Lov Lisice i Jazavca jamarenjem
|
pavlepavlaka |
Objavljen 28.11.2011. 10:33
|

Stari član

Upisa: 418
Pristupio: 27.11.2011. 19:50
|
jedan petnest a ja i jos dvoje cetrnes
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 28.11.2011. 10:54
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega još si mlad za takve avanture. Prvo svi ste premladi , drugo nemate iskustva za tako nešto a treće to što radite spada u krivolov, neka se nešto desi pa neko strada ili vas zatekne može neko od vas dobiti i krivičnu prijavu a onda neće više moći biti lovac. Nego učlanite se u lovački podmladak pa uz starije idite , mnogo ćete naučiti , ne kršite zakon a stariji je tu da vas upućuje i zaštiti.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 28.11.2011. 17:48
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Jazavac je i opasan pa ako se nesto desi nedaj boze nece valjati..
 Engleski poenter 
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 28.11.2011. 19:42
|

Stari član

|
vec smo uclanjeni u podmladak i xvala vam sto ste me obavestili od sada cu da idem samo kao posmatrac sa starijim lovcim xvala vam sto ste mi rekli
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 28.11.2011. 19:45
|

Stari član

|
ali cu i dalje cuvati nemacke lovne terijere i da vas jos nesto pitam od koliko godina mogu da krenem da jamarim
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 28.11.2011. 20:03
|

Admin

|
Samo ti čuvaj tu prelepu rasu , nabavi malo literature o metodama dresure, a na jamarenje samo sa starijima , a to možeš uvek kad oni hoće da te povedu.I najbitnija stvar,ako hoćeš da pomogneš svom lovačkom društvu i sebi nemoj da zanemariš školu, jer će te stariji često pitati kakve su ti ocene i one mogu biti odlučujući faktor da li će da te vode ili ne. A sada da ti odgovorim na prvo postavljeno pitanje.Kada nisi siguran da li rupa radi ili ne uzmi štap i poravnaj blago površinu zemlje na samo ulazu u rupu pa sledeći puta kad dođeš proveriš ima li tragova ili ne ali pazi lija često ima više izlaza. A razlika između lisičije i jazine rupe je u tome što jazina ima po sredini blago savijen kanalić. Dobar pogled lovčino
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 28.11.2011. 22:22
|

Stari član

|
xvala puno i poslusacu vase savete
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 28.11.2011. 22:25
|

Admin

|
Kolega i ovde se može mnogo naučiti a skoro se uvek nađe neko ko zna odgovor na tvoje pitanjeB)
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 28.11.2011. 22:56
|

Stari član

|
posto jos malo pa treba da mi stigne stene nlt ne znam kako da ga naucim da bude dobar jamar neki mi kazu da mu je to urodjena osobina ja bih ipak da pitam
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 28.11.2011. 23:04
|

Admin

|
Prvih mesec dva navikavaj ga na sebe i novu kuću , posle polako uradi osnovnu dresuru, znači dolazak na poziv, sedi, lezi, čekaj, polako u igri mu bacaj nešto što može da donese da bi trenirao aport pa kada bude oko 6 meseci kada to sve ga naučiš ići postepeno kako dalje i šta da radiš
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 29.11.2011. 20:59
|

Stari član

|
ja sam na internetu gledao kako ih uce na vestackim jamama i neznam mnogo o tome dali to moze i dali je to dozvoljeno posto su mi neki lovci rekli da nije ali ja bih ipak da proverim
|
|
|
|
draganpan |
Objavljen 01.12.2011. 20:15
|

Mlađi član

Upisa: 34
Pristupio: 28.09.2010. 12:02
|
Imali smo alpinca koji je bio maher za kunu (udrvima, starim podrumima tavanima jamama i dr) a sada
Zbog tih zakona o tome da "nesme da se unisti pas lutalica" narod je pribegao tajnom trovanju lutalica i eto naleteo u selu i on
BOG DA MU DUSU PROSTI nasem likiju
dobar pogled, bistro ok o
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 02.12.2011. 00:21
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
ja sam ti rekla da mu je urođena osobina da jamari, pa zato i spada u grupu jamara,
a to što pričaš o veštačkom rovu, treninzima i slično, to sada zaboravi, to je nekada moglo,
najpametnije je da sa starijima stupiš u kontakt i polako učuš, u međuvremenu čitaj i piši ovde,
ja sam nekada jako puno išla na jamarenje, lepo i zabavno, ali i veoma opasan sport,
|
|
|
|
sumadinacdragan |
Objavljen 08.12.2011. 19:45
|

Mlađi član

Upisa: 33
Pristupio: 14.11.2011. 13:43
|
ima li neko jazavicare da jamari sa njima i dali ima neko jazavicare obucene da proda
|
|
|
|
dejan032 |
Objavljen 15.01.2012. 15:51
|

Mlađi član

Upisa: 12
Pristupio: 06.05.2009. 22:24
|
Potrebne lisicije ili koze od kune komplet odrane!!! |
|
|
|
Dikavac |
Objavljen 24.10.2012. 22:34
|

Stari član

Upisa: 297
Pristupio: 19.09.2012. 12:46
|
arnotije kaže:
Evo linka za jedan video , snimak u kome se pored ljudske snage koristi mehanizacija i to teska! Pocetak je malo neobican ali pustite od 1:15
http://www.youtub...ature=fvst
Kao mali jednom smo svi pozurili kod dede, koji se nekako povredio....Ispalo da je otkopavao jazavce, njih 5 jurnuli, te ga izujedali.Jedan ga dohvatio za kaziprst, dok gonici vukli jazavca na drugu stranu a deda na jednu (a prst u zibima jazavca)
Strasna povreda sve do kosti ...Kasnije kod doktora pricao drugu pricu ``povredio se od trupaca`` davno bilo.. Posle smo sa drugarima imali dosta lovova jamarenjem, ali ne ovako kao na snimku (bez vile itd..)Jednostavno bila takva jedinka (zenka fox terijera i jedan LT) koja je samo vukla nazad iz rupe, te bi se jazavac u kratkom roku nasao napolje..Jazavca uhvatimo za nogu odvojimo od terijera...te ga pustimo, povezemo pse i odemo kuci..Ali se nekima desavalo da jazavac dohvati lovca dok ga hvata za -porodicne dragulje ..e tu bilo problema , velikih, jako velikih... Drug i dalje drzi LT ,nekad jazavci tako osakate terijera da je strasno pisati o tome ja nisam imao stomak za takvo sto i odustao sam od toga ... Mozda je prakticnije cekanje kraj jame, malo takvo sto menja draz lova, ali ipak je to lov... Jazavac se kao mali (ako ga postede tokom jamarenja) vrlo lalko moze pripitomiti od malena,cak da slobodno seta dvoristem... (tamaneci puzeve u kupusistu,zabe itd..)Koliko znam opet je pusten u prirodi.... Danas se zakonski drugacije gleda na to .Ne sme biti grubosti, necovecnog ponasanja.Jazavca pustiti da izadje iz jame i ustreliti iz lovacke . |
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 24.10.2012. 23:29
|

Stari član

Upisa: 280
Pristupio: 11.11.2010. 22:34
|
Da se i ja malo ubacim, posto znam kako ide jamarenje i slicno, bio sam dosta puta, od toga 2 puta jazavac, pa ovako, NLT su veoma srcani i borbeni psi i lako ce ih jazavac masakrirati, jer vise idu srcem nego sto razmisljaju, nebitno da li je lisica i jaza u jami, NLT ulazi mahinalno i ispituje da li ima necega unutra, ako ima, tu krece veoma zestoka borba, sa lisicom i nije opasno, ali jazavac je veoma opasan, ko nije prisustvovao nece verovati kakav se lavez i rezanje iz jame cuje, i odjednom sve zamukne, znaci krenula je borba, jednom prilikom NLT je ostao u rupi 6h bez oglasavanja, a to da jazavac hoce da napada pravo za muskost to jos nismo iskusili i ne daj Boze nikome, ali generalno jazavac je veoma opasna zverka i napada bez mnogo razmisljanja, kako i ne bi naravno kad je borba za zivot, tako da se pazite jazavca, nije redak slucaj da ker udje u jamu i krene da trazi po hodnicama a jaza se izvuce sto bi se reklo na zadnji izlaz, jednom prilikom terijer unutra a jazavac krenuo i to na glavni ulaz/izlaz, dok je kod jazavicara druga prica, on oblajava dok dosadi i ovaj se smiluje da izadje,ali sve je to stvar lova i stvar ukusa, ko nije bio na jamarenju ne zna sta je propustio, svaki lov je lep na svoj nacin ali ovo je nesto odlicno, i kada je potrebno kopanje tu se umor ne oseca... Uh oduzih ja...  |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 08.08.2018. 19:57
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Nije klasično jamarenje, niti neka plemenita divljač...a ni psi...ali je zanimljiv "lov"
https://youtu.be/...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 08.08.2018. 22:38
|

Lovčina

Upisa: 1302
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Ja sam imao jednog zucova Piksi se zvao kod komsije je za sat vremena udavio 36 pacova. Bili se potkopali pod pusnicu i komsija u jednu rupu nabio crevo i pustio vodu,a ostale rupe sem jedne zacepili ciglama ala ih je tamanio.Kad se to bilo proculo nije bilo kuce u komsiluku gde ga nisam vodio da davi pacove kad tovare stajnjak ili krune kukuruze. |
|
|