Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Muflona

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Muflona
Lala
 Pa jeste, u pravu si, bez love nema ni lova Smile narocito ne muflona!
Jos ako je lova tudja, onda je i lov sladji, pretpostavljam? Grin
Da se okanem sale, vratimo se na temu.

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lovac1
 Pa te donacije su se uglavnom kompenzirale sa lovovima i odsreljenom divljači, što bi svakom lovačkom društvu odgovaralo.
Ali sve što je lepo kratko traje. $aAa

neso
 Još jedan trofej : ali nažalost nije moj

img13.imageshack.us/img13/8512/muflon3.jpg</noscript>

nenadx
 Evo bas citam Program naseljavanja muflona....sa osvrtom na Orijen,da li se radi nesto na tome?
Dobar pogodak

Lovac Stari
 img411.imageshack.us/img411/5498/31990134770129292812431.jpg
Jedan lov na Muflona od pre 5-6 godina.
Radi se o mladom ovnu.
Momci koji se smese sa slike su vasi clanovi Orljevacka i Lovac Stari.

Sledeci koji se bude lovio bice dermo preparat ali kada ???
Dobar pogled.

nenadx
 Cestitke lovcima,B)A bide,bice,sto ne bi 
Dobar pogodak

neso
 Čestitam na ulovu.

Dosta pokušaja je bilo naseljavanje i stvaranje staništa za muflona, jednom je na ostrvu u N.P. Skadarsko jezero bilo ubačeno tridesetak muflona i pobijeni su u 20 dana. Pobili su i jelene lopatare koji je imao stanište na ostrvu '' HAVAJI '' - Budva prošle godine ubili su i zadnjeg koji je bio ostao, a svojevremeno Tito je naredio i sa Briona su ih donijeli na ostrvo. Ali kako protiv takvih ljudi.

Postoji privatno lovište u Bijelom Polju gdje ima muflona pa čak primjeraka u medalji, takođe čovjek drži i jelene lopatare mislim da i njih ima primjeraka u medalji.

Ima planova i za Orijen i to bi bilo izvaredno stanište samim tim što se orjen naslanja na planinu Bijela gora, pa tu su staništa Bokokotorskog zaliva, Lovćena, Paštrovačke gore i Rumije i sve nad morem gdje nije čista golet nego šume i pašnjaci.

Slabo se to sve radi, odnosno takva ljepota kakva je konfiguracija Crne Gore a nemamo lovni turizam, postojao je lov na patku pa su čak zabranili i to iako se radi o pticacama selicama koje su tu u proputovanju. A zimi ih sleti desetine hiljada i odu.

Lovac Stari
 Prosle godine sam izlazio od Herceg Novog do Orijena gore.
Ljudi koju vi prirodu imate i koje uslove za Muflona i DivokozuYes.
Dobar pogled.

neso
 Orjen bi bilo idealno stanište za muflona jer su divokozu istrijebili iz te planine.

Evo nekih slika Orjena :

SUBRA najveća stijena Orjena

img717.imageshack.us/img717/7901/subranajveastijenaorjen.jpg

Masiv Orjena

img718.imageshack.us/img718/698/orjenskimasiv.jpg

Kameniti Orjen

img819.imageshack.us/img819/6562/orijen.jpg

Lala

neso kaže:
Dosta pokušaja je bilo naseljavanje i stvaranje staništa za muflona, jednom je na ostrvu u N.P. Skadarsko jezero bilo ubačeno tridesetak muflona i pobijeni su u 20 dana. Pobili su i jelene lopatare koji je imao stanište na ostrvu '' HAVAJI '' - Budva prošle godine ubili su i zadnjeg koji je bio ostao, a svojevremeno Tito je naredio i sa Briona su ih donijeli na ostrvo. Ali kako protiv takvih ljudi.

Ovo su neverovatni podaci! A ja mislio da je u Srbiji krivolov i lopovluk specijalitet pojedinaca, vidim da ima i gorih! Prosto mi je neverovatno da je na HAWAIMA neko umlatio lopatare, a da niko nije ništa video ni čuo! Pa nisu Hawai veliki, to ostrvce se lepo vidi iz cele Budve, a i čuje se valjda kad neko puca. A da ne pričam da su morali odneti divljač na kopno... Nema svedoka $aAa
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

neso
 Da tako je Lalo, pucali su ih iz čamaca iako predpostavljam da dobro znaš koliko je udaljeno ostrvo od same Budve i da tamo postoji plaža i diskoteka. Čak se dešavalo
da jeleni preplivaju u grad i pobjegnu u brda iznad Budve pa ih onda sustignu goničima i riješe stvar. Koliko sam načuo ali doista neznam dali je istina da je naređeno da se se ponovo nastane lopatari i mufloni na to ostrvo.

Krivolova ima i biće ga sve dok postoji lova i nevjerujem da postoji lovca koji nije bar jednom išao u krivolov. Naravno da to nije etički ni po moralu lovca ni po zakonu ali kad ima krivolov neku mjeru ljuckosti meni je dato to i oprostiti. Ali pobiti sve što se kreće za takvih nema oprosta.

nenadx
 Prema procenama duz cele obale,na 90.000ha sa kapacitetom 5 do 7000 muflona(prim.u hrvatskom primorju egzistira oko 2000,ali veoma kvalitetnih)Na Orjenu je procena kapaciteta na oko 400 grla.Gde ima svinja i vukova,nema zivota muflonu.naravno zbog velikih gubitaka,a o lovokradji netreba trositi reci.
Dobar pogodak

AcaNik
 Zabranjeno je loviti lovačkom municijom za olučene cevi jelena lopatara, virdžinijskog jelena, muflona i divokozu municijom kalibra ispod 6,2 d` 51 mm i težinom zrna lakšom od 6,0 grama;

jel ovo znaci da ne mogu da lovim sa 243 jer je njegov kalibar 6,17mm, mada ga navode da je 6,2? on ima zrno od 6,5grama.

nikolakuvar
 sem srndaca,koliko sam ja upoznat mora kalibar biti minimum 7mm

vuk71
 zakon kaze da u trenutku pogotka energija potrebna za odstrel divljaci mora da iznosi 2000j, to zadovoljava 243win pa se sa tim kalibrom moze loviti divokoza, muflon, lopatar, belorepi jelen... bez bojazni da vas kalibar nije adekvatan...

canis aureus
 Gde kod nas i u kom zakonu pišu ta ograničenja upotrebe definisana i određivana kinetičkom energijom na daljinama ...itanje

Koliko je meni poznato iz svih domaćih zakona, .243Win(6,2x51) sa težinom zrna 6g i više je zakonski dozvoljen za odstrel sve visoke divljači sem jelena evropskog i DS dok i kod navedene divljači može se koristiti u odstrelu podmlatka te divljači.
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

vuk71
 canis, Dusan Bojovic najveci strucnjak za oblast lovstva verovatno u svetu, znaju ga akademici od Aljaske do Kamcatke... i autor vise knjiga iz oblasti lovstva to je napisao u jednoj od svojih knjiga tacnije velika enciklopedija lovstva... tu je napiso izvod iz zakona o lovstvu koji kaze kolika energija je potrebna za odstrel divljaci da se zadovolje zakonske norme...

duskov

neso kaže:
Da tako je Lalo, pucali su ih iz čamaca iako predpostavljam da dobro znaš koliko je udaljeno ostrvo od same Budve i da tamo postoji plaža i diskoteka. Čak se dešavalo
da jeleni preplivaju u grad i pobjegnu u brda iznad Budve pa ih onda sustignu goničima i riješe stvar. Koliko sam načuo ali doista neznam dali je istina da je naređeno da se se ponovo nastane lopatari i mufloni na to ostrvo.

Krivolova ima i biće ga sve dok postoji lova i nevjerujem da postoji lovca koji nije bar jednom išao u krivolov. Naravno da to nije etički ni po moralu lovca ni po zakonu ali kad ima krivolov neku mjeru ljuckosti meni je dato to i oprostiti. Ali pobiti sve što se kreće za takvih nema oprosta.

Nešo, potpuno si u pravu i dobro si obaviješten!
A izgleda da si odličan lovac, fotograf pa i snimatelj pa mi na PP pošalji tvoj broj mob.tel Ja ću ti poslati moj.
Nekoliko komada jelena lopatara, osim u B. Polju ima i u Rijeci Crnojevića. To je ograđeni prostor LS Crne Gore ali poodavno nijesam bio tamo.
Interesantno je da je u Lastvu Čevskoj, koja se nalazi daleko od staništa divokoze ulovljen divojarac, prije neku godinu!?

skojic
 www.dodaj.rs/f/2i/sr/4ePT9b88/picture-1560.jpg

Evo i moja se želja ispuni jedan primerak ove divljači . Lovište Vorovo NP Fruška Gora . Pohvale svim zaposlenim tamo koji rade a posebno vodiču Srđanu da nije bilo njega ko zna dali bih ga i video . Grlo je kako rekoše 4-ta godina . Ponovo se svima zahvaljujem u NP fruška gora a posebno u lovištu Vorovo
Svetislav Bato Kojić
Lov srbijalov i Žene enaidu zajedno

dalibor

skojic kaže:
www.dodaj.rs/f/2i/sr/4ePT9b88/picture-1560.jpg

Evo i moja se želja ispuni jedan primerak ove divljači . Lovište Vorovo NP Fruška Gora . Pohvale svim zaposlenim tamo koji rade a posebno vodiču Srđanu da nije bilo njega ko zna dali bih ga i video . Grlo je kako rekoše 4-ta godina . Ponovo se svima zahvaljujem u NP fruška gora a posebno u lovištu Vorovo

Cestitam kolega. Bravo 2
Hunting is a passion! Pas

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,682,521 posete www.srbijalov.com