aleksandrovo
 Pa vidiš da dosađuju samo su se dosetili pa im sad rade modifikacije, kao i kod kompjutera. pentijum 1 pa 2 pa 3 pa 4 itd. nikad da izbace šestijum. Tako to ide i sa 12. nije ni to superioran kalibar isto ko što nije ni 16 ni 20.

hamerles
 U pravu si u potpunosti Bye

LU Aleksandrovo
 Pa i sam sam jedno kraće vreme bio srećni vlasnik 16 tice, kupio sam povoljno IŽ 27 u odličnom stanju sa ejektorima, za nekih valjda 300 maraka i to na rate, kad imam da dam, znam da sam ženinu IŽ 27 bez ejektora sa malo oštećenom gornjom cevi nekoliko meseci ranije platio 700 maraka isto na rate. Uglavnom ne mogu nikako da se setim jesam li uopšte lovio sa njom, bila je kriza u to vreme za bilo kakvu municiju čak su se i kapisle teško nabavljale pa sam čak kupovo švercovane iz rumunije, čaura za 12 bilo za 16 nikako pa sam je prodao drugaru za isto onoliko koliko sam i dao, možda sad malo žalim, trebao sam je ostaviti sad bi imao lepu puškicu za lov, sobzirom koliko i izlazim u lov, ali se onda braćo prangijalo, na prepelice na grlice, malo bi bio sanduk dnevno.

saja rudnik
 Iskreno ja imam IZ 27 16.cal.Imam polozaru bereta 12.cal i imam polozaru zastava od dede mi ostala 16.cal.sa njom i lovim,znaci deda sa njom lovio preko 35.god a sad i ja od 2001.god.Posto lovim po brdskom terenu hoda se puno,nekako mi lakse kad imam dedinu 16-skinju nego beretinu 12-skinju na ramenu..U sustini kako covek nauci i navikne..Ja sa 16.cal sam poceo da lovim nadam se da cu i zavrsiti.Sa 12.cal idem samo na prepelice a ostalo dedina 16-skinja..Svako ima pravo na svoj izbor,ja samo kazem da sam ja navikao na 16.cal.znam joj sve mane i vrline i uzivanje mi je loviti...
Saja Rudnik

LU Aleksandrovo
 Svi su kalibri dobri i svi manje više imaju sličan učinak, samo kad se malo ostari nije baš da se nosi šarac na leđima, još ako ima da se pešači a usput još blato i te kako puška zna da postane teška, još kad se natovariš municijom a ne daj bože da još na početku lova nešto odstreliš pa da celo vreme i to nosiš, a ponekad se i to dešava, al šta ćeš trpiš i vučeš, zato sve treba izbalansirati spram sopstvenih mogućnosti.

Sniper Hunter
 i53.tinypic.com/29bd3id.jpg
I od berette nesto u cal 16 doppietta

kelt
 kad svi pokupujemo 20-ice onda ce proizvodjaci i trgovci poceti ponovo da hvale 16-icu pa ponovo 12-icu i tako ukrug. jer fabrike moraju da rade. setite se samo poplave karabinskih magnum kalibara 90-ih, pa sta bi danas, opet valjaju stari prevazidjeni evropski 8x57 7x57 ili7x64, a tek 9.3x62 starci ponovo udaraju i joste kako( i to bez vijagre(bar u nas))tU.aOgovaranje
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

LU Aleksandrovo
 He he. pa treba robu prodavati, znaju oni kako, čim opadne interesovanje, evo reklamnog marketinga, kog zaebu, zaebu, onda tvrdnja da je to što si juče kupio prevaziđeno pa ponuda za nešto drugo, al u principu stalno u krug, nema tu ničega novog, ista stvar samo u različiti papir uvijena.

kelt
 kad budem kod tasta slikacu njegovu toz63 16ga i postaviti sliku. puska ko puska nista narocito , ali neko je njegovom ocu od kojeg je i nasledio, uradio kundak vrlo neobicnog dizajna. sta sam sa njom nisanio to sam jednim metkom i oborio. u ruci lezi ko njen produzetak oko niz rampu pada kako je podignes prosto trzaj se neoseca. nadam se da ce je meni ostaviti u nasledstvo, a ja mom sinu koji i nosi ime tastovog oca.B)MolitvaBrzo se vraćam
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 He he kelt zato budi dobar sa ena jer ako ona ode ode ilovacSmeko

kelt
 pa zbog puske dozvolih enada da ime sinu po njenom dedi inaceTrt MilojkaDragoljupe
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,264 posete www.srbijalov.com