Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
Lala
 Nego, bturjane, ne reče mi koja je gramaža patrona koje si koristio? Jel sa korpicom ili bez? Smile
I kažeš, pucao sa sa xf čokom... Ne stigoh da te pitam, čisto da proverim, ali evo već su drugi odgovorili, koliko je čokiranje sa xf čokom.
A lepo sam rekao da neću da ulazim u raspravu, posle onog tvog prvog komentara.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 i52.tinypic.com/20if9xt.jpg
U vezi korpica tj koncentratora s leva na desno gualandi ,B&P i plavi remington svima u deklaraciji pise da su za punjenja od 30 g olova ali će najdalje da ode sa sacmom plavi pa B&P a onda gualandi zasto ? zato sto kada se napune casice do vrha na sva3 gualandi primi ravno 23g B&P27 a remington 30 i na istoj daljini plavi ima najuzi posip punio sam sva 3 sa 30 g olova i probao iz iste cevi i puske jer odnese najdalje sacmu posto je korpica najdublja tako da tu ne vidim ucinak coka pucano iz zbrojovke 301 sa fiksnim cokovima iz gornje cevi zao mi je sto nisam slikao mete cal 16 znaci sa korpicom cok ne igra bas veliku ulogu

bturjane

Lala kaže:
Nego, bturjane, ne reče mi koja je gramaža patrona koje si koristio? Jel sa korpicom ili bez? Smile
I kažeš, pucao sa sa xf čokom... Ne stigoh da te pitam, čisto da proverim, ali evo već su drugi odgovorili, koliko je čokiranje sa xf čokom.
A lepo sam rekao da neću da ulazim u raspravu, posle onog tvog prvog komentara.

gramaza patrona 34g bez koncetratora metak KRUSIK god.proizvodnje 2009

canis aureus
 Sniperu na šta ti bacaš pare?!
Probaj bez koncentratora, možda se i uveriš da je bolje
Jaooo

Sniper Hunter

bturjane kaže:
kolega HUNTER ja celicnu sacmu nisam pominjao

Kolega ti nisi spominjao ali je rus na coku lepo napisao smederevo tj steelGrin

bturjane

Sniper Hunter kaže:
U vezi korpica tj koncentratora s leva na desno gualandi ,B&P i plavi remington svima u deklaraciji pise da su za punjenja od 30 g olova ali cenajdalje da ode sa sacmom plavi pa B&P a onda gualandi zasto ? zato sto kada se napune casice do vrha na sva3 gualandi primi ravno 23g B&P27 a remington 30 i na istoj daljini plavi ima najuzi posip punio sam sva 3 sa 30 g olova i probao iz iste cevi i puske jer odnese najdalje sacmu posto je korpica najdublja tako da tu ne vidim ucinak coka pucano iz zbrojovke 304 sa fiksnim cokovima iz gornje cevi zao mi je sto nisam slikao mete cal 16 znaci sa korpicom cok ne igra bas veliku ulogu

Drago mi je da se bar u necemu slazemo da kod metka sa koncetratorom cok ne igra ulogu ali zato bez koncetratora igra i te kako

Sniper Hunter

canisaureus kaže:
Sniperu na šta ti bacaš pare?!
Probaj bez koncentratora, možda se i uveriš da je bolje
Jaooo

Ebiga kad nemam pametnija posla pa serem sa time i eksperimentisemSmeko

bturjane
 canisaureus svaka cast ja nisam hteo da napisem da ne misli da je zla namera

Lala

bturjane kaže:
nisam bas siguran da razumem "Nemoj da nastaviš sa takvim tonom komentara."

To znači da promeniš ton, i da komentare pišeš normalno, bez direktnog prozivanja mene, ili bilo koga drugog. I nemoj da si svadljiv. Ako ni sad ne razumeš, onda lepo sedi pa analiziraj šta si i na koji način pisao. Da li bi se, po meni, lovilo sa puškama koje liče na TRUBU, ti to sebi dade za pravo da tumačiš mene? Aloooo... Da li moji upisi piju vodu kod klinaca? Da li to što JA nisam video dupli čok, znači nešto ili ne znači ništa... Tim tonom možeš kod svoje kuće da razgovaraš, oni možda moraju da trpe to, ja ne moram.
Mislim, imam ja dobre živce, ali imam i granicu do koje me može neko cimati.

Lala
 Auuuu Smeko
Pa on ništa ne kapira.... Ja zapeo za korpicu, kad čovek sa 34 gr četvorkom bez korpice skida zečeve na 80 metara.
Predajem se Grin Grin Grin
Nastavite vas dvojica, ja se zagrcnuo od smejanja!!! Ja dok ukucam komentar, već se štošta desi u medjuvremenu!

bturjane

Lala kaže:

bturjane kaže:
nisam bas siguran da razumem "Nemoj da nastaviš sa takvim tonom komentara."

To znači da promeniš ton, i da komentare pišeš normalno, bez direktnog prozivanja mene, ili bilo koga drugog. I nemoj da si svadljiv. Ako ni sad ne razumeš, onda lepo sedi pa analiziraj šta si i na koji način pisao. Da li bi se, po meni, lovilo sa puškama koje liče na TRUBU, ti to sebi dade za pravo da tumačiš mene? Aloooo... Da li moji upisi piju vodu kod klinaca? Da li to što JA nisam video dupli čok, znači nešto ili ne znači ništa... Tim tonom možeš kod svoje kuće da razgovaraš, oni možda moraju da trpe to, ja ne moram.
Mislim, imam ja dobre živce, ali imam i granicu do koje me može neko cimati.

E ovo je demokratsko upozorenje ili sta a kad smo kod prozivanja ti si prozvao mene uostalom i nisu ti neki zivci kad ne dozvoljavas da svako iznosi svoja prakticna znanja na demokratski nacin a isto tako i da drugog izlaze kritikama i bude kritikovan od drugih ako si licno nesto uvredjen ja se izvinjavam ali ti sebi dajes za pravo da druge prozivas sa ALOOOOOO

Sniper Hunter

bturjane kaže:
canisaureus svaka cast ja nisam hteo da napisem da ne misli da je zla namera

Ma nema zlih namera tu smo da diskutujemo i razmenimo iskustva ali u vezi cokova na m 153 oni nisu za olovnu sacmu bar na ovoj koju ja imam u cal 12/89 i sin ima istu i tu cok xf sa njim mozes da pucas jedinacna zrna bet problema jer ima veci precnik nego cok f na iz 27 za olovnu sacmu jer neznam dali si kolega primetio oznaku stell to su ti cokovi za celicnu sacmu i oni su svi siri od onoh na kojima pise samo leed ili olovoi iz njih nije preporucljivo da pucas celicnu sacmu a ti jos ne rece koji je to dupli cok?

bturjane
 kolega Sniper Hunter kod mene na coku xf pise leed i merio sam on je ubedljivo naj uzi od svih koje imam jedino na coku H pise steel

canis aureus

bturjane kaže:

Sniper Hunter kaže:
U vezi korpica tj koncentratora s leva na desno gualandi ,B&P i plavi remington svima u deklaraciji pise da su za punjenja od 30 g olova ali cenajdalje da ode sa sacmom plavi pa B&P a onda gualandi zasto ? zato sto kada se napune casice do vrha na sva3 gualandi primi ravno 23g B&P27 a remington 30 i na istoj daljini plavi ima najuzi posip punio sam sva 3 sa 30 g olova i probao iz iste cevi i puske jer odnese najdalje sacmu posto je korpica najdublja tako da tu ne vidim ucinak coka pucano iz zbrojovke 304 sa fiksnim cokovima iz gornje cevi zao mi je sto nisam slikao mete cal 16 znaci sa korpicom cok ne igra bas veliku ulogu

Drago mi je da se bar u necemu slazemo da kod metka sa koncetratorom cok ne igra ulogu ali zato bez koncetratora igra i te kako

bturjane,
pa što ne reče odmah 'vako da te svi razumemo?!
naravno da čokovi imaju dosta veći uticaj kod municije bez koncentratora ali nisi u pravu za toliko osporavanje municije sa koncentratorom koja svakako ima uži snop(posip) i na većim daljinama pa iz tog razloga sve manji uticaj ima dužina cevi puške pa i čokiranost iste na daljine gađanja.
(i nije tačno da će posip biti uži bez koncentatora što si naveo da probamo! lično sam probao iz TRAP puške (namenjene za gađanje glinenih golubova), gde su Full čokovi, i municiju bez koncentratora te, naravno, rezultat nije bio dobar kao sa municijom sa koncentratorom)
ika

Lala
 Bturjane, pogledaj na strani br.3, ti si počeo danas da komentarišeš moj upis od 02.11. I direktno si me prozvao rečima da moj upis 'ne pije vodu ni kod klinaca'. Prevedeno, rekao si mi na fin način da lupetam. Posle si još dodao gas, pa pisao sve ostalo. Ja te, eto, ako ti je lakše, demokratski upozoravam na ton komentara Grin
Šta si ti kritikovao? Pa ono što sam ja napisao o razlici patrona sa ili bez korpice, to su osnovne i opšte poznate stvari, koje ti očigledno ne znaš! Na žalost! I još 'ladno ne kapiraš da se ostali šale i zezaju na tvoj račun u vezi korpica i čoka?
O tvom upisu vezanom za čokiranje i koncentratore, razmisli još jednom, ili idi na popravni lovački ispit.
A dupli čok bih baš voleo da vidim... Prosto sam željan novih saznanja Smile

bturjane
 uostalom bolje je ne davati savet nego dati pogresan..

Sniper Hunter
 http://imzcorp.com/en/company/95.html

Da se nebi raspravljali evo ovde sve pise a taj cok H ja nemam a sve ove sto su rusi napravili imam

nenad_franc
 evo ja sam ispisao tabelu sa cokovima koji vaze mp153 a mislim da vazi i za iz27. a kod tebe xf i jeste najuzi,jer ti imas cokove za celicnu sacmu!
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ead_id=685

Sniper Hunter
 m/res_en/0_value_8088_204.jpg

A ovo je cok samo za olovo

Lala
 Pa o tome se upravo i radi, bturjane, ne davati pogrešne savete.
Pisao si totalno pogrešne stvari, pa si se još i bunio k'o Grk u 'apsu, kad sam pokušao da ti objasnim gde grešiš. Pa si napravio šou ovde, tako da je ova tema odjednom postala najposećenija na forumu. Došli ljudi da se smeju i zezaju... Smile

Vid' sad, pobeže čovek?!? A taman smo skoro uspeli da ga naučimo...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,669 posete www.srbijalov.com