Meni više liči da su umesto CIC kriterijuma, koje izgleda da ne poznaju najbolje, koristili KRK kriterijum, ŠLIHT ili ŠLIC kriterijum. A na kraju ispade PRC kriterijum!
Ja bih tražio pare nazad ili od LU ili od Experata!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ma Nenade, ne istražujemo mi sami, puno stvari nam stiže od članova, pa onda mi to skupimo na gomilu. Mada, moram da priznam da ima tu i dosta znanja, iako ne misle svi tako, recimo neki posmatrači ptica...
Pepa 75 kaže:
Generacio sto? Pa covek je znao sta i gde puca, Bar po njegovim izjavama.
Nije lud da prizna da su ga navukli!
Šta ćemo ako je njemu ponuđeno da u svojoj kolekciji ima "svetskog prvaka"?
Čovek sigurno nije žalio pare za takav trofej!
A oni auto, prikolicu, pa u Austriju i nazad, preko Mađarske. Da li su prikolicu otvorili u Mađarskoj ili u Krsturu, ne zna se!
Pa formirali eminentnu komisiju koja je ŽMUREĆKI, ali bukvalno, ocenjivala trofej!
Pa 277 poena!
Pa svi počeli da se sprdaju sa 277 poena!
Pa se 277 poena stabilizovalo na 0 poena!
A novaca nigde!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Član 3.
Komisiju Lovačkog saveza Srbije imenuje Upravni odbor Lovačkog saveza Srbije i ona broji deset stalnih članova i njen sastav je otvoren.
Komisiju za ocenjivanje trofeja divljači lovačkog udruženja odnosno preduzeća koje gazduje lovištem, imenuje Upravni odbor lovačkog udruženja, odnosno preduzeća i ona broji 3 člana.
Član komisije može biti lice, bez obzira da li je član Lovačkog saveza Srbije ili radnik preduzeća koje gazduje lovištem, ako ima položen ispit za ocenjivanje trofeja divljači.
Predsednik komisije mora biti lice, koje je član Lovačkog saveza Srbije, odnosno radnik preduzeća koje gazduje lovištem iz koga se trofeji divljači ocenjuju.
Zašto su onda predstavljeni kao komisija LSV?
Član 6.
Lovačkim udruženjima, odnosno preduzećima iz čijih lovišta treba oceniti trofeje, a nemaju svoju komisiju, predsednik Komisije LSS će na njihov pismeni zahtev obrazovati komisiju od lica sa spiska ocenjivača trofeja Lovačkog saveza Srbije
- ime i prezime vlasnika trofeja; - vrsta divljači od koje je trofej;
- naziv lovišta iz koga potiče trofej;
- evidencioni broj trofeja;
-ocena trofeja;
- mesto i datum ocenjivanja;
- potpisi članova komisije.
Zapisnik se dostavlja Lovačkom savezu Srbije i lovačkom udruženju odnosno preduzeću koje gazduje lovištem iz kojeg trofeji potiču.
Ovo bi trebalo da znači da su se uverili u podatke o kojima vode zapisnik!
Ovo ste malo komentarisali!
Sremac75 kaže:
Ovde postoje dva problema i oko oba je svoje mišljenje dala Nacionalna komisija za ocenjivanje trofeja LSS .
Prvi: Citat: "Pored navedenog zaključka o trofeju, planira se preduzimanje mera za proveru autentičnosti podataka o odstrelu i poreklu srndaća."
Drugi: Citat:
"Trofej srndaća nije odgovarajuće gazdinske starosti, nema merne elemente, proglašava se abnormalnim (lovački: dvostruki perikaš), nedostaju dokazi o prirodnosti i poreklu trofeja i obaveštava se kancelarija CIC-a u Mađarskoj o zaključku komisije".
A istaknuti lovni radnici i stručnjaci za ocenjivanje tofeja, Predsednik i Sekretar LSV, ocenili takav trofej koji nije odgovarajuće gazdinske starosti, nema merne elemente, koji je kasnije proglašen se abnormalnim (lovački: dvostruki perikaš) i za kojeg nedostaju podaci o poreklu! Nije li to za oduzimanje licence/diplome za ocenjivanje trofeja?
Ili su samo na tom času otišli da obiđu ručak?
Jesu li oni stručni i obučeni da ocenjuju trofeje ili nisu?
Ma sramota, bre!
I ovo!
Pa očigledno je, da je pored blamaže lovca koji je prijavio odstrel, još veća blamaža članova ocenjivačke komisije. Neko pomenuo argument, da je komisija bila dužna samo da oceni trofej, bez ulaženja u poreklo i ostale podatke.
Pa komisija unosi podatke u ocenjivački list. A unela je podatke na reč. Da li je radila po pravilniku? I ispalo je da su svojim postupcima i lovac, i članovi komisije, naneli štetu ugledu lovaca Srbije. Lovac koji je prijavio trofej je i dalje predsednik LD Fazan u Krčedinu, a članovi komisije Beuković i Zeremski su i dalje predsednik i sekretar LSV. Sve je ostalo isto - pojeo vuk magarca! Ili nije ostalo isto, jer se sad na sajtu LSS konačno pojavili dokumenti sa oznakom 'LOVAČKA TAJNA' - neko je puno gledao špijunske filmove, kad kači ovakve oznake na službenu dokumentaciju lovačkog saveza!
Da li će ovo pitanje biti pokrenuto na skupštini saveza? Da li će biti postavljeno pitanje odgovornosti onih koji su ovo uradili? Da li postoji dozvola za lov i izveštaj o odstrelu za ovog 'svetskog prvaka'?
Hajde malo da se priupitamo za ODGOVORNOST! Ako nema dozvole za lov i izveštaja o odstrelu, a lovac prijavio trofej, onda se može osnovano sumnjati na krivolov, pa treba da sledi prijava, pa sve ostalo (oduzimanje oružja, naknada štete, zakonske sankcije, i oduzimanje prava da taj čovek bude lovac). A ako je komisija 'na reč' unosila podatke, i time možda 'pokrila' odstrel, onda su i članovi komisije u sličnom problemu. Pa se postavlja pitanje njihovog daljeg učešća u radu komisije za ocenjivanje. Postavlja se pitanje, takodje, da li su ovakvim svojim radom članovi komisije povredili odredbe statuta LSV? Da li je Nadzorni odbor LSV razmatrao postupke članova komisije? Da li je UO LSV imao na dnevnom redu ovo pitanje? Šta je preduzeto protiv osoba koje su u ovoj blamaži učestvovali?
Hajde da ja, slučajno, odstrelim jednog fazana nezakonito - odrali bi me od kazni, ostao bih bez oružja, i ne bih više mogao da budem lovac. A ovi momci? Njima je dozvoljeno čak i ovo?!? I nikom ništa?????
Ocenjivanje trofeja u sebi uvek sadrzi dozu slobodnog sudijskog uverenja. Ostalo se uglavom zna. Tu su FEDFA i INTERPOL. Zanimljivo je da u Madjarskoj postoji sudska policija. Sto se tice porekla trofeja jeva cekam da se objave odgovori nasih zvanicnih vlasti (drzave na koju se svi pozivaju). Aha
O, dobro veče, temudjin, pitaju se ljudi, i ja, gde si, nije te bilo par dana. Gužva na poslu, pretpostavljam.
U vezi ovog trofeja, vidim da pominješ državne vlasti (pretpostavljam da misliš na policiju?). Državne vlasti Srbije su valjda obaveštene o svemu, pa treba da rade svoj posao. A šta je sa organima Saveza? Da li imaš neki komentar, u vezi onog što je objavljeno na sajtu LSS? Mislim, počev od oznake 'Lovna tajna', pa preko sadržaja izjave nacionalne komisije za trofeje, do sadržaja ocenjivačkog lista?
Zaista me zanima tvoje mišljenje o svemu ovome.
Lalo, prvo treba reci clanovima sta je FEDFA.
Sto se tice nase vlasti mislim na tuzilastvo koje svojevremeno nije naslo za shodno da pokrene istragu. Ovim putem se javno zahvaljujem g-dinu Gabrovskom koji ima farmu srna vec preko 50 godina na pojasnjenu tzv. srndaca kastrata.
Bravo Sremac75. Treba jos pojasniti sta radi ova organizacija, odnosno kakav se dokument potpisuje kod vlasnika farme pre odstrela neke vrste. Takodje koje su sankcije itd...
Evo, objašnjeno je šta je FEDFA.
'Ajmo dalje u priču: ne komentarišeš ništa u vezi mojih ostalih pitanja, vezano za savez i ocenjivačku komisiju (zamalo da umesto slova 'o', stavim slovo 'u', u nazivu komisije, kakva bi to greška bila )
Hvala Sremac75. Ovo sto cu napisati lici na bajku.
Kad lovac zeli neki neobican trofej a nema vremena da isti juri po lovstu onda dodje do kataloške prodaje. Otvorite neku knjigu punu fotografija i uprete prstom - ovoga hocu. Dobro, molim vas da potpisete (lovac ili njegov predstavnik) sledecu dokumentaciju u kojoj pise da se zbog pravila FEDFA trofej poreklom sa farme ne može zvanicno ocenjivati niti izlagati. Znaci direktno u lovacku sobu i u lovacke price. Prekrsaji ovih pravila se desavaju svake godine sirom Evrope, najpoznatiji je sličaj jelena iz Bugarske. Slicno je bilo i kod nas. Ali prica je prica a zvanicna verzija sledi od nadleznih drzavnih organa.
Sremac75 kaže:
FEDFA-Federation of European Deer Farmers Associations
Srpski-Federacija udruženja evropskih odgajivača jelena!
"Govori bre srpski da te ceo svet razume"...reče bosanac i popi flašu piva....
"PRAVNI LOVAC"+"LALA"=MNOGO SMO JAKI...
To drugari kad bi znao sve te čalanove...(mislim zakonske)...rado bih vam se pridružio ...ovako ....uživam čitajući ove postove....
....čovek se uči dok je živ....jel tako kolega ....temy.....
Sve u redu, lepa priča, poučna. Naravoučenije te priče je: nemoj da roniš, ako ti se dupe vidi.
A ima li kakva bajka o komisiji za ocenjivanje trofeja?
Bajka o 'lovnoj tajni'?
Bajka o podacima u ocenjivačkom listu?
Bajka o pravilniku o ocenjivanju trofeja, i kršenju istog?
Baš mi se večeras čitaju bajke...
Jedini koji je u celoj ovoj priči postupio ispravno, je nacionalna komisija za trofeje, koja je odbila da prihvati ovaj trofej. To mora da se kaže. Svi ostali su izgleda uprskali stvar d e b e l o!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?