Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Mauser

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Mauser
canis aureus
 ...
ovaj karabin MauserM98 iz prethodnog upisa je nekad bio moj ... pravi lovački Yes a sanduk iz Oberndorfa iz 1941 godine Confused
... samo što "orlić" nije obrušen ...
canis aureus priložio:
981.jpg

The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

ssekir75
 друже канисе, нико не спори квалитет тих карабина, чисто покушавамо да установимо да ли ово буле има крањца, заставу или маузера ориђинале. лично мислим да је ово задње, сутим што је урађена репарација а касније и прерада ручице. проблем ми је жиг на цеви поред ознаке калибра јер га једноставно не видим како треба а овако ми није познат.

буле, расклопи затварач и види има ли каквих ознака на ударној игли, и тамо се врло често знао скривати неки битан жиг ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

canis aureus
 Ovaj buletov je original "wermahtov" kao što beše i onaj moj što sam ga uslik'o i kvalitet je odličan ... ti sanduci su termički dosta bolje odrađeni od nekih današnjih mada o sporenju kvaliteta nisam ni pis'o ... e sad koji ga je majstor preradio nisam siguran pošto se ne vide najbolje žigovi ali verujem da je zastavina cev sa ručicom zatvarača "a la" kranjac ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

vlada lovac
 Original definitivno, cak je iz iste fabrike kao i moj, a ta oznaka TK verovatno otkriva ko ga je preradio

ssekir75
 војна ознака контроле
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

bule 78

ssekir75 kaže:
друже канисе, нико не спори квалитет тих карабина, чисто покушавамо да установимо да ли ово буле има крањца, заставу или маузера ориђинале. лично мислим да је ово задње, сутим што је урађена репарација а касније и прерада ручице. проблем ми је жиг на цеви поред ознаке калибра јер га једноставно не видим како треба а овако ми није познат.

буле, расклопи затварач и види има ли каквих ознака на ударној игли, и тамо се врло често знао скривати неки битан жиг ;)

na udarnoj igli dva žiga
bule 78 priložio:
3591dscf07001.jpg

bule 78

ssekir75
 не знам... Confused

Montenegrin
 i59.tinypic.com/2ylofnk.jpg
i62.tinypic.com/5fniq1.jpg
i58.tinypic.com/al6nfn.jpg
Kupljen 70-tih od strane generala JNA. Sada u mom vlasništvu.
Mislim da je ipak Sava Kranj.Cijev bohler,cal 7x64

arli
 Lepo kolega-svaka častOdobreno

Montenegrin
 i61.tinypic.com/24v6vr8.jpg
i59.tinypic.com/iclf6v.jpg
i59.tinypic.com/2z8vlmf.jpg
i59.tinypic.com/24ybev7.jpg
Par fotografija o detaljima ovog karabina(ručica zatvarača,prednji nišan,suhl montaža,kahles optika).
Na zatvaraču je orao wehrmachta sa brojem 26. Cijev bohler spetzial 7x64).
Svaka dodatna informacija ili mišljenje bi dobro došlo.

Luka 94
 Pozdrav kolege..
Evo i mog' mausera JR-24 druckjagd 7x64 Smile
Što kažete za ovu puškicu ?

ssekir75
 ја кажем да је лепа Smile

Grom

Montenegrin kaže:

Kranjac 100%. Bohler cijev, baza M98.
Grom

astral hunter
 Pozdrav svima, vidim da imate lepu temu o Mauserima, skoro sam i ja nabavio jedan sa oznakom "Mauser-Werke Oberndorf Gmbh", cal 8x57JS, na sanduku ima utisnut logo "MAUSER" , od zigova ima utisnute zigove i na cevi i na sanduku sa oznakom "BB" i jos jedan koji podseca na jelenske rogove a ispod njih petokraka kao i yig koji je u stvari strelica usmerena na dole... od numerickih oznaka pre serijskog broja pise broj 98 pa razmak od 6 do7 mm pa onda pise serijski broj.... kundak nema obraznik niti bilo sta, izgleda jeftino, u oruzanom listu prodavca pise da je prvi put registrovan 1997 godine, upusan kao Mauser'werke, no to nista ne govori oruzju. Posto je potpuno nov i bio do pre dva dana konzerviran, skidao sam udarnu iglu, nema oznaka na njoj, doduse nisam znao kako se skida feder, ali sam siguran da nema oznaka jer je igla crne boje. Licno mislim da je neka prerada u pitanju radjena u zastavi, ali cev, brunaza i kompletan mehanizam deluju kvalitetno, jedino je kundak bezveze, ima tamnu braon orah boju, skoro cokoladnu, na zatvaracu takodje nema zigova, jedino ima neki bled broj...koji se jedva nazire, ne mogu tacno ni da procitam da li je 565 ili 555 ili 55 ili 56...treci broj se jedva vidi kao da je izbledeo...ili je preko njega nesto polirano kad je prepravljan... recite mi sta mislite o njemu i po vasem misljenju kako sam prosao, poto je potpuno nov,nikad koriscen, platio sam ga 200 evra i licno mislim da sam prosao dobro jer 200 evra nije mnogo za bilo koji nov karabin, ali zelim da cujemi vasa misljenja...
smirenost+dobar pogled+mauser werke oberdorf 8x57+Burris fulfield 2-7x35=samo jedan je dovoljan

ONLY BUCK & BOAR!!!

astral hunter
 zigovi na cevi i snduku su isti kao na karabiu kolege Bule78... to je u stvari oynaka BTB a ne BB kako sam naveo, onja sa petokrakom i jelenskim rogovimai strelica su samo kod mene malo jasniji i lepse utisnuti, kao i oznaka kalibra
smirenost+dobar pogled+mauser werke oberdorf 8x57+Burris fulfield 2-7x35=samo jedan je dovoljan

ONLY BUCK & BOAR!!!

Max011
 citat>, na zatvaracu takodje nema zigova, jedino ima neki bled broj...koji se jedva nazire, ne mogu tacno ni da procitam da li je 565 ili 555 ili 55 ili 56...treci broj se jedva vidi kao da je izbledeo...

Broj na zatvaracu ima svoj isti takav broj parnjak na akciji. Ta dva broja su prva numeracija koju oruzije dobije nakon pasovanja . Pojednostavljeno receno oni znace da je taj zatvarac od te akcije ! Nego mene intersantno ta simbioza domace kontrole i Mausra dobitna kombinacija,
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

astral hunter
 moj prijatelj tvrdi da je cev mauserova original, da je preradjen u zastavi u lovacki karabin i da su mu skinute neke svapske oznake, tako da su eliminisani tragovi, pa nije 100% siguran, tvrdi da je pre prerade verovatno proizveden u Nekaru (ako sam zapamtio) u Nemackoj negde oko 1941. godine, kao i da sam ga dobio na poklon za 200 evra novog i kaze da zeni koja mi ga je prodala kupim i odnesem cvece Smile jer je ta kombinacija preradjenih mausera radjena za izvoz i da je rec o izuzetno kvalitetnim karabinima... koji su napolju prodavani kao originalni mauseri i da su kupci istih zadovoljni jer su za dve klase kvalitetniji od svega sto je pravila zastava.... ako treba postvicu slike, ali nista sto vec vidjeno kod kolege s nadimkom Bule 78 novo od zigova nema....bilo kako bilo j sam prezadovoljn kupovinom i cenomi mnogo sam srecan sto ga imam jer obozavam mausere jedino me kopka ta misterija oko karabina perade i nastanka, sto mu daje poseban smek, pa cak i to sto su retki i nisu radjeni serijski...ako moze neko da rastumaci sta znaci BTB i onaj drugi zig sa rogovimai petokrakom kao kod buleta, za koji on kaze da lici na krunu...da jos nesto saznam

ONLY BUCK & BOAR!!!

astral hunter
 sad usph da saznamsta znace i ove oznake tj. zigovi BTB - da je testiran sa bezdimnim barutom, a ovi rogovi i petokraka da je izvrsen konacni prijem pruzj i to je definitivno dokaz da je ovo oruzje radjeno kod nas i atestirano i sigurno je vrsena prerada svpskog mausera...ako neko jos nesto zna neka pise

ONLY BUCK & BOAR!!!

Joe the hunter

Grom kaže:

Montenegrin kaže:

Kranjac 100%. Bohler cijev, baza M98.

Sava Kranj je proizvodila auto gume a Puskarna Kranj oruzje Smile

nidzamotocross
 Možda je kolega pod ''Sava Kranj'' mislio na gumeni amortizer na kundaku... Smean
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
.243 Win vs 6,5x57 Mauser (6,5x55Swe) MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 40 12.10.2015. 22:51
Mauser (uopšteno) ORUŽJE - SVAŠTARA 49 15.07.2011. 17:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,730 posete www.srbijalov.com