ŠKOLA ZA LOVAČKI PODMLADAK
|
davorcalic |
Objavljen 10.06.2015. 22:57
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
nidzamotocross kaže:
Ja o ovome samo mogu da sanjam kod nas na jugu. Svaka čast! 
I kad bude trebalo nešto o čemu smo par puta pričali u vidu tekstova i fotografija, voljan sam da pomognem koliko mi je u mogućnosti, da klinci vide i lepote planine i goniča, pogotovu naših autohtonih. 
Pozdrav Nidžo...trebaćeš mi kad dođemo do teme KINOLOGIJA... biće u narednom periodu IUO pasa, onda ja iskoristim priliku, kao zadnji put na strelištu kad su gađali glinene ,pa se ubacim,što bi rekli ,,kad je prilika,, da i čuju i vide i probaju ...Imam te ja u planu jer bi voleo da vide i poslušaju o nečemu čega nema kod nas...
Mrwo,zemo moj, veliki pozdrav,i kod mene počelo sporo,al ja bio ko vaška dosadan i eto vidiš,krenulo.... kad vide da si uporan svatiće te ozbiljnije.... samo budi ,,vaška,,
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 13.05.2016. 22:24
|

Veteran

|
U nedelju u lovačkom domu LD,,Vidra,, iz Hajdučice biće održano druženje sa našim podmladkom.... imaćemo prijem novih članova njih četvero (blago meni),malo ćemo pričati na temu ,,DIVLJAČ U NAŠEM LOVIŠTU,,...a posle svega idemo na strelište da se takmičimo u gađanju VP na 10m.... za odvažne biće i VP sa optikom na 25m.... najboljima biće uručene medalje a svim učesnicima biće dodeljene plakete.... posle takmičenja idemo na ručak u lov.dom.... MNOGO se zahvaljujem domaćinima koji NIKAD,al NIKAD nisu postavili pitanje u vezi nas (u isto vreme se održava i pucanje glinenih golubova pa se mi obično ,,zakačimo,,).... Zahvaliću im se ja lično prigodnim poklonom, al otom-potom....
Organizator je Komisija za lovački podmladak u LU,,Brzava,,iz Plandišta.... Sutra idu pripreme,dogovori i sve ostalo a u nedelju druženje... Ko hoće da dovede klince ,,Ulaz je slobodan,, i svi su pozvani pa kome nije daleko- dobro nam došli....
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.05.2016. 22:58
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Neka vam je u zdravlje druženje. Očekujem text i slike pa da klince stavimo na naslovnu stranu u vestima, zaslužujete!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 13.05.2016. 23:00
|

Veteran

|
Želim da napišem još jednu stvar a to je da pohvalim i da se zahvalim podmladku koji su prošle lovne sezone imali oko 28 radnih akcija!!! od spemanja doma,pravljenja hranilišta ,iznošenja soli i hrane u lovište do čišćenja pojila u lovištu i naravno učestvovanje u svim manifestacijama lovne kinologije.... Momci najbolji ste...
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 13.05.2016. 23:06
|

Veteran

|
Lala kaže:
Neka vam je u zdravlje druženje. Očekujem text i slike pa da klince stavimo na naslovnu stranu u vestima, zaslužujete!
Hvala Lalo,hvala Srbijalovu hvala svima.... Postavićemo slike i napisaćemo sve što se dešavalo i kako je bilo na druženju.... Zaslužili su klinci ovo jer su radili cele godine...
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 14.05.2016. 13:45
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Samo napred zemo,ti se ne sekiras sa kim ces pod stare dane loviti i drugovati.Jos kad se kao mali"pelcuju"pozitivnim primerima,mozes ocekivati lovce sa velikim L.
Puno pozdrava za Tebe i ekipu,svaka Vam cast
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 14.05.2016. 20:39
|

Veteran

|
mrwa22250 kaže:
Samo napred zemo,ti se ne sekiras sa kim ces pod stare dane loviti i drugovati.Jos kad se kao mali"pelcuju"pozitivnim primerima,mozes ocekivati lovce sa velikim L.
Puno pozdrava za Tebe i ekipu,svaka Vam cast 
Zemara,veliki pozdrav i hvala,preneću im pozdrave ... Sutra je njihov dan, mada koliko ih znam,posle besane noći ima da zevaju do ručka... Danas ceo dan pripreme: mete ,dijabole,postolje za mete,slatkiši,slaniši,sokovi,medalje,plakete...sve je tu a i kiša bogami je tu...al zabole nas,strelište je nadkriveno... Ja sad odo malo da prelistam gradivo da nezapnem negde,nema smisla da im čitam o divljači koju imamo u lovištu,nije to - to.......
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 15.05.2016. 17:46
|

Veteran

|
Danas je bilo održano druženje sa našim podmladkom u organizaciji komisije za lovački podmladak u LU,,Brzava,, iz Plandišta... Na strelištu LD,,Vidra iz Hajdučice održano je takmičenje u streljaštvu Vazdušna puška 10m.Instruktor streljaštva sa zvanjem Majstor-strelac Milenko Germanac iz Plandišta održao je kratko predavanje iz oblasti streljaštva i u toku takmičenja bio je u svojstvu sudije.Prvo mesto osvojio je Jovan Ćalić iz Plandišta,drugo mesto je pripalo Saši Jovanoviću iz Margite a treće mesto je osvojio Uroš Cvetićanin iz Velike Grede... Posle takmičarskog dela druženje nastavljamo u lov.domu ,,Zec,, iz Plandišta gde se održao je lovački čas na temu ,,Divljač u našem lovištu,, gde su spomenute i štete na divljači zbog prenamnoženosti predatora kao i negativne posledice koju prave krivolov i lovokrađa...
Sve je proteklo fenomenalno,pogotovo posle takmičenja gde su se rasplamsali međusobni dueli...Nažalost bilo je samo 7 klinaca od ukupno 17 članova podmladka i jedan gost, Aleksandar Janićijević (dečak, podmladak iz Pančeva koji je došao sa ocem na pucanje trapa) koji se takođe takmičio sa nama ali njegov rezultat nije bio takmičarski jer je on aktivan strelac u streljačkom klubu u Pančevu.....ipak svaka mu čast pokazao je znanje... Nači klinci su bili na višem nivou nego lane, izgleda mi da se vežbalo (u tajnosti)... Meni je bilo važno da se njima sve to sviđa i da se lepo provode a usput i nauče nešto...
Zahvaljujem se Predsedniku komisije Marjanu Pupavcu,Instruktoru streljaštva Milenku Germancu, LU,,Vidra,, iz Hajdučice i zahvaljujem se članovima podmladka na predivnoj atmosferi koju je doprinelo njihovo drugarstvo...
Posebno se zahvaljujem adminima Srbijalov na podršci i na još nekim stvarima koji me guraju dalje i više....
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 15.05.2016. 17:48
|

Veteran

|
Milenko Germanac instruktor streljaštva i majstor-strelac...
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 15.05.2016. 17:49
|

Veteran

|
Uroš i Aleksandar... kako se lepo vidi ko je lovac a ko strelac...
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 15.05.2016. 17:50
|

Veteran

|
Mala neizvesnost kod bodovanja... A ono pivce sa strane nije sa našeg stola...
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 15.05.2016. 17:51
|

Veteran

|
Uroš,Jovan i Saša današnji pobednici....
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 15.05.2016. 17:55
|

Veteran

|
Lepih sat vremena proveli smo u domu... Današnja tema je Divljač u našem lovištu... Posle svake divljači o kojima je bilo reči imali su i prilike da ih vide,doduše na slikama al sve će doći na svoje... imaće uskoro i priliku da ih vide i uživo... ako ne sve onda većinu... nesmem sve ni da im govorim
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 15.05.2016. 18:05
|

Veteran

|
I moja malenkost...
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 19.06.2016. 19:04
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Danas smo Daki i ja imali čast i zadovoljstvo da se upoznamo sa Davorom Ćalićem i članovima lovačkog podmlatka njegovog LU iz Plandišta. Susret i upoznavanje je upriličen na CACIB izložbi u Bečeju, gde je domaćin podmlatkarima i njihovim mentorima bilo Kinološko društvo Bečej (organizator izložbe) i predsednica tog društva Sanja Momčilović-Bognič, koji su se pobrinuli da momci iz Plandišta imaju šta da vide, ali i da pojedu i popiju!
Mislim da su dečaci podmlatkari LU iz Plandišta imali dobru priliku da na izložbi vide i upoznaju malo dublje svet kinologije, kao i mogućnost da vide neke reprezentativne pripadnike rasa lovačkih pasa (NKD, NOD, NLT, kratkodlaka vižla...) kao i neke rase lovačkih pasa koje se ne sreću često u lovu (madjarska oštrodlaka vižla, vajmarski ptičar, irski seter...). Nekoliko sati vremena zajedničkog boravka u Bečeju je brzo proletelo. Uostalom, Davor će moći više da kaže šta se sve danas dogadjalo i šta je dečacima posebno privuklo pažnju.
Društvo nam je nakratko pravio i Miloš Zorić, vlasnik uzgajivačnice NKD ptičara Stephaus Zorić, koji je danas sa svojim psom Hektorom uzeo titulu CACIB, a sa drugim psom Neronom i titulu RCACIB.
Da se momci-podmlatkari ne uobraze, ali moram da kažem da su me oduševili disciplinom i odmerenim i pristojnim ponašanjem! A Davor je bukvalno bdio nad njima - čovek za tu decu ima kilometre strpljenja, a deca mu to vraćaju punim poverenjem i poštovanjem njegovih saveta. Zaista nije čest slučaj da vidim i sretnem grupu dece sa mentorom koji imaju tako dobro izgradjen medjusobni odnos! U vezi sa ovim što radi Davor Ćalić i njegove kolege iz Komisije za podmladak LU 'Brzava' iz Plandišta: čini mi se da se na mnogo mesta ne shvata fundamentalni značaj rada sa podmlatkom. Članstvo aktivnih lovaca po udruženjima je iz godine u godinu sve starije, a sve je manje mladih koji se uključuju u lovstvo. A na mladima treba svet da ostane!
Za kraj i za uspomenu na ovaj prvi (nadam se ne i poslednji) susret sa momčićima iz Plandišta ostaje ova slika gde smo Sanja, Daki, Davor, naš kolega lovac i forumaš XLR 5, i ja (Sanja je naravno sa svojom vižlom Foxom). (klik na sliku za uvećanje):
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 19.06.2016. 21:12
|

Veteran

|
Uh..... Kakav dan....
Ovo je prvi put da smo išli van našeg LU i da vam kažem da sam se malo plašio, ipak 7 dečaka voditi u gužvu je izazov,ali... to su moja deca i danas su se pokazali a ja ću im se odužiti za to,obećavam to pred svima.... Čim smo stigli javili smo se Sanji koja nam je dodelila pratioca (ja ostao bez texta!!!) i dok je trajala gužvaja oko priajve pasa ugledam u nekom žbunju jedno hranilište za krupnu divljač i odma iskoristim tu priliku da malo ponovimo temu ,,lovni objekti u lovištu,,... snimili smo na koji je način to odrađeno i skovali plan da se uradi jedna ista takva....
Lalo,video si nešto što sam video i ja a to je hemija između klinaca,posmatrao sam ih celo vreme i zamišljao kako će to druženje biti kad porastu... to su deca iz pet različitih sela i neviđaju se često a videćete kako to izgleda kada su zajedno....
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 19.06.2016. 21:18
|

Veteran

|
E onda, na njihovu opštu radost, pozvani smo na doručak koji su omlatili onako u slast... ko u lovištu... lepo spremljeno i ugošćeno što samo govori o domaćinima...
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 19.06.2016. 21:21
|

Veteran

|
Pošto se malo odužilo pripremanje pasa za početak izložbe iskoristili smo priliku da se trkamo do keja i uživamo u pogledu na reku Tisu... samo da napomenem da sam ja pobedio u toj trci....hahahah... bilo ono ko zadnji- magare...hahahahaha
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 19.06.2016. 21:27
|

Veteran

|
Malo smo i šetali po Bečeju i tražili nekog sladoledžiju al ga nismo našli pa se vratili na izložbu gde nas je čekao moj kum Čeda (A.Malevski) i doajen srpske kinologije Velimir Netković gde su nas upoznali a neke i zarazili, sa rasom lovačkih pasa NOD.... boga mi lepih sat vremena su nam prezentovali ovu rasu ptičara na jako zanimljiv način....Ja se zahvaljujem Predstavnicima Srpkog DD kluba na druženju i na pozivu da svi budemo njihovi članovi....
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 19.06.2016. 21:34
|

Veteran

|
Dok je trajala izložba,stigli su i naši prijatelji koje zvanično proglašavamo našim članovima....počasnim naravno... Da se nebi stalno zahvaljivao na svemu koliko su nam pomogli evo jedno veeeeelikooo HVALA....
DakiNS,Lala i Jovancalic
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|