Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: CZ-USA MALLARD

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
CZ-USA MALLARD
AleksandarB78
 Podunavac i mene zanima ova Ringnek u cal 20 gledao sam je u radnji i u planu mi je ... poznato mi je mislim sve oko nje, nego vide li je u lovištu kod nekog od lovaca i šta kažu za nju. Inače - prelepa je.

Podunavac
 Rođo negde oko 8000 kn. Jedina puška koja nije pojeftinila od kako je ukinut porez na luksuz u koji je spadalo i oružje. Objašnjenje jednog vlasnika trgovine oružjem i opremom gde često svratim je da Woodcock vode kao sportsku pušku, a na sportsko oružje se nije računao taj posebni porez na luksuz, pa nije imalo šta ni da se skine. Meni je ovo malo čudno, pogotovo što Woodcock nije sportska nego lovačka puška. Ringneck je pre ukidanja tog poreza koštala oko 7500 kn, a sad je za keš oko 5800 kn.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

AleksandarB78 kaže:
Podunavac i mene zanima ova Ringnek u cal 20 gledao sam je u radnji i u planu mi je ... poznato mi je mislim sve oko nje, nego vide li je u lovištu kod nekog od lovaca i šta kažu za nju. Inače - prelepa je.

Nisam je video kod nikog poznatog. Gledao sam je u prodavnici i znam da je prodan kompletan kontigent u kalibru 20. Još imaju jednu na lageru u kalibru 12. Ja planiram isključivo u kalibru 20/76, pošto imam bokericu 12/76.
Tri prsta 2Kolce

golf071

AleksandarB78 kaže:
Gde si je gledao druze i koliko je?
Novine

AleksandarB78
 Ista priča- imam ZH 301/304 pa hoću položaru u cal 20.
Bila je kod Žareta u Trofeju oko 800 EUR, paljena glava, imala je i u cal 12. Zamalo je nisam pazario, posle potrošim nabavnu dozvolu na Zastavinu položaru, ostane mi para pa keš preusmerim za nabavku kombinovane cevi za ZH i kroz 6 meseci jurnjave i to kompletiram.
Čim skupim malo para na gomilu idem po nabavnu, jer sam se sa Zastavom uverio da znam da lovim sa položarom, a ova ima izgled samo takav.

AleksandarB78
 Kupio bih je zbog još jednog razloga, a to je što se u lovu na prepelice vidim samo sa položarom - pa još lepom i laganom...
Nema ništa lepše.

DakiNS
 Ima ! Položara pa još petlaraGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

AleksandarB78
 Slažem se Odobreno

golf071
 Hvala druze.Odobreno
Novine

ssekir75

DakiNS kaže:
Ima ! Položara pa još petlaraGrin

Bravo 2
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Marko_1986

Podunavac kaže:
Kod mene su puške Brno Mallard veoma popularne. Povoljne su cenom a i lepo izgledaju. Mnogo lovaca sa kojima se susrećem po lovovovima ih imaju. Premda se na tržištu HR ne nalaze dugo vremena, nego zadnjih godina, ipak su do sada stekle neki renome. I to pozitivan. Ni od jednog korisnika nisam čuo loš komentar za ove puške. Ali isto tako njih 90% nema pojma da su to turske puške. Svi ponosno kažu ČZ-USA, češke puške namenjene izvozu u ameriku. A onda kad im kažem da su to turske puške iz fabrike Huglu, prvo neverica, pa pobijanje a ponekad i ljutnja. Međutim pregledao sam sve modele CZ-USA koji se ovde mogu naći u prodaji i mogu reći da ni jednom nisam našao neku manu (pogotovo u odnosu na cenu). Sa dva modela sam posebno oduševljen, a to su položara Ringneck (koju i sam planiram da kupim) i bokerica Woodcock. Veoma lepe puške, dobro upasovane i finiširane.
Mnogi greše što se tiče turskih pušaka. Naravno da ima i loših, ali nisu sve takve. Ima veoma dobrih pušaka. Isto kao i opaske o lošem čeliku. Zašto bi bio loš? Pa nisu turci ni glupi ni zaostali. Bili su vojna sila vekovima i jako dobro znaju šta je kvalitetan čelik. Njihova industrija je u stalnom usponu, a pojedine fabrike oružja rade već par stotina godina. Turske puške imaju dobru prođu na američkom tržištu, gde je ponuda oružje nepregledna a cene daleko niže od evropskih. Što se tiče Huglu pušaka konkretno, jedna fabrika svetskog renomea i u stalnom usponu kao što je Zbrojovka, sigurno nebi rizikovala i prodavala puške loše kvalitete pod svojim imenom. To što lovci kod nas imaju neke predrasude, to je već nešta drugo. Turske puške definitivno imaju bolji finiš i lepši dizajn od ruskih. Dali će ih dostići po upotrebnoj vrednosti? To će vreme pokazati. Ali dok god naše plate ne dostignu evropski prosek (što neće skoro biti) smatram da su turske puške (pogotovo Huglu) dobar izbor za nabavku.

Strucno, realno i korektno objasnjeno. Svaka cast kolega.Bravo 2
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

Aleksandar@95
 Da li se neko sretao sa ovom puskom i neko iskustvo http://www.czub.c...DCOCK.aspx

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

lovac

Podunavac
 Nisam imao prilike da lovim sa njom, ali sam je više puta pregledao i rastavljao. Odlično su upasovane i finiširane. Lepo ležu u rame. Imaju i kundak od dobre orahovine. Dobar izbor za kupovinu, premda im cena nije baš mala.
Tri prsta 2Kolce

Aleksandar@95
 Kolika joj je cena, nisam mogao da nadjem na netu?
lovac

Podunavac
 Neznam koja joj je cena u Srbiji. Mislim da je Daki negde gledao pa bi mogao da kaže koliko košta. U Hrvatskoj košta 8000 kn, što je oko 1070 evra.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 No no no gledao sam jeftinije koje su mi se dopale na prvi pogled , ali samo na prvi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

kimi

Aleksandar@95 kaže:
Kolika joj je cena, nisam mogao da nadjem na netu?

116 hiljada, u Trofeju
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

bullet
 116 hiljada i pritom je radi Turska, za te pare mozes da uzmes Franchi bokericu, ili dodas jos 15-tak hiljada i uzmes Marochi bokericu i pevas pesmu.. Grin Grin Grin

sheytan
 ^ Jes, vala, + ima polovnjacha pravih za te paritze! Odobreno

A ALU italijanskih pushaka ima i za manje pare!
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Zašto bi turska puška morala da bude lošija od donje klase italijanskih pušaka tipa F.A.I.R. Bettinsoli ili Sabbati? Ili neke druge firme iz donjeg cenovnog ranga. Zato što je napravljena u turskoj fabrici? Pa turci su vekovima bili najjača vojna sila na tri kontinenta, i jako dobro znaju šta je čelik i šta je oružje. Mnogi bi se iznenadli kada bi videli kakve se sve puške prave u turskoj. Italijani jesu vrhunski majstori u izradi sačmarica, ali i kod njih sve što je bolje počinje od 2-2,5 hiljade evra pa naviše.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,279 posete www.srbijalov.com