Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ZASTAVA M85

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ZASTAVA M85
tomo vrbas
 Bravo 2
За лепљење носача шта користиш исто тај двокомпонентни бизонов лепак или нешто друго?

7x57
 i.postimg.cc/bNbTkq1d/IMG-20200401-124145.jpg
Ништа не лепим трајно, лепак ништа не држи на смицање. Ово ти је пример алу шине на којој је урађен бединг. Нисам горе написао, када се све стегне, после 24 сата, шина се скида са карабина, метални делови и оптика се детаљно чисте, посебно шрафови и навоји.

Онда се приступа уобичајеном шрафљењу шине за сандук. Локтајт и момент кључ се подразумевају. Овим је обезбеђен стопроцентни контакт шине и карабина и уз одговарајућу силу на шрафовима то се никада неће мрднути. А кад хоћеш нешто да мењаш једноставно се скине и на карабину нема трагова.
Draško

7x57
 Онда се на шину монтирају доњи делови рингова, бединг, чишћење, монтирање, овог пута без локтајта, и то је то. За време док се ради око рингова нипошто их не померати са шине. Тиме би све изгубило поенту. Када се стегне оптика и све је завршено, онда може да се скидају и враћају, наравно ако су за то предвиђени.
Draško

7x57
 i.postimg.cc/wBKcBZ1L/IMG-20250515-180456.jpgpost images
На слици је још један пример бединга. Оптика је са тубусом 25,4 мм, а монтажа 26 мм. Таква је већина код европских произвођача. Оптика је легла на дно прстена, а погледај колико је масе на странама прстенова. Да нема бединга то би било празно. При стезању би то место попунило тело оптике својим деформисањем. За мене потпуно неприхватљиво.

Такође, на задњем прстену се очигледно види да је затурен унапред, по трагу у бедингу, значи није саосан са предњим у коме је савршен траг.

И све ово је на квалитетној шини, а замисли како би то било на дводелним базама.
Draško

7x57
 i.postimg.cc/MHPZsCCL/IMG-20250516-150418.jpg
А ово су урађени горњи делови ових 26 мм прстенова. Горње нема потребе радити када су одговарајући према оптици (25,4 или 30 мм). Старе Зрак оптике су 26 мм, као и Сваровски и остали европљани старије генерације.
Draško

rk
 Moram ovo da pohvalim mislim da je u zadnjih par godina ovo najkvalitetniji post svaka cast. Necu da zvucim navijacki da mi se ovo svidja i da je ovo jedino oravo postavljanje montaze al bas mi se svidja
RK

7x57
 i.postimg.cc/WbWVDb5P/IMG-20250528-164137.jpg

Хвала колега. За тебе једно нивелисање кончанице у кућним условима.
Draško

tomo vrbas
 Свака част мајсторски нема шта и лепо све до детаља објашњено. Bravo 2
Једно питање на колико се стежу шрафови на оптици и где има да се купи такав кило кључ?

7x57
 Овај момент кључ је Вортексов, имају га у Пелопонезу. Одличан је. Градиран је у in-lbs, или инчима по фунти. Вортекс за своје оптике препоручује од 15-18 in-lbs или по нашки 1,7-2,0 Nm. Ја оптике од 25,4 мм тубуса стежем на 16, 30 мм на 18 in-lbs. Није то нека разлика, ипак 30 мм тубус је по правилу чвршћи.

Сваки произвођач има своју препоруку, али све је ту негде. Колеги сам монтирао новог Цајса, мислим да је био на 2 Nm.
Веома је важно код коришћења момент кључа да су шрафови и навој суви зато што било какво уље олакшава трење и кључ затеже много више него што показује. Зато базе, са локтајтом, не затежем преко 25 in-lbs.

Одмах по завршетку коришћења кључ треба вратити на најмању вредност, да опруге не би биле натегнуте што би временом довело до непрецизног мерења. И наравно, момент кључ никад не користите за одвијање, пореметићете баждарење.
Draško

rk
 Svaka cast. Vrlo detaljno objasnjeno i pedantno uradjeno. Ne znam da li ti je to struka al bolje od vecine “majstora”. Nadovezao bi se na tvoj upis vezano za silu zatezanja, ona upravo se razlikuje od precnika tubusa al i medju proizvodjacima. Kolko se secam mislim da je npr. swarovski na 2nm a Kahles na 2,2.
RK

7x57
 Кад ти пушкари упропасте две оптике и један карабин приморан си да уђеш у проблематику. Данас је лако, све има на интернету. Наравно никог не убеђујем, овако ја радим себи. И све то без неког посебног алата осим момент кључа.
Draško

rk
 Potpuno te razumem.
Tuzno je da u srbiji koja nije tako mala zemlja nema prakticno ozbiljnijih servisa za oruzje.
U beogradu koji ima skoro 2000 000 stanovnika ima 2-3 registrovana servisa u koje se ne usudim da odnesem oruzje, dovoljno da Vidite na sta lice ti servisi i sve vam bude jasno. U hrvatskoj imate par ozbiljnih servisa u sloveniji isto tako a da ne pricam dalje u evropi. Ima par ljudi koje ja znam a neki od njih su bili prisutni na ovom i na drugim forumima al nemaju registrovane radnje i tu se proca zavrsva. Niko normalan nece da ostavlja oruzje kod ljudi koji nemaju registrovan servis.
RK

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Zastava M70 KARABINI 943 01.03.2025. 00:59
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Bokerica M80 Crvena Zastava LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 79 04.11.2013. 08:02
Zastava M24 (Kraljevina Jugoslavije) KARABINI 4 22.01.2011. 13:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,267 posete www.srbijalov.com