Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 270 WSM POMODARSTVO ILI ...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
270 WSM POMODARSTVO ILI ...
vuk71
 hvala Sumo trazit ce mo...

skojic

SUMO kaže:
Sa ovim kalibrom sam prasio po Africi i pucao 6 zivotinja.
Smesno - ovo win zrno bas kao sa slike probije kudu-a na 100 m, a impalu na 200 i neki ne ! ! !
Nisam mogao da verujem. Po meni, naduvana komercijalna prica. Sa svakim kalibrom ko dobro puca bice zadovoljan. Short/mort/ultra....to je za one sto vole sarene laze.
Pa jedan od najvecih zivih srpskih lovaca je citave decenije lovio takve medvede i divokoze sa 8x57....ne zato sto je osmica toliko dobra, nego sto je covek neverovatan lovac.
Pa i sa 22-kom dobrim pogodkom možeš ostreliti svašta ali .... A da nije šerenih laža sada bi imali samo dva kalibra i jednu gramažu zrna . Veliki lovci nisu veliki zbog oružija već zato što su veliki ljudi kao što reče ali prvenstveno veliki LJUBITELJI prirode

SUMO
 Zanimljiv odgovor. Sta li je pisac hteo da kaze?
A da li ste sa ovim kalibrom kao ljubitelj prirode pucali uopste? Nesto odstrelili?

skojic
 Pa ako ga posedujem od 2003 valjda sam ispuco i neki metkić a on je pogodio barnešto ako ne vazduh sigurno jeste , a šta je pesnik hteo da kaže da nije bilo ljudi koji vole da eksperimentišu bili bi smo na nivou kamenog doba a veliki lovci su veliki sami po sebi jer lov negledaju kroz novac već uživaju u prirodi . Tako da nije short/mort/ultra sad bi ti brate sa svojom agencijom ugostio kromanjonce sa kopljima i toljagama .

skojic
 Postavio bi i slike ali se bojim da će ih izbrisati jer je brutalan Confused
Svetislav Bato Kojić
Lov srbijalov i Žene enaidu zajedno

SUMO
 Kolega, shvatio sam naravno jos od prvog vagona. Kako ocigledno imamo dijametralno razlicite stavove po nekim pitanjima, a mozda ti cak i moja agencija smeta, nema potrebe za diskusijama na tu temu.
Okaci ti lepo slike, napisi kojom puskom /model/ lovis, koja zrna koristis....zar je to problem?

skojic
 Od prvog vagona nisi shvatio jer da si pročitao prvi vagon znao bi koju pušku koristim i koju sam municiju tada koristio , A da mi nešto smeta ne nego samo da ti dočaram kako bi ti zaradio t.j. dali bi i imao agenciju da su svi lovci kao većina srba staro i provereno nipokoju cenu ne menjati . Što se tiče tvoje agencije nadam se da ću nekad imati priliku da lovim preko nje iveli
Svetislav Bato Kojić

canis aureus
 Zbunjen
"... da su svi lovci kao većina srba staro i provereno nipokoju cenu ne menjati"

A zašto menjati ako je to "staro i provereno" odlično?!?
(zašto menjati tim koji pobeđuje? -što bi naš narod rek'o)
Hmmm
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

skojic
 Pa valjda zato što ga i drugi menjaju : podmlađuju traže još bolje i bolje . Da Bobo Živoinović još igra tenis za Srbiju mislim samo gde bi nam bilo mesto a o drugim timovima da ne govorimo . A što se tiče oružija i municije pa i za kremenjače u njihovo vreme su govorili da su nešto najbolje u to vreme i da ništa drugo netreba izmišljati pa dođosmo do danas a šta će naša deca ili unuci koristiti e to je enigma . Jedna stvar mi nije jasna dali se ljudi toliko boje noviteta ili je u pitanju nešto drugo pa i ja imam neprevaziđenu 8-icu i još mnogo drugih i uvek volim da probam nešto novo pa čak i malo hvaljeno i da pogrešim bez toga nebih našao šta mi se sviđa . Dali ste i devojke tako staro-dobro nemenjaj ? Love Jedno , sa ovim kalibrom i SP zrnom srneću divljač negađati u predelu vrata jer ....
Svetislav Bato Kojić

SUMO
 Kolega, citam ja redovno - nego nisi razumeo pitanje. Sta sada pucas od zrna? Svo vreme istu municiju?
Ne brini ti za moju zaradu. Lovim u takvim lovistima gde je srndaca moguce oboriti i dobrom prackom, samo ako je kamen dovoljno brzGrin

Elem, ono sto tvrdim i stojim iza toga - svaki metak koji je brz i prebrz a ima malo zrno zna da odusevi i cuda pravi. Ali zna da bude golo g.o.... pri svakom losem pogotku.... Tako da...i ja sve vise izbegavam mog voljenog 22-250 i cesce lovim sa 7x64. Masa+brzina i solidan precnik je sifra za uspeh. Naravno i dobar pogodak.
U te malog zrna i prebrze spada i tvoj mezimas 270 wsm...
Kako divljac ne stoji uvek idealno i na idealnoj nam daljini, opisi da li si imao neko ranjavanje, duzu potragu, losiji pogodak.....
Mani polemike i prckanje koje nam je kao Srbima svojvstveno

skojic
 Ademo redom mezimaša nemam jer svi kalibri su dobri bitan je pogodak ( a imam 223, 7.62x39, 30-30 , 308, 270 wsm i 8x57 )Loš pogodak u smislu da sam morao da tražim divljač sa 270 WSM nisam imao sve je bilo u krugu od 20 m . Bilo je tu raznih pogodaka od glave pa do karlice i daljina od 50m pa do 240 m i sve je ostajalo . Izpočetka koristio sam Win. super-x SP zrna , normalno sa razvojom kalibra i razni proizvođači su počeli da rade ovu municiju . Tako da sam do sada probao i Fusion sa kojim i nisam nešto preterano zadovoljan ali radi posao onda Win. suprime accubond vrlo dobra municija za tvrdu divljač ali i srndaće obara samo nekad bude i živ dok nedođemo do njega ali na mestu odstrela ili vrlo blizu sada sam u momentu nabavke norme orix pa ću da vidim . Slike ću da postavim malo kasnije ali ne ke nemogu jer bi ih izbrisali bukvalno je odkido glave srndaćima ( dva ) kod pogodka u vrat sa win. SP zrnom . 7x64 nisam imao priliku da koristim ali po literaturi to je približan 30-06 ako se nevaram čemu je blizu i 308 koji ja posedujem a ko grešim ispravite me .Po balističkim podacima 7x64 ništa bolji nije od 270 WSM čak je nešto slabiji u snazi na ustima cevi a na 300 m tusu negde . Jedina prednos starih ili mnogo rasprostranjenih kalibara je što municiju imaš svugde a ja vadim oči da je nabavim.
Svetislav Bato Kojić

skojic
 www.dodaj.rs/f/2v/Hh/iGocOtI/abcd00071.jpg evo sa počrtka godine daljina 220 m fusion www.dodaj.rs/f/3t/9x/4HWk1Fzb/abcd00101.jpg 20 dana kasnije sa accubond daljina 160 m www.dodaj.rs/f/1p/qG/4HhOFns/fotografija0035.jpg ovo je sa selektivnog odstrela krajum jula zrno fusion daljina 80 m i imaju dva iz maja sa selektivnog odstrela ali slike nisu za forum a zrno je SP a oni su bili na daljini od 240 m . Naravno ima i lisica od ovog leta ali to nije toliko zanimljivo.
Svetislav Bato Kojić

charuga
 dobar si,kojicu,dobar...Bravo 2
..............

SUMO
 E tako je vec bolje Smile.

Inace, ja bezim od egzotike, iako sam kao mladjaniji lovac hteo samo 7 fon Hofe i ni jedan drugi ha ha ha.
Danas iako je sve zivo napredovalo, - i dalje je tesko naci egzoticnu municiju, posebno u zemlji Srbiji...
Zasto te fusion nije zadovoljio, jer ga neki kuju u zvezde, cisto pitam coveka koji puca u meso, ne u mete.

skojic
 Kod fusiona zrno je dobro tvrđe konstrukcije ali kao municija meni ne odgovara možda je u pitanju ta serija ali . Elem zatvarač sa fusionom teško se zatvara a još teže otvara sa neispucanim zrnom , akda se ispali onda ide lako bezbroj puta sam upoređivao i premeravao metke i nisam našao šte je problem dve kutije sam vratio prodavcu . Možda ću ponovo probati ali za sad ne
Svetislav Bato Kojić

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAC - strast,nasledje ili pomodarstvo LOVAČKE PRIČE 65 30.04.2014. 08:02
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,643 posete www.srbijalov.com