Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Porez na oružje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Porez na oružje
nemeza
 Obratite pažnju na zadebljana slova. Bilo koje oružje može da se preregistruje u trofejno, ne postoje zakonska ograničenja. Pozdrav. Bye

Jank

Sniper Hunter kaže:
Samo je vazduh ostao nenabrojen kolega mihailo ali kako je krenulo i on ce na spisak pa ako zivis van grada onda placas 50% veci porez zato sto je manje zagadjen!!!!

Još samo da dodam u poverenju ako saznaju za moju švalerku eto još jednog poreza...a ako sazna moja ena...ja sam ga ugasio....neće mi pomoći ni silno naoružanje...ha ha ha...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

gardista

nemeza kaže:
Clan 3.
1)
2)
3)
4) trofejno oružje, koje cine vatreno i hladno oružje, koje se cuva iz ustanaka i oslobodilackih ratova ili koje predstavlja licni ili porodicni trofej vlasnika;
5)
6)
znaci mogu da registrujem dedin protivkolac?

LU Aleksandrovo
 Može ima sistem, mora se obići puškar, malo demontaže, potvrdica i onda kod organa registratora oružja i eto oslobađanja od poreza.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

gavra bakos
 Kada sam ja kupio svoju prvu pusku merkel model 201E, , u vreme naseg pokojnog kolege lovca ,druga Tita, on je sa sve sportske opreme skinuo PDV. Razog, da se motivise omladina da se bavi sportom, posto je zaostala u fizickom razvoju. Kako je i lov sport i na oruzje je skinut pdv i time su znacajno smanjene cene pusaka ,tako da sam i ja dosao do dobre puske koja me odlicno sluzi i izgleda kao nova.
Dali ce neko u ovoj Srbiji ponovo shvatiti da su nam deca zaostala u fizickom razvoju i da im treba omoguciti ono sto je meni Tito omogucio.
gavra bakoš

slavko75
 uf ja jos nisam platio porez ,sad ce me oderati imam cevi ko kasarna xaxaxa
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Lala
 Neki upisi su izbrisani.
Ovo je lovački, a ne politički forum!
Priče takve vrste, kao što su bile u izbrisanim upisima, ostavite za neki drugi forum. Nemojte više na taj način komentarisati.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mihailo
 Danas sam se raspitao u poreskoj upravi oko poreza,odgovor je sledeći:
-Lovačko oružje nije oporezivo bez obzira na broj cevi ukoliko je plaćena članarina LU.
Sa službenicom se nisam uspeo razumeti oko lovne karte jer poreznici sve zovu članarinom,podatke dobijaju od našeg LU koje je elektronski povezano sa poreskom.

mihailo
 U vreme druga Tita nije postojao PDV već POREZ NA PROMET.

Sniper Hunter
 Znaci trenutno smo mirni do sledece epizodeGrin

mihailo
 Nadajmo se da sledeća epizoda neće biti na programu u skorije vreme

Neca92

Sniper Hunter kaže:
Znaci trenutno smo mirni do sledece epizodeGrin

Grin Mislim da ova vest tebe posebno raduje! Grin Ti samo za porez na oruzje nebi mog'o da zaradis! Grin
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Podunavac
 Sve što je ušparao na punjenju patrona, sada bi dao za porez. Morao bi da kupi još jednu presu.Grin
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Grin

mirko knezevic
 Kazem ja da od toga nema nista,ljudi samo opusteno,znaju oni da 85000 glasova nije malo... Sad ce Sniper da kupi jos tri puske...Grin
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

LU Aleksandrovo

mirko knezevic kaže:
Kazem ja da od toga nema nista,ljudi samo opusteno,znaju oni da 85000 glasova nije malo... Sad ce Sniper da kupi jos tri puske...Grin

Znaju oni znaju, kako ne bi znali, lovačkog oružja ima mnogo više od 85.000 glasova, a znaju oni i da računaju, pa kad broj lovačkog oružja pomnože puta porez, dobiće i sumu. Jedini nam izlaz ovi naši savezi, a oni već sigurno rade na tome, i prema tome porez nam uskoro ne gine.

slavko75

mihailo kaže:
Danas sam se raspitao u poreskoj upravi oko poreza,odgovor je sledeći:
-Lovačko oružje nije oporezivo bez obzira na broj cevi ukoliko je plaćena članarina LU.
Sa službenicom se nisam uspeo razumeti oko lovne karte jer poreznici sve zovu članarinom,podatke dobijaju od našeg LU koje je elektronski povezano sa poreskom.

bilo bi dobro da je tako i Republici Srpsko ali bojim se da nije sam,samo smo oslobodjeni na dve cevi,jbg izdrzace se ko i dosad
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Podunavac
 Slavko druže, ima li veze da li su cevi olučene, glatke, kratke , duge i koja im je namena (sport, lov, samoodbrana)? Ili se porez plaća na sve?
Tri prsta 2Kolce

LU Aleksandrovo
 Od poreza na oružje oslobođeni su vlasnici lovačkog karabina, lovačke puške ili kombinovanog lovačkog oružja.

Nemojmo mešati babe i žabe, za sada je ovako, nikakve veze nema da li si član nekog LU ili nisi.

LU Aleksandrovo
 Evo objašnjenja iz 2004 godine kada su izvršene izmene u zakonu od 2001. kada si imao pravo na samo jedno ožljebljeno oružje i jedno sa glatkim cevima.

PREDLOG ZAKONA
O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POREZIMA
NA UPOTREBU, DRŽANJE I NOŠENJE DOBARA

Uz čl 9. i 10.

Predlaže se sužavanje predmeta oporezivanja porezom na registrovano oružje na taj način što prestaju da budu predmet oporezivanja sledeća registrovana oružja: lovački karabin i kombinovano lovačko oružje, lovačka puška, malokalibarski pištolj, malokalibarski revolver, malokalibarska puška, vazdušna puška, vazdušni pištolj, luk, samostrel i svako trofejno oružje nezavisno od vrste, u kom smislu je predložena izmena norme kojom su uređena poreska oslobođenja na ta oružja.

Za registrovano oružje: automatsku i poluautomatsku pušku, odnosno za oružje za koje je izdat oružni list za držanje, odnosno dozvola za nošenje oružja za ličnu bezbednost predlaže se povećanje visine poreza

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,566,565 posete www.srbijalov.com