Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Bok sačmara sa 1 selektivnim ili 2 obarača ?! :)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Bok sačmara sa 1 selektivnim ili 2 obarača ?! :)
Podunavac
 Momci svaka čast na razmišljanju.B)Bravo 2 Za sada će vam kočnice dobro doći, a posle kada steknete rutinu možda i vi promenite mišljenje. Ali o tom po tom.
Tri prsta 2Kolce

Neca92
 Mozda, ali nesto ne verujem... No no no Necu nista da tvrdim, ali... Stidljiv Smile
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

misa 71
 Ni Bereta S55 bez sine nema automatsku kocnicu .
Kocnica - dobra stvar B) kada je u pitanju upotreba lovacke puske u prakticnom lovu
Bezbednost je na prvom mestu i uvek to treba imati na umu itanje
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

Hunter forever
 Negde sam procitao da za pocetnika nije dobra automatska kocnica da bi sami stekli naviku da koriste kocnicu.Da li je to tacno???
marka Engleski poenter marka

Podunavac
 Naj bitnija je kočnica u glavi. Čovek uvek treba da ima na umu da oružje nije igračka i da se sa njime pažljivo rukuje. Ali kod početnika je možda ipak bolja automatska kočnica. Nakon nekog vremena kad se stekne rutina u rukovanju oružjem tip kočnice više ne igra ulogu.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

Podunavac kaže:
Naj bitnija je kočnica u glavi. Čovek uvek treba da ima na umu da oružje nije igračka i da se sa njime pažljivo rukuje. Ali kod početnika je možda ipak bolja automatska kočnica. Nakon nekog vremena kad se stekne rutina u rukovanju oružjem tip kočnice više ne igra ulogu.

Aplauz
Više puta sam lovio sa dvocevkama koje nemaju ni automatsku ni "neautomatsku" kočnicu. Nikakvu! Jedna je bila moja TRAPerica(već sam pis'o o njoj) sa jednom obaračom -ma nikada brži nisam biosrbijalov jer ipak jedna obaračaConfused(mo'š misliti) , e a druga je bila (takođe bez kočnice) sa dve obarače i dva "petlića"(oroza, kokota, ... udarača), TOZ63Yes i nikada sporiji, za razliku od gore navedenog, nisam bio ali praavaa miiliina! Nikakvih problema nije bilo, slučajnog i nekontrolisanog opaljenja i sl!
Doduše "petlići" su bili zapeti samo pred pucanje ALI eto može da se lovi i sa puškom bez kočnice ako ... -da ne ponavljam već što napisa Podunavac
-nemoj da neko pogrešno shvati i razume da sam preporučivao da se kočnica u lovu ne koristi ili tome slično, i takođe smatram da je za početnika bolja automatska kočnica jer desi se da se zaboravi pa ...

Bata79
 Ja ne mogu da shvatim lov bez ukocenog oruzja! Jer uvek moze da se desi prilikom provlacenja kroz neki gustis da se zakaci obarac.......A sto se tice rutine, pa to se stice vremenom, tako da posle toga prilikom podizanja oruzja isto se i otkocuje!

aca
 nas drugar skojim idemo u lov dvaput mu se od viska zakacilo za okidac na pusci koja je otkocena.sad zamislite da spusti pusku dok se provlaci zakaci se i ..... nedaj boze

Podunavac
 Niko nije rekao da kočnica ne treba da se koristi, nego da nema potrebe da bude automatska. Svako zna kada treba zakočiti pušku, a po potrebi i isprazniti. Nisu svi sistemi zapinjanja i kočenja kod svih pušaka isti. Kod nekih pušaka prilikom pada ili udarca može doći do opaljenja bez obzira što je kočnica aktivirana. Prema tome ne treba se previše uzdati ni u kočnicu, nego u svoje znanje i zdrav razum. Svaki lovac bi trebao da poznaje sigurnosne sisteme na svojoj puški pa da zna u kolikoj se meri može osloniti na njih.
Tri prsta 2Kolce

Neca92
 Mislim da smo skrenuli sa teme, i to opasno! Stidljiv Stidljiv Stidljiv
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

aleksa
 Evo,vracam pricu na temu.Moj izbor bi bila ako se vec radi o bokerici,puska sa 2 nezavisna obaraca i pozeljno je automatskom kocnicom ali ni manuelna ne bi bila problem.Razlog 2 obaraca-pouzdanost,pogotovo kod jeftinijih pusaka kojima vecina nas raspolaze,jednostavnost,prakticnost...
Inace,moj izbor je polozara hamerless sa 2 obaraca i engleskim kundakom.Yes

vuk71
 aleksa dobro si rekao to je stvar ukusa... ja neznam nijednog lovca koji ima jednu obaracu a da je imao nekakvih problema... jednostavno stvar navike...licno volim jednu selekvivnu obaracu... ma samo da ima divljaci pucao bi iz kremenjace...

Cvele
 Ja poznajem coveka koji je imao problema s' jednom obaracom.. desava se i to cesto.... 
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

klaja
 imam na pusci dva obaraca i automacku kocnicu koja je dobra ali samo za prvo punjenje,svako dizanje puske u nisansku liniju palac gura kocnicu u otkocen polozaj a prilikom spustanja isto palac vraca nazad. tako da nema neke velike vajde od automtske kocnice kad sve radimo rucno. sve je stvar navike pa i ovo.

Podunavac
 Problema sa obaračima su imali i korisnici sa dva obarača, znači nije isključivo karakteristika jednog selektivnog. Ja lično više volim jedan selektivan i po mogućnosti manuelnu kočnicu. Ali sve je u stvari stvar navike. Premda je lako preći sa dva obarača na jedan, ali obratno je dosta teže.
Tri prsta 2Kolce

kimi
 Iž ima model 223 ili 233, to je puška koja ima jednu i dve obarače. Puška je po izgledu skoro identična modelu IŽ 27, samo uz nju idu dva kompleta obarača koji se lako menjaju.Pa ko voli sa jednom obaračom ima je, a može i sa dve obarače.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Scorpion Hunter
 Ja sam vise za model sa dva obaraca... Mozes u trenutku da izaberes iz koje cevi zelis da gadjas iz kojeg coka srbijalov

Kile_
 ljudi ste znali da postoji poluautomatska bokerica Grin
to sam ja saznao pre neki dan od mladog lovca koji je skoro polozio lovacki ispit.
Da mi se pohvali kako je polozio ispit,i kaze mi da je kupio bokericu IZ mp27em poluautomatsku sa jednom obaracom. .i ja sad stao zabezeknut ne znam dal me zajebava il sta je u pitanju Grin rekop brate nije poluautomatksa.kaze jeste ima jednu obaracu i kad stisnem dva puta ispali oba metka ,ja poceo da vristim od smeha.reko ko je tebe pustio na ispit Grin[xhide]ljudi ste znali da postoji poluautomatska bokerica Grin
to sam ja saznao pre neki dan od mladog lovca koji je skoro polozio lovacki ispit Grin
Samo 300 i 4x4

kimi

Skorpion kaže:
Ja sam vise za model sa dva obaraca... Mozes u trenutku da izaberes iz koje cevi zelis da gadjas iz kojeg coka srbijalov

Isto važi za model sa jednom obaračom....zato se zove selektivna obarača. Ako želiš da promeniš redosled opaljivanja od standardnog, pomeriš obaraču napred. Kad preklopiš pušku redosled opaljivanja će se vratiti na početak, tj u fabričko stanje.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

ohotnik

kimi kaže:

Skorpion kaže:

Isto važi za model sa jednom obaračom....zato se zove selektivna obarača. Ako želiš da promeniš redosled opaljivanja od standardnog, pomeriš obaraču napred. Kad preklopiš pušku redosled opaljivanja će se vratiti na početak, tj u fabričko stanje.
Ili jos bolje kod modela kojima se polugom kocnice regulise redosled opaljenja cevi.Pri otkocivanju puske poluga kocnice se blago prilikom otkocivanja gurne u desnu stranu za opaljenje donje cevi ili ulevo za gornju cev.Vrlo prakticno i fukcionalno.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,478
Najnoviji član: Velicko

Poslednje vesti
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,428,554 posete www.srbijalov.com